• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelikte ilaçlık olmam, eşimin kullanmamı istememesi, yardım!

Merhaba ben önce prof randevu aldım o ilaç kullanmam gerektiğini söyledi bazı sıkıntılar gördü ruh sinir hastanesine sevk etti anksiyete için. Orada acilde doktora göründüm, hamile olduğum için üstlerine danıştılar intden baktım o da profesörmüş. Şimdi kadın doğumcuma sordum bakalım hamile olduğumu biliyorlar ona göre ilaç yazdılar ama eşim pimpirikli ne olursa olsyn risk var diyor

Adam koskoca profesör, sağlık için en iyisini o bilir. Eşiniz ordinaryüs bey ise bir şey diyemeyeceğim. Adam kendini tıp profesöründen daha bilgili görüyor malum

Doktor risk düşük dedi ama kimse garantisini veremez %100. İnternet araştırmaları yaptım yurtdışı makalelere vb baktım. Kullanılacaksa ilk tercih edilecek ilaçlardan riski en düşük ilaçlardan biri diyor.
Anladım. Eğer doğal yollarla düzelmicek gibiyse (ki kaygı bozukluğu ileri boyuttayken bu zor) ilacı almamak sadece sizi değil bebeği de yıpratabilir. Çünkü ilk andan itibaren duygularınız ona yansıyor. Ben kullanırdım öyle bir durumda sanırım. Ama güzel bir bedensel bakım ve duygusal destekle toparlanacak gibiyseniz, ilk onu denemek gerekir belki de.

Merhaba,

daha önce mesaj açmıştım bilen bilir durumu.
neyse son 25 gündür anksiyete ile boğuşuorum. Sanırım yanına depresyon da etkilendi tüm gün ağlıyorum ve yatıyorum. Enerjim yok. yemek falan da yemiyorum stresten 4 kg verdim.

bugün devlet hst gittim, beni acile yönlendirdiler. 2 profesör de ilaç kullanmam gerektiğini söyledi. Düşük doz hamilelikte kullanılan bir ilç verdiler. Şöyle ki 8+4 hamileyim 2 aylık ben de cok endiseliyim. Şu an ailemin yanindayim tüm ailem ilaç almamı destekliyor. Fakat eşim bir sorun olursa ne yaparız kim vebalini alacak dayan falan diye motive ediyor düşünce gücü ile yen vs.

samimiyetine ve iyi niyetine güveniyorum, düşüncelerine de katılıyorum tedirginliklerine ama ben hiç iyi değilim, daha önce de bahsetmiştim vücudum kitlendi açılmıyor sanki, yürümeye konuşmaya yeme içmeye halim yok. Nasıl dayanırım? Şimd bir de vicdan sorumluluğu yüklendi. Doktor kullanabilirsin dedi ama işte o da çocuğun babası. Ne yapmalıyım sizce?
İlacın zarar verme olasılığı var diye düşünüyor eş kişisi (Dr yok demiş tabi)
Sizin bu durumunuz da zarar veriyor o ne olacak?

Anladım. Eğer doğal yollarla düzelmicek gibiyse (ki kaygı bozukluğu ileri boyuttayken bu zor) ilacı almamak sadece sizi değil bebeği de yıpratabilir. Çünkü ilk andan itibaren duygularınız ona yansıyor. Ben kullanırdım öyle bir durumda sanırım. Ama güzel bir bedensel bakım ve duygusal destekle toparlanacak gibiyseniz, ilk onu denemek gerekir belki de.
Çevremde duygusal destek inan çok ama benim kaygılarım bunu engelliyor, belki biraz toparladktan sonra yardım elini görebilirim, şu an gözüm kapalı kurbanlık koyun gibi ne olacak ne gelecek sıradaki kaygı ne diye bekliyorum.

Bu haftalarda zaten aşırı uyku hali, kolunu kaldıramama durumu oluyor ama aşırı acıkma da olur. Nasıl dayanıyorsunuz yemeden.
Ben kullan ya da kullanma diyemem ama hamilelik hâli de rahatsızlığınıza eklenmiş. İnşallah şifa bulursunuz
Aynen hem hamilelik hormonları, hem hastalık nüksetmesi işi daha yüksek bir seviyeye getirdi. Yoksa böyle kötüleşmezdim. Nasıl dayandığımı ben de bilmiyorum Allah tarafından bir güç geliyor herhalde

İlaç mı kullandın nasil atlattın
Canım ilaçlarını kullan lütfen 4 kilo verdim yiyemiyorum diyorsun yazık değil mi karnındaki yavruna.
Sen ruhen bedenen iyi olmalısın ki o da olsun.
Doktorlari dinle kötü olmasaydın zaten yazmazlardı.
Bende hamileyken kullandim ayrıca genetik bir hastalığım var onun ilacını hiç kesmedi doktorum atak geçirsen kaybedersin ilacını içeceksin dedi.

