Gebeliğe Hazırlık Gebelik öncesi muayeneye gidenlere soruyorum

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Canım hemen verebilirsin bu test kanda mutlaka çıkarAllah hayırlısını nasip etsin,
Eger oyle bir skntiniz varsa kanverin hemen ve ogrendinizde doktora basvurun cubku igne ve ilac kullanıyorlar rabbim
senin için çooook ama çoook sevindim.... gelişmelerden haberdar et bizi.....
Lizz merak ettim durum ne acaba?
Ben de merak ettim ne yaptınız sonuç nedir?

Sevgili tatli arkadaslarim, geldim oncelikle gunduz ki nesem yok, neden, cunku biraz hevesim kirildi acikcasi. Acikliycam. Ben ilk muayene oldugum kadin dogum doktoruna gittim bugun. Eger gebelik varsa ona gore bi yol izler diye. Neyse. Vajinal ultrasonla bakti once. Ben zaten gozukmeyecegini tahmin ediyordum cunku en fazla 2 haftaliktir. Nitekim hicbisey goremedi. Bu arada bakarken tibbi biseyler soyledi ben heyecandan cok anlamadim ama aklimda kalanlar dis gebelik ve kimyasal gebelik ihtimalleriyle ilgili biseyler. Neyse kan testi istedi. Ve beta hcg 114 pozitif yaziyor. Sonucu gostermeye gittim tekrar . Evet pozitif ama hemen sey yapma dedi. Yani hemen olmus gibi heveslenme anlaminda. Kan degerleriyle ilgili bi test verdi,saglikocagindan o testleri yaptirmami istedi. Klasik degerler iste b12 d vitamini tiroid vs. Gecen sefer bakilmisti onlara acaba hatirlamadi mi. Ben de sormayi unuttum o stresle. Neyse. Haftaya bi bakacakmis sonuclarima ve sanirim beta hcg ye yeniden. Bir de pihtilasmayi yine yuksek buldugu icin coraspin baslatti. Giderken de bakalim insallah keseyi bi gorelim de falan dedi. Yani bu is boyle mi oluyo acaba? Kese gozukene kadar hamile degil gibi mi sayiliyosun? Acaba dusuk ya da baska bisey olur diye mi hemen sey yapmiyo doktorlar, hamile gozuyle bakmiyo. Kendimi hamileymis gibi hissedemedim ya muayaneden ciktiktan sonra. Bende durum boyle suanda

Yaa lütfen hiç moralinizi bozmayın, klasik doktorlar işte, bazıları çok temkinliler hayal kırıklığı olmasın diye baştan yok gibi davranıyorlar hatta keseyi gördükten sonra kalp atışı duyana kadar bile hamile saymayan doktorlar var. Burada gördüğüm kadarıyla 20li değerlerle bile hamile olduğunu fark edenler var ve.bazi doktorlar sizinki gibi yaklaşırken bazıları da yine bunun çok erken olduğunu ama gebelik olduğunu doğruluyorlar. Siz hiç moralinizi bozmayın bence kimyasal gebelik bile olsa en azından bu kadar kısa sürede doğru düzgün değerlendiremedim dediğiniz halde hamile kalabiliyorlarsunuz demek ki! Bu bile tek başına müthiş bir şey bence. Birkaç günde bir değeriniz düzenli artarsa zaten gebelik sağlıklı ilerliyordur. Ama sanırım beklenen adetiniz henüz gelmemişti yani adet tarihinizden önce bile böyle bir değer çıktıysa bence iyidir. Bence siz en kısa sürede kendinize daha iyi bir hekim bulun çünkü 9 ay boyunca sizi kaygılandıran ve sorularınızı soramayacağınız ve hevesinizi sizinle paylaşmayacak bir doktorla devam etmek çok zor olur.. ben sizin adınıza çok sevindim haklısınız hevesinizin gitmesinde ama lütfen kendinizi strese sokmayın bebeğin tutunmasını zorlaştırmayin yok yere sürecinizi paylaşmaya devam ederseniz çok sevinirim buradan gördükçe insan tanık oldukça bir bağ kurup gerçekten merak ediyor..

U Uzaygemisi35
Cok cok tesekkur ediyorum ne kadar tatlisiniz ayni haberi sizden de almayi umuyorum enn kisa zamanda acikcasi ben zaten pozitif sonuc cikmasina inanilmaz saskinim. Turk filmlerindeki gibi oldu adetasimdi dusunuyorum geri donup, bu ay piki bile goremedigim halde aman allah buyuktur dedim, birliktelik sayisi en fazla 3. O da gun asiri da degil. Doktor da boyle sogukkanli karsilayinca demek ki pozitif cikmasi o kadar buyutulcek bisey degilmis gibi, herkesin cikabiliyo gibi dusundum sonra. Belki doktor dogru sekilde davraniyodur, isi saglama almak istiyodur. Doktoru degistirmek kismina biraz zaman gecince net karar verebilirim. Kosullar geregi suan icin bulabildigim tecrubeli doktorlardan. Yani umarim oyledir. Sureci elbette paylasirim. Sizlere de umut olmak isterim tabi umarim iyi haberler veririm

Şu an o doktora aşırı sinirlendim.
Bal gibi pozitif ve değerde hiç bi sıkıntı yok.
Bat 1 eylül değil miydi? Daha kaç gün var ve değer 114 çıkmış. Kesinlikle tavsiyem o doktoru değiştirin, bizi huzursuz eden değil iç rahatlatan doktorlara ihtiyacımız var.
Hadi mayıs anneleri topiğine bekliyorum hayırlı olsun

