Gebelik şekeri?!!!!!!

_buhara_

Guru
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2011
621
246
303
Kızlar 25 haftalik hamileyim geçen hafta yaptırdığım 75 gr şeker yüklemesin de açlık 78 1. Saat 225 2. Saat 194 çıktı. Doktor şekerin tavan yapmış dedi hemen diyetisyen ve dahileyeye gönderdi. Şeker ölçüm aleti aldım hergün sabahları açlık ve tokluk sekerime bakıyorum açlık 80 ile 90 arası çıkıyo diyet yapmama rağmen tokluk 150 158 arası gidip gelip 1 haftada sadece 1 gün 144 e dusurebildim diyet saatlerine uyamasamda yasak şeylerden elimden geldigince uzak duruorum. Gebelik şekeri olan arkadaşlar bu sonuçlar normalmi yuksekmi beni insülin mi bekliyo lütfen yardimci olun????

Maalesef yüksek canım. Bende gebelik şekeri geçirdim ve insülin kullandım. Şükür bebeğe ve bana zararı dokunmadan geçirdik o süreci moralini bozma geçici bi durum sonuçta diyetine uy öğünlerini atlama hayırlısıyla geçer bu günler

Teşekkür ederim canım walla güzel bi hamilelik gecirirken bi anda değişti bütün düzenim bebeğim sağlıkla gelsin dünyaya disimi sıkar 3 ay daha katlanirim yapacak bişey yok peki senin kaç cikiodu sonuçların doktor insülin werdi bide insülin kullanırken diyete dewam ettin mi?

Suan hatırlamıyorum canım 8 ay oldu doğum yapalı. Insulin kullandım diyette yaptım sıkıntı olmadı canım. Bebeğimde bende saglikliydik hem fazladan kiloda almadim

Suan hatırlamıyorum canım 8 ay oldu doğum yapalı. Insulin kullandım diyette yaptım sıkıntı olmadı canım. Bebeğimde bende saglikliydik hem fazladan kiloda almadim
Rabbim sağlıkla buyutmeyide nasip etsin inşallah canım çok teşekkür ederim bilgilerin için. ..

Canım bende de çıktı şeker ama insülin kullanmadım . Diyet yaptim Hamilelik boyunca da toplam 11 kilo aldım. Iyiki şeker çıkmış dedim o yüzden. Oğlum 3 aylik ve ben hamile kaldıgim kilo dayım . Şeker yememeye devam etseydim daha da verirdim. Üzülme sende şekerini çıkartan yiyeceklerden uzak dur

Bende şeker hastasıyım ne kadar dikkat edersen et ama çıkıyo.nohut Mısır yogurt süt her seyde şeker var ya.meyve yemek yasak ekmek yemek yasak.bana doktorum sürekli yeşillik ye dedi tuzlu ye oda el ayağı şişiriyo.Ama bi şey diyim mi badem şeker yüksekliğini düşürmede bire bir

Fazlasıyla uzak duruyorum malum ramazan nere gidersen tatlı war ağzıma sürmuyorum yasak dediği hiç biseyden yemiorum sadece saatlerime uyamiyorum belki doktorun dediği kaşık sayilarindan belki biraz fazla yiyorum ama hep aynı duzeylerde seyredio hele biraz stresli ve gerginsem daha çok cikio senin en yüksek değerin kaçtı ewdeki takibinde hatirliomusun?

Bende 3 beyaz yasak erik elma çilek hariç diğer meyveler meyve suları kuru meyveler ceviz hariç bütün kuruyemisler patates bezelye havuç hepsi yasak zaten ne yicegimi şaşırdım (( hayatımda 1 kere bile diyet yapmadım bi anda neyin içine düştüğümü anlamadım şimdi şimdi biraz alıştım.. Bademi ilk senden duydum haftaya diyetisyenime sorucam hemde bebek için de çok sağlıklı. .

