gebelik ve çalışma hayatı

aras5527

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
23 Nisan 2024
17
7
27
şu an 8 haftalık hamileyim. aşırı burun tıkanıklığım oluyor. bazen nefesim kesiliyor gibi hissedeiyorum.
çağrı merkezinde çalışıyorum bir bankanın. çağrı arası 1 saniye bile yok yani müşteri sana bağırıp küfür edip kapatıyor 1 sn geçmeden neşeli ses tonunla yeni çağrıda olmak zorundasın. şikayet etmiyorum yanlış anlaşılmasın.
bir senedir de çalışıyorum ama bu nefessiz çağrı almak şu an o kadar zorluyor ki beni... yöneticiler anlayışsız yani , kadına çok kötüyüm 5 dakika tuvalete gidip rahatlayıp gelicem dedim şu an çalışmak zorundasın 1 dakika bile izin veremem diyen insanlar...
haftanın 6 günü bu şekilde çalışmak aşırı zorlamaya başladı. geçen 2 gün rapor almak istedim doktor kovmaktan beter etti.
gün içinde 5 6 kriz (stres seviyesi yüksek ) çağrı oluyor mutlaka.
amacım dediğim gibi şikayet mızmızlanmak değil.
konuşabileceğim anlatabileceğim arkadaşım yok size yazmak istedim ne yapabilirim böyle olunca siz olsanız ne yapardınız ?

İşi bırakmak gibi bir seçeneğiniz yok mu?
Size de bebeğe de sıkıntı böyle bir hayat.
Biliyorsunuz hamilelikten başlıyor bebeğin duygu ve beyin gelişimi.
Göze alabiliyor musunuz bu dönemde onun alacağı hasarla ilerde yüzleşmeyi?
Yani Allah esirgesin tabi ama her şeyden önce sağlık.
Koşullarınız insani değil, gebe birine hiç uygun değil

Çok iyi anlıyorum sizi ben de özel bir hastanede hemşireyim kan şekerim düşüyor beni yemeğe erken çıkartır mısınız dediğimde, hamileliğini kullanıp bize vicdan yaptırma diyen insanlarla çalışıyorum. Doğumum yaklaştı maddi mecburiyetten izne ayrılamadım hala burnumdan getiriyorlar futbol topu gibi sağdan sola yuvarlanıyorum resmen her işe koşturuyorum. İnsan hamileyken iş de bırakamıyor doğum parası vs haklardan yararlanmak istiyorsun. Ben sizin yerinizde olsam gayet rahat bir şekilde kendimi zorlamadan çalışır, elimden bu kadar geliyor kusura bakmayın diyip cevaplarını verirdim. İşten mi çıkaracaklar verip tazminatı çıkarsınlar boşverin ama hiç sanmıyorum hamile bi kadını işten çıkarmak o kadar da kolay değil. Yani sonuç olarak bebeğinizden de daha kıymetli değil insanlar stresten düşük yapıyor yarın öbür gün başınıza böyle bişey gelse kimse değil siz üzüleceksiniz. Koyun tavrınızı başlarım onların bankasına da müşterisine de ya.

Bende senelerce çağrı merkezinde çalıştım sizi iyi anlıyorum.
Hamile olduğunuzu biliyorlar mı?
Gebe çalışanın kota tutma sıkıntısı olmuyor mesela mola saati 90 dk ya gebelerde o olmuyor haklarınızı sorgulayın öğrenin.
Ayrıca mola yaparken yöneticiye bilgi veren bir kurumu ilk kez duydum.
kurumda doktor yoksa mesel tatil 29 Ekim doktor yok ya o gün sizde çalışamazsınız.
Vardiyaya sizi alamazlar
İstediğinizde kadin doğumdan rapor alabilirsiniz nerden almaya çalıştınız

Anlayabiliyorum gebeliğimin ilk 12 haftası iş yerime bildirmemiştim vardiyalı çalışıyordum benimki fiziksel olarak yoran ama mental bu kadar üstüme gelmeyen bir işti. Mahvoldum zor dayandım karnım büyüyene kadar söylemeyecektim bazı sebeplerden ama gece vardiyalarını bünyem kaldırmadı

Bence haklarınızı iyi öğrenin dinlenme saatleriniz var gün içinde onları kullanın. Ayda bir gün doktor izni var. Vardiyalı çalışmanız yasak. İş yerine hekim geliyorsa ona anlatın. O bilir.
Ve telefon konuşmalarını içselleştirmemeye çalışın. İşinizi iyi yapmak için uğraşmayın çaba göstermeyin. Bu insanlar hiçbir şey haketmiyor.

Hamileliğin şu ilk 3 ayı vücudun dengesi değiştiği için zorluyor.

Rapor için sabit kadın doğum doktorunuza gidin o yardımcı olur bence.

