Gebelik ve eşim

Mutlulukk66

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2018
91
44
3
27
Merhaba kızlar
Hamile kalmayi istedigim icin bugun ben ve esim hastaneye gittik genel kontrolden gecelim diye ben kadin doguma esim ürolojiye muane olduk. Bende herhangi bir sorun çıkmadı ama eşimin sol testisinde bir sorun varmis varikosel mi ne galiba tam sonuc persembe belli olacak bu durumu yasayan var mi yardim istiyorum

O sol yumurtalikta kist tir. Benim esimde de çıktı. Doktor önemsiz hicbir zararı yok dedi,bizde araştırdık internetten,gercekten önemsiz ve sebebi bilinmeyen birşeymiş.
Daha sonra baska doktora muayne oldu bir sorun çıkmadı
Erkeklerin de yumurtaliklarinda oluyormus demek ki kist bende yeni öğrendim işte..
Sperm sayıları nasil?

Tam sonuç Perşembe kesin olarak çıkacakmış zaten. Siz neyi soruyorsunuz tam olarak ben anlamadım?

Onun icin persembe gidip vercez hic bilmiyoruz esimine benimde morelim bozuk doktor bisey demedi internette kisir bile yaziyo

Onun icin persembe gidip vercez hic bilmiyoruz esimine benimde morelim bozuk doktor bisey demedi internette kisir bile yaziyo
Esin sanırım röntgen çekildi? Röntgene gore doktor yorumlar. Varikosel degilse yani yok birsey derse sperm sayi,hiz,hareketlerine bakmasi lazim
Kan degerlerine de bakmasi lazim. Senin kan degerlerine bakildi mi
Tiroid,(tsh t3 t4) seker,demir,b12,fsh,lh???

Neyi soruyorsun neyi soruyorsun?
Varikosel olabilir demiş dr.
Kadın da başına benzer şey gelen var mı diye meraktan gelmiş burada danışıyor.
Onu soruyor işte.
Sonuçlar çıkana kadar bilgi sahibi olmak,
Başına benzer gelenlerden yol yordam öğrenmek istiyordur belki de??

Varikoseli bu sitede duydum ben de konu sahibi
Ayrıntılı bilgim yok
Umarım önemsiz birşeydir.
Allah şifa versin.

Doktor bende sadece rahim agzinda bisey olup olmadigina bakti bisey cikmadi ac karnina gittim kan alir diye kan da almadi baska bisey de yapmadi bende anlamadim bu ne boyle diye baska hastaneye gitcem.
Evet rontgen cekildi birde sprem istedi onu perşembe vercez rongetgeni ceken kisi cocuk mu dusunuyosunuz diyip agzini buzerek kafa salamis uzgun bi sekilde bi kac kere sol tarafa bakmis esimde baya uzuldu bisey var diye

Gercekten cok tesekkur ederim insanin basina gelmeden anlamaz simdi millet dalga gecer gibi yaziyo yarin birgun baslarina gelirse ki insallah gelmez o zaman anlar yana done cagre ararlar

Sende adetin 3. Günü gidip hormon testi yaptır canım bakılsın.
Eş konusu probleminde bir bilgim yok. Geçmiş olsun.

Sperm testi yaptırın sonuçlarda problem yoksa zaten varikosel olsada müdahale edilmez. Değerlerde düşüklük çıkarsa sperm sayısı hızı gibi nedenini bulmak için renkli film gibi bişey çekerler eşinize veya hormon tahlilleride yapılabilir. Varikoselin dereceleri var benim eşimdede var amelıyat olmadı sadece besin takviyeleri ile yükseldi tüm sonuçları.

Gercekten cok tesekkur ederim insanin basina gelmeden anlamaz simdi millet dalga gecer gibi yaziyo yarin birgun baslarina gelirse ki insallah gelmez o zaman anlar yana done cagre ararlar

Dur bakalım hemen ümitsizliğe kapılma.
Belki önemsiz bir şey çıkacak.
Eşine asla çocuğun olmaz denilen ve çocuk sahibi olanları da okuduk burada.
Üstteki arkadaşların yorumlarından anladığım
Sizinki bu kadar ciddi bi problem de değil galiba.

