Gebelik ve eşim

Variskosel çok ciddi bir şey değil bildiğim kadarıyla ama bu kulaktan dolma bir bilgi tabii ki.
En iyisini yine doktor bilecektir ve en doğru şekilde yine sizi doktorunuz yönlendirecektir.

Fakat merak ettiğiniz "hamile kalmama engel midir" düşüncesine kısaca yanıt vermeye çalışayım.
Eşimin abisinde variskosel varmış ve ameliyat geçirmiş bekarken.
1 tane oğulları var, başka çocuk şu an için düşünmediklerinden tek çocuklular.

Bir arkadaşımın eşinde de varikosel varmış ve kendisine "çocuğunun olması zor" dedikleri halde, umulmadık zamanlarda arkadaşım hamile kaldı.
Şu anda 2 çocukları var, ve eşi de demiş zaten "benim çocuğum olmayacaktı sözüm ona, ceket atsam hamile kalıyorsun" diye dalgasını bile geçmişler.

Diyeceğim o ki, canınızı sıkmayın ve bu gibi durumları atlatan çok insan var.
Allah yardımcınız olsun inşallah istediğiniz zaman çocuğunuz nasib olur.
Yazdiginiz seyler icimi rahatlattı cok tesekkur ederim dua beklerim :)

Bilgileriniz i

Bilgileriniz icin tesekkur ederim. Varikosel olsa bile sprem sayisi mi onemli yani sprem sayisi iyi olursa varikosel sorun degil mi

Evet sperm sayısı morfolojisi hızı vs önemli

O nedenle sonuç önemli

Bir de tek taraflı imiş bence sizde sperm sorunu çok olmaz tek taraf da yeter

Mesela eşime radyasyona mı maruz kaldın ergenliğe geç mi girdin sakalın geç mi çıktı vs gibi sorular da sormuşlardı Hatta ilişkiye ayda yılda bir mi girersin isteksiz misin gibi

Onda bunların hiçbiri yoktu ama sperm de yoktu ilk örnekte hatta testisin içinde sperm arayacaklardı ama tüp bebek tedavisi günü sperm bulundu

Doktorun odasında babaları sıfır sperm teşhisi ile gelen bir sürü Bebek fotoğrafı vardı

Can'ınızı sıkmayın perşembeye kadar da kafanızı dağıtacak bir şeyler yapın

Mümkünse dışarıda takılın sinema vs farklı şeylere odaklanın

Oncelikle gecmis olsun. Belli bir sure denediniz bebek olmadigi icin mi muayeneye gittiniz?? Canim endiselenme varikoselse bile cok kolay bir ameliyati var. Hemen duzelir. Cogu erkekte olan birsey zaten. Cocuk olmayacak bir durum degil. Ultrason ister doktorun sonucuna gore tedaviyi belirler endiselenme kotu birsey degil.

Perşembeyi bekle. Paniğe kapılma, hemen stres olma. Benim eşim geçen sene ilk ürolojiye gittiğinde sperm sonucu 0 çıkmıştı. Doktor ameliyat gerekebilir azospermi olabilir, varikosel olabilir birsürü şey söyledi. Tüp bebekle belki olur çocuk gibi konuştular hatta. Eşime destek oldum hemen olur düzelir olmazsada canımız sağ olsun gerekirse evlat ediniriz filan gibi. Konuşmadım bile konunun üstüne çok. Sonra tekrar örnek istendi, bu kez 0 çıkmasada çok düşük dediler normal yolla olmaz dediler. Üstüne eşim rahatsızlandı kanser teşhisi konuldu ameliyat oldu atom tedavisi aldı. Bu süreçte lafını bile etmedim. Atomun süresi dolunca tekrar tedaviye başladık. Keçiboynuzu özü alkol sigara azaltması filan derken sperm sonuçları neredeyse normal. Aşılama yaptırdık sonuç bekliyoruz. Uzun oldu tabi ama sözün özü kafanıza takmayın eşinin dert etmesinede müsade etme.
Allah yardimciniz olsun size de sağlıklı sıhhatli bir bebis nasip etsin cok tesekkur ederim yorumunuz icin :)

Bi ilac yazmis sprem olmasi icin falan rontgen cekilmeden once persembe sprem verilecek bakalim umuyorum ki bisey cikmaz sizin durumunuz nasil bebisiniz oldu mu bu engel mi
Kendinizi ve eşinizi strese sokmayın bu dönemde. Eşimin sonuçları düzeldi fakat bendeki sorunlar dolayısıyla tüp bebek yaptırdık. Tüp bebek ile şansımızı arttırmak istedik iyi sonuçlar ile başladık tüp bebeğe yani. Transfer bekleme aşamasındayız.
İnşallah yakın zamanda sağlıklı bebekleriniz olur içinizi rahat tutun. Sonuçları bizimlede paylaşın muhakkak.

Oncelikle gecmis olsun. Belli bir sure denediniz bebek olmadigi icin mi muayeneye gittiniz?? Canim endiselenme varikoselse bile cok kolay bir ameliyati var. Hemen duzelir. Cogu erkekte olan birsey zaten. Cocuk olmayacak bir durum degil. Ultrason ister doktorun sonucuna gore tedaviyi belirler endiselenme kotu birsey degil.
Yok zaten yeni evliyiz 8 ay oldu evleneli ama ne olur ne olmaz bi gozukelim dedik boyle oldu iste

Kadincagız yasayan duyan varmi diye konu acmis...
Allah sifa versin...
Internetten lutfen cok arastirmayin

Kendinizi ve eşinizi strese sokmayın bu dönemde. Eşimin sonuçları düzeldi fakat bendeki sorunlar dolayısıyla tüp bebek yaptırdık. Tüp bebek ile şansımızı arttırmak istedik iyi sonuçlar ile başladık tüp bebeğe yani. Transfer bekleme aşamasındayız.
İnşallah yakın zamanda sağlıklı bebekleriniz olur içinizi rahat tutun. Sonuçları bizimlede paylaşın muhakkak.
Size de gecmis olsun umarim saglikli sihhatli bir bebisinizi kucaginiza alirsiniz

Back
X