Merhaba doktor bey,
Ben
tüp bebek tedavisiyle hamile kaldım.
Hamileliğimin 15. haftasında plesentamda kanama oldu fakat 3 hafta sonraki muayenede geçmiş olduğunu gördük
Şuan hamileliğimin 22+1. günündeyiyim. Karnım daha önceleri sertleşiyordu ancak bunun kasılma olduğunu ilk hamileliğim olduğu için anlayamadım.
Gögüslerimden 21. haftada sarımtırak bir sıvı gelmişti ancak kasılmalarım arttığında göğsümden daha süt gibi ve daha genişe yayılan sıvı geldi.
21. haftamda Detaylı ultrasona girdiğimde doktor kasılmalarım olduğunu dile getirdi. Ancak çocuğun geilişiminin normal düzeyde olduğunu söyledi.
Previa olmadığımı ancak plesentamın aşağıda olduğunu dile getirdi. kanamamında bundan olmuş olabileceğini söyledi.
Zaten tüp bebek olduğu için Crinone jel, coraspin, elevit ilaçlarını kullanıyorum. Şimdi bu ilaçlara ilaveten magnorm magneyzum ilacı kullanmaya başladım.
Kasılmalarım sürekli ve uzun süreli olduğu için doktorum devamlı yatmamı söyledi ve bunun anneden yada çocuktan kaynaklanmadığını bazı hamileliklerin bu şekilde olabileceğini söyledi. Son kontrolde sanırım rahim boyuydu 37 olarak ölçtü.
Bunlara ilaveten yapmam gereken birşey varmı.
ya da yazdıklarım neticesinde yapmam gereken başka şeyler varmı? çok endişeliyim...
ilginiz için şimdiden teşekkürler..