Gebelikde bulantı ve kusma

Merhaba ben gamze 7+5 im, daha demin açlıktan ağladım. herşeyden tiksiniyorum ve tüm kokuları ayrıntılı şekilde alıyorum. Bugün pazarda sebze meyve tezgahlarının önünden tiksintiden geçemedim o derece yani. Açım ama hiç birşey yiyemiyorum. ılk olarak bir komşumuzun salatasından tiksinmiştim, şu anda o komşumu görmek hatta adını duymak bile midemi kaldırıyor. Hep o salata aklıma geliyor. Şaka gibi ama gerçek. 12. haftadan sonra geçer diyorlar ama geçmeyenlerde var. Bebeğin gelişiminden dolayı 12. haftadan sonra yiyememek asıl beni korkutuyor. Ama herhalde bunu yaşayan ilk ve tek kişi ben diyilimdir diye düşünüyorum. Birileri atlattıysa bende atlatabilirim diye düşünüyorum.

of of ne çektim ilk 3 buçuk ay....sabah akşam sürekli açken kusardım tokken gene kusardım...3 bucuk aydan sonra bitmişti tamamen ama bu aralar sabahları gene ögürüyorum nedense....ama size benim tecrübelerden sölim biraz....limonlu ılık su,havuç,zeytin.beyaz peynir,çucuk kraker,ve beyaz tuzlu leblebi ben bunları yemekten bıkmıştım ama biraz dindiriyo gibiydi...

merhaba ben de 7+6 haftalığım 2 haftadır mide bulantılarım var herşeyden tiksinir oldum. canım sadece çiğ köfte yemek istiyor hiç acı yiyemezdim şimdi çiğ köfteyi lavaşşız ve yeşilliksiz yiyebiliyorum ama o da midemi çok yakıyor daha fena oluyorum. önceleri kraker, badem ve antep fıstığı yiyebiliyordum şimdi onları da görmek istemiyorum. ne bitkisel ne de hayvansal birşey yiyemiyorum. bu sıralar biraz erik pestili yemeye başladım bakalım kaç gün sürecek sürekli açım bütün gün çalıştığım için yatıp dinlenemiyorum da. Allahtan istifra etmiyorum. inşallah en kısa zamanda bulantısız günlere kavuşuruz.

merhaba arkadaslar bende 5. haftanın ıcındeyım ve sımdıye kadar hıc bı rbulantım olmadı.. neden olmuyor acaba ? olmaması normal mı?
hepimizin Allah yardımcısı olsun....

benım 7.haftada başladı son bir haftadır berbat durumdayım işe gidemedim bir kac gün ne yapacağım bilmiyorum. bulantı bandı kullanan var mı işe yarar mı acaba?

selam ben doktorun demesıne gore 10 haftalık hamileyim ama benim hesaplarıma göre 8 haftalık hamileyim ve yaklaşık 3 haftadır midem inanılmaz derecede bulanıyor cok fenayım hıc bısey yıyemıyorum su içmeye hasret kaldım su ıcer ıcmez mıdem dırek bulanıyo.cok fenayım bıde calısıyorum.ne zaman gecer ya bazıları 9 ay surebılır dıyoo morelım cok bozuluyooosenağlamasenağlama

selam ben doktorun demesıne gore 10 haftalık hamileyim ama benim hesaplarıma göre 8 haftalık hamileyim ve yaklaşık 3 haftadır midem inanılmaz derecede bulanıyor cok fenayım hıc bısey yıyemıyorum su içmeye hasret kaldım su ıcer ıcmez mıdem dırek bulanıyo.cok fenayım bıde calısıyorum.ne zaman gecer ya bazıları 9 ay surebılır dıyoo morelım cok bozuluyooosenağlamasenağlama
selam katre nur
bende 8 haftalık hamileyim 10 gündür resmen yerlerde sürünüyorum devamlı çıkarıyorum bana biraz faydası olan medikal bi bileklik tavsiye edıyorum eczanalerde satılıyor adı psibands iki bileğin aynı noktalarına takılıor bi nebze bulantıyı hafifletior belki başkalarında tamamen geçirebilir Allah yardımcımız olsun

merhaba arkadaslar bende 5. haftanın ıcındeyım ve sımdıye kadar hıc bı rbulantım olmadı.. neden olmuyor acaba ? olmaması normal mı?
hepimizin Allah yardımcısı olsun....

bulatılar bazı kişilerde hiç olmuyor ama
6 haftadan sonra başlaıyor umarım senınde başlamaz :Saruboceq:

off beni de bitirio bu bulantı ya doğru diosun benim de 6.haftadan beri bulanıyo 10. haftadayım inş geçer yavaşyavaş yaaaa

5 haftalık başladı.7. haftadayım bezdim artık.. haftalardır raporlu evde yatıyorum. Dışarı çıkamıyorum, yanımızda kebabçı var.konuşurken midem kabarıo..Ne bu çile yaw.. ilk hamileliğimde 3,5 aylıkken başlayıp 5. ayda bitmişti. Ama bu sefer daha 1 aylıkken başladı. inşaallah erken biter.. psikoloji diye bişey kalmadı. Rabbim verdiyse bu bebeği, yardımcı da olacaktır inşaallah..

