Gebelikde bulantı ve kusma

5-7 haftalar arası bende çok kötüydüm ağzıma yemek süremiyordum hep yattım bu 2 hafta. Ama bu hafta çok şükür iyyim. Yine çok iştahım yok ama en azından sevdiğim şeylerden yiyebiliyorum. İnşallah yeniden başlamaz. İnsan kendini hasta hibi hissediyor.
Ama doktorum mide bulantısı şikayeti olan annelerin bebeklerinin daha sağlıklı olduğunu söylemişti.
Çünkü bebek ilk aylar dışardan hiçbir besin almak istemezmiş anneden beslenirmiş sağlıklı gelişebilmek için. Bu yüzden olurmuş.

Merhabalar, 9 haftalık hamileyim. 17 yıldır gastrit rahatsızlığı yaşıyorum. hamilelik öncesi mideyle ilgili tetkik, ilaç kullanımı vb gereken herşeyi yaptım. benim kusma problemim hiç olmadı; ancak sabah kahvaltısından sonra midemde rahatsızlık ve biraz bulantı hissi oluştuğu için akşama dek tüm günüm bana zehir oluyor, ne yiyeceğimi şaşırıyorum. katı, tuzlu yiyecekler tercih ediyorum, akşamları meyve yiyorum. Doktorum, emedur'u çok kötü olduğum zamanlarda kullanmamı önerdi. Sizler mide bulantısı ve dolgunluk hissiyle nasıl başa çıkıyorsunuz, paylaşmanızı rica ediyorum..
Ben de aynı böyleyim çok şiddetli değil ama acıkınca hemen midem ağrıyo bulanıyo ve halsizleşiyorum. Sevdiğim şeylerden az yiyerek açlık hissini gideriyorum. Annemi arıyorum sevdiğim şeyleri yaptırıyorum. Çünkü benim yapacak halim olmuyor. Yiyince rahatlıyorum.

13.haftamdayım, yeni yeni geçmeye başladı sanki bulantım. kök söktürdü diyebilirim. ekşime de oluyor arada elbette..

ben 11. haftadayım son 3 haftadır olmaya basladı ilk zamanlar sabahları ve aksam servise binince oldum şimdi resmen gece uykumdan uyanıyorum bulantıdan ve kusuyorum kusmaktan 1 kilo vermişim benim gibi uykusundan uyanan var mı bulantısı uykudan gelen
bazen öyle bi oluyor ki elim kolum kalkmıyor geçsin die bişeyler yerken iyice bulanıyor
yemek yemezsem de bulanıyor ne yapacağımı şaşırdım
lokma atsam ağzıma bulanıyor yemesem genirmekten midem çatlayacak gibi oluyor yanma sürekli

ben 11. haftadayım son 3 haftadır olmaya basladı ilk zamanlar sabahları ve aksam servise binince oldum şimdi resmen gece uykumdan uyanıyorum bulantıdan ve kusuyorum kusmaktan 1 kilo vermişim benim gibi uykusundan uyanan var mı bulantısı uykudan gelen
bazen öyle bi oluyor ki elim kolum kalkmıyor geçsin die bişeyler yerken iyice bulanıyor
yemek yemezsem de bulanıyor ne yapacağımı şaşırdım
lokma atsam ağzıma bulanıyor yemesem genirmekten midem çatlayacak gibi oluyor yanma sürekli

Aynen canım bende anlattıklarını fazlasıyla yaşıyorum Allahım yardımcımız olsun inşallah kısa zamanda geçer

