Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
ALINTInassau asiyi suan ilk kez duyuyorum bu mecburi mi yoksa zorunlu bisey mi acaba? Doktor hic bahsetmedigi gibi hicbir yerde de okumadim. Bi de asi mi cikti basimiza
Yok canım ben ya yaşarsam korkusu değil direkt yaşıyorum ve hiçbir cevap bulamıyorum kendime. Yana yakıla doktor arıyorum hala, ağlamak üzereyim artık çok yalnız hissediyorumDelirtiyor
Benim de surecim aslinda senin gibi ilerledi. Cok erken idrar testinde pozitif gordugum icin doktora gittik ve bir hafta icinde 3 kez daha gittik. Doktor her seferinde hic olumlu konusmadi dis gebelik supheli gebelik vs olabilecegini hep hatirlatti. Yani ben de hamilelik sevincini yasayamadigim gibi ustune bir de baska kaygilar yasadim. Hamileligin sonlanmasindan ote bir de o surecin( dis gebelikse igne oluyormusuz vs gibi) getirecegi olumsuz islemlerden vs korktugum icin anksiyetem daha cok artti. Doktoruma da bu yuzden tam isinamadim onun da stresi beni sardi. Simdi de mide bulantilarim ve mutsuzluk basladi. Bir de burdaki konularda okudukca daha cok kaygi sahibi oldum. Aslinda en guzeli ve herseyin temeli guvenebilecegin ve ihtiyacin oldugunda ulasabilecegin bir doktor. Bunun disinda da temek seylere uyarak ilerledigin bir surec. Forumda okudukca atiyorum birinin kanamasi oluyor ve sen hemen acaba benim de mi olacak korkusuyla yasiyosun. Ben gun icinde uc dort kez iccamasirimi kontrol ediyorum bisey var mi diye. En basiti. O yuzden mumkunse cok bisey okumuyorum artik.
Canım araştırmanı yaparsın sen yine ama yaptırma dediler bana. Ben yaptırmayı düşünmüyorum.Sen yazdığından beri düşünüyorum şimdi 300 ml şişenin içine 5 ml ampul kırıp döküyorsun, saçını yıkayıp hemen duruluyorsundur yani akıp gidiyor zaten, köklere ulaşmıyordur bile. İnsanlar hamile olduğunu bilerek/bilmeden saçlarını boyatıyorlar, o daha uzun bi işlem.
Şampuanlamakla Bi şey olmaz zannımca. Kullanım kılavuzundaki uyarılar da prosedür gereği olsa gerek. İçin rahat değilse bi süre ara verirsin kullanmaya.
Ben de şu aşı işlerini düşünüyordum. Hamile arkadaşım bir sonraki doktor ziyaretinde sormamı istedi. Şimdi 5. ayda yapılması gereken bi tetanoz aşısı varmış ya, onu hamile kalmadan önce yaptırsak olur mu acaba diye sorucam sizin doktorlar söylemiş miydi bu aşıyı?
Ben bunu biraz zaman gecince doktora ve ilerleyen zamanlarda da dogum yapmis kuzenlerime sorayim bakalim. Aklima yatmadi ya hamileyken asi olmak.ALINTI
Gebeliğin ilk üç ayı (12 haftası) tamamlandıktan sonra tetanoz aşısı yaptırılması önerilir. İlk doz yapıldıktan sonra gerekli görülürse 4 hafta sonra ikinci doz, 6 ay sonra üçüncü doz ve 1 yıl sonra da dördüncü doz yapılır. Yine gerekli görüldüğü takdirde, bir sonraki gebelikte bir doz daha tetanoz aşısı yaptırılması önerilebilir.
Anne adayı son 10 yıl içinde hiç tetanoz aşısı olmadıysa, tetanoz aşısı yaptırması gerekir.
ALINTI
Ben de yeni öğrendim bu tetanoz aşısı olayını. Hatta hamile arkadaşım, acaba zatürre aşısı da olsak mı diye doktora sormamı istedi. Ben aile hekimine de sormayı düşünüyorum, zaten orda ücretsiz yapılıyormuş.