Bi ilac yazmis sprem olmasi icin falan rontgen cekilmeden once persembe sprem verilecek bakalim umuyorum ki bisey cikmaz sizin durumunuz nasil bebisiniz oldu mu bu engel mi

İste bilmiyorum ki bilmedigim icin bu kadar telasa kapildim ve doktor benim ne kanimi aldi ne baska bisey folik asit yazip yolladi

Sperm testini verin onun sonucu önemli

Ben moral verir miyim bozar mıyım bilemedim ama kötüye de hazırlıklı olun diye yazayım

Bizim sperm testi sonucumuz 0 sıfır çıktı

Varikosel iki tarafta da var dediler

Ultrason vs de yapıyorlarmış ama varikosel olması sperm olmayacağı anlamına gelmiyor

Sonuç bizim teşhisin üzerinden bir sene geçmeden tüp bebek yöntemi ile çocuğumuz oldu

Uzman bir merkezle çalışmanızı öneririm eğer sonuç kötü gelirse

Bir de sperm sıkıntısı olmayan varikosel hastaları var belki siz de onlardansınız

Canınızı sıkmayın özellikle siz sakin olup eşinize destek olun

Bilgileriniz i
Bilgileriniz icin tesekkur ederim. Varikosel olsa bile sprem sayisi mi onemli yani sprem sayisi iyi olursa varikosel sorun degil mi

Perşembeyi bekle. Paniğe kapılma, hemen stres olma. Benim eşim geçen sene ilk ürolojiye gittiğinde sperm sonucu 0 çıkmıştı. Doktor ameliyat gerekebilir azospermi olabilir, varikosel olabilir birsürü şey söyledi. Tüp bebekle belki olur çocuk gibi konuştular hatta. Eşime destek oldum hemen olur düzelir olmazsada canımız sağ olsun gerekirse evlat ediniriz filan gibi. Konuşmadım bile konunun üstüne çok. Sonra tekrar örnek istendi, bu kez 0 çıkmasada çok düşük dediler normal yolla olmaz dediler. Üstüne eşim rahatsızlandı kanser teşhisi konuldu ameliyat oldu atom tedavisi aldı. Bu süreçte lafını bile etmedim. Atomun süresi dolunca tekrar tedaviye başladık. Keçiboynuzu özü alkol sigara azaltması filan derken sperm sonuçları neredeyse normal. Aşılama yaptırdık sonuç bekliyoruz. Uzun oldu tabi ama sözün özü kafanıza takmayın eşinin dert etmesinede müsade etme.

Variskosel çok ciddi bir şey değil bildiğim kadarıyla ama bu kulaktan dolma bir bilgi tabii ki.
En iyisini yine doktor bilecektir ve en doğru şekilde yine sizi doktorunuz yönlendirecektir.

Fakat merak ettiğiniz "hamile kalmama engel midir" düşüncesine kısaca yanıt vermeye çalışayım.
Eşimin abisinde variskosel varmış ve ameliyat geçirmiş bekarken.
1 tane oğulları var, başka çocuk şu an için düşünmediklerinden tek çocuklular.

Bir arkadaşımın eşinde de varikosel varmış ve kendisine "çocuğunun olması zor" dedikleri halde, umulmadık zamanlarda arkadaşım hamile kaldı.
Şu anda 2 çocukları var, ve eşi de demiş zaten "benim çocuğum olmayacaktı sözüm ona, ceket atsam hamile kalıyorsun" diye dalgasını bile geçmişler.

Diyeceğim o ki, canınızı sıkmayın ve bu gibi durumları atlatan çok insan var.
Allah yardımcınız olsun inşallah istediğiniz zaman çocuğunuz nasib olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…