Gebeliğe Hazırlık Gebelik öncesi muayeneye gidenlere soruyorum

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
nassau asiyi suan ilk kez duyuyorum bu mecburi mi yoksa zorunlu bisey mi acaba? Doktor hic bahsetmedigi gibi hicbir yerde de okumadim. Bi de asi mi cikti basimiza

nassau asiyi suan ilk kez duyuyorum bu mecburi mi yoksa zorunlu bisey mi acaba? Doktor hic bahsetmedigi gibi hicbir yerde de okumadim. Bi de asi mi cikti basimiza
ALINTI
Gebeliğin ilk üç ayı (12 haftası) tamamlandıktan sonra tetanoz aşısı yaptırılması önerilir. İlk doz yapıldıktan sonra gerekli görülürse 4 hafta sonra ikinci doz, 6 ay sonra üçüncü doz ve 1 yıl sonra da dördüncü doz yapılır. Yine gerekli görüldüğü takdirde, bir sonraki gebelikte bir doz daha tetanoz aşısı yaptırılması önerilebilir.
Anne adayı son 10 yıl içinde hiç tetanoz aşısı olmadıysa, tetanoz aşısı yaptırması gerekir.
ALINTI

Ben de yeni öğrendim bu tetanoz aşısı olayını. Hatta hamile arkadaşım, acaba zatürre aşısı da olsak mı diye doktora sormamı istedi. Ben aile hekimine de sormayı düşünüyorum, zaten orda ücretsiz yapılıyormuş.

Yok canım ben ya yaşarsam korkusu değil direkt yaşıyorum ve hiçbir cevap bulamıyorum kendime. Yana yakıla doktor arıyorum hala, ağlamak üzereyim artık çok yalnız hissediyorum

Canım araştırmanı yaparsın sen yine ama yaptırma dediler bana. Ben yaptırmayı düşünmüyorum.

Ben bunu biraz zaman gecince doktora ve ilerleyen zamanlarda da dogum yapmis kuzenlerime sorayim bakalim. Aklima yatmadi ya hamileyken asi olmak.

Canım doktor konusu gerçekten şans. İletişimi tutturmak kolay değil, frekans uyuşmadıktan sonra kişilik tarzı uyuşmadıktan sonra zor oluyor. Herkesin beklentisi falan farklı o nedenle birinin çok memnun kaldığından başkası kalmayabiliyor. Yorumlar burada önemli tabi ama o da işte bu sebepten yanıltıcı olabiliyor. Sağlık sistemi gerçekten çok kötü, hep kötüydü annemin kronik rahatsızlıklarından dolayı yıllardır hep hastanelerdeyiz, ama bu dönemde iyice zorlaştı iyi bir hizmet alabilmek. Özeller bir nebze daha rahat ama bu da beni çok rahatsız ediyor, gidebilen gidebiliyor ve bazen para verip de güzel hizmet alamıyorsun. O parayı veremeyecek olanlar da iyi bir hizmet hak ediyor. Neyse bu eleştirilere girmeyelim şimdi doktor 500 TL pahalıymış, genelde dışarıda tahliller daha da pahalı oluyor. Ama daha önce Lizz ye önerdiğim gibi şey yapabilirsin, böyle iyi bir doktor bulup ne bileyim düzenli gitmezsin ama 2 3 ayda bir gider sorularını sorar için rahat ayrılırsın. Bu şekilde gebeliğini takip eden kendi doktorları dışında bir joker doktor daha bulup kaygılandıkça süreci bilen bu ikinci doktora gidip danışmak iyi bir yol olabiliyor, bu şekilde yapan arkadaşlarım var. Devamlı gitmediğin için çok pahalı da olmuyor. Bir diğer seçenek de şehirden falan bağımsız olarak, büyük özel hastanelerden bazıları pandemi döneminde online görüşmeler yapabiliyor. Yani tabi ki ultrasona bakamaz vs ama senin durumunu mevcut tahlil sonuçlarına göre değerlendirir diye düşünüyorum. Yorumları iyi olan doktorlarla böyle görüşmeler sağlayabilirsin hem hastane ortamına karışmadan hem de fiyat olarak da daha uygun olur bence.

Canım benim çook normal, bu bulantılar bu aşamalar ilk zamanlar çok yoğun yaşanıyor. Sen hevessizim içimden bir şey gelmiyor diye de düşünüp kendini ekstra üzme. Doğal süreçler. Bence farkında olmadan kullandığın için sorun olacağını sanmıyorum az bir miktar dahil olmuş olacak hem nassau nun dediği gibi. Hem de yine de ağızdan alınan ilaçlar kadar bebeği etkileyeceğini sanmıyorum ama sonuçta doktor değiliz hiçbirimiz, boşuna yazmıyorlar vücut emiyor bir şekilde. Bence henüz çok erken ama ben olsam sanırım artık o şekilde kullanmazdım fark ettikten sonra ne olur ne olmaz diye :) ama bence o kullandığın birkaç defa için kaygılanma insanlar neler yapıyor bilerek veya farkında olmadan, içini ferah tut canım.
Ya canım bu aşı olayını ben de çok merak ediyordum, gittiğim doktor bir şey demedi. Mesela kızamık bağışıklığı olmasaydı aşı vurulup bekleme süresi (korunma süresi) olduğunu biliyordum. Tetanoz için bir bilgim yok.
Bu ara ben de zatürre ve grip aşısı olmayı düşünüyorum. Olur da hamile kalırsam sakıncası olur mu diye ben de doktora sormayı düşündüm ama şu an bir kez gittiğim doktoru bunun için rahatsız etmeli miyim bilemedim, gebelik takibimi henüz yapmıyor sonuçta sanırım geçen sene arkadaşım gebe iken grip aşısı vurulmuştu ama hamileler için ayrı bir formu vardı galiba, belki biz ne olur ne olmaz diye öyle bir çeşidi varsa ondan vurulabiliriz. Öğrenirsen bana da söyler misin canım ?

