Hanımlar merhaba. Hamilelikte 35.haftama girdim. Bu gün doktor muayenem vardı. İlk önce nst çekildi sonra tansiyon ve usg bakıldı. Bu haftaya kadar gebeligimde ciddi herhangi bir sıkıntı çıkmadı. Ama bu gün tansiyonum ölçüldü ve 140/90 olduğu söylendi yüksekmiş. Hemen kan ve idrar tahlili alındı. İdrarda protein kaçağı ya da karaciğer enzimlerinde falan da bir sıkıntı gorulmedi. Tansiyon yüksekliğinin gebelik zehirlenmesinde ilk belirti olabileceğini sıkı takibe gireceğimi söyledi. Nst de de bir sorun gorulmemis. Bebeğimin kilosu 2.138 gr. olması gerekenden biraz aşağıda dedi doktor. Beni strese girmiş görünce rahatlatmaya falan çalıştı doktorum ama ben kendimi iyi hissetmiyorum. Bebeğime birşey olur diye korkuyorum. Benim annemin de gebelik geçmişinde iki kez preeklamsi var. Ama onun erken haftalarda çıkmış ve hipertansiyonu var. Ben tansiyonumun yükseldiğini hiç anlamadım doktor yüksek deyince afalladım hatta. Bu hafta biraz tuzlu biseyler yedim acaba o etkilemiş olabilir mi? Artık hiç tuzlu birşey tüketmeyeceğim. Ayakta yüzde falan hiç ödem oluşmadı şu ana kadar. Çok fazla da gebeligimde kilo almadım. Sizce sonraki haftalarda protein kaçağı da çıkabilir mi? Korkmalı mıyım? Özellikle başından geçenlerin yorumlari benim için çok önemli.