Gebelikde bulantı ve kusma

Cnm,bulanti kisiden kisiye degisiyo.4 hafta yattim bnde .2 hafta oncede tik diye kesildi kusmalarim.kokulardan tiksinmem hala var.bnde cok korkmustum senin gibi ama pazartesi bebisimi gayet iyi gorduk.sakin ol,dua et.allahim ins kucagina almayi nasip eder ins.iyi haberlerini bekliyorum.

Canım çok teşekkür ederim hepimize sağlıklı bi şekilde evlatlarımızı kucağımıza aldırsın rabbim

Merhaba kizlar. Ben 9+3 gunlugum. Karnimda o kadar fazla bir şiskinlik var ki normalde giydigim panyolonlari giyemiyorum. Hatta genellikle tunik giydigim icin dugmelerini aciyorum ki rahat edeyim. Sizde durumlar nasil. Bu arada simdiye kadar 4 kere ogurmem oldu sadece halsizlik ve kokulara duyarlilik var. Benim gibi olanlar var mi.

bu bulantı ve kusma beni mahvetti ya.. ilk kızımda 4 ayda bitmişti şimdi oğlumda 24 haftalık oldum hala sabahları midem bulanıyor kusuyorum uykumdan uyanıyorum resmen.24.haftada hala 1 kilo bile almadım Allahtan bebeğimin gelişimi iyi de içimi tek o rahatlatıyor birde çalışınca çok zor oluyor cidden

valla kızlar ben herşeyi denedim. bulantılarınızı yedikelrinize içtiklerinize dikkat ederek azaltabilirsiniz kusma sayısı da belki azaltabilirsiniz ama asla geçmez ve atak halinde gelen birkaç gün süren surekli kusma haline ise care yok ne yapsanız da malesef ole 3 ayda da bitmezse bitmiyor ben 6. ayıma giriyorum halen devam... ben zofer kullanıyorum. ilk 3 ay doktorum önermedi. hatta gittiğim hiç bir doktor önermedi 11. hafta bitti ben artık kendim gidip aldım çunku ıkı gun bulantılar yuzunden hastaneye yatmıştım zayıf olmama ragmen 2 kılo vermiştim ve susuzluktan her tarafım kurumus catlamış psıkolojıkmanda cokmustum. allah o ılacı yapandan razı olsun. gunde bir kez sabahları yarım yanı 2mg cık alıyorum tum gun rahatım! mucize ilaç benım icin 23. haftama giriyorum ve içinde sadece 10tane olan haplardan toplamda 3 kutu bitirdim. sayesinde kılo almaya da yemeye de ıcmeye de basladım düzenli olarak... ilk 3 ay yapacak birşey yok benım gıbı calısanlar için hersey cok daha zor oyle ofıste gunde 10 kez kusmak her acıdan berbat birşey ama sayılı gun cabuk gecıyor kızlarcım dayanın! sonrasında da işkence etmeyin kendinize doktorunuza da danışarak ilaç kullanın benım bulantılarım azaldı 18. hafta gibi ataklar bıttı ama hala ilaç almazsam ki arada deniyorum almamayı tum gun nerdeyse bulanıyor kusmasam bıle perişan oluyorum. uzun yazdım ama umarım siz benim gibi olmazsınız! olursanız da allah yardımcınız olsun!

Benim bulantılarım geçmişti..bu sabah yeniden kustum:KK43:(( bir anım bir anımı tutmuyor...sabah geçen bulantılar bu kezle akşamları başladı...ne yersem yiyim midem bulanıyor...ve yemek masasından kalkmadan yeniden acıyorum...çok mutsuzum lütfen yardım edin...ilaçta kullanmak istemiyorum:KK43:(((((

hanimlar 10 ve 11. haftamda bulantim azalmisti günde 2 kez ya kusuyor ya kusmuyordum geçiyor galiba diye nasil sevinmiştim şimdi 12+4 üm ama 12 hafta olduğum gibi eski korkunç bulantilarim geri döndü ögürmekten ciğerlerim ağriyor bi yerde okumuştum bitmeden önce bulantilar böyle tavan yaparmiş sonra birden kesilirmiş.Yani bu durumu yaşayan var mi tamamen bitmeden önce böyle aşırı bir durum mu yaşanıyor :KK43: Öldüm öldüm dirildim haftalardir.

umarım en kısa zamanda atlatırsın :KK43: ben 14. haftaya kadar gaviscon şurup kullanmıştım çok faydasını gördüm.. gerçi aman aman bulantım kusmam olmadı ama.. dene derim.