Çoook sevindim gerçekten tam filmlerdeki gibi olmuş iyi ki buradan da sizi test yapmanız konusunda teşvik ettiler valla müthiş oldu her şey. Şimdi bunu bildiğiniz için kendinize daha dikkat edersiniz erkenden öğrenmiş oldunuz umarimm en kısa zamanda ben de iyi haber veririm gerçekten o kadar heyecanlandım ki. Bugün doktora gittiğimde bile acaba siz ne yaptınız diye düşünüyordum inşallah buradaki herkes sağlıkla bebeğine kavuşur dediğiniz gibi bazı doktorlar böyle ve belki de doğru yapıyorlar bilemiyorum. Ben riskleri her zaman bilmek isterim ama beni ekstra kaygilandirmasini istemem k nedenle değiştirjn dedim. Elbette sizin iletişiminiz ve güvenmeniz çok önemli bu süreçte dolayısıyla en doğru kararı süreçte vereceksinizdir. İnşallah her şey yolunda gitsin bat 1 Eylül için değer harika

aslinda iyi yurekli ve tecrubeli oldugunu dusunuyorum,ya da isini saglama alan miama isterdim ki bi guleryuzle ooo 1 ayda ne guzel baslangic hadi bakalim devami da guzel gelsin vs vs. Ne bileyim esim diyo ki iceri bi sevincle girdin, ciktin yuzun bes karis. Simdi esim bile sanki hamile degilmisim gibi dusunuyom onun da hevesi kacmis oyle dedi. Ben genelde duygularimda yanilmam, eger saglikli bir genelik olursa 9 ay bu sekilde gecirmem cok zor..

Topige simdi degil de kese gorununce gelsem olur mu kendimi anne adayi gibi goremiyorum henuz

Gebe kalmada bir ipucu mudur bilmiyorum ama ben bebek konusunda nasil desem kafam cok rahatti. Ovulasyon testlerini yaparken bile bana heyecanli bi deney gibi geliyodu zaten 1 bucuk sene vajinismustum o yuzden bebek dusuncesi bana uzakti. Bi cok doktorun dedigi o hamile.kalmadaki rahatlik ve kafaya takmamak iste ben oyleydim. Sadece ovulasyon testinde piki goremedim diye stres yapmistim o kadar. Dun aksam yine bu actigim konu uzerinden september rose arkadasima yazarken icimden bi hamilelik testi yaoma heyecani geciyo dedim ve bu noktaya geldi

Sizin nasil gecti muayeneniz?

Nasıl isterseniz inşallah sağlıkla ilerler gebeliğiniz

Saglklı gebelk haberinizide alalm inşallah Çok yeni bebeğinz peki belirtileriniz neler reg son 8 günümde çok merak ettm umut işte 3 yıldır olmyor benm

Saglklı gebelk haberinizide alalm inşallah Çok yeni bebeğinz peki belirtileriniz neler reg son 8 günümde çok merak ettm umut işte 3 yıldır olmyor benm
Insallah rabbim tez zamanda mutluluktan ucacaginiz haberi versin acikcasi ben hicbisey hissetmedim. Sadece gogus uclarinda aci vardi ama adetim de yaklastigi icin ona yordum. Her adet oncesi oyle oluyor cunku. Onun disinda farkli hicbi belirti yoktu. Gebelik testini de elimde 3 tane vardi hic kullanmadigim. Bi heyecan ve merak duyguguyla yaptim bu sabah ve meger pozitifmis.

Evet bunu gerçekten herkes söylüyor rahat olduğum ay kafama takmadığım saldığım ay hamile kaldım diye siz de artık deneyimli anne adayı oldunuz bize göre siz de bunları diyebilirsiniz gerçekten de öyle oluyor sanırım insan stres oldukça etkileniyor hormonlar. Vajinusmusu da atlatmissiniz ve arkasından hızlıca böyle bir haber gelmesi müthiş sizi tebrik ediyorum benim muayenem de güzel geçti, doktor gayet ilgiliydi, pek çok tahlil istedi benim öyküme göre. Onları yaptırdım yarın sonuçlara bakacak ve 2 ay süre verdi 2 ay gebelik olmazsa 3.ayda adetliyken gidicem ve o hormon testlerini yapacak. Beslenmeyle ilgili ilişki günleriyle ilgili önerilerde bulundu, onun dışında bu sürede eşimden de spermiyogram istedi 2 ay sonra gebelik olmazsa onu da yapmış olarak gideceğiz. Bir de benim çikolata kistim olduğu için ve bu kist tüplerde yapışıklık tıkanıklık yapabildiği için rahim filmi öneririm dedi ama şimdilik değil o da olmazsa düşünülecek.
Ama doktor bunları kaygilandirarak söylemedi benim için en önemlisi buydu rahat ve sakin bir havası var o bana iyi geldi açıkçası zaten çok araştırarak gitmiştim umarım da hep öyle olur gebelik sürecini de onunla takip etmek istiyorum.

Canim benim sakin korkma benim 5 haftalik gebeligimi goremediler dis gebelik olabilir dediler de sonra tedavi gordugum doktorum gordu keseyi... ama o da senin ki gibi temkinli gitti dur kese duzelsin dur dusuk riskin gitsin dur kalp atislarini alalim derken nerdeyse bebek 2 aylik olmustu bile... evham yapma bunlar normal prosedur...hayirli olsun saglikla al kucagina....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…