Canım doktor konusu gerçekten şans. İletişimi tutturmak kolay değil, frekans uyuşmadıktan sonra kişilik tarzı uyuşmadıktan sonra zor oluyor. Herkesin beklentisi falan farklı o nedenle birinin çok memnun kaldığından başkası kalmayabiliyor. Yorumlar burada önemli tabi ama o da işte bu sebepten yanıltıcı olabiliyor. Sağlık sistemi gerçekten çok kötü, hep kötüydü annemin kronik rahatsızlıklarından dolayı yıllardır hep hastanelerdeyiz, ama bu dönemde iyice zorlaştı iyi bir hizmet alabilmek. Özeller bir nebze daha rahat ama bu da beni çok rahatsız ediyor, gidebilen gidebiliyor ve bazen para verip de güzel hizmet alamıyorsun. O parayı veremeyecek olanlar da iyi bir hizmet hak ediyor. Neyse bu eleştirilere girmeyelim şimdi doktor 500 TL pahalıymış, genelde dışarıda tahliller daha da pahalı oluyor. Ama daha önce Lizz ye önerdiğim gibi şey yapabilirsin, böyle iyi bir doktor bulup ne bileyim düzenli gitmezsin ama 2 3 ayda bir gider sorularını sorar için rahat ayrılırsın. Bu şekilde gebeliğini takip eden kendi doktorları dışında bir joker doktor daha bulup kaygılandıkça süreci bilen bu ikinci doktora gidip danışmak iyi bir yol olabiliyor, bu şekilde yapan arkadaşlarım var. Devamlı gitmediğin için çok pahalı da olmuyor. Bir diğer seçenek de şehirden falan bağımsız olarak, büyük özel hastanelerden bazıları pandemi döneminde online görüşmeler yapabiliyor. Yani tabi ki ultrasona bakamaz vs ama senin durumunu mevcut tahlil sonuçlarına göre değerlendirir diye düşünüyorum. Yorumları iyi olan doktorlarla böyle görüşmeler sağlayabilirsin hem hastane ortamına karışmadan hem de fiyat olarak da daha uygun olur bence.Aslında sabırsızlık değil benim ki cidden bilmiyordum süreç nasıl işliyor. İlk gebeliğim ve ben testte öğrenince doktora gidilir sanıyordum. Bir de adetlerim düzenli değil, kaç gün geciktiğim bile net değil. Ha iyi ki gitmişim o ayrı, ilaç verdi bir sürü değerlerim düşük çıktı vs ama ne yaşadım bana sor.
İyi doktoru nerden nasıl bulacağım hiç bilmiyorum. Buna da araştırarak gittim güya, herkes çok memnun kalmış. Anlamadım ben de mi sorun var. Herkesin doktoru günü gününe kaç artı kaç olduğunu, kaç mm kese olduğunu söylüyor benim ki 4,5-5 hafta diyor kese ölçülemeyecek kadar küçük diyor Sinirden gülüyorum artık diplomasız doktora denk geldim galiba. Başka doktorlar da araştırdım, 500 lira muayene ücreti istiyorlar. Gideceğim artık birine, şans yine. İnşallah iyi çıkar. Devlet hastaneleri covid dolu, özeller de leş gibi afedersin. Nerden düştüm buraya bilmiyorum, sağlık hizmetleri berbat.
