Yine bu forumda okumuştum sanırım, ayaklar üşüyünce erkek bebekCok haklisin. Elimde degil. Bak dun canim surekli biseyler yemek istedi ayy dedim ne guzel istahim var. Aksama midem bulandi. sonra bu sabah buzdolabini aciyorum hicbisey yiyesim yok. Kendimi zorladim markete gittim bikac eksik aldim. Bi de bir kutuyu bir oturusta bitirebildigim cartdore un vanilyali dondurmasini aldim belki iyi hissederim diye. Ilk defa o guzelim dondurma bana sanki boyle inek peyniri tadinda geldi. Hatta bozuk mu diye tarihine baktim. Kendime sasirdim, bana olmaz gibi geliyodu. Insallah cabuk gelir gecer bu surec. Bir de usuyorum bugun, ayagimda patiklerle geziyorum. Bu arada o dedigin kitaba bakicam. Hamilelikle ilgili aldigim kitaplari okumayi da biraktim. Nesesiz mutsuz bi surece girdim hicbisey tat vermiyor.
Birdbox sandra bullock un oynadigi film de mi? Izlemistimben de cok severim psikolojik gerilim gizem filmlerini. Varsa baska sevdigin, oner
AyyYine bu forumda okumuştum sanırım, ayaklar üşüyünce erkek bebekdiyolar Hadi hayırlısı canım cinsiyet üzerine de ilk tahmin benden geldi
Evet geldim şimdi ben de bakalım kısmet şimdi oradaDoğru doğru etiketlemişsin ☺ Şimdi hatırladım. Çok yoğun ve pozitif bi enerji oluşuyo bu gruplarda. Herkes birbirine güzel dileklerde bulunuyo. Ay sonuna doğru bat’lar geçince bi hareketlenme olur
Hamileler hamilelerle takılıyorEvet geldim şimdi ben de bakalım kısmet şimdi oradaama şu bir gerçek ki gerçekten nerdeyse tüm konularda hamile kalanlar ortalıktan kayboluyor nassau Delirtiyor
Bildiğin gibi, iyiyim benKızlar napıyosunuz nasıl gidiyor? Ben 1 gün iyi 2 gün kaygılı geziyorum bu ara. Sürekli bir tedirginlik kaynağı ortaya çıkıyor bir rahat edemedim. Veya gebelik böyle bir şey mi acaba?
Canım valla ben hep insan nasılsa hamileliğinde de aynı olur diye düşünürdüm. Tabi duygusal gelgitler vs hormonal şeyler çok doğal ama ne bileyim normalde rahat biriyse gebeliğinde de rahattır, kaygılıysa gebelikte de kaygılanır diye düşünürdüm. Ama hayatımda tanıdığım en kaygılı olabilecek insanlardan birisi hamile kaldı geçen sene, şimdi brbişi 6 aylık. Yani beni o kadar şaşırttı ki öyle rahat bir hamilelik geçirdi ki hamile olduğunu anlamadık nerdeyse hal ve tavırları öyle dengesiz bir hal almadıKızlar napıyosunuz nasıl gidiyor? Ben 1 gün iyi 2 gün kaygılı geziyorum bu ara. Sürekli bir tedirginlik kaynağı ortaya çıkıyor bir rahat edemedim. Veya gebelik böyle bir şey mi acaba?
