Gebelikte baş ağrısı

13 haftalık hamileyim, 2 gündür başımın ağrısından komaya girmek üzereyim. maalesef dayanamayıp parol içtim dün 2 tane su ana kadar ilaç içmemeye gayret eden ben bile çıldırdım ağrıdan. gece 12 gibi artık beyin kanaması mı geçiriyorum diye korkmaya başladım. acile gittik hemen, önce oksijen verdiler rahatlatır diye, fayda etmeyince serum verdiler hala geçmemişti çıldıracaktım artık, gece 2 gibi eve döndük hafiflemeye başladı ve uyudum. sabah 7 gibi korkuyla gözlerimi açtım acaba yine ağrıyormu diye. hayır o şekilde ağrımıyordu ama hafif biz sızlama var yine ensemde. parolun bir yan etkisi olmadığını söylüyorlar ama çok içmek istemiyorum. öğleden sonra işe geldim yine başladı ağrım. Allahım cennet gerçekten anaların ayaklarının altında. daha minicikken bile off demeden nelere sabretmeye başlıyoruz

arkadaşlar bende de migren vardı gün aşırı baş ağrısı kusma şikayetlerim olurdu haftada en az 2-3 kez çekerdim ama hamile kalınca ilk 3 ay olmadı 3 aydan sonra yine sık sık tekrarladı tabi migren kadar ağır geçmiyor ağrı kesici almadan da geçebiliyor ama denediğim yöntemleri sizinle paylaşmak istedim,
1. Ilık bir duş
2. havalandırılmış oda yada bol oksijenli bir yerde yürüşüş
3. Boyun masajı , boyunun baş ile birleştiği arka kısım özellikle de çukur olan yere masaj , şakaklara hafif bası yaparak masaj
4. Omuzlardan başlayarak baş ile birlikte egzersiz yapmam
5. Aç kalmamak
6. Çikolata tüketmemek
7. Güneş altında kalmamak
8. Kötü kokulardan mutlaka uzak durmak
9. Fazla gürültülü yerlerden uzak durmak
10. Loş ışık tercih etmek. hafif karanlık yerler gözü dinlendiriyor
11. Bilgisayar ve telefondan uzak durmak
12. Aşırı soğuk ve sıcak yiyecekler tüketmemek
13. Yatarken rahat erganomik yatakları kullanmak, yastığınızın aşırı sert yada umuşak olmamasına dikkat etmek
14. Sinirli sitresli üzüntü veren ortamlardan çakınmak
15. Aşırı yorucu aktivitelerden kesinlikle uzak durmak aşırı yorgunluk baş ağrısı yapıyor.
16. Normal bir suyu şekerli şerbet yaparak içmek kan şekeriniz düşmüş olabilir.
17. Gebelikte kullanılıyor mu bilmiyorum inançlara göre değişir ama migren taşları var tahta kutunun içinde bulunuyor aktarcılardan bulabilirsiniz mentollü bir taş başınıza sürünce ferahlık veriyor ve çoğu kişinin baş ağrısına iyi geliyor.
18. Alman papatyası kapsülü varmış ama çoğu aktarcı bilmiyor normal papatyayı yutturmaya çalışırlar onlar değil bu dediğim kapsül doğal bir ürün hamilelikte bir sakıncası yok diyorlar ama ne kadar güvenilir bilmiyorum İnternetten araştırısınız.

Benim paylaşacaklarım bunlar umarım sizlere faydası dokunur daha başka bilgi olan varsa paylaşımlarınızı bekliyorum sağlıklı günler dilerim

Minoset icebilirain bas agrisina ama dikkat et minoswt plus olmayacak minoset 500 gr hamilelere verilen tek ilac bana da dr verdi

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Minoset 500 gr icebiliyoruz demek , ben 4 aylik hamileyim ve bas ağrım ara ara siddetli sekilde oluyor, doktordan agri kesici yazmasini istedim olmaz dedi. 4 yada 5 ay gectikten sonra mi kullanicam o zamana kadar sık sık agirmaz ins.

Kizlar bas agrilari 4-5 aylarda cok fazla olur doktorum demisti. Ben artik depresyona girmistim resmen haftada en az dort gun bas agrim tutuyordu ve hayatta basi agirmayan bi insanim dusunun.

Kafami duvarlara vurasim geliyodu evdeki butun isiklari kapatiyodum. Esim artik korkuyodu hastaneye gidelim diyodu o derece bi agri. Sonra doktoruma sordugumda bu aylarda tansiyon cok oynar ondan dolayi bas agrisi cok normal demisti. Karanlik bi odaya gidip gozlere nemli bez koynak ve uyumak disinda bisey rahatlatmiyor ne yazikki. Ama geciyor allahtan benim bes aydan sonra hic olmadi cok sukur.

Merhaba arkadaslar .
13+4 gunluk hamileyim. Siteyi surekli takip ediyorum ama ilk kez yaziyorum. Bas agridindan bende muzdaribim malesef. Ilik dus, buz, eskiler gibi basi tulbentle sikmak iyi geliyor ve bir bilgi edinmistim oda benim isime yariyor sizinle paylasmak istedim. Direkt alinti yaptim. Hemde zararsiz
Bu arada Rabbim bebeklerimizi saglikla kucagimiza almamizi nasip etdin insallah

Kulak Mucizesi...

Kulak ceninin ana rahmindeki duruşunun şematik olarak aynısıdır. Ve tüm akupunktur noktaları kulak üzerinde bu esasa göre yer almıştır.

