Valla bu kadar artacagini tahmin etmiyodumBen sana demiştim cuma günü itibariyle 3binleri görürsün diyegüzel yükselmiş Keseyi de görmüşsünüz, maşallah darısı kalp atışını duymaya
Benim de dualarım seninlePazartesi canım. Yok normal seyrinde gitmiyor zaten belli bir anormallik var da ne olduğunu da tam bilmiyorum. Pazartesi de olmazsa artık yolun sonuna geliyoruz sanırım.
Ayy canım tüylerim diken diken oldu harika bir haber buU Uzaygemisi35nassau
Kizlar betahcg 3417 ve keseyi gordukama ici bos bos olmasi normalmis. 2 hafta sonraya cagirdi, o zaman hem icini gorecekmisiz hem de kalp atisini duyacakmisiz
Delirtiyor 1087 de gozukmeyebilir sakin moralini bozma. Benim 3 gun once 791 di, gozukmemisti. 3 gunde 3417 olmus. Progesteronla ilgili hicbir fikrim yok bana hic bakilmadi ne durumda bilmiyorum.
Allah Allah aşı olmanıza rağmen hepatit b de neden negatif çıkmış kiBen de şimdi kendi sonuçlarıma tekrar baktım, sayısal değerler var ama hepsi de referans aralığındaki düşük değerin bile altında kalmışO yüzden non-reactive yazıyo sanırım. Bunların içine hepatit B de dahil. Ben 10 sene önce üç doz hepatit aşısı olmama rağmen onun değeri de non-reactive.
Tsh değeri gebelikten önce 1,9 iken gebelikte 4’e yükselmiştitabi ki yine internetten araştırdıklarımla öğrendiğim kadarıyla 2,5’un altında olması gerekiyormuş. Çok güvendiğim endokrin doktorum gebeliğin başında çok büyük bir sorun teşkil etmeyeceğini ama bi ay sonra testi yenilememiz gerektiğini söylemişti. Bi diğer alternatif olarak da takviye olarak iyot almamı önermişti. İyot eksikliği gelişim aşamasındaki bebeklerde zeka geriliğine sebep olabiliyormuş. Ben de riske atmak istemediğim için takviye olarak euthrox almaya başlamıştım. Şimdi testi güncelledik, sonuca göre tedaviyi gözden geçirecekler. İdrar yolu enfeksiyonu için ise kesin bi çözüm yolu bulunması lazım, çünkü gerçekten ciddi problemlere sebebiyet verebiliyormuş
Biraz akışına bırakmanızı tavsiye ediyorum. Yazın son günleri, sonra soğuklar gelince yine evlere kapanıcaz ☃❄🌨 Biraz eşinizle zaman geçirin ☺
Mutlu ebeveynler, gelmeye can atan bebekler
Lütfen moralinizi yüksek tutun, tabi ki hayırlısı ise olsun sağlıklıysa olsun onlar kendileri için en doğru zamanı biliyorlar ama şu an netleşmeden kendinizi üzmeyin lütfen..Oo maşallah canım ne kadar güzel yükselmiş.gözün aydın. Benim fazla yükselmedi maalesef, progesteronu da dış gebelik şüphesi sebebiyle istemişti ve düşük çıktı. Gittikçe de düşüyor. Bilmiyorum ilaçla takviye etmeye çalışıyoruz ama olamayacaksa da olmayacak artık.
Gercekten konuyu acarken ustelik muayenem eksik gibi gelmisti aklimin ucundan bile hamilelik gecmiyoduAyy canım tüylerim diken diken oldu harika bir haber bubu konuyu açarken böyle bir şey yoktu bile aklında düşünsene nereden nereye ya çok güzel bir zamanda geldi bebişin bence. Şimdi artık o gıcık doktor bile kabul ettiğine göre doya doya hamileliğinin tadını çıkarın eşinle birlikte
Önerileri oldu mu peki beslenme veya dikkat etmen gereken şeylerle ilgili?