Canım hamileliğimi öğrendiğimden beri bir rahat nefes alamadım desem? Ben hala kaç haftalık hamile olduğumu bilmiyorum mesela. Kese kaç mm, sağlıklı mı? Bunları bilmiyorum. Öğrendiğimden beri 1 haftada 4 kez kontrole gitmek zorunda kaldım. Beta hcg iki kat artmadı, progesteron düşük çıktı, kese gözükmedi. Önce dış gebelikten korktuk. Sonra kese güç bela gözüktü bu sefer bebek olacak mı acaba dedik. Bebeği gördük şimdi de kahverengi akıntılarım başladı. Kaç gündür geçmiyor. Bu sefer düşük korkusu başladı. Artık delirmek üzereyim galiba. Burda okudukça benimki anormal bir gebelik herhalde diyorum, herkes 4. Haftada keseyi gördü, şimdi kalp atışını duyuyolar, doktorları çok iyi, gerekli açıklamarı yapıp rahatlatıyorlar. Benim doktorum hiçbir şey söylemiyor. Lekelenmem var diyorum gel bakayım diyor, gidene kadar aklımdan binbir türlü şey geçiyor. Kimseyi tanımadığım, bilmediğim bir şehirdeyim. Ailem yanımda değil. Arkadaşım bile yok burda. Fikir alabileceğim kimse yok. Kendimi rahatlatmak için ne yapıyorum? Daha önde hamilelik geçirmiş kişilere soruyorum ama tabi onlar da pek yardımcı olamıyor, neticede herkesin süreci farklı. Yani bu süreci kafası rahat geçiren herkes çok çooook şanslı benim gözümde.Canım valla ben hep insan nasılsa hamileliğinde de aynı olur diye düşünürdüm. Tabi duygusal gelgitler vs hormonal şeyler çok doğal ama ne bileyim normalde rahat biriyse gebeliğinde de rahattır, kaygılıysa gebelikte de kaygılanır diye düşünürdüm. Ama hayatımda tanıdığım en kaygılı olabilecek insanlardan birisi hamile kaldı geçen sene, şimdi brbişi 6 aylık. Yani beni o kadar şaşırttı ki öyle rahat bir hamilelik geçirdi ki hamile olduğunu anlamadık nerdeyse hal ve tavırları öyle dengesiz bir hal almadıepey rahattı tabi her şeye dikkat efiyordu yine doktorun dediklerine ve kendi ekstra okuduklarına ama düşündüğümden daha sakin atlattı hatta riskli durumlarda bile normalde olacağından daha sakindi. Sen normalde nasıl birisin? Sence normalden daha mı farklı gidiyor bu süreç senin için? Kaygılandığın konular neler? Kimseyle paylaşıyor musun ya da kendini rahatlatmak için bulduğun yollar var mı, neler yapıyorsun?
Canım çok haklısın önceden öğrenmenin de böyle bir dezavantajı oluyor sürekli değer artacak mı kese görünecek mi bebek görünecek mi kalp atışı alınacak mı.. halbuki ilk kontrole gidip de hepsini bir arada öğrenen var ama hem sabredemeyip hem de başka sağlık sorunu olduğu için önceden bilinmesi gerekince böyle oluyor. Bu süreçleri yalnız yaşamak çok zor haklısın ama bazen bu forum da olumsuz etkileyebiliyor gerçekten. Pek çok kişi değerin iki kat artması gerektiğini buradan öğreniyor ve kaygılanıp duruyor, halbuki eskiden böyle değildi. Adet gckir test yapılırdı ultrasonda bile gözükecek durumdayken öğrenirdi insanlar. Veya yine kimyasal gebelik durumu yani aslında bunu eskiden beri insanlar yaşıyor ama bilinmezdi şimdi bildikçe kaygı düzeyi artıyor. Sen kendine bir bak burası da seni olumsuz etkiliyorsa bir süre uzaklaş farklı konularda bir şeyler oku, izle, kafanı meşgul et başka şeylerle fiziken yormadan zihnini dinlendir. Bir de tabi mümkünse farklı bir doktor araştır daha önceCanım hamileliğimi öğrendiğimden beri bir rahat nefes alamadım desem? Ben hala kaç haftalık hamile olduğumu bilmiyorum mesela. Kese kaç mm, sağlıklı mı? Bunları bilmiyorum. Öğrendiğimden beri 1 haftada 4 kez kontrole gitmek zorunda kaldım. Beta hcg iki kat artmadı, progesteron düşük çıktı, kese gözükmedi. Önce dış gebelikten korktuk. Sonra kese güç bela gözüktü bu sefer bebek olacak mı acaba dedik. Bebeği gördük şimdi de kahverengi akıntılarım başladı. Kaç gündür geçmiyor. Bu sefer düşük korkusu başladı. Artık delirmek üzereyim galiba. Burda okudukça benimki anormal bir gebelik herhalde diyorum, herkes 4. Haftada keseyi gördü, şimdi kalp atışını duyuyolar, doktorları çok iyi, gerekli açıklamarı yapıp rahatlatıyorlar. Benim doktorum hiçbir şey söylemiyor. Lekelenmem var diyorum gel bakayım diyor, gidene kadar aklımdan binbir türlü şey geçiyor. Kimseyi tanımadığım, bilmediğim bir şehirdeyim. Ailem yanımda değil. Arkadaşım bile yok burda. Fikir alabileceğim kimse yok. Kendimi rahatlatmak için ne yapıyorum? Daha önde hamilelik geçirmiş kişilere soruyorum ama tabi onlar da pek yardımcı olamıyor, neticede herkesin süreci farklı. Yani bu süreci kafası rahat geçiren herkes çok çooook şanslı benim gözümde.
