• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelik şekeri sabah tokluk değeri.

nursrtts

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Eylül 2024
9
2
1
40
Merhaba hamişler ,
Umarim hepimizin hamileliği saglikli ilerler ve yavrularimizi kucagimiza alabiliriz. 25 haftalik hamileyim , detayli ultrasonda suyum biraz fazla cikınca seker yuklemesi yapildi ve gebelik sekerim oldugu ortaya cikti. Diyete basladim 3 hafta olacak , yalniz sabah tokluk sekerlerim genelde yuksek cikiyor. Bazen 130u geciyor bazende 140 i. Normaldende az yiyorum aslinda. Sizlerdede boyle bir durum yasandimi acaba , neler yaptiniz ?

Açlık şekeri mi demek istediniz? Açlık şekeri diyetle düşmüyor pek, ben insüline başlamıştım.

Yok hayır benim aclikta sorun yok tokluk sekerim bu sekilde cikiyor. Doktorum 120 , 130 seviyelerinde tutmamiz lazim demisti. Sizin degerleriniz kac cikiyordu ?

Şimdi çok hatırlayamıyorum baya oldu ama benim açlık şekeri problemdi. Doktorunuza söylediniz mi belki insülinle desteklemeniz lazımdır diyet yeterli gelmiyorsa. Belki de şekerinizi tetikleyen bir yiyecek vardır farketmediğiniz, öğünlerden sonra biraz yürüyüş yapabilirsiniz dengelemek için. Geçmiş olsun🙏🏻

Az yemek değil de ne yediğinize bağlı, mesela pirinç fırlatırdı benim şekerimi patates çok etkilemezdi. Karbonhidratlara dikkat edin.

Aslinda sabahlari ekmegi az yiyorum ,3 tane mesela ben 1 bucuk yiyorum. Sut vardi o yukseltiyor sanirim diye çay icmeye basladim. Anlamiyorum sadece sabah neden boyle oldugunu. Yemekten sonra evdeki isleri hallediyorum yada yuruyus merdiven cikma vs yapiyorum. Oglen ve aksam ogunlerinde pilav, makarna ve ekmegi cikardim. Onlar baya dusuk cikiyor. Zaten cokta fazla yiyemiyorum. Sadece sabahlari boyle yuksek cikmasini etkileyen ne olabilir onu cozmeye calisiyorum. Cevabin icin tesekkur ederim sagolasin 🙏

Aslinda sabahlari ekmegi az yiyorum ,3 tane mesela ben 1 bucuk yiyorum. Sut vardi o yukseltiyor sanirim diye çay icmeye basladim. Anlamiyorum sadece sabah neden boyle oldugunu. Yemekten sonra evdeki isleri hallediyorum yada yuruyus merdiven cikma vs yapiyorum. Oglen ve aksam ogunlerinde pilav, makarna ve ekmegi cikardim. Onlar baya dusuk cikiyor. Zaten cokta fazla yiyemiyorum. Sadece sabahlari boyle yuksek cikmasini etkileyen ne olabilir onu cozmeye calisiyorum. Cevabin icin tesekkur ederim sagolasin 🙏
Beyaz ekmek mi yiyorsunuz bu önemli, ben 1 dilim tam buğday ekmeği yerdim o çıkarmazdı şekerimi, beyaz ekmek hemen yükseltir. Süt de çıkarır evet. Ben şekerimi çıkarmayan kahvaltı tabağını bulunca doğuma kadar aynı kahvaltıyı yaptım neredeyse, 1 dilim tam buğday, 2 yumurta, zeytin, avokado çok az domates salatalık gibi. Sizin farkında olmadığınız bir yiyecek yükseltiyor olabilir. Tam buğday dediğim de şu paketli tost ekmekleri oluyor ya onların bi dilimini düşünün, öyle büyük bir dilim değil yani. Ekmeğin her türlüsü çok yerseniz çıkarıyor şekeri.

Beyaz ekmek hic yok uzun suredir yemiyorum zaten , tam bugday yiyorum yada cavdar. Benim kahvaltimda yumurta yok mesela. Peynir ,zeytin , domates , salatalik sadece. Ekmegi bende 1 e dusureyim yarin bakalim.

Back