• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelik öncesi ve gebelikte folik asit kullandınız mı?

tonika

EVLİ MUSMUTLU TAZE ANNE
Kayıtlı Üye
30 Ocak 2014
243
154
133
Slm arkadaşlar. Eşimle birkaç aydır bebek istiyoruz. Henüz hamile değilim ancak doktorum folik asit kullanmamı önerdi. Ama bi marka vermedi. Bende biraz araştırıp folik plus almaya karar verdim.15 gün falan kullandım ancak dokunduğunu hissettim. Aşırı derece de şişkinlik ve gaz yaptı ki günde 3 tane kullanmak gerekirken ben günde 1 tane kullandım ona rağmen çok rahatsız oldum.
Size de bende olduğu gibi dokundu mu? Gebelik öncesinde siz hangi folik asiti kullandınız ya da kullandınız mı? Fikirlerinizi almak istiyorum :44:

Slm arkadaşlar. Eşimle birkaç aydır bebek istiyoruz. Henüz hamile değilim ancak doktorum folik asit kullanmamı önerdi. Ama bi marka vermedi. Bende biraz araştırıp folik plus almaya karar verdim.15 gün falan kullandım ancak dokunduğunu hissettim. Aşırı derece de şişkinlik ve gaz yaptı ki günde 3 tane kullanmak gerekirken ben günde 1 tane kullandım ona rağmen çok rahatsız oldum.
Size de bende olduğu gibi dokundu mu? Gebelik öncesinde siz hangi folik asiti kullandınız ya da kullandınız mı? Fikirlerinizi almak istiyorum :44:

folik plusın hem kullanımı zor hemde gebelik öncesi günde 3 tablet doz gereksiz. ben folbiol kullanıyorum. günde yarım tablet. günün istediğiniz bir saati alabiliyorsunuz. ben akşam yemeklerinden sonra alıyorum. hiç bir yan etkisini görmedim...

folik plusın hem kullanımı zor hemde gebelik öncesi günde 3 tablet doz gereksiz. ben folbiol kullanıyorum. günde yarım tablet. günün istediğiniz bir saati alabiliyorsunuz. ben akşam yemeklerinden sonra alıyorum. hiç bir yan etkisini görmedim...

bir de folbiolu deneyeyim o zaman bende .teşekkür ederim cvbın için.

Ben folic plus kullaniyorum. Herhangi bir sorunla karsilasmadim.

bende folic1 kullanıyorum günde bir tane herhangi yan etkisini görmedim

ben folbiol kullandim gebelik oncesi dr demisti. gebe kalinca dr degistirdim ve baya kizdi. folbiolun gebelik donemi icin yuksek doz oldugunu soyledi. folideca verdi. gunde 1 tane kullandim 17. haftam bitene kadar.
sonradan arastirdim. folik asidin vucutta emilmesinicin b12 gerekiyr. folbiolde b12 yok ve vucuudnuzdaki b12 kullanildigi iicn bir sure sonra b12 eksikligi olabiliyr. onun iicn yaninda b12 de almak gerekiyr.
ama folideca oyle degil. tablet folik asit + b12 den olusuyr. ekstra b12 almaniza gerek kalmiyr.

ayrica bebegin sinir sisteminin saglikli gelisimi icin gebe kalmadan once ve gebeligin ilk 3 ayi boyunca folik asit almak gerekiyr.

Ama sağlıklı bir bebek için kullanilmasi gerekiyorsa bazı zorluklara katlanacagiz :)
orası öyle :) aslında ben doktoruma kızıyorum şu an folik asit kullan dedi ama hangisini kullanmam gerektiğini söylemedi. bende kafama göre aldım. folik plus tada d vitamini folik asit ve kalsiyum bir arada belkide hepsi bi arada ağır geldi

BENDE FOLBİOL DİYE BİR FOLİK ASİTE BAŞLADIM FAKAT MİDE SORUNLARIM OLUNCA BIRAKTIM.BİR ARKADAŞIMIN TAVSİYESİ ÜZERİNE SOLGAR'IN FOLİK ASİTİNİ KULLANMAYA BAŞLADIM,BİTKİSEL HİÇ BİR YAN ETKİSİ YOK KESİNLİKLE TAVSİYE EDERİM.DİĞERLERİNE GÖRE PAHALİ AMA BİR ŞİŞESİ 3 AY GİDİYOR ZATEN DOKTORDA 3 AY KULLAN DEMİŞTİ:)

Back
X