İlk gebeligimde de aynılarını yaşamıştım. Bunda da 6.hafta da bulantılarim bir başladı ama pir başladı. Yemek yeme sıfıra düştü. Su içme dersen hiç yok. Kusmalarim günde en az 10 defa. Çoğu seferde de mide ve yemek borusu kanamaları geçirdim. Tahlillerde kötü çıkıp 8 kilo verince doktor en sonunda hiperemesis tedavisi için hastaneye yatırdı. Ben bi kaç güne toparlarim diye düşünürken 12 gun hastanede yattım. Seruma ilaçları katınca azıcık iyiyim serum bitince yine lavabo başındayım. Açlıktan ve susuzluktan ağlama krizlerine girdim hastanede. Lavaboya gidip musluğa ağzımı dayiyorum suyu yutar yutmaz geri kusuyorum. Hastane psikolojisi de berbat. Allahtan annem emekli hemşire doktora yalvardi serumlari evde takmak için izin istedik öyle çıkış yaptık 1 ay aralıksız gece gündüz serum yiyerek evde azıcık toparladım. 16.hafta da nihayet bulantı lar bitti çok şükür. Tabi şu an başka sıkıntılarla boğuşuyorum. 6.haftada başlayan kusmalarlâ beraber tükürük salgimda aşırı artış başladı. O günden beri elimde bardakla geziyorum. Ağzım musluk gibi sanki birisi açık unutmuş akıp duruyo. ReflÜm azmış durumda bogazim kanamalardan dolayı ödem olmuş sürekli akinti halinde. Allah hepimize sabır güç kuvvet versin bişekilde katlanıyoruz çocuklarımız icin

İlk gebeligimde de aynılarını yaşamıştım. Bunda da 6.hafta da bulantılarim bir başladı ama pir başladı. Yemek yeme sıfıra düştü. Su içme dersen hiç yok. Kusmalarim günde en az 10 defa. Çoğu seferde de mide ve yemek borusu kanamaları geçirdim. Tahlillerde kötü çıkıp 8 kilo verince doktor en sonunda hiperemesis tedavisi için hastaneye yatırdı. Ben bi kaç güne toparlarim diye düşünürken 12 gun hastanede yattım. Seruma ilaçları katınca azıcık iyiyim serum bitince yine lavabo başındayım. Açlıktan ve susuzluktan ağlama krizlerine girdim hastanede. Lavaboya gidip musluğa ağzımı dayiyorum suyu yutar yutmaz geri kusuyorum. Hastane psikolojisi de berbat. Allahtan annem emekli hemşire doktora yalvardi serumlari evde takmak için izin istedik öyle çıkış yaptık 1 ay aralıksız gece gündüz serum yiyerek evde azıcık toparladım. 16.hafta da nihayet bulantı lar bitti çok şükür. Tabi şu an başka sıkıntılarla boğuşuyorum. 6.haftada başlayan kusmalarlâ beraber tükürük salgimda aşırı artış başladı. O günden beri elimde bardakla geziyorum. Ağzım musluk gibi sanki birisi açık unutmuş akıp duruyo. ReflÜm azmış durumda bogazim kanamalardan dolayı ödem olmuş sürekli akinti halinde. Allah hepimize sabır güç kuvvet versin bişekilde katlanıyoruz çocuklarımız icin
Allah yardımcın olsun insallah

Merhaba kızlar 12+2 benimde ,bulantım çok şiddetli sabahları ne yesem çıkıyor,akşam üzeri biraz hafifliyor ama gece olduğu zaman yine aynı :KK43: canım hiç bişe istemiyor,enerjim yok ,keyfim yok üstelik kusarken o 1- 2 dklık sürede ölüyorum sanıyorım o his çok kötüymüş ya,gebeliğimden bişe anlamıyorum sürekli yatıyorum, ne zaman geçecek bilmiyorum :KK43:

Hanımlar henüz 3 haftalık hamileyim ama mide bulantım çokfazla var. Kusturmuyo ama birşey de yedirmiyo. Su içerken bile midem bulanıyo içemiyorum. Önerileriniz nelerdir. :KK43:

Aynen devam. Özellikle geceleri yatamaz oldum. 4.aya girdim ama hala devam ediyor. En büyük korkum hiç bitmeyecek olmasi
merhaba yavrunuzu kucağınıza almışsınızdır sanırım,şimdiden güle güle büyütün.
bulantılarınız son ana kadar devam etti mi ?