Canım ilaçlarını kullan lütfen 4 kilo verdim yiyemiyorum diyorsun yazık değil mi karnındaki yavruna.
Sen ruhen bedenen iyi olmalısın ki o da olsun.
Doktorlari dinle kötü olmasaydın zaten yazmazlardı.
Bende hamileyken kullandim ayrıca genetik bir hastalığım var onun ilacını hiç kesmedi doktorum atak geçirsen kaybedersin ilacını içeceksin dedi.
Teşekkür ederim canım çok haklısın kullanacağım erken hafta olduğu için endişeliydim ama Allaha bıraktım artık Allahim onu korusun ve bana bağışlasın lütfen siz de duanızı esirgemeyin

Bende hamileliklerimde cok hasta oluyorum bu sekilde ozellikle ilk 12-13 hafta cok zor geciyor.
ilk hamileligimi hatirlamak bile istemem cok ciddi manada hastalandim annemlerde kaldim geceleri uyanirdim bana yardım edin cok kotuyum diye allah kimseye yasatmasin gercekten yasamayan anlayamaz.
Cok kilo verdim sizin gibi.
Ilac kullanin ya da kullanmayin diyemem ben kullanmamayi tercih ettim dogumdan sonra da depresyon yasamadim ama sizin yasamayacaginiz anlamina gelmez.
Burda gebelikte anksiyete ve depresyon diye bir bolum vardi ordaki arkadaslarimin cogu kullandi ilac bir sorun yasamadilar bence siz kadin dogum doktorunuza da danısin en dogru karari sizinle ilgili doktorlar verecektir
Kar zarar hesaplamasi bu durumlarda.
Umarım toparlarsiniz hormonlar cok acımasız.

Merhaba,

daha önce mesaj açmıştım bilen bilir durumu.
neyse son 25 gündür anksiyete ile boğuşuorum. Sanırım yanına depresyon da etkilendi tüm gün ağlıyorum ve yatıyorum. Enerjim yok. yemek falan da yemiyorum stresten 4 kg verdim.

bugün devlet hst gittim, beni acile yönlendirdiler. 2 profesör de ilaç kullanmam gerektiğini söyledi. Düşük doz hamilelikte kullanılan bir ilç verdiler. Şöyle ki 8+4 hamileyim 2 aylık ben de cok endiseliyim. Şu an ailemin yanindayim tüm ailem ilaç almamı destekliyor. Fakat eşim bir sorun olursa ne yaparız kim vebalini alacak dayan falan diye motive ediyor düşünce gücü ile yen vs.

samimiyetine ve iyi niyetine güveniyorum, düşüncelerine de katılıyorum tedirginliklerine ama ben hiç iyi değilim, daha önce de bahsetmiştim vücudum kitlendi açılmıyor sanki, yürümeye konuşmaya yeme içmeye halim yok. Nasıl dayanırım? Şimd bir de vicdan sorumluluğu yüklendi. Doktor kullanabilirsin dedi ama işte o da çocuğun babası. Ne yapmalıyım sizce?
Eşiniz ya da bir başkası doktordan daha iyi bilmiyor.. Kusura bakmayın özür dileyerek söylüyorum ama şu durumda ilaç kullanma bebeğe birşey olur düşüncesi de bana cahillik geliyor.. Yahu bu doktorlar boşuna okumuş o zaman herkes onlardan daha iyi biliyor..Allah korusun şimdi bebeğe birşey olsa sizden bilecek diye ayrı bir stres daha yüklemiş size eşiniz🤯

Ayrıca tabi ki bebeklerimiz çok değerli çok önemli biz istiyoruz ki önce onlar iyi olsun ama onları taşıyan annelerin sağlığı aslında en önemlisi.. Siz iyi olacaksınız ki o da iyi olsun..

Eşiniz ya da bir başkası doktordan daha iyi bilmiyor.. Kusura bakmayın özür dileyerek söylüyorum ama şu durumda ilaç kullanma bebeğe birşey olur düşüncesi de bana cahillik geliyor.. Yahu bu doktorlar boşuna okumuş o zaman herkes onlardan daha iyi biliyor..Allah korusun şimdi bebeğe birşey olsa sizden bilecek diye ayrı bir stres daha yüklemiş size eşiniz🤯

Ayrıca tabi ki bebeklerimiz çok değerli çok önemli biz istiyoruz ki önce onlar iyi olsun ama onları taşıyan annelerin sağlığı aslında en önemlisi.. Siz iyi olacaksınız ki o da iyi olsun..
Kesinlikle canım katılıyorum. Aslında ben iyi olmalıyım ki o iyi olsun. Keyfe keder olsaydı aman ben nasılsa birakamam bu ilacı devam deseydim belki daha kötü olurdu. En azından risk teşkil eden ilacımı bırakıp haftamı ilerletmiş oldum. Şimdi tercihen düşük risk düşük doz bir ilaç ile devam edeceğim. Eşimle de uzun uzun konuştum ve anlayış gösterdi artık, ben bu kadar tahmin etmiyordum dedi. Eee günaydın dedim ben de, 1 aydir böyleyim.. inan hala kullanmak istemem kim ister ama her yerşm kaskatı karnım bacaklarım göğsüm midem yemek boruma kadar :) bu daha berbat bşey.. iyi kötü 9 hafta oldum kalbini duydum bu saatten sonra allaha emanet edyorym bebegimi ve onun için tedavi olacağım.

Doktorunuz önerdiyse kullanın. O ilacın verebileceği zarar şu anki psikolojik durumunuzun bebeğe vereceği zarardan çok daha düşüktür bence. Stres ve depresyon da bebek için hiç iyi değil. İlaç zaten hamilelikte kullanılan bir ilaçmış. Eşinize bu işin dayanılacak bir şey değil hastalık olduğunu açıklayın.

Back