Gebelikte D vitamini eksikliği

Ciciketum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2015
524
202
Merhaba arkadaşlar gebelikte bir çok takviye vitamin alan arkadaşımı biliyorum . Ben henüz doktora gözükemedim, sağlıkocagında kan testi yaptırmak istedigimde doktor idrar testi sonucumun pozitif olduğunu duyunca direk beni gebe kabul edip bütün yapılması gereken tahlilleri yaptırttı.
Sonucları da haftasonu girince gösteremedim. Salı günü de başka kadın dogum dr una gidicem . Sonuclar elektronik ortamda cıktı , demir eksikliğim , D vitamini eksikliğim cıktı.. bu viraminleri hemen alayım mı eczaneden ?? Sonucta bu gğnler en önemli günler gecikmiyim diyorum ama zararımolır mu diye de tedirgin oldum

ben D vitamini kullaniyorum 17-18.haftadan beri..doktorum verdi. Icinde magnezyum cinko falan da var..kullanmalisin tabi ki..ayrica her gun mutlaka süt, yogurt da tuket.
fakat senin en bastan eksik cikmis dr unla konusmadan alma bence.

Kendi kafanıza göre almayın. Doktorunuz sonuçları görünce verir zaten. Ben de d vitamini takviyesi aldım. Ama kadın Doğum doktorum sonuçlara göre verdi. Siz de sonucunuzu alın gösterin o verir.

Sonucum aldım 10.99 cıktı cok düşük yani .. deferim de düşük gibi geldi ben de korktum hemenalsam mı dedim . İşte vitamini almanın bi etkisi sakıncası var mı olumsuz onu bilmiyorum , ama 10.99 oşması da cok kötü bişibu bebeğin gelişim aşamasında . Ne yapcam bilemedim doktora gitmeme 3 gün var 3 günde neler olur neler :KK43:(

Sonucum aldım 10.99 cıktı cok düşük yani .. deferim de düşük gibi geldi ben de korktum hemenalsam mı dedim . İşte vitamini almanın bi etkisi sakıncası var mı olumsuz onu bilmiyorum , ama 10.99 oşması da cok kötü bişibu bebeğin gelişim aşamasında . Ne yapcam bilemedim doktora gitmeme 3 gün var 3 günde neler olur neler :KK43:(
Hiçbir şey olmaz. Ben 3aydan sonra kullanmaya başladım/ benim de düşüktü şükür bir şey olmadı. O kadar pimpirikli olmayın. 7,5 aylık hamileyim d vitamini dışında bir şey kullanmadım. Daha yeni bu ay ek vitamine başladım.

Cok sağol canım , ya neden böyleyim bilemedim ben normalde ilk ögrendigimde de çok rahattım bir türlü doktora gözümekemedim diye her geçen gün yeni bir sorum cıkmaya başladı ve dertlenmeye başladım , hassas bir dönem oldugu için mi bilemedim neyse hayırlısı olacagına varır diyip dua eder geçerim , moralimi iyi tutan bir insanımdır ama bu 2 günde saçma sapan takıyorum . Cift çizgiyi görmeyi istemekten baska gerisini düşünmüyor insan ama görünce de başka seyleri düşünmeye başlıyormuş , ve zor bi dönemmiş. Ben de her gördügüne duyduguna inanıp pipiriklenenlere şaşkınlıkla bakar ve kızardım şimdi aynı durumu kendimde gördüm . Ama bunu yazmanda bana olması gerekeni hatırlattı . Sağol :) ne olursa olsun etki edemeyeceğim bir şey için bu kadar kafa yormaya bence de gerek yok , sağlıkla olacaksa olacak , tutunacaksa her türlü tutunacak sonucta . Moral en iyi ilaç şu aşamada . Kafaya taktı mı eksiğim var derken bir de moralim eksik olacak stres eklencek daha da kötü duruma sokuyorum saf gibi sanırım kendimi.

Doktorunuz size folik asit mutlaka verir + aile hekimliği de ücretsiz de decavit multivitamin ilacını veriyo doktor için çok geç sayılmaz gebeliğinizi öğrenir öğrenmez keşke ilk kadın doğuma gitseydiniz sağlıklı gebelik dilerim

Cuma günü akşamı kan tahlil ilk sonucu ve bütün tahlillerin sonucu beraber cıktı .gitmeye fırsatım olmadı ki ancak acile gidebilirdim heralde. Onda da hamilesiniz diyip yollardı muhtemelen . Süreç nasıl tam da bilmiyorum ki ilk gebeliğim olcak inşallah sağlıklı olur :) 3 aydır folik asit düzenli kullanıyorum zaten onda bir problem yok . Gitmeyi düşündügüm doktor da yok su an sanırım izinde , bapcsm bilemedim herhangi bir doktora hemen sıra alınır mı pazartesiye