hanimlar 10 ve 11. haftamda bulantim azalmisti günde 2 kez ya kusuyor ya kusmuyordum geçiyor galiba diye nasil sevinmiştim şimdi 12+4 üm ama 12 hafta olduğum gibi eski korkunç bulantilarim geri döndü ögürmekten ciğerlerim ağriyor bi yerde okumuştum bitmeden önce bulantilar böyle tavan yaparmiş sonra birden kesilirmiş.Yani bu durumu yaşayan var mi tamamen bitmeden önce böyle aşırı bir durum mu yaşanıyor :KK43: Öldüm öldüm dirildim haftalardir.

umarım en kısa zamanda atlatırsın :KK43: ben 14. haftaya kadar gaviscon şurup kullanmıştım çok faydasını gördüm.. gerçi aman aman bulantım kusmam olmadı ama.. dene derim.
doktoruma danişicam bahsettiğiniz şuruptan,premesis diye bir ilaç yazmışti bana hiçbir işe yaramadi en son çare artık serum taksin haftalardir direniyorum serum taktirmamak için ama artik su bile içemiyorum.Yorumunuz icin tesekkur ederim. Bebeğinizi sağlikla kucağiniza alin inşallah

Umarim dedigin gibidir ama benimde bulsntilarim 12. Haftada azalmisti gectimi acaba dedkm sonra cok siddetli bulantilarim basladi hatta gunde 10 defaya varan kusmalarim vardi bu 16. Haftaya kadar surdu :KK43: hastanede yattim dr ilac tedavisi uyguladi ve hastaneden ciktiktan sonrada 6 saate 1 4mg zofer icmemi soyledi 1 hhafta bu sekilde ilac ictim sonra 12saate 1 e dusurdum 16. Haftaya kadar botle kusmalarim devam etmisti suan gayet iyiym 19. Haftadayim umarim seninkk daha cabuk gecer canim

Canım bende 10.haftadayım bulantım hafifledi bugün ilk defa bişeyler yedim.ya benimde başlamasa bari tekrar çok korkunç bişey.ben günde iki defa dramamin iki tane premesis içiyordum ona ragmen hiç bişey yiyemedim.Rabbim kolaylık versin hepimize

Ben 60 kilodan 51 e kadar dustum bi deri bi kemik kaldim hamilelikten once de zayiftim ve 60 olmak icin cok caba sarfettim millet simdibhamile kiyafetlerine bakmaya bile baslamistir ama benim normal kiyafetlerim uzerimde durmuyo dusuyo. Sanki bebek agzimdan cikacak midem oyle cok bulaniyorki bulanti biraz keailse bu seferde istahsizliga alisti bunye hicbiseyi yiyemiyorum. Yasama sevincim gitti ya bu ikinci hamileligim ilki de boyle bulantiyla gcmisti ama istah vardi yiyodym kusacagimi bile bile. Bynda bisey yiyemiyorum ilkinde dusuk tehlikm vardi erken dogum oldu. Bu da boyle geciyo huzurlu bi hamilelik geciremiyecegim anlasilan isyan etmek istemiyorum ama yasama sea vincim falan kalmadi lismanlik icindeyim hergun ic organlarim agzimdan cikacakmis gibi bogurup kusmaktan posetle dolanmaktan psikolojim bozuldu yetmezmis gibi o cok bilmis etraf yokmu aciyan gozlerle bakan onlar iyice dengemi bozdu evden cikmak dahi istemiorum

Ben 60 kilodan 51 e kadar dustum bi deri bi kemik kaldim hamilelikten once de zayiftim ve 60 olmak icin cok caba sarfettim millet simdibhamile kiyafetlerine bakmaya bile baslamistir ama benim normal kiyafetlerim uzerimde durmuyo dusuyo. Sanki bebek agzimdan cikacak midem oyle cok bulaniyorki bulanti biraz keailse bu seferde istahsizliga alisti bunye hicbiseyi yiyemiyorum. Yasama sevincim gitti ya bu ikinci hamileligim ilki de boyle bulantiyla gcmisti ama istah vardi yiyodym kusacagimi bile bile. Bynda bisey yiyemiyorum ilkinde dusuk tehlikm vardi erken dogum oldu. Bu da boyle geciyo huzurlu bi hamilelik geciremiyecegim anlasilan isyan etmek istemiyorum ama yasama sea vincim falan kalmadi lismanlik icindeyim hergun ic organlarim agzimdan cikacakmis gibi bogurup kusmaktan posetle dolanmaktan psikolojim bozuldu yetmezmis gibi o cok bilmis etraf yokmu aciyan gozlerle bakan onlar iyice dengemi bozdu evden cikmak dahi istemiorum
Canım benim kıyamam sana. Milleti boşver sen. İnan benimde psikolojim bozuldu kusamıyorum 7 haftalık benimde sadece 2 defa kustum. Ama bunaltı 24 saat bu mahvetti su içemiyorum o derece keske diyorum kussam çünkü biraz da olsa rahatlık gelir diye düşünüyorum ama bulantı olunca sadece daha tuhaf oluyor. İlkinde kustum çok hemde ama şikayetim yoktu yiyordum yine ve güç oluyordu. İkinci beni agir etkiledi bas dönmesi bulantı iştahsızlık yorgunluk :KK43: evladimizi canımızı tasiyoruz ne kadar şikayet edebiliriz ki... geçecek umutlu ol ve olalım. Ne kadarlık senin canim?

