Gebelik öncesi neleri kontrol ettirmek, neleri halletmek gerek?

Orangegreysky

🧡🍊🥕
Pro Üye
12 Temmuz 2022
23.062
84.608
Kızlar selam. Eşim sma için test verecek, buradan okuduğum kadarıyla öncelikli olarak erkeğe test yapılıyormuş. Onun çıkması zaten birkaç ay sürüyormuş. Bu süreçte ben de doktora gidip öncesinde folik asit desteğine başlayacağım doktorun önerisiyle. Ama biz bunları yapana kadar başka neler yapmalıyız, nelere dikkat etmeliyiz? Annem beni 40'ında doğurmuş olmamış o zamana kadar o yüzden her türlü hazırlayıcı önerinize açığım :)

Kan değerlerinize de baktırın özellikle demir ve d vitamini genelde kadınlarda düşük oluyor. Ona göre takviyeye başlayın. Bir de smear testi öneriliyor

Sma testi nasil oluyo, sadece esim gitse baktirabiliyo mu yoksa ikimizinde mi gitmesi gerek
Ben de burada okudum önce erkeğe test yapılıyormuş eğer onda taşıyıcılık çıkarsa o zaman sana yapılıyormuş. Eğer ikiniz de taşıyıcı iseniz tüp bebek öneriliyormuş, sadece erkeğin taşıyıcı olduğu durumda senin test vermene gerek yok demişler. Biz de henüz gitmedik ama böyledir diye düşünüyorum her yerde

Teşekkür ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…