Tesekkur ederimvalla gebelikten once baktirmistim, negatif yaziyodu ben onu iyi bisey sandim, meger isin bi de onceden gecirip bagisiklik kazanmasi varmis onu hic bilmiyodum. Hamilelikte bakilmadi,bugun soyleyince de daha once bakilmis oyle ikide bir bakilmaz dedi bu iki sey icin. Siz her ay baktirdim diyosunuz. Zaten her gittigimde illa canimi sıkacak bisey oluyo.
Canım benim güzel dileklerin için teşekkür ederimGercekten konuyu acarken ustelik muayenem eksik gibi gelmisti aklimin ucundan bile hamilelik gecmiyoducok degisik cok spontan ve mucizevi bir gidisat Allahim sana da nasip etsin bir an evvel ❤ ve bu duygulari benimle buda paylasan tum arkadaslarima.
Doktor evet cok hizli ezberlenmis cumlelerle biseyler dedi ve sana sunu diyeyim yine sinir olacaksin, ben bu sefer ufak bloknotla gittim. Ve sorularimi yazmistim. Sonra ben beslenmeyle ilgili tam bisey soracaktim acele etme gelicem dedi. Hocam not alicam da dedim. Not almana gerek yok bu bir ders degil dedirahat olmaliymisim sohbet gibi ilerlemeliymis vs vs. oysaki ben unuttugum icin yazmak istemistim. Ne yapsam yaranamiyorum. Neyse canimi sikmiycam. Beslenme icin bir matbu kagit verdi ve kendi de hizli hizli ozet gecti:
Paketli gidalar pogaca borek gibi karbonhidratlar serbetli tatlilardan uzak durulacak, sutlu tatli olabilir
Gazli iceceklerden uzak durulacak
Gunde 2 ya da 3 yumurta olabilir
Yagli vs degil de hafif yemekler tercih edilecek
Gunde iki porsiyon meyve yenebilir
Bakliyatlardan yenebilir
Sebze agirlikli tercih edilecek
Her gun ceviz yenecek biraz
Bunun disinda denize girilebilir, havuz yasak. Iliski haftada 2 den fazla olmayacak. Ilac kullanimi vs icin herhangi bir brans ilac verirse kendisine sorcakmisim.( o kismi ben sordum) en tehlikeli sey kanamaymis Kanama ufacik bilenolsa mutlaka haber verilecek. Cok siddetli kramp olursa haber verilecek.
Bunlardan evvel de soyle dedi. Hamilelik icin. Bunu cok da buyutme cok ozel bisey degil. Yani ozel evet ama cok da abartili bisey degil. Rahat ol. Rahatlik onemli. Abartmadan vs gecirmek onemliymis.
Boyle iste.
Bu tetkikleri hem hamilelikten önce gittiğim doktor hem de hamile kaldıktan sonra gittiğim doktor istedi. İkisi de sonuçları görmelerine rağmen herhangi bir şey söylemediAllah Allah aşı olmanıza rağmen hepatit b de neden negatif çıkmış kipeki bu sonuçlardan sonra doktorunuz aşı falan önermiş miydi? Şimdi gebelik öncesi süreçte olduğunuz için yeniden belki aşı yapılıp bekleme süresinden sonra korunmayı bırakın diyebilir. Bence endokrin doktorunuzun yönlendirmeleri çok güzel gerçekten anlattığınız kadarıyla benim bile çok içime sindi. Hangi şehirdesiniz acaba öneri alabilir miyim bizim de annem için iyi bir endokrinoloji doktoruna ihtiyacımız var. Belki benim de lazım olur hem
İdrar yolu enfeksiyonunun sorun teşkil edebildiğini ben de biliyorum ama tedavi edilebilir sonuçta sizin sürekli tekrarlı mı oluyor enfeksiyon? Gebelik durumu olursa diye mi antibiyotik vermiyorlar?