22. Haftaya geldim ben çok şükür. 19 bitene kadar zofran zydis kullandım. Artık kullanmıyorum. Sabahları mutlaka bi posta yeşil sarı safra yine kusuyorum. Gün içinde geçiyo. Ama bugün akşam yediğim mantıyı kanla beraber kustum ve bayağı korktum. Daha önce de kan pıhtısı kusmuştum hatırlayınca aman neyse dedim. 16 haftaya kadar serumla beslenip 7 kilo vermiştim. Su bile içemedim. Şimdi 3 ünü kesin 1 ini opsiyonlu geri aldım :) yani geçicek korkmayın. Tam bitmese bile yaşam enerjiniz geri dönecek. İştah açılıcak. kussanız bile yiyeceksiniz. zaten bebek kendini büyütüyor Allah yardım ediyor ona sizin depolarda ne varsa çekiyor. siz moralinizi yüksek tutmaya çalışın. Herkese Allah tan sağlık diliyorum :)

Canım benim kıyamam sana. Milleti boşver sen. İnan benimde psikolojim bozuldu kusamıyorum 7 haftalık benimde sadece 2 defa kustum. Ama bunaltı 24 saat bu mahvetti su içemiyorum o derece keske diyorum kussam çünkü biraz da olsa rahatlık gelir diye düşünüyorum ama bulantı olunca sadece daha tuhaf oluyor. İlkinde kustum çok hemde ama şikayetim yoktu yiyordum yine ve güç oluyordu. İkinci beni agir etkiledi bas dönmesi bulantı iştahsızlık yorgunluk :KK43: evladimizi canımızı tasiyoruz ne kadar şikayet edebiliriz ki... geçecek umutlu ol ve olalım. Ne kadarlık senin canim?
Cnm 11 haftalik benim. İki gun once dr kontrolum vardi ilaci deistirdi zofran verdi fakat eczaci onzdy verdi ayninayarda ztn bulmasi zor oluyo zofrani dedi bende iki gundur onu kullaniyorum allaha bin sukur bugunde varmis yani artik yiyebiliyorum sabah bulanti cok hafif var fakat o da gecio hemen. Allahim nazar degmesin nolur :) ama ilac i bi arayip sorcm doktoruma cunku dr zofran dedi eczaci onZdy verdi kafa karisti arastirdim onzdy kullanan gebeler de varmis bulanti icin

Cnm 11 haftalik benim. İki gun once dr kontrolum vardi ilaci deistirdi zofran verdi fakat eczaci onzdy verdi ayninayarda ztn bulmasi zor oluyo zofrani dedi bende iki gundur onu kullaniyorum allaha bin sukur bugunde varmis yani artik yiyebiliyorum sabah bulanti cok hafif var fakat o da gecio hemen. Allahim nazar degmesin nolur :) ama ilac i bi arayip sorcm doktoruma cunku dr zofran dedi eczaci onZdy verdi kafa karisti arastirdim onzdy kullanan gebeler de varmis bulanti icin
Değmesin nazar felan :) çok sevindim canım. Ben bütün gece yine bulantidan uyuyamadım başım çatlıyor şuan. Sen şimdi ne bulsan ye iyi değerlerdir bu zamanları hayatım

Şuan 17 haftadayım azalma var ama tamamen kesilmedi. 2 hafta önce 4 gün hastanede yattım serum tedavisi gördüm ufakta olsa etkisi oldu ama keşke tamamen bitse artık zorla yemek yemek istemiyorum. Her faydalı şeyide tüketemiyorum buda bebeğime eksi oluyor.

Şuan 17 haftadayım azalma var ama tamamen kesilmedi. 2 hafta önce 4 gün hastanede yattım serum tedavisi gördüm ufakta olsa etkisi oldu ama keşke tamamen bitse artık zorla yemek yemek istemiyorum. Her faydalı şeyide tüketemiyorum buda bebeğime eksi oluyor.
Azalma olduysa kesilecek demektir. İnşallah tamamen geçer canım. Sonrada mide yanmaları başlıyor. Gece kaç kez uyandım ilaç içtim de öyle geçti

Azalma olduysa kesilecek demektir. İnşallah tamamen geçer canım. Sonrada mide yanmaları başlıyor. Gece kaç kez uyandım ilaç içtim de öyle geçti

İnşallah canısı tamamen bittiğinide görürüm, çok sağolasın. Mide yanmalarıda bende arada oluyor ama seninki geceleride oluyorsa kötü senin için Allah sabır versin hepimize..

X