Aslında sabırsızlık değil benim ki cidden bilmiyordum süreç nasıl işliyor. İlk gebeliğim ve ben testte öğrenince doktora gidilir sanıyordum. Bir de adetlerim düzenli değil, kaç gün geciktiğim bile net değil. Ha iyi ki gitmişim o ayrı, ilaç verdi bir sürü değerlerim düşük çıktı vs ama ne yaşadım bana sor.Canım çok haklısın önceden öğrenmenin de böyle bir dezavantajı oluyor sürekli değer artacak mı kese görünecek mi bebek görünecek mi kalp atışı alınacak mı.. halbuki ilk kontrole gidip de hepsini bir arada öğrenen var ama hem sabredemeyip hem de başka sağlık sorunu olduğu için önceden bilinmesi gerekince böyle oluyor. Bu süreçleri yalnız yaşamak çok zor haklısın ama bazen bu forum da olumsuz etkileyebiliyor gerçekten. Pek çok kişi değerin iki kat artması gerektiğini buradan öğreniyor ve kaygılanıp duruyor, halbuki eskiden böyle değildi. Adet gckir test yapılırdı ultrasonda bile gözükecek durumdayken öğrenirdi insanlar. Veya yine kimyasal gebelik durumu yani aslında bunu eskiden beri insanlar yaşıyor ama bilinmezdi şimdi bildikçe kaygı düzeyi artıyor. Sen kendine bir bak burası da seni olumsuz etkiliyorsa bir süre uzaklaş farklı konularda bir şeyler oku, izle, kafanı meşgul et başka şeylerle fiziken yormadan zihnini dinlendir. Bir de tabi mümkünse farklı bir doktor araştır daha önceLizz ye de söylemiştim. 9 ay bu şekilde soru işaretleriyle kaygılarla geçmez. Güvenebileceğin sorularını sorabileceğin açıkça konuşup seni bilgilendiren bir doktor bulursan rahat edersin canım. İçini ferah tut her şey olacağına varır hayırlısıyla.
Aslında seni şu an o kadar iyi anlıyorum ki, keşke aynı şehirde olsaydık, ben senin yanında olurdum, iki konuşurduk, kafamız dağılırdı. Ben de aslında Ankara dışında bi ilde çalışıyorum, hafta içi gidip geliyorum, bu aralar izinliyim. O yüzden Ankara’daydım. Ben de orda hamile olduğumu öğrenseydim, şu an senin yaşadıklarının aynını hissederdimCanım hamileliğimi öğrendiğimden beri bir rahat nefes alamadım desem? Ben hala kaç haftalık hamile olduğumu bilmiyorum mesela. Kese kaç mm, sağlıklı mı? Bunları bilmiyorum. Öğrendiğimden beri 1 haftada 4 kez kontrole gitmek zorunda kaldım. Beta hcg iki kat artmadı, progesteron düşük çıktı, kese gözükmedi. Önce dış gebelikten korktuk. Sonra kese güç bela gözüktü bu sefer bebek olacak mı acaba dedik. Bebeği gördük şimdi de kahverengi akıntılarım başladı. Kaç gündür geçmiyor. Bu sefer düşük korkusu başladı. Artık delirmek üzereyim galiba. Burda okudukça benimki anormal bir gebelik herhalde diyorum, herkes 4. Haftada keseyi gördü, şimdi kalp atışını duyuyolar, doktorları çok iyi, gerekli açıklamarı yapıp rahatlatıyorlar. Benim doktorum hiçbir şey söylemiyor. Lekelenmem var diyorum gel bakayım diyor, gidene kadar aklımdan binbir türlü şey geçiyor. Kimseyi tanımadığım, bilmediğim bir şehirdeyim. Ailem yanımda değil. Arkadaşım bile yok burda. Fikir alabileceğim kimse yok. Kendimi rahatlatmak için ne yapıyorum? Daha önde hamilelik geçirmiş kişilere soruyorum ama tabi onlar da pek yardımcı olamıyor, neticede herkesin süreci farklı. Yani bu süreci kafası rahat geçiren herkes çok çooook şanslı benim gözümde.
İnşallah canım o kadar istiyorum ki artık rahatlamayı. Her sabah düşecek mi acaba diye uyanmaktan bıktım. Bende olan neye baksam “Bazı gebelerde görülebilir” yazıyorAslında seni şu an o kadar iyi anlıyorum ki, keşke aynı şehirde olsaydık, ben senin yanında olurdum, iki konuşurduk, kafamız dağılırdı. Ben de aslında Ankara dışında bi ilde çalışıyorum, hafta içi gidip geliyorum, bu aralar izinliyim. O yüzden Ankara’daydım. Ben de orda hamile olduğumu öğrenseydim, şu an senin yaşadıklarının aynını hissederdimHamilelik düşünmeye başladığın an ile kucağına aldığın zamana kadar geçen o kadar uzun bi süreçmiş ki, yaşamayanın anlayabileceğini sanmıyorum.
