Geçmiş olsun canım. Benim dişlerimde ilk hamileligimde ağrımaya başladı hala devam ediyorlar maalesef genelde devlet hastaneleri gebelere işlem yapmıyor. Ben hamileyken dolguda kanal tedaviside yapmıştım özelde bide oraya baktır istersenMerhaba kızlar. 25 haftalık gebeyim. Bu Sabah haşlanmış yumurta yerken sol taraf, arkadan öne doğru 3. Dişimin bir kısmı kırıldı. Yumurta yüzünden dünyada dişi kırılan ilk insan olarak literatüre girebilirim
Her neyse, apar topar diş hastanesine gittim. Acil-nöbetçi diş hekimi şöyle bir baktı. “Randevu alıp gelin” dedi. Dedim ”doktor bey, randevu alana kadar geçici bir dolgu yapabilir misiniz?” (Randevu için eNabız ve mhrs’de hastane ismi bile çıkmıyor, o kadar dolular. benim de istediğim, randevular açılana dek geçici olarak kapansın o bölge, ben yine randevu alır gelirim). “yapamam” dedi. Hamile olduğumu sonradan fark edince de “bence bu şekilde idare etmeye çalış, dişin zaten kanal tedavili. dışı kırılmış, iç dolgusu zarar görmemiş. En ufak kanamada enfeksiyon olma riski var” dedi. Teşekkür edip çıktım. Yolda Düşündüm de anestezi zaten olmayacak çünkü kanal tedavili. yani basit bir dolgu yaparken neden kanasın ya da iltihap kapsın ki?
ayrıca şöyle bir durum var ki dişimin yarısı yok. Önden kırıldığı için Yanağımı da hafiften kesiyor gibi. Bildiğiniz dişimin içini görüyorum. O tarafla bir şeyler yiyeyim denemek için dedim, ağrıyor da yani. İnternette okudum, gebelikte diş çekimine kadar her türlü tedavi yapılır, diş problemlerinizi asla aksatmayın yazıyor. Doğuma Daha da 3.5 ay var. Böyle ağrılı ve yarım bir diş bence bana daha çok zarar verecek Gibi. Her gün parol da içilmez, şeker değil ki
Hamileyken başına böyle şeyler gelen var mı? ne yapmalıyım? Özel kliniğe gitsem şimdi bir dolgu kim bilir kaç lira tutacakhadi parasını da geçtim artık bulucaz bi şekilde ama yaptırmak mı Yaptırmamak mı daha sağlıklı Şu an? Cevaplarsanız sevinirim. Öpüldünüz
Allah daha büyük dert vermesin ama valla bıktım yasoNedir bacım senin bu dişlerinden çektiğin?
Ben de nette okuduklarım kadar yapılabilir diye biliyorum. randevu alın dedi ama doktoru geçtim, hastane ismi bile çıkmıyor enabızda. öyle kapalı sistemleri yani. Nasıl randevu alacağım ki acabaİlk 3 ve son 3 ay hariç diş ile ilgili işlemler yapılıyor diye biliyorum. Yani yine sizinki randevu alın demiş bizim ildeki doktorlar asla ve asla hiç bir işlem yapmıyorlar çekme hariç.
Bence doktoruna danışıp rapor alarak yaptır doğuma kadar zorlar seni ağrısı falan olur
Sağ ol aşko. Yarın özeli arayıp soracağım artık. hiçbir Problemim yoktu dişlerimde şu gebelikte. Bugün şok oldum kırılıncaGeçmiş olsun canım. Benim dişlerimde ilk hamileligimde ağrımaya başladı hala devam ediyorlar maalesef genelde devlet hastaneleri gebelere işlem yapmıyor. Ben hamileyken dolguda kanal tedaviside yapmıştım özelde bide oraya baktır istersen
Bacım bi De, rapor al doktorundan demişsin. Kadın doğumcu olur vermeden devlet diş hastanesi işlem yapmıyor mu? bunu ilk defa duydum.İlk 3 ve son 3 ay hariç diş ile ilgili işlemler yapılıyor diye biliyorum. Yani yine sizinki randevu alın demiş bizim ildeki doktorlar asla ve asla hiç bir işlem yapmıyorlar çekme hariç.
Bence doktoruna danışıp rapor alarak yaptır doğuma kadar zorlar seni ağrısı falan olur
Yapısı güçsüz demekki, daha evvelde bir dişini kırmıştınAllah daha büyük dert vermesin ama valla bıktım yasoyumurta ya yumurta. Taş mı yedik anasını satayım
Merhaba canım geçmiş olsun, hamileliğimin 25.haftasinda bir dolgu ,bir kanal birde çekim işlemi yaptırdım. Yalnız özelde çünkü devlette randevu yok randevu olsa o kadar bekleyecek zamanım yoktu ağrıdan .. doktorumun onayını alarak lokal anestezili ve adrenalin verilmeden bütün işlemleri yaptırdım . Sende bu şekilde yaptırabilirsin .Merhaba kızlar. 25 haftalık gebeyim. Bu Sabah haşlanmış yumurta yerken sol taraf, arkadan öne doğru 3. Dişimin bir kısmı kırıldı. Yumurta yüzünden dünyada dişi kırılan ilk insan olarak literatüre girebilirim
Her neyse, apar topar diş hastanesine gittim. Acil-nöbetçi diş hekimi şöyle bir baktı. “Randevu alıp gelin” dedi. Dedim ”doktor bey, randevu alana kadar geçici bir dolgu yapabilir misiniz?” (Randevu için eNabız ve mhrs’de hastane ismi bile çıkmıyor, o kadar dolular. benim de istediğim, randevular açılana dek geçici olarak kapansın o bölge, ben yine randevu alır gelirim). “yapamam” dedi. Hamile olduğumu sonradan fark edince de “bence bu şekilde idare etmeye çalış, dişin zaten kanal tedavili. dışı kırılmış, iç dolgusu zarar görmemiş. En ufak kanamada enfeksiyon olma riski var” dedi. Teşekkür edip çıktım. Yolda Düşündüm de anestezi zaten olmayacak çünkü kanal tedavili. yani basit bir dolgu yaparken neden kanasın ya da iltihap kapsın ki?