Ben de farkındayım akışına bırakmam gerektiğini ama hayatımda belirsizlikleri pek sevmiyorum ve kafamda bu da bir belirsizlik gibi kalıyor ve zihnimi meşgul ediyor. O nedenle netleşsin bileyim diyorum ama şunun da farkındayım, hem stres bebişin gelmesini muhtemelen geciktirecek. Hem de yani bu kafayla 9 ay çok fazla şey belirsiz olacak ve bu şekilde çok zor olur..
Ayın yarısında rahatım reglden yumurtlamaya kadar, yumurtlamadan adete kadar geçmek bilmiyorama dediklerinizi yapacağım egzersiz spor ve keyifli aktivitelerle kendime zaman ayıracağım biraz kafamı uzaklaştırmaya çalışarak
Ben de not almayı seviyorum, en son doktorun dediklerine yetişemedim, o zaman ses kaydı alabilirsiniz demiştiGercekten konuyu acarken ustelik muayenem eksik gibi gelmisti aklimin ucundan bile hamilelik gecmiyoducok degisik cok spontan ve mucizevi bir gidisat Allahim sana da nasip etsin bir an evvel ❤ ve bu duygulari benimle buda paylasan tum arkadaslarima.
Doktor evet cok hizli ezberlenmis cumlelerle biseyler dedi ve sana sunu diyeyim yine sinir olacaksin, ben bu sefer ufak bloknotla gittim. Ve sorularimi yazmistim. Sonra ben beslenmeyle ilgili tam bisey soracaktim acele etme gelicem dedi. Hocam not alicam da dedim. Not almana gerek yok bu bir ders degil dedirahat olmaliymisim sohbet gibi ilerlemeliymis vs vs. oysaki ben unuttugum icin yazmak istemistim. Ne yapsam yaranamiyorum. Neyse canimi sikmiycam. Beslenme icin bir matbu kagit verdi ve kendi de hizli hizli ozet gecti:
Paketli gidalar pogaca borek gibi karbonhidratlar serbetli tatlilardan uzak durulacak, sutlu tatli olabilir
Gazli iceceklerden uzak durulacak
Gunde 2 ya da 3 yumurta olabilir
Yagli vs degil de hafif yemekler tercih edilecek
Gunde iki porsiyon meyve yenebilir
Bakliyatlardan yenebilir
Sebze agirlikli tercih edilecek
Her gun ceviz yenecek biraz
Bunun disinda denize girilebilir, havuz yasak. Iliski haftada 2 den fazla olmayacak. Ilac kullanimi vs icin herhangi bir brans ilac verirse kendisine sorcakmisim.( o kismi ben sordum) en tehlikeli sey kanamaymis Kanama ufacik bilenolsa mutlaka haber verilecek. Cok siddetli kramp olursa haber verilecek.
Bunlardan evvel de soyle dedi. Hamilelik icin. Bunu cok da buyutme cok ozel bisey degil. Yani ozel evet ama cok da abartili bisey degil. Rahat ol. Rahatlik onemli. Abartmadan vs gecirmek onemliymis.
Boyle iste.
Aynen öyle valla deneyeceğim öyle yapmayı en güzel sürprizli olmasıBu tetkikleri hem hamilelikten önce gittiğim doktor hem de hamile kaldıktan sonra gittiğim doktor istedi. İkisi de sonuçları görmelerine rağmen herhangi bir şey söylemediBen Ankara’dayım, eğer aynı şehirdeysek ayrıntıları özelden yazarım.
İdrar yolu enfeksiyonu ben evlendikten sonra başladı, ki bu da çok yaygın bi durummuş. Önce ilk aylarda gebelik şüphesiyle hamilelere de verilebilen düşük dozlu bi antibiyotikle başlandı, enfeksiyon geçmeyince bu kez daha etkili bi antibiyotik almaya başladım. Sonra hamile kaldıktan sonra yapılan testlerde lökosit sayısının hala yüksek olduğunu görünce doktor antibiyotik verememişti. Şimdi yeniden test yapıp duruma göre karar verecek.
