gebelikte b12 eksikliği mi?

tugsem_10

Minik dünyam...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2014
9.200
4.789
198
arkadaşlar her şey güzel gitmekte iken doktorumun sağlık ocağına gidip hemogram ile tsh istedi demir hapı yan etki yapıyordu birde haşimato troidi için baya uzun zamandır aynı doz troid hapı kullanıyordum.bir nevi kan tahlili fal baktırmak gibi bişey.demirim serumda fazla ama b 12 düşük ve vitamin hapımda da b 12 yokmuş.crp yüksek çıktı belki enfeksiyon olabilir.kocama dedim prezervatif al diye.beynini yarsam 2 gıdım aklıda gider.kolestrol ve trigilesit yüksek yağsız yesemde yüksek çıkar.onun nedenini bilen yok sanki günde 10 simit yada ekmek yemiş gibi.diğerlerini geçtim b.12 vitamini düşündürüyor. fakat şu zamana kadar görünürde bir sıkıntı yok gibi cuma günü randevum var ve tahlilleri doktoruma yolladım.:olamaz::işsiz::işsiz:

Bir cevizi bir çay bardağı suya kala gece sabah iç hemde cevizi ye kolesterol dusmanidir

nece konuştun bacım? haşimato tiroidinden demire ordan bi prezervatife geçildi sonra kafa yarmalar felan.. b12 bunun neresinde?
b 12 çok düşük araştırınca korktum canım yaa benim gibi b 12 sıkıntısı olan var mı yok mu bilmek istedim. eksik bir değil ki yamuk hormonlar düşük vitaminler piyango gibi mikroplar sıralanmış.beklemekte

Ne dediğini pek anlamadım. B12 vitamini balık yağı hapı. Bunu dr veriyor zaten??

Olabilir bu kadar evhamli olmayın.Mutlaka sahanda 2 yumurta,az suda kırmızı et haşlayıp yerseniz iyi gelir toparlarsıniz.

Bir cevizi bir çay bardağı suya kala gece sabah iç hemde cevizi ye kolesterol dusmanidir
gece yatarken içsem sabah aç karnına troid hapını içip yarım saat bişey yemiyorum. sıkıntı oluyor suyunu içebilirim de aynı zamanda cevizini yiyemem.

Ne dediğini pek anlamadım. B12 vitamini balık yağı hapı. Bunu dr veriyor zaten??
ay canım bana vermedi balık hapı. ama b 12 eksikliği belirtileri var bende.nefes nefese kalıyorum hasta gibi solgunum içtiğim suya dikkat etmeme rağmen ishal gibi oluyorum bazen.vitamin hapımda da b 12 yokmuş doktora gidince onu da diyeceğim unutmazsam.

gece yatarken içsem sabah aç karnına troid hapını içip yarım saat bişey yemiyorum. sıkıntı oluyor suyunu içebilirim de aynı zamanda cevizini yiyemem.

ay canım bana vermedi balık hapı. ama b 12 eksikliği belirtileri var bende.nefes nefese kalıyorum hasta gibi solgunum içtiğim suya dikkat etmeme rağmen ishal gibi oluyorum bazen.vitamin hapımda da b 12 yokmuş doktora gidince onu da diyeceğim unutmazsam.
Gece ısla trioid ilacından sonra iç ye canım ne olacak ceviz bebeğe de faydalı

Gece ısla trioid ilacından sonra iç ye canım ne olacak ceviz bebeğe de faydalı
baştan çok yedim şimdi soğudum neden bilmiyorum.:( balık yağında olduğunu öğrendiğim iyi oldu balık da yerim esasen ayırmam.minik kızım bildiğin bendeki b12leri elektrik süpürgesi gibi çekmiş.

b 12 çok düşük araştırınca korktum canım yaa benim gibi b 12 sıkıntısı olan var mı yok mu bilmek istedim. eksik bir değil ki yamuk hormonlar düşük vitaminler piyango gibi mikroplar sıralanmış.beklemekte

ben gebelik süresince EFA Daily diye bir balık yağı (gün aşırı) bir de osteocare diye bir kalsiyum hapı kullandım. içerisinde komplex vitaminler de olduğu için ne hamilelik süresince ne de doğumdan sonra hiç bir eksiklik yaşamadım, devlet karşılamıyor biraz tuzlu ama değerdi. bunu sorabilirsin doktoruna.

bide benim vücudum doğal yolla aldığımı emmiyor onu anladım.balık yerim et yerim.bakalım doktor ne diyecek.önceden baktım böyle konu açılmamış hem b 12 eksikliği olan hamiş annelere bilgi olur.doktorun tedavisini de yazacağım gidince.

Tamam söyle versin :) imom verdi bana onu vermesi lazım yoksa kendin al eczaneden bütün hamilelere veriyorlar bunu.

valla ben kullanıyorum, hamile değilim bu arada, okuduğum araştırdığıma göre b12 ve magnezyum genel olarak eksik bizim toplumda, zaten b grubu vitaminlerin fazlası zarar değil, suda çözünüp fazlası atılıyor, o yüzdne ölçtürmedim, ama tabii gebelik söz konusu olunca nasıl olur bilmiyorum

ben gebelik süresince EFA Daily diye bir balık yağı (gün aşırı) bir de osteocare diye bir kalsiyum hapı kullandım. içerisinde komplex vitaminler de olduğu için ne hamilelik süresince ne de doğumdan sonra hiç bir eksiklik yaşamadım, devlet karşılamıyor biraz tuzlu ama değerdi. bunu sorabilirsin doktoruna.
vicium d3 kullanıyorum.d vitamininden derken b 12 den olacakmışım haberim yok.iğne vermezse vitamin hapımı değiştirip sizin dediğiniz markadan ona benzeri ilaçlar verebilir.

valla ben kullanıyorum, hamile değilim bu arada, okuduğum araştırdığıma göre b12 ve magnezyum genel olarak eksik bizim toplumda, zaten b grubu vitaminlerin fazlası zarar değil, suda çözünüp fazlası atılıyor, o yüzdne ölçtürmedim
kolestrolde hafif çıktı b kolestrolü de düşürüyor.geçmişte kolestrol yüksekliğini b vitamini tedavisi ile düşürmüştü aile hekimim

Tamam söyle versin :) imom verdi bana onu vermesi lazım yoksa kendin al eczaneden bütün hamilelere veriyorlar bunu.
ilk 3 ayımda folik asidimi folidoce aldım b12li folik asitti iyki almışım.ilk 3 ayda b12 de almış oldu bebişim.imom markasını bir araştırayım marka olarak duymadım.

Back
X