Of of ben napıcam böyle yine bayılcak gibi oldum annem tansiyonumu ölçtü 8 e 5 çıktı. Kızlar napıcam ben gebelikte düşük tansiyonda napmak gerekir. Doktora gitaem mi henüz 3 haftalık diye gitmedim daha :KK43:

Of of ben napıcam böyle yine bayılcak gibi oldum annem tansiyonumu ölçtü 8 e 5 çıktı. Kızlar napıcam ben gebelikte düşük tansiyonda napmak gerekir. Doktora gitaem mi henüz 3 haftalık diye gitmedim daha :KK43:
gebelikte düşük tansiyon normal canım önemli olan yüksek olmaması

Kizlar mrb herkese 6 haftalik hamileyim bulantidan mahvoldum. Neler tavsiye edersiniz? Zencefili nasil tuketiyorsunuz iyi geliyo mu? Bir de bebege zarari yok dimi?
ben yeşil elma ekşi tatlı onu tükettim o iyi geldi bulantıma bir de sarı leblebi tükettim
beyaz beni mahvetti midemi yaktı sarı iyi geldi
gaz yapacak şeyler yemedim midemi yakacak kızartma hamuriçi vs sebzeye ağırlık verdim mide yangısından yumurta yiyemedim yorgut yedim artık protein vs yerine tabi herkesin bünyesi farklı iyi gelir mi bilmem zencefil normal zamanda benim midemi yaktığı için hiç tüketmedim

ben yeşil elma ekşi tatlı onu tükettim o iyi geldi bulantıma bir de sarı leblebi tükettim
beyaz beni mahvetti midemi yaktı sarı iyi geldi
gaz yapacak şeyler yemedim midemi yakacak kızartma hamuriçi vs sebzeye ağırlık verdim mide yangısından yumurta yiyemedim yorgut yedim artık protein vs yerine tabi herkesin bünyesi farklı iyi gelir mi bilmem zencefil normal zamanda benim midemi yaktığı için hiç tüketmedim
Tesekkur ederim canim

çok saol canım bu bilgiler için bende yaşayan biri olarak şunu söyleyebilirim kronik mide ülseri olan biriyim şu an 7 haftalık hamileyim.inanılması güç denecek durumda bulantı ve kusmalarım var. bunu engelleyebilmek için ne yaptılar ne verdilerse kar etmiyor.yemek aralarında sıvı tüketiminden uzak kalmak gerektiğini benim doktorumda söylüyor ancak bu zamanlar dışında mümkün olduğunca bol sıvı tüketilmeliymiş. çünkü kusmalar esnasındaki sıvı kaybı dayanılmaz baş ağrılarına sebep oluyor.bununda sebebi o esnadaki gerilmeler ve beyin zarının sıvı kaybından dolayı kuruma yapması.
Millet ben de 7 +4hamileyim dun ciktim hastaden 2 gun kaldim 4 serum yedim cisimi bile yapamiyordum su bile icemiyordum asiri bir bulanti kusamama doktorum zofer verdi serumlarin icinde de vardi hapini da verdi dun ciktim hastaneden hapi kullanmam gerek yoksa hastanelik oluyorum ama korkuyorum Allah korusun sakat dogum falan olursa bu hali kullanan var mi yardim edin nolur

Hapın bebege bir zararı yok ben 2 hamileliğimde de uzun süre kullandım. Zofer zofran metpamit bunlar devamli verilen ilaçlar. Zaten hastanede de bunların ampul halini katıyorlar seruma. Aksine eğer bulantı kusmalariniz çok yoğunsa ve ilaç almamakta ısrar ederseniz ozaman kendinize ve bebeğiniZe zarar verebilirsiniz

Hapın bebege bir zararı yok ben 2 hamileliğimde de uzun süre kullandım. Zofer zofran metpamit bunlar devamli verilen ilaçlar. Zaten hastanede de bunların ampul halini katıyorlar seruma. Aksine eğer bulantı kusmalariniz çok yoğunsa ve ilaç almamakta ısrar ederseniz ozaman kendinize ve bebeğiniZe zarar verebilirsiniz
Kabiz yapiyor siz kullaninca kabiz oldunuz mu kabizligin ustesinden nasil geldiniz ya da?

X