Aslında bu aşı meselesini daha önce de gündeme getirmiştik. Planlı gebeliklerde gebelik öncesi ve gebe kaldıktan sonra enfeksiyon testlerini yaptırıyolar ama benim gittiğim iki doktor da sonuçlar non-reactive olmasına rağmen hiç bi eylemde bulunmadı Corona’ya karşı zatürre aşısı korunma amacıyla yaptırılabilir ama gebelik için nasıl bi yöntem izleniyo bilemiyorum. Bu hafta aile hekimine gitmeyi planlıyorum, ona sorucam bunları. Genelde yardımcı oluyo soru sorduğumda. Öğrendikten sonra burda paylaşırım.
Bu arada tetanoz aşısı da 5 doz vuruluyormuş, öyle bi doz yaptırıp bitmiyomuş Kafamda deli sorular

Bu forumda da paylaşılmış gebelikte tetanoz aşısı diye. Orda da okudum ben, bi kısım tüm riskleri alıp yaptırıyo, bi kısım ise yaptırmıyo. Ben hangi tarafta olurum bilmiyorum Tamamen doktorun beni yönlendirmesine bağlı.

Teşekkür ederim canım benim. Doğru söylüyorsun, mantıklı. Sanırım ben de öylr yapacağım

U Uzaygemisi35 tesekkur ederim uzaygemicim, kullanmayi biraktim ama mide bulantisi vurdu beni dun aksam 9 dan beri yatiyorum.
Bu hamileliğinin çok sağlıklı geçtiğinin belirtisi Benim bulantım nerdeyse hiç olmamıştı rahat bi hamilelik geçireceğimi düşünüp seviniyordum ama hiç öyle olmadı
Bi kaç hafta daha böyle, sonra bu da geçecek

Insallah sadece birkac hafta surer ve biter bogazimda bisey var gibi boyle orda takilmis bisey var gibi her yutkundugumda kusma refleksi oluyo.

Lizz ilk zamanlar bulantılar epey oluyor tam bu haftalar. Arkadaşımın da sonrası çok rahat geçti inşallah senin de öyle olur, sık sık az yemeye çalış. Hatta yataktan kalkmadan birkaç çubuk kraker yemeyi öneriyorlar. Bir de öyle dene istersen

Insallah dedigin gibi olur sirf bu yuzden birazdan uyumaya calisicam uyuyunca geciyo en azindan duymuyorum ama uykularim da hep boluk boluk artik kabuslu gibi. Sabah oyle yapayim cubuk yiyeyim bakalim. 3 gundur banyo bile yapamadim.

Hello Hanımlar
Bu sabah işe gitmeden önce aile hekimime uğradım ve tetanoz aşısıyla ilgili aklıma takılanları sordum. Tetanoz aşısı 5 doz şeklinde yapılıyor ve gebeliğin 18. haftasından sonra ilk doz yapılmaya başlanıyormuş.
Ben dozlara şimdi (henüz hamile değilken) başlayabilir miyiz diye sordum, doktor da aşıya başladıktan sonra hamile kalma durumu olursa diğer dozların 18. haftadan önce yapılamayacağını söyledi. O yüzden gebelikten önce yaptırmak çok gerekli değil, tek doz olsa belki yapılabilirdi.
Forumda okuyorum, yaptırıp yaptırmamakta biraz kafa karışıklığı oluyo, devletin önerdiği bi aşı, ben muhtemelen yaptırırdım.
Lizz U Uzaygemisi35 Delirtiyor

Hello nassau valla grubun enformasyon lideri oldun her şeyi öğrenip paylaşıyorsun çok teşekkür ederiz eline ayağına sağlık o zaman mantıklı demek ki ilk trimesterde riskli oluyor, pek çok şey gibi. 18den sonra yapılıyor ve öneriliyorsa ben de yaptırırdım diye düşünüyorum. Zatürre aşısını ve grip aşısını sordun mu peki ? Onlarla ilgili ne düşünüyorsun?

Onları da sordum tabi, yazmayı unutmuşum. Zatürre aşısı için riskli grupta olmadığımız için sağlık ocağında ücretsiz yapılmıyormuş. Öncelik 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olanlarda. Ama eczaneden zatürre ve grip aşısını aldığımız takdirde sağlık ocağında yaptırabilirmişiz. Zatürre aşısı için 350-400 TL civarında tuttuğunu söyledi. Eşim ve kendim için yaptırmayı düşünüyorum. Grip aşısının fiyatını sormadım, o zaten senelerdir var, virüs sürekli mutasyona uğruyor, açıkçası ben çok güvenmiyorum. Ama pandemi döneminde zatürre aşısı önemli
Hepinize sağlıklı günler diliyorum

Çok teşekkürler canım, evet bence de yaptırmak gerekiyor. Bende solunum sıkıntısı ve alerji olduğu için belki verirler daha önce astım yazılmıştı ama ne kadar doğru tanı bilemiyorum. Bir sormak gerek aile hekimliğine benimki de o kadar uzak ve salgının göbeği bir yerde ki hiç gitmek istemiyorum hepmize sağlıklı ve İnşallah bol bebişli gğnler

nassau Tesekkur ederiz paylasimlarin icin❤ ben sanirim yakin cevremdeki tanidiklarima da bir danisirim ne yaptilar asiyla ilgili. Doktor da gerekli derse ona gore karar vericem. Ama diger turlu ben dusunmuyorum acikcasi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…