Ne bicim doktormus o ya. Bi daha ona gitmeyin bence. Okudukca sinir oldum. Yasadiginiz yipratici surece uzuldumHa bir de benden öneri muhakkak ovülasyon testi kullanın, piki gördüğünüz günden itibaren 3 günü değerlendirin, olur inşallah hepimizin bebişleri yakın zamanda
Darisi bizlereBen doktora gittiğimde illa 1 sene dolacak diye bakıyorlardı bende doktora 1 sene denedik olmadı diyerek gittim adetin 3.gunu hormon testleri artı hsg de çektirdim bence sizde öyle yapın derim..hsgden sonraki ay hamile kaldım
tabiki git canım hormon içerğinde herşeye bakılsın amh tsh vs gibi değerler önemli olan gebe kalmada en önemli değerlere bakılmalıIste olmasi gereken sanirim sizin anlattiginiz surec. Ben forumda okudukca zaten kafamda acabalar olustu. Kan tahlili bile istememisti. Farzedelim ki demirim cok dusuk,ki normalde dusuktur, nolcakti hamile kalinca mi kullancaktim. Ya bilmiyorum gerildim bak yine. Belki de eger hamile kalamazsam ikinci gidisimde mi yapacak diger seyleri. Bilemedim yakendime en fazla 3 ay veriyorum. Olmazsa gidicem.
Ama maalesef öyle olamadık bizlerNe bicim doktormus o ya. Bi daha ona gitmeyin bence. Okudukca sinir oldum. Yasadiginiz yipratici surece uzuldumklomen hangi durumlarda veriliyor hicbir bilgim yok. Klomen ignesi diye bir kelimeyi ilk defa bu forumda okudum. Kimyasal gebelik dis gebelik bunlar nasil olusuyor hic bilmiyorum ve okumak istemedim etkilenirim diye. suanda bu konuda inanilmaz bilgisizim anlayacaginiz. Simdi bu satirlari yazarken hemen ara verip googleden kimyasal gebelige baktim. Ben de gecirmis olabilir miyim ki? Karin bolgesinde kramp diyor. Bundan bi kac gun once karnima cok kramp girdi ama sirtustu uzaninca azalmisti biraz. Tabi ben kimyasal gebeligin ne oldugunu bilmeyince onu usutmusum olarak degerlendirdim. Baska belirti yoktu. Bilmiyorum keyfim bak simdi.
Ovulasyon testinden vs de sagolsun doktor hic bahsetmedi ben burdan okuyup ogrendim. Duzenli yapamadim tarihleri gecirdim. Eylulde ciddi sekilde duzenli yapicam.
Keske annelerimiz gibi hamile kalsak biz de. Ne test ne bisey..ne guzel hoop bebek geliyor bi anda
Hakkınız da hayırlisiDarisi bizlere
1 sene denedik diyemezdim cunku yanlis ifade vermis olurdum. Zaten gittigimde vajinismusu yeni yenmistim. 3 ay deneyin olmazsa gelin dedi ama bana da 3 ay cok erken geliyor. Zaten 2 ayi bosa gecti
Insallah aminn❤❤ ilk mujdeli haberi alan buraya yazsinAma maalesef öyle olamadık bizler, belirtiler değil de değerler hep rehber olsun size, kimsenin herhangi bir bulgusu başkasına benzemiyor, siz ovülasyon testi yapın, çok faydasını görürsünüz, tez zamanda da güzel haberleri alırız inşallah
Evet evet inşallah hepimiz bir an önce güzel haberleri alırızSpring05 her doktor farkli surec izliyor sanirim. Benim hormonlara bakilmadigi icin ne durumdayim bilmiyorum. Hamile kalamazsam talep edicem bakilmasini. Insallah guzel haberler alirsiniz bir an evvel
Evet 5 aylikBebis oldu mu peki
Merhaba ben bugün gittim ve test istedim bana henüz 7 aydır denediğim için herhangi bir uygulama yapmayacaklarini söylediler. fakat benim ablam 27 yaşında erken menepozla karşı karşıya kalmıştı bu yüzden 2. Bebeğine hamile kalamadı. Durumu böyle izah edince herhangi bir genetik durum olabilir diye hormon testi yaptılar. Eğer sizi de zorlarlarsa böyle bir şey diyebilirsiniz. Çünkü ccoook kisiyi bosuna bekletip sonra yok amh düşük falan diyorlar. Kaybettiğiniz zamana yazıkAcikcasi ben sifir bilgiyle gittim. Cunku daha once hayatimda bir cocuk mevzusu gundemde degildi. Ve nasilsa zaten kadindoguma gidiyorum, gerekli seyleri yaparlar diye dusundum. Ama dediginiz gibi bilgili olmak lazimmis giderken. En basiti kan testi istemeyince ben sasirfim ben soyledim degerlerime bakabilir miyiz diye. Cunku kendimi bildim bileli demirim vs dusuktur. Hic degilse simdiden bakilsin da ona gore ilac alayim dedim icimden. Amh yumurta sayimi vs vs bunlardan haberim bile yoktu. Forumu okudukca gordum bu terimleri. Neyse diyorum bir iki ay gecsin baktim olmuyor bu sefer bilincli gidicem.