Canım benim çook normal, bu bulantılar bu aşamalar ilk zamanlar çok yoğun yaşanıyor. Sen hevessizim içimden bir şey gelmiyor diye de düşünüp kendini ekstra üzme. Doğal süreçler. Bence farkında olmadan kullandığın için sorun olacağını sanmıyorum az bir miktar dahil olmuş olacak hem nassau nun dediği gibi. Hem de yine de ağızdan alınan ilaçlar kadar bebeği etkileyeceğini sanmıyorum ama sonuçta doktor değiliz hiçbirimiz, boşuna yazmıyorlar vücut emiyor bir şekilde. Bence henüz çok erken ama ben olsam sanırım artık o şekilde kullanmazdım fark ettikten sonra ne olur ne olmaz diye :) ama bence o kullandığın birkaç defa için kaygılanma insanlar neler yapıyor bilerek veya farkında olmadan, içini ferah tut canım.nassau U Uzaygemisi35
Valla bende cok neseli gunler yok mide bulantisi ve hicbisey yapmak istememe ve keyifsizlik devam ediyo. En sevdigim seyleri bile yemek istemiyorum. Boyle nasil beslenicem bilmiyorum umarim kisa surer. Nassasu hamileler hamilelerle takiliyo lafina cok guldum cok takilmak da anksiyete sebebi bence. Sadece bisey danismak icin yazmak iyi oluyo diger turlu takip etsen altindan kalkamazsin cok kalabalik. Ben dun sunu sordum ama yine de icim rahat etmiyo sizlere de sorayim. Sampuanimin icine bepanten ve evigen ampul kirmistim bi zaman once. Tabi ben hep onla yikandim unuttum gitti. Sonra tesadufen dun aklima geldi hemen prospektuslerine baktim. iste hamilelikte doktorunuza sormadan kullanmayiniz. Kullanirken hamile oldugunuzu ogrenirseniz mutlaka doktorunuzu arayiniz vs diyor. Ben de nedense arama hakkimi daha onemli seylerde kullanmak istedigim icin aramadim ama icim de huzurlu degil. Sizce zarar olmus mudur? 300 ml sampuanda bir ampul bepanten bir ampul evigen vardi
Ya canım bu aşı olayını ben de çok merak ediyordum, gittiğim doktor bir şey demedi. Mesela kızamık bağışıklığı olmasaydı aşı vurulup bekleme süresi (korunma süresi) olduğunu biliyordum. Tetanoz için bir bilgim yok.ALINTI
Gebeliğin ilk üç ayı (12 haftası) tamamlandıktan sonra tetanoz aşısı yaptırılması önerilir. İlk doz yapıldıktan sonra gerekli görülürse 4 hafta sonra ikinci doz, 6 ay sonra üçüncü doz ve 1 yıl sonra da dördüncü doz yapılır. Yine gerekli görüldüğü takdirde, bir sonraki gebelikte bir doz daha tetanoz aşısı yaptırılması önerilebilir.
Anne adayı son 10 yıl içinde hiç tetanoz aşısı olmadıysa, tetanoz aşısı yaptırması gerekir.
ALINTI
Ben de yeni öğrendim bu tetanoz aşısı olayını. Hatta hamile arkadaşım, acaba zatürre aşısı da olsak mı diye doktora sormamı istedi. Ben aile hekimine de sormayı düşünüyorum, zaten orda ücretsiz yapılıyormuş.
Ya canım bu aşı olayını ben de çok merak ediyordum, gittiğim doktor bir şey demedi. Mesela kızamık bağışıklığı olmasaydı aşı vurulup bekleme süresi (korunma süresi) olduğunu biliyordum. Tetanoz için bir bilgim yok.
Bu ara ben de zatürre ve grip aşısı olmayı düşünüyorum. Olur da hamile kalırsam sakıncası olur mu diye ben de doktora sormayı düşündüm ama şu an bir kez gittiğim doktoru bunun için rahatsız etmeli miyim bilemedim, gebelik takibimi henüz yapmıyor sonuçta sanırım geçen sene arkadaşım gebe iken grip aşısı vurulmuştu ama hamileler için ayrı bir formu vardı galiba, belki biz ne olur ne olmaz diye öyle bir çeşidi varsa ondan vurulabiliriz. Öğrenirsen bana da söyler misin canım ?