Şimdii...

başınız,boynunuz, beliniz, sırtınız, bacaklarınız, kalçanız, ayaklarınız, omzunuz ağrıdığında yapacağınız tek şey kulaklarınıza masaj yapmak.

Kulağınızı baş ve işaret parmaklarınızın arasına alarak kulak kepçesinden başlayarak, dayanabildiğiniz kadar güçlü ve sıkarak masaj yapın. İlk anda bazı noktalar acıyacaktır (bunlar bedendeki ağrıyan bölgelerin kulaktaki refleks noktalarıdır ). kısa bir süre sonra bu ağrılar kaybolacaktır.

2 -3 dakika bu masajı yapmanız yeterli olur. İsterseniz uzatabilirsiniz de. Zaten masajın sonuna doğru bedeninize bir sıcaklıklığın yayıldığını hissedeceksiniz. Bunun ardından ağrılarınızın azaldığını ve kaybolduğunu da...

Hiç bir yan etkisi olmayan bu uygulamayı herzaman her yerde kendinize ve ağrısı olan yakınlarınıza uygulayabilirsiniz.
Yorulduğunuzda, uzun otobüs yada araba yolculuklarında oturmaktan ağrılara maruz kaldığınızda, çok üşüdüğünüzde ve bedeninizi dengeye kavuşturmak için mucize benzeri bu uygulamayı kullanabilirsiniz.
Dört tane ağrı kesici aldım. hala ağrıyor diyerek baş ağrısından kıvranan taksi şöförünün ona yaptığım iki dakikalık kulak masajının ardından yaşadığı mutlu şaşkınlıkla benden ücret almadan teşekkürlerle uğurladığını hala hatırlıyorum.
Önemli olan kulağın her noktasına dokunun. Kulağınız size hemen yanıt verecektir. Kulaklar bedeni hisseder, görür ve duyar. Siz de şefkatli ellerinizi esirgemeyin.

Allah Aşkın'a son Dönemlerde bu baş ağrılarını yaşayıp kısa zamanda tez sonuç alan yok mu artık kafama kısa aralıklarla yumruk atıyorum beynimde nöron kalmayacak

10 haftalık hamileyim baş ağrım 2 aydır sürekli var 1 saniye bile geçmiyor delircem dayanacak gücüm kalmadı kimisi 3 aydan sonra geçer diyor kendimi teselli etmeye çalışıyorum ama burda okuduklarım 4 ve 5. aylarda da şiddetli oluyormus ben ölcem artık normal ağrı gibide değil ne yaptıysam olmuyor geçmiyor((( napcam ben allahım yardım et

Kızlar baş ağrılarınız ne alemde 13.haftadan beri baş agrısı cekiyorum hemde nasıll 15+3 teyim tecrubeleriniz ne yönde ne zaman gececek

12 haftaya girdim bir baş ağrısı gözümü açamıyorum ama öyle böyle değil ensenden bir tutuyor delirtiyor tansıyonummu yukselıyor dıcem ama imkansız tansıyonum sureklı dusuk benım sanırım doğuma kadar çok zor günler beni bekliyor

Aynı durumdayım enseden vuruyor şakaklarıma susuz mu kalıyorm dedim bol bol su içiyorum. Maden suyu içince hafiflediğini keşfettim. Ne zaman gececek acaba

Arkadaşlar aktardan nane yağı alın, şakaklarınıza yağ ile masaj yapın. Uyku gözlüğü takıp dinlenin bir süre. Ense kısımlarınıza, alnınıza buz tutun. Büyük oranda fayda ediyor.

Son 1 haftadir ben de çıldırmak uzereyim. Basimin arja kismi ensemin üstü agriyor. Agri ne kelime zonkluyor. Ayaga kalkip yürüyünce beynim firlayip cikacak saniyorum.hic ilac icmedim. Zaten en basinda hastanede yattim bir sürü ilac serum aldim daha fazla almak istemiyorum. Su içmek rahatlatiyor. Bir de benimkini gürültü tetikliyor. Ögretmenim ögrencilerin sesine tahammül edemez hale geldim.

Bende 13 haftalık hamileyim.ikinci gebeliğim bu.inanılmaz baş ağrılarım var.Ağrılar başım ve boynumu sarıyor,bir de mide bulantısıartık bugün dayanamayıp parol içtim biraz kesildi şükür

16 haftalık hamileyim benimde enseden giriyor ağrı gozlerimden ateş çıkıyor adeta inanılmaz bir ağrı.halsiz bırakıyor birde . ilacta almadim ama nasıl geçecek bu ağrı bilmiyorum.doğal yolla çare bulan yokmu

Canim bnimde 16.haftalarda cok fazla bas agrim oluyodu..Bazen 3 gun hic gecmiyodu..Dr gunde 4 tane parol icebilirsin demisti..Eger parola ragmen gecmediyse noroloji druna yonlendircekti ama cok sukur iyiyim..Bu donemlerde Kan basincindaki artis da bas agrisina yol acabiliyo..Bana ilik dus biras ii geliyodu..İnsallah kolaylikla atlatirsin

Tesekkur ederim .evet dus iyi geldi biraz rahatladim. Valla korkudan ilaç da alamiyorum artık cekcem sanırım .

ben 14 haftalik hamileyim dün başladı bas ağrım ama ne agri agri...gece uyuyamadim resmen..alnim başımın üstü ense heryerim agiriyor..uyku da etki etmedi şimdi bende ılık dus alacam ınş iyi gelir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…