Ben ölçüyorum yüksek olursa bi kaç badem yiyorum.anında normale dönüyo.sağolsun biri söylemişti bana.bide tarçınlı su oda şekeri normal seviyede tutuyomuş.ama bide su var bende normalde 3 saatten fazla aç kalınca yükseliyo direk.ama aç kalmamaya dikkat ediyorum.bi büskivi atıyorum azıma bi çerez öyle

Streslenirseniz de yükseliyo.dışarı atın açık hava insana iyi geliyo.sevdiğiniz şeyleri yapın

Ben doktorun dediği hiç bişeyin dışına çıkmadığım için bunları hiç denemedim tarçınlı sütü duymuştum iyi geliyo diye ana öğün ara öğün zaten 3 er saat war arada ama benim hatam bazen 3 saati aşmak oluyo heralde

Streslenirseniz de yükseliyo.dışarı atın açık hava insana iyi geliyo.sevdiğiniz şeyleri yapın
Öyle yapıyorum canım hergün çıkıp yürüyüş yapıyorum elimden geldiğince mutlu olcagim şeylerle uğraşıyorum bakalım haftaya kontrolüm war insülin mi dicek yoksa diyete devam mı bebeğim sağlıkla gelsin de yememeye razıyım. .

Canım ben hiç diyetisyene gitmedim. 50 lik şeker yüklemesi nde 140 çıkınca doktorum hiç tatlı yeme çok canin çekerse kaşığın ucuyla tadına bak dedi ama ben 28. Haftadan sonra içinde seker olan hiç bişey yemedim. Pilav patates portakal vs. Şekeri yükseltecek hiç bişey yemedim. Çok canim isterse diyabetik tatli yedim. Evdeki ölçülerimde en yüksek 165 falan çıktı

canım gecmıs olsun hamılelıgın sonuna kadar mı yememen gerekıyor tum bunları ?

benım aılemdede seker hastası olan var ben hamılelıgın basında yaptırdıgım aclık sekerınde 92 gıbı bıseydı . sımdı nasıl bılemıyrum 24 haftadan sonra yapılacak seker yuklemesı ınsallah ıyı cıkar .. sabahları elım ayagım sısmıs sekılde uyanıyorum bende ayaklarım yanıyor herkes seker olabılır dıyor ama 2 hafta daha beklemem lazım

Ewet canım malesef doğurana kadar hatta doğduktan sonra bi kaç ay daha böyle. Genetik yatkınlık çok önemli ama illada olcak diye bişey yok olmayanda oluyo benim ilk gebeligimde çıkmadı şimdi çıktı. Sen kendin de az çok anlarsın bak sabah yemekten önce olc sonra yedikten 1 saat sonra tekrar olc 140 dan düşük çıkarsa korkma sınır 140..

Ay beni bi korkuttular yok çok tehlikeli hemen dahiliye diyetisyen bi anda dünyam karardı ama şimdi alıştım. Canım okadar tatlı istiyoki anlatamam ama sabredicem şurda bi kaç ayım kaldı diorum bebeğim için katlanmam lazim benim ewdeki olcumlerimde kendimi okadar kollamama rağmen en yüksek 159 en düşük 144 çıktı bakalım benim doktor insüline gecicek mi

merhaba. benimde bugün şeker yüklemem vardı. doktorum diyabet tanı merkezine yönlendirdi. perşembe günü gideceğim. insülin yada diyet artık ne derlerse burda sizinle de paylaşırım. netten okudum da anne karnında bebeğin ölmesi, doğduktan sonra kan şekerinin ani düşmesi vs epey korktum

kac cıktı sonucun ? bırkac yerde okudum - bende onumuzdeki hafta yaptıracagım- bazı yuksek cıkan kısıler hemen ınsulın kulanmamıslar dıyet ıle 1 2 hafta denemısler ıse yararsa belkı sende dene

açlık 94, şeker yüklemesi 1. saat 188 çıktı. diyabet tanı merkezine gideceğim başka tahlil yaparlar mı yada bu sonuçlara göre ne derler bilmiyorum perşembe belli olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…