Bu forumda da paylaşılmış gebelikte tetanoz aşısı diye. Orda da okudum ben, bi kısım tüm riskleri alıp yaptırıyo, bi kısım ise yaptırmıyo. Ben hangi tarafta olurum bilmiyorum Tamamen doktorun beni yönlendirmesine bağlı.nassau asiyi suan ilk kez duyuyorum bu mecburi mi yoksa zorunlu bisey mi acaba? Doktor hic bahsetmedigi gibi hicbir yerde de okumadim. Bi de asi mi cikti basimiza
Teşekkür ederim canım benim. Doğru söylüyorsun, mantıklı. Sanırım ben de öylr yapacağımCanım doktor konusu gerçekten şans. İletişimi tutturmak kolay değil, frekans uyuşmadıktan sonra kişilik tarzı uyuşmadıktan sonra zor oluyor. Herkesin beklentisi falan farklı o nedenle birinin çok memnun kaldığından başkası kalmayabiliyor. Yorumlar burada önemli tabi ama o da işte bu sebepten yanıltıcı olabiliyor. Sağlık sistemi gerçekten çok kötü, hep kötüydü annemin kronik rahatsızlıklarından dolayı yıllardır hep hastanelerdeyiz, ama bu dönemde iyice zorlaştı iyi bir hizmet alabilmek. Özeller bir nebze daha rahat ama bu da beni çok rahatsız ediyor, gidebilen gidebiliyor ve bazen para verip de güzel hizmet alamıyorsun. O parayı veremeyecek olanlar da iyi bir hizmet hak ediyor. Neyse bu eleştirilere girmeyelim şimdi doktor 500 TL pahalıymış, genelde dışarıda tahliller daha da pahalı oluyor. Ama daha önce Lizz ye önerdiğim gibi şey yapabilirsin, böyle iyi bir doktor bulup ne bileyim düzenli gitmezsin ama 2 3 ayda bir gider sorularını sorar için rahat ayrılırsın. Bu şekilde gebeliğini takip eden kendi doktorları dışında bir joker doktor daha bulup kaygılandıkça süreci bilen bu ikinci doktora gidip danışmak iyi bir yol olabiliyor, bu şekilde yapan arkadaşlarım var. Devamlı gitmediğin için çok pahalı da olmuyor. Bir diğer seçenek de şehirden falan bağımsız olarak, büyük özel hastanelerden bazıları pandemi döneminde online görüşmeler yapabiliyor. Yani tabi ki ultrasona bakamaz vs ama senin durumunu mevcut tahlil sonuçlarına göre değerlendirir diye düşünüyorum. Yorumları iyi olan doktorlarla böyle görüşmeler sağlayabilirsin hem hastane ortamına karışmadan hem de fiyat olarak da daha uygun olur bence.
Canım benim çook normal, bu bulantılar bu aşamalar ilk zamanlar çok yoğun yaşanıyor. Sen hevessizim içimden bir şey gelmiyor diye de düşünüp kendini ekstra üzme. Doğal süreçler. Bence farkında olmadan kullandığın için sorun olacağını sanmıyorum az bir miktar dahil olmuş olacak hem nassau nun dediği gibi. Hem de yine de ağızdan alınan ilaçlar kadar bebeği etkileyeceğini sanmıyorum ama sonuçta doktor değiliz hiçbirimiz, boşuna yazmıyorlar vücut emiyor bir şekilde. Bence henüz çok erken ama ben olsam sanırım artık o şekilde kullanmazdım fark ettikten sonra ne olur ne olmaz diye :) ama bence o kullandığın birkaç defa için kaygılanma insanlar neler yapıyor bilerek veya farkında olmadan, içini ferah tut canım.
Ya canım bu aşı olayını ben de çok merak ediyordum, gittiğim doktor bir şey demedi. Mesela kızamık bağışıklığı olmasaydı aşı vurulup bekleme süresi (korunma süresi) olduğunu biliyordum. Tetanoz için bir bilgim yok.
Bu ara ben de zatürre ve grip aşısı olmayı düşünüyorum. Olur da hamile kalırsam sakıncası olur mu diye ben de doktora sormayı düşündüm ama şu an bir kez gittiğim doktoru bunun için rahatsız etmeli miyim bilemedim, gebelik takibimi henüz yapmıyor sonuçta sanırım geçen sene arkadaşım gebe iken grip aşısı vurulmuştu ama hamileler için ayrı bir formu vardı galiba, belki biz ne olur ne olmaz diye öyle bir çeşidi varsa ondan vurulabiliriz. Öğrenirsen bana da söyler misin canım ?
Bu hamileliğinin çok sağlıklı geçtiğinin belirtisi Benim bulantım nerdeyse hiç olmamıştı rahat bi hamilelik geçireceğimi düşünüp seviniyordum ama hiç öyle olmadıU Uzaygemisi35 tesekkur ederim uzaygemicim, kullanmayi biraktim ama mide bulantisi vurdu beni dun aksam 9 dan beri yatiyorum.