bende 14 haftalık hamileyim.6. haftamdan sonra sürekli bulantım ve istifram oldu hatta 2 kilo verdim.ancak 12 .haftamı doldurunca bıçakla kesilir gibi kesildi bulantılarım cok şükür.hiç bitmeyecek gibi gelmişti.sabredin kızlar bitio allah ın izniyle.bende hala kilo alamadım ona üzülüyorum işte.allah yardımcmız olsun:Saruboceq:

ay inşallah 2 gün sonra 12 hafta olacağım herkesin sabah olur benim akşam yemekte oluyor hele balığın adından bile midem bulanıyor kapıyı açıp eve girerken önce oda spreyi sıkıyorum ev kokuyor sanki özellikle mutfak ( bulaşıkları kocam makineye koyuyor ) ama minicik sağlıklı olsun katlanacağız

selam bende 5 haftalık hamileyim. test yaptım iki kere pozitif çoktı ama doktora henüz gitmedim. benim de henüz hiç bulantı kusmam yok. inşallah olmaz bazen acaba hamile değilmiyim diye şüphe eder oldum. en kısa sürede gidicem inşallah herkes rahat bir hamilelik dönemi geçirir.

ay inşallah 2 gün sonra 12 hafta olacağım herkesin sabah olur benim akşam yemekte oluyor hele balığın adından bile midem bulanıyor kapıyı açıp eve girerken önce oda spreyi sıkıyorum ev kokuyor sanki özellikle mutfak ( bulaşıkları kocam makineye koyuyor ) ama minicik sağlıklı olsun katlanacağız

aynen canım benim de akşamları azıyor.ben de 5 gün sonra 12 haftalık olucam inş.biter şu bulantılar bazen açlıktan ağlamak istiyorum sevdiğim şeylerden nefret ediyorum

suan ınternete göre 8+3 haftalık hamıleyım ve arkadaslar bende kısa bır sure önce bulantım olmuyor, neden olmuyor dıye yakınıyordum . lakin son gunlerde öyle bır kendını gösterdı kı senmısın bunu dıyen...:) faydalı yıyecekler yemem gerek, ama ben aksam yemegını 4 kızarmıs ekmekle gecırmek zorunda kaldım bu aksam, cok da ıyı geldı acıkcası, canım baska hıııccc bısey yemek ıstemıyorr..bööööğğğ.... :KK43:(((

Kızlar 6+4 üm şuanda, 4-5 gündür bulantım var ama öyle böyle değil...herşeyden tiksiniyorum, ne yapsam olmuyor 24 saat geçmiyor, bi tek uykumda rahatım...ne olur bi çaresi vasa söyleyin, bezdim artık:çok üzgünüm:

ben hamile değilim ama 4 yıldır sürekli mide bulantısı çekiyorum ben midem bulandığı zamanlarda limonlu soda içiyorum,tuzlu erik yiyorum,bisküvi yiyorum,haşlanmış patates,yoğurtlu makarna ve ayrıca bu aralar çay,kahve ,asitli içecekler falan tüketmiyorum 2 haftadır midem bulanmıyor ayrıca ben yağlı hiçbirşey yiyemiyorum midemi bulandırdığı için bu yüzden de yemiyorum yukarıda yazdıklarım anında bulantımı keser benim umarım sana da bir faydası olur ama doktoruna da bu yiyecekleri ,sodayı içebilir miyim diye de bir sor bence, birde insanın tansiyonu düşük olunca , aç olunca ve şekeri düşük olunca da bulanır benim bir kere açlıktan tansiyonum düşmüştü çok fena midem bulanmaya başladı ve daha sonrada bayılmıştım zaten o yüzden hiç aç kalmamaya dikkat ediyorum.

Son düzenleme:
benim de tansiyonum düşüktür genelde ama limon yiyip duruyorum, az önce nane limon içtim ama bi zararı var mıdır diye de korktum, malum nane hormonları baskılar. Doktor randevum cumaya, o yüzden en azından şu 3 günü atlatabilmek için sizden cevap bekliyorum. ya hiç duraksamadan bulanır mı bi mide??senağlama

benim de tansiyonum düşüktür genelde ama limon yiyip duruyorum, az önce nane limon içtim ama bi zararı var mıdır diye de korktum, malum nane hormonları baskılar. Doktor randevum cumaya, o yüzden en azından şu 3 günü atlatabilmek için sizden cevap bekliyorum. ya hiç duraksamadan bulanır mı bi mide??senağlama

maalesef bulanıyor canım hemde hıc duraksamadan cıldırmak uzereyım cıkarıyorum olmuyor herseyı denedım olmadı. ne yapacagımı sasırdım yarın doktora gıdecegım ben de ama yıne aynı seylerı soyleyecek az ve sık ye vs. yok yaramıyor ısyerınde ısım cok aksıyor dunya kadar yapmam gereken ıs var ne kadar ıdare edılır kı böyle! bebiş için katlanıyorum ama nasıl gececek onu da hıc bılmıyorum :1no2: bulantı bandı aldım bıraz etkıledı gıbı ama yınede tam cozum degıl. yardııım ne olur şunu şıp diye kesecek niye birşey yok ki! bence bunu araştırmalılar..

X