Eğer
Cuma günü akşamı kan tahlil ilk sonucu ve bütün tahlillerin sonucu beraber cıktı .gitmeye fırsatım olmadı ki ancak acile gidebilirdim heralde. Onda da hamilesiniz diyip yollardı muhtemelen . Süreç nasıl tam da bilmiyorum ki ilk gebeliğim olcak inşallah sağlıklı olur :) 3 aydır folik asit düzenli kullanıyorum zaten onda bir problem yok . Gitmeyi düşündügüm doktor da yok su an sanırım izinde , bapcsm bilemedim herhangi bir doktora hemen sıra alınır mı pazartesiye
Eğer özel'e giderseniz gittiğiniz gün randevu alıp bakıyorlar ama devlet'e giderseniz önceden randevu alıp gitmeniz gerekiyor ama en önemlisi iyi bir doktor bulup araştırıp öyle gitmek gerek bazen doktoru beğenmediğinizde sonradan değiştirme gereği duyuyo insan ne kadarlık hamilesiniz nerede oturuyorsunuz bilmiyorum ama bulunduğunuz yerde iyi bir doktor arayışını bu sitede de yapabilirsiniz:KK66:

Eğer
Eğer özel'e giderseniz gittiğiniz gün randevu alıp bakıyorlar ama devlet'e giderseniz önceden randevu alıp gitmeniz gerekiyor ama en önemlisi iyi bir doktor bulup araştırıp öyle gitmek gerek bazen doktoru beğenmediğinizde sonradan değiştirme gereği duyuyo insan ne kadarlık hamilesiniz nerede oturuyorsunuz bilmiyorum ama bulunduğunuz yerde iyi bir doktor arayışını bu sitede de yapabilirsiniz:KK66:

Merhaba arkadaşlar gebelikte bir çok takviye vitamin alan arkadaşımı biliyorum . Ben henüz doktora gözükemedim, sağlıkocagında kan testi yaptırmak istedigimde doktor idrar testi sonucumun pozitif olduğunu duyunca direk beni gebe kabul edip bütün yapılması gereken tahlilleri yaptırttı.
Sonucları da haftasonu girince gösteremedim. Salı günü de başka kadın dogum dr una gidicem . Sonuclar elektronik ortamda cıktı , demir eksikliğim , D vitamini eksikliğim cıktı.. bu viraminleri hemen alayım mı eczaneden ?? Sonucta bu gğnler en önemli günler gecikmiyim diyorum ama zararımolır mu diye de tedirgin oldum
Alma şakın benim de çok eksik dr 3. Aydan sonra hatırlat Dedi şimdi vermedi kaç aylıksın

Doktorum belli araştırdım arkadaşlarım cevrem vs. çok bilgi edindim hakkında ama cok dolu oldugu için ancak cumaya verdiler sıra özel bir hastanede :KK43: pazartesi muayene olmak için cok zorladım ama kabul edilmedi. Ben de ondan önce napayım sizce devlette kadın doguma sabah basvursam herhangi bir doktora yönlendirse en azından cumaya kadar bir bilgi mi verse bilemedim. O da direk muayene etcek alttan bakma gibi bi durum var mı bana ilk aşamada baktırma diyorlardı ve hep kadındogumda bakıyolarmış . Yoksa cumayı bekleyeyim mi cünkü o doktorla devam etmeyi düşünüyorum kesinlikle.

Evet canım biraz bakınca ilk 3 ayda vermediklerini düşünmeye başlamıstım ben de . Ben daha cok yeni öğrendim kese bile gözükmez muhtemelen , betahcg 69.99 cıktı, bu da 5 .haftanın içinde olmama bakılırsa az bir deger gibi geldi o yüzden panik yapmıstım biraz da . Artık güneş gördü mü dısarı atcam kendimi napayım d tamin için . :)

Hayır alma bir kaç gün daha bekle kadın doğum doktorun verince al. Değerine göre tedaviyi o versin benimde düşük kansızlık demir d b12 hepsi düşük tek ilaç alıyorum kansızlık için çekirdekli kuru üzüm ve pekmez içiyorum. Ama doktorumun önerdiği şekilde yapıyorum. İlaç kafana göre kullanma derim dozunu bilemezsin.

Hayır alma bir kaç gün daha bekle kadın doğum doktorun verince al. Değerine göre tedaviyi o versin benimde düşük kansızlık demir d b12 hepsi düşük tek ilaç alıyorum kansızlık için çekirdekli kuru üzüm ve pekmez içiyorum. Ama doktorumun önerdiği şekilde yapıyorum. İlaç kafana göre kullanma derim dozunu bilemezsin.

Sağol yazdıgın için , evet karar verdim doktora gidene kadar hiç bir şey almamaya . Sonucta o kontrol etsin kafama göre hareket edemem .

Sağol yazdıgın için , evet karar verdim doktora gidene kadar hiç bir şey almamaya . Sonucta o kontrol etsin kafama göre hareket edemem .
Hamile olmasan al derdim ama hamilesin o yüzden en doğru kararı vermişsin (siyah çekirdekli üzüm ve pekmezi yapabilirsin iyi geliyor bende baya fayda etti)

d vitamini için olabildiğince gün ışığına çıkmanız gerekiyor ama yetmeyebiliyor. ben nutraxinin vitamin d3 takviyesini alıyorum ek olarak

X