Insallah sadece birkac hafta surer ve biter bogazimda bisey var gibi boyle orda takilmis bisey var gibi her yutkundugumda kusma refleksi oluyo.Bu hamileliğinin çok sağlıklı geçtiğinin belirtisi Benim bulantım nerdeyse hiç olmamıştı rahat bi hamilelik geçireceğimi düşünüp seviniyordum ama hiç öyle olmadı
Bi kaç hafta daha böyle, sonra bu da geçecek
Insallah dedigin gibi olur sirf bu yuzden birazdan uyumaya calisicam uyuyunca geciyo en azindan duymuyorum ama uykularim da hep boluk boluk artik kabuslu gibi. Sabah oyle yapayim cubuk yiyeyim bakalim. 3 gundur banyo bile yapamadim.Lizz ilk zamanlar bulantılar epey oluyor tam bu haftalar. Arkadaşımın da sonrası çok rahat geçti inşallah senin de öyle olur, sık sık az yemeye çalış. Hatta yataktan kalkmadan birkaç çubuk kraker yemeyi öneriyorlar. Bir de öyle dene istersen
Hello nassau valla grubun enformasyon lideri oldun her şeyi öğrenip paylaşıyorsun çok teşekkür ederiz eline ayağına sağlık o zaman mantıklı demek ki ilk trimesterde riskli oluyor, pek çok şey gibi. 18den sonra yapılıyor ve öneriliyorsa ben de yaptırırdım diye düşünüyorum. Zatürre aşısını ve grip aşısını sordun mu peki ? Onlarla ilgili ne düşünüyorsun?Hello Hanımlar
Bu sabah işe gitmeden önce aile hekimime uğradım ve tetanoz aşısıyla ilgili aklıma takılanları sordum. Tetanoz aşısı 5 doz şeklinde yapılıyor ve gebeliğin 18. haftasından sonra ilk doz yapılmaya başlanıyormuş.
Ben dozlara şimdi (henüz hamile değilken) başlayabilir miyiz diye sordum, doktor da aşıya başladıktan sonra hamile kalma durumu olursa diğer dozların 18. haftadan önce yapılamayacağını söyledi. O yüzden gebelikten önce yaptırmak çok gerekli değil, tek doz olsa belki yapılabilirdi.
Forumda okuyorum, yaptırıp yaptırmamakta biraz kafa karışıklığı oluyo, devletin önerdiği bi aşı, ben muhtemelen yaptırırdım.
Lizz U Uzaygemisi35 Delirtiyor
Onları da sordum tabi, yazmayı unutmuşum. Zatürre aşısı için riskli grupta olmadığımız için sağlık ocağında ücretsiz yapılmıyormuş. Öncelik 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olanlarda. Ama eczaneden zatürre ve grip aşısını aldığımız takdirde sağlık ocağında yaptırabilirmişiz. Zatürre aşısı için 350-400 TL civarında tuttuğunu söyledi. Eşim ve kendim için yaptırmayı düşünüyorum. Grip aşısının fiyatını sormadım, o zaten senelerdir var, virüs sürekli mutasyona uğruyor, açıkçası ben çok güvenmiyorum. Ama pandemi döneminde zatürre aşısı önemliHello nassau valla grubun enformasyon lideri oldun her şeyi öğrenip paylaşıyorsun çok teşekkür ederiz eline ayağına sağlık o zaman mantıklı demek ki ilk trimesterde riskli oluyor, pek çok şey gibi. 18den sonra yapılıyor ve öneriliyorsa ben de yaptırırdım diye düşünüyorum. Zatürre aşısını ve grip aşısını sordun mu peki ? Onlarla ilgili ne düşünüyorsun?
Çok teşekkürler canım, evet bence de yaptırmak gerekiyor. Bende solunum sıkıntısı ve alerji olduğu için belki verirler daha önce astım yazılmıştı ama ne kadar doğru tanı bilemiyorum. Bir sormak gerek aile hekimliğine benimki de o kadar uzak ve salgının göbeği bir yerde ki hiç gitmek istemiyorum hepmize sağlıklı ve İnşallah bol bebişli gğnlerOnları da sordum tabi, yazmayı unutmuşum. Zatürre aşısı için riskli grupta olmadığımız için sağlık ocağında ücretsiz yapılmıyormuş. Öncelik 65 yaş üstü ve kronik hastalığı olanlarda. Ama eczaneden zatürre ve grip aşısını aldığımız takdirde sağlık ocağında yaptırabilirmişiz. Zatürre aşısı için 350-400 TL civarında tuttuğunu söyledi. Eşim ve kendim için yaptırmayı düşünüyorum. Grip aşısının fiyatını sormadım, o zaten senelerdir var, virüs sürekli mutasyona uğruyor, açıkçası ben çok güvenmiyorum. Ama pandemi döneminde zatürre aşısı önemli
Hepinize sağlıklı günler diliyorum