Lekelenmelerin belki hamile olmasaydın muhtemel adet günlerine denk geliyor olabilir. 12. haftaya kadar bu tür adet sancısına benzeyen bel ve kasık ağrıları ile bu tür lekelenmelerin olabileceğini duymuştum. Vücudun hamileliğe alışana kadar belki bu tür tepkiler veriyordur. Doktorunla iletişim halinde olman iyi bi şey. Gel bakalım demiş, belki de onlar için çok sıradan bi durumdur. Boşu boşuna seni kaygılandırmak istememiştir.
Kabul edelim ki biraz nazlı bi bebeğin var, onun istediği şekilde ilerliyo süreç. Biraz bebeğinle konuşmaya çalış, dertleş onunla, eminim hissedecektir.
İki gün önce hamile bi arkadaşımla konuştum, nihayet 12. haftayı atlatmışlar, ikinci trimester’da. Şimdi her şeyin daha sakin gittiğini söyledi. Bi kaç hafta sonra inşallah sen de rahatlarsın, bu kaygılardan kurtulursun. Kaygılar yerini küçük tekmelere bırakır
Benim çalıştığım ilde özel hastane bile yok. Bi üniversite hastanesi ile şehir hastanesi var sadece. Şehir hastanesi de pandemi hastanesi ilan edilince geriye en erken İki hafta sonraya randevu veren üniversite hastanesi kalıyoAslında sabırsızlık değil benim ki cidden bilmiyordum süreç nasıl işliyor. İlk gebeliğim ve ben testte öğrenince doktora gidilir sanıyordum. Bir de adetlerim düzenli değil, kaç gün geciktiğim bile net değil. Ha iyi ki gitmişim o ayrı, ilaç verdi bir sürü değerlerim düşük çıktı vs ama ne yaşadım bana sor.
İyi doktoru nerden nasıl bulacağım hiç bilmiyorum. Buna da araştırarak gittim güya, herkes çok memnun kalmış. Anlamadım ben de mi sorun var.Herkesin doktoru günü gününe kaç artı kaç olduğunu, kaç mm kese olduğunu söylüyor benim ki 4,5-5 hafta diyor kese ölçülemeyecek kadar küçük diyor Sinirden gülüyorum artık diplomasız doktora denk geldim galiba. Başka doktorlar da araştırdım, 500 lira muayene ücreti istiyorlar. Gideceğim artık birine, şans yine. İnşallah iyi çıkar. Devlet hastaneleri covid dolu, özeller de leş gibi afedersin. Nerden düştüm buraya bilmiyorum, sağlık hizmetleri berbat.
Niye böyle yaBenim çalıştığım ilde özel hastane bile yok. Bi üniversite hastanesi ile şehir hastanesi var sadece. Şehir hastanesi de pandomim hastanesi ilan edilince geriye en erken ikimhafta sonraya randevu veren üniversite hastanesi kalıyodahası şehirde bi tane özel kadın doğum doktoru var, o da tahlilleri analiz için otobüsle Konya’ya gönderiyormuş yani doğru düzgün bi laboratuvar bile yok. Ben de o yüzden Ankara’ya geliyorum. Eğer iyi bi özel doktor varsa gidin kesinlikle. Aklındaki bütün soruları sorarsın, bi soru işareti kalmaz.
Sen yazdığından beri düşünüyorumnassau U Uzaygemisi35
Valla bende cok neseli gunler yokmide bulantisi ve hicbisey yapmak istememe ve keyifsizlik devam ediyo. En sevdigim seyleri bile yemek istemiyorum. Boyle nasil beslenicem bilmiyorum umarim kisa surer. Nassasu hamileler hamilelerle takiliyo lafina cok guldum cok takilmak da anksiyete sebebi bence. Sadece bisey danismak icin yazmak iyi oluyo diger turlu takip etsen altindan kalkamazsin cok kalabalik. Ben dun sunu sordum ama yine de icim rahat etmiyo sizlere de sorayim. Sampuanimin icine bepanten ve evigen ampul kirmistim bi zaman once. Tabi ben hep onla yikandim unuttum gitti. Sonra tesadufen dun aklima geldi hemen prospektuslerine baktim. iste hamilelikte doktorunuza sormadan kullanmayiniz. Kullanirken hamile oldugunuzu ogrenirseniz mutlaka doktorunuzu arayiniz vs diyor. Ben de nedense arama hakkimi daha onemli seylerde kullanmak istedigim icin aramadim ama icim de huzurlu degil. Sizce zarar olmus mudur? 300 ml sampuanda bir ampul bepanten bir ampul evigen vardi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?