Ah o burın tıkanıklığı çok iyi anlıyorum.Her iki hamileliğimdede yaşadım malesef.
Ve hamileliğimin bitimine kadar sürdü.
nane yağları,buhar makinası neler denedim.
Ama pek işe yaramıyordu.
Burun açıcı sprey sıkıyordum.
Yanımda taşıyordum.
Çpok zorlanınca sıkıyordum.
Berbat bi his.
Kolaylıklar diliyorum

Maalesef herkesin gebelik sürecinde işi bırakma şansı yok. Hatta ülkedeki çoğu insanın yok. Bu kadar hassas bir dönemde bu şekilde mesaj atmasaydınız keşke

Maalesef herkesin gebelik sürecinde işi bırakma şansı yok. Hatta ülkedeki çoğu insanın yok. Bu kadar hassas bir dönemde bu şekilde mesaj atmasaydınız keşke

İnsan neden çalışır?
İhtiyaçlarını karşılayabilmek için.
İnsanın en büyük ihtiyacı ne?
Bana göre, sağlıkla yaşamını sürdürmek.
Lavobo ihtiyacını bile karşılayamadığı bir işi var konu sahibinin.
Bundan ötesi var mı?
Bu şekilde sağlıklı kalması mümkün mü?
Biliyorum koşullar zorlu, ama şunu da biliyorum hiçbir şey canımdan kıymetli değil.
Belki konu sahibi genel olarak tolore edebiliyordur, bahsettiği durumlar çok nadir oluyordur, o halde elbette çalışsın.
Ama ben gebe halde bunu başaramazdım zannımca.
O nedenle kendi açımdan değerlendiriyorum, bu forumun olayı da bu zaten, herkesin yorumu subjektif.

Son düzenleme:
Sağlıklı yaşamı sürdürmek için önce yemek lazım. Ülkede bir sürü kadın bu ay maaş alamazsa gelecek ay evine makarna bile alamayacak durumda. Kendi açınızdan değerlendirin ama kendi bütçenize gelirinize göre değerlendirmeyin

Hayatımda ayın sonunu çıkaramadığım zamanlar da oldu,
Maddi refah içindeyken kaygı/stres/güvensizlik unsurlarıyla boğuştuğum dönem de.
Beni ikincisi hasta ederken ilkinde o kadar etkilenmedim.
Yememden giymemden kıstım ama bir tehditle savaşmadım/birinin zulmüne maruz kalmadım, reel gerçeği kabul ettim yalnızca.

Bireysel dediğim kısım burası işte. Ben böyleyim, siz öyle.
İkna etmekle uğraşmayalım birbirimizi.
Hepimiz farklıyız ve buna hakkımız var.

çağrı merkezi olduğuna göre kadın ağırlıklıdır diye düşünüyorum

orada gebe kalan ilk kadın mısınız? ekip arkdaşlarınızdan yok mu hiç gebe kalmış olan? çok mu rotasyon olan bir yer?

bu rapor, izin, kota meselelerini gebe kalmadan önce kimseyle konuşup fikir almadınız mı?

Ben iş hayatıma ilk çağrı merkezinde başlamıştım. O yüzden sizi çok iyi anlıyorum. Burun tıkanıklığı için tuzlu su iceren bir sprey önermişti doktor. Biraz olsun iyi gelmişti. Ben de iki üç ay o sorunu çektim. Hamilelik döneminde kadınların çalisma hayatında meslek gruplarına göre haklarini bence iyice araştırın. Çalışma saatleri, koşulları vb. Haklarınızı arayın. İnsan kaynaklari birimine sorabilirsiniz. Bilmiyorum SGK yardimci olur mu, arayabilirsiniz

Tabii ki hepimiz farklıyız. Ama stres mutsuzluk gibi faktörlerle iş tercihi yapabilmemiz için barınma beslenme gibi temel ihtiyaçların garanti olması lazım. Çoğumuz maddi zorluk yaşadık ama ayın sonunda parasız kalmakla elektriğin kesilmesi ve gelecek ayın kirasını ödeyemeyecek olmak aynı şey değil. Farklılıkları gözönüne alırken bunları da almak lazım

4 yıl çağrı merkezinde çalıştım.. Bazen molalarda sinirden gizli gizli ağlardım :)

doğru kadın ağırlıklı.
tabi ki ilk değilim ayrılanlar oluyor gebe kalınca. ya da tanıdık vasıtası ile heyet raporu alıp doğuma kadar devam edende var. ayrılırsak aç kalırım diyemem ama kredi ödüyoruz.depremzedeyiz eşyaların çoğu yıkılan evdeydi falan filan. yani çalışmam lazım diyelim.
insan gibi konuşan tipler değiller ne liderler ne ik. hani o yüzden senin hakkın varsa da sana direk söylemezler. ben o hakkımı arıyorum diye mobinge maruz bırakırlar.

tabi ki değil o nedenle farklı yollar arıyorum.
iş bırakmak çözüm olmuyor ki. şu an bile anca karşılıyoruz masrafları. belki kendi memleketimde olsam eşimin maaşıyla geçinirdik ama deprem nedeniyle başka şehire taşındık. üstüne trafik kazası atlattık. hepsi bizi baya masrafa soktu.
evde oturup bunlara üzülmektense iş iy geliyor. şartları gebeliğimden dolayı zorlamaya başladı.
iş şartları zorladığı gibi , doktorlarda zorluyor. derdimi anlatıyorum halszilikten yatıyorum rapor vermiyorlar bir gün bile.

bugun gittiğim doktora yaşadığım beni gerçekten zorlayan burun tıkanıklığımı anlattım güldü dalga geçer gibi burun mu tıkanır dedi. yorumunuza sevindim yalnız değilim dedim :)
sürekli üst üste de çağrılar geliyor daha da daralıyorum.nefes alamıyor gibi hissediyorum.

teşekkür ederimm

kadın doğuma daha bugun gittim. tahliller için. bir gün raporu bile çok görüyorlar. arkadaşım babası hasta diye kendine bir hafta rapor alabiliyorken , gerçekten anlamıyorum.
60 dk mola hakkım var 90 asla yapmıyorlar.
sadece bilgi değil yemek yeme saati bile onların insiyatifinde.o saatte acıkmasanda acıksanda yemek molana çıkmak zorundasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…