Bilgim net yok. Ancak benimde okuduğum kadarıyla daha farklı şeyler yapılıyor bu durumda. Siz başka bir doktora daha gidin bence garanti olsunArkadaşlar merhaba, son gunlerde forumu okudukca kafama takilan bir soruyu sormak istiyorum, yardimci olursaniz cok sevinirim. 2 senelik evliyim ve iki ay once planli gebelik icin bir jinekologa gittim. Doktor bana folik asit baslatti. Spekulumla vajinaya bakti, bir de vajinal ultrasonla rahme bakip normal oldugunu soyledi. Kan tahlili istemedi,onu ben rica ettim degerlerime de bakilsaydi diye. Demir b12 vs klasik kan tahlili yapildi. Neyse genel olarak normal cikti sadece kanda pihtilasma yuksek cikti ve bol su icmemi, gebe kaldigimda tekrar kanda pihtilasmaya bakacagini ve yuksekse asprin verecegini soyledi.
Simdi benim tecrubeli olanlariniza sormak istedigim sey, benim muayenem bastan savma mi yapilmis oldu? Cunku burdaki konularda goruyorum degisik degerlerin isimleri geciyor bakilan, yumurta sayimi falan yapiliyor. Bir de kanda pihtilasmayla ilgili onceden kan sulandirici baslanmasi gerekir miydi? 35 yasindayim bu arada. Sizce surec olmasi gerektigi gibi mi?
Inşallah tekrar gitmene gere kalmaz ve hayırlısıyla hamile kalirsin canımS SeseSesilia Anliyorum.. isin pesine dusmeyince bazi doktorlar surece birakiyor ama ihmalkarlik bir anlamda. Bakalim onumuzdeki bikac ay icinde tekrar gidicrm anlasilan..
Yasitiniz ve ayni surecin icerisinde biri olarak eksik oldugunu soyleyebilirim. Standart bir gebelik icin T hormonlari, hemoglobin, seker, kolestrol ve vitaminler yeterli iken biz gibi biraz yas almaya baslamis adaylarda yumurta yeterliligi ve menapoza yakinligimizi gormek icin muhakkak reglin 2.gunu LH FSH AMH Prolaktin gibi hormonlara bakmak gerekir; ozellikle rezerv az ise surece destek olmak icin...Arkadaşlar merhaba, son gunlerde forumu okudukca kafama takilan bir soruyu sormak istiyorum, yardimci olursaniz cok sevinirim. 2 senelik evliyim ve iki ay once planli gebelik icin bir jinekologa gittim. Doktor bana folik asit baslatti. Spekulumla vajinaya bakti, bir de vajinal ultrasonla rahme bakip normal oldugunu soyledi. Kan tahlili istemedi,onu ben rica ettim degerlerime de bakilsaydi diye. Demir b12 vs klasik kan tahlili yapildi. Neyse genel olarak normal cikti sadece kanda pihtilasma yuksek cikti ve bol su icmemi, gebe kaldigimda tekrar kanda pihtilasmaya bakacagini ve yuksekse asprin verecegini soyledi.
Simdi benim tecrubeli olanlariniza sormak istedigim sey, benim muayenem bastan savma mi yapilmis oldu? Cunku burdaki konularda goruyorum degisik degerlerin isimleri geciyor bakilan, yumurta sayimi falan yapiliyor. Bir de kanda pihtilasmayla ilgili onceden kan sulandirici baslanmasi gerekir miydi? 35 yasindayim bu arada. Sizce surec olmasi gerektigi gibi mi?
MerhabaYasitiniz ve ayni surecin icerisinde biri olarak eksik oldugunu soyleyebilirim. Standart bir gebelik icin T hormonlari, hemoglobin, seker, kolestrol ve vitaminler yeterli iken biz gibi biraz yas almaya baslamis adaylarda yumurta yeterliligi ve menapoza yakinligimizi gormek icin muhakkak reglin 2.gunu LH FSH AMH Prolaktin gibi hormonlara bakmak gerekir; ozellikle rezerv az ise surece destek olmak icin...
Tabi gebelik bekleme suremiz 1 yil degil 6 ay, bu sure icinde dogal yolla olmazsa ilac ile destekliyorlar. Ben su an 9.ayima dogru ilerliyorum (umarim ilerlemem)
Merhabalar, benim de umutlarım Eylül'de..ben de farklı bir topic açmıştım benzer konuda. Ben de gittiğim doktor pek çok tahlil istemişti ön hazırlık açısından ama tahliller 1000 TL civarı tutmuştu yaptırmamıştım. Sonra devlet Hastanesi'ne yaptırmaya gittim ve çocuk düşündüğümüzü çikolata kistim olduğunu söyledim. Benimle hiç ilgilenmedi bir iki standart kan testi yaptır hiçbir test yoktu içinde. Şimdi ben yeniden bu hafta özelde yeni bir doktora gideceğim ve neler istediğini nasıl yaklaştığını sizinle de paylaşacağım. Bakalım neler isteyecek..Merhabaevet ben arkadaslar yazdikca benim muayenemin eksik oldugunu ve biraz sanki gecistirildigini farkettim. Gerci doktorum ilgisiz birine de benzemiyor ama bilemiyorum ya. Bana 3 ay sonra olmazsa gel bakalim dedi. Yani bana 3 ay sure verdi sanirim o zaman da gittigimizde o dediginiz hormonlara bakacak belki. Bastan bakilsa daha iyi olurdu. Sizin 9 ay oldu demek. Benim de 2 ay oldu ama bosa gecen bi iki ay. Yumurta takibimi duzgun yapamadim ve iliski anlaminda da degerlendiremedim. Umutlar eylule kaldi insallah bu surecleri bir an evvel arkamizda birakip minnak patikli resimler paylasacagimiz gunlere geceriz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?