ayrıca şöyle bir durum var ki dişimin yarısı yok. Önden kırıldığı için Yanağımı da hafiften kesiyor gibi. Bildiğiniz dişimin içini görüyorum. O tarafla bir şeyler yiyeyim denemek için dedim, ağrıyor da yani. İnternette okudum, gebelikte diş çekimine kadar her türlü tedavi yapılır, diş problemlerinizi asla aksatmayın yazıyor. Doğuma Daha da 3.5 ay var. Böyle ağrılı ve yarım bir diş bence bana daha çok zarar verecek Gibi. Her gün parol da içilmez, şeker değil ki
Hamileyken başına böyle şeyler gelen var mı? ne yapmalıyım? Özel kliniğe gitsem şimdi bir dolgu kim bilir kaç lira tutacakhadi parasını da geçtim artık bulucaz bi şekilde ama yaptırmak mı Yaptırmamak mı daha sağlıklı Şu an? Cevaplarsanız sevinirim. Öpüldünüz
Daha öncekinde erik çekirdeği ısırmıştım, hadi o kırılır anlarım çok sert ısırmıştım çekirdeği anlamadan ama bu çok saçma olduYapısı güçsüz demekki, daha evvelde bir dişini kırmıştın
Di mi ya? bence de risk olmaz aşkoBence temiz temiz bir kliniğe git yaptır bir an önce. Bahsettiğin şey hamilelikte risk yaratacak bir şey gibi durmuyor.
Aynen öyle yani az da yok ki doğumaBen de nette okuduklarım kadar yapılabilir diye biliyorum. randevu alın dedi ama doktoru geçtim, hastane ismi bile çıkmıyor enabızda. öyle kapalı sistemleri yani. Nasıl randevu alacağım ki acabaBir de hamileyim görüyor, ne bileyim bi incelik bi öncelik bi şey yapıver de ben bu ağrıyla yaşamayayım doğurana kadar
Doktor rapor mu izin kağıdı mine veriyormuş bi akrabamdan duymuştum burda da okumuştum bi kaç kişi de hatta.Bacım bi De, rapor al doktorundan demişsin. Kadın doğumcu olur vermeden devlet diş hastanesi işlem yapmıyor mu? bunu ilk defa duydum.
Teşekkür ederim. Kanal yapılmayacaktır muhtemelen ama özelleri bilirsin, para alsınlar diye kanalı da yapalım diyebilirGeçmiş olsun
Ben iki gebeligimde de 20lik diş çektirdim. Kanal bile yapilmayacaksa dolgu özelde yaptirabilirsiniz.
İlkinde yaklaşik 5 hafta agri cektim çünkü 3 ay dolmadan asla hic bir yer yapmamişti.
2. De de son 3 aya girmeden hemen once 32 haftalik falanken çektirdim
Evet yapmıyor hem devlet hem özel bu şekilde çünkü hem devlete gittim hemde özele ikisi de rapor alıp yapabiliriz dedilerBacım bi De, rapor al doktorundan demişsin. Kadın doğumcu olur vermeden devlet diş hastanesi işlem yapmıyor mu? bunu ilk defa duydum.
Teşekkür ederim, sana da geçmiş olsun canım. bu örnekleri okudukça iyi ki yazıp sormuşum dedimMerhaba canım geçmiş olsun, hamileliğimin 25.haftasinda bir dolgu ,bir kanal birde çekim işlemi yaptırdım. Yalnız özelde çünkü devlette randevu yok randevu olsa o kadar bekleyecek zamanım yoktu ağrıdan .. doktorumun onayını alarak lokal anestezili ve adrenalin verilmeden bütün işlemleri yaptırdım . Sende bu şekilde yaptırabilirsin .Keşke önceden yaptırsa idim hamilelikte boşuna ağrı cektigim 1 ay oldu , şuanda 18 günlük bebeğim bir disim daha kırıldı yarıdan onu da en kısa sürede yaptiricam. Ve hamileliğimde doktorum kendisi demişti hiç bekletme apse yapıp enfeksiyon durumu daha kötü hamilelikte
Doktor rapor kağıdı yaziyo size atayım aynısi olacak canımAynen öyle yani az da yok ki doğuma
Doktor rapor mu izin kağıdı mine veriyormuş bi akrabamdan duymuştum burda da okumuştum bi kaç kişi de hatta.
M Mevsim hep bahar kuzu sen diş için gitmiştin hamileyken sanırım doktor izin kağıdı vs bişey veriyor muydu yardımcı olur musun