Bora Bey,bugün adetimin 22.günü.size buradan daha önce de yazmıştım durumumla ilgili 2 dr.da farklı şeyler söyledi diye..histeroskopiyi yapan dr.a bugün yine gittim ve usg'de rahimde bir düzensizlik görmediğini söyledi ama bir de hidrosono..yapalım dedi.bu işlem sırasında sıvı verilirken sol tarafta ağrı oldu ama sağ tarafta ağrı duymadım,sadece sona doğru çok az ağrı duydum.dr.,malesef yine aynı bölgede bir miktar daha yapışıklık gözüküyor dedi..(tekrar bir histeroskopi de yapsak yine tekrar edebilir bunun garantisi yok dedi.ve bu durumda kararı bana bıraktı.eğer aşılama yaptırmadan önce bunu halletmek istersem,yine bir ope.histeroskopi fakat bu kez birkaç günlüğüne balon koymayı,yada histeroskopi olmaksızın balon uygulaması yapılabileceğini veya ofis histeroskopi önerdi.ben şimdiye kadar 2 kez ope.histeroskopi oldum.artık çok yoruldum..34 yaşındayım,bundan 8 yıl önce 8.haftada bebeğin kalp atımı durdu ve kürtaj oldum.sonra 2005'te normal yolla sağlıklı bir gebelik ve sağlıklı bir çocuğum var.2008'de yine bebeğin 8.haftada kalbi durduğu için yine kürtaj..2010'da 2 kez ope.histeroskopi (ilk histeroskopiden sonra kimyasal gebelik) yaşadım.yapılan kardiyovasküler risk paneli,protein c,proetein s,lupus,karyotip,homosistein,tsh,fsh vs.herşey normal..3.histeroskopi konusunda kafam rahat değil,sanırım bunun sonu yok.çünkü 2 kez aynı bölgedeki yapışıklıktan dolayı ope.histeroskopi oldum ve buna rağmen şimdi yine aynı bölgede yapışıklıktan sözediliyor..(ilk histeroskopiden sonraki hsg raporunda;sağ kornus ve daha silik olmak üzere korpus düzeyinde sağ kornus başlangıç seviyesinde eski tetkike kıyasla belirgin regresyon gösteren sineşi alanları mevcuttur..)lütfen yapmam gereken konusunda,bana bir yol gösterin ne olur..yanıtınızı merakla bekliyorum,teşekkür ederim..
Uterus unıkornus denilen bir yapısal problem var. Kısaca Yarım Uterus olarak adlandırabiliriz. Bu hastalar gebe kalıp doğum yapabiliyorlar. Sineşi rahmin büyük bölümünü kapatmıyorsa ( kavite yeterliyse) gebe kalır ve doğum yapabilirsiniz. Sineşi genellikle düşüğe yol açmamaktadır. Gebe kalmanız ve sağlıklı dpğum yapabilmeniz dileğiyle...