Belirsizlik kafa yoran bi şey, insanın enerjisini çekiyo ama hayatı spontan yaşamak da fena diil, o zaman sürprizli oluyo, beklemediğin zamanlarda sevinçten havalara uçuyosunLizz gibi
Hiç canını sıkma canım eşinle de kavga etmene değmez şu aşamada artık dedğm gibi frekans tutturmaya çalış. Ama gerçekten en azından içine dinmeyen kafanı karıştıran noktalarda yine de ikinci bir görüş alabileceğin doktor sitelerinden falan faydalan istersen. Bir de bazı özel hastaneler pandemi dönemi nedeniyle online görüşmeler yaptırabiliyor doktorlarla. Bence bu da senin için çok pratik bir çözüm olabilir. Arada bir ekstra para verirsin ama muhtemelen yüzyüze randevu ile aynı fiyat değildir. En azından kafama takılan konuları test sonuçlarinı falan konuşabilirsinU Uzaygemisi35 cok haklisin. Sanirim en az 25 yillik tecrubesi var. Ve gercekten de otomatiklesmis. 10 dk sanki kagittan okuyormus gibi hizli bir sekilde ve hic sasirmadan beslenme yapilmasi gereken yapilmmasi gerekenler vs hakkinda konustu ve aklimda 10 tane cumle kalmistirsadece bana boyle degildir artik kisisel almiycam,dedigin gibi kadinin tarzi bu. Neyse ekstrem bir durum ana kadar doktorum bu. Esimle biraz tartistik bu yuzden hastaneye giderken. Ben degistirmek istedigimi soyledim ama hastanedeki baska doktorla degil. Baska bir sehirdeki doktorla. Sinirlendi.kabul etmedi vs. Neyse napayim artik gidicem.
Ay sağolun sizin yorumlarınız da çok iyi oldu ben de sizlerden tüm doktorların önerilerini toplayıp aklıma yazıyorum. Günlük süt burada bulamıyorum ev yoğurdu nasıl yapıcam kiBen de not almayı seviyorum, en son doktorun dediklerine yetişemedim, o zaman ses kaydı alabilirsiniz demiştieşim de söylediği her şeyi kaydetmiş, eve gelip dinlemiştim. Unutacağını ya da kaçıracağını düşündüğün anlar olmasın dersen bu da bi çözüm olabilir Bana her gün günlük süt içmemi, ev yoğurdu yememi ve hazır gıdalardan uzak durmamı söylemişti. Yoğurdumuzu kendim yapıyorum zaten, her gün yatmadan bi kase yiyordum. Her hafta balık yememi tavsiye etmişti. Nasılsa balık sezonu açıldı, artık taze taze yiyebilirsiniz. İlişki bize 12. haftaya kadar tamamen yasaklanmıştı Kanama durumu gerçekten çok önemli, aile hekimi de çok üstünde durmuştu bu konunun. Bi de internette hamilelikte avokado yemenin faydalı olduğunu okumuştum.
Ben şok markette satılan mis bakraç (kırmızı kapaklı) yoğurttan alıyorum, kaynattıktan sonra biraz soğumaya bırakıyorum. Parmağımı yakmayacak sıcaklığa geldiğinde de yine ev yoğurduyla mayalıyorum. İlk mayamı annemden almıştım, bu şekilde çoğaldı. Kefiri de evde yapmaya çalışıyorum. Migros’tan vivo markalı kefir mayası almıştım. İçinden çıkan tarifi uyguladım, fena değildi ama her defasında yeniden bi şişe kullanıp mayalamak lazımmış. esas kendiliğinden büyüyen kefir mayasıyla yapmak daha uygun, böylelikle kendini yeniliyormuş.Ay sağolun sizin yorumlarınız da çok iyi oldu ben de sizlerden tüm doktorların önerilerini toplayıp aklıma yazıyorum. Günlük süt burada bulamıyorum ev yoğurdu nasıl yapıcam kidaha önce marketlerde satılan günlük sütlerle denemiştim beceremedim. Benim sebze meyveyle de pek aram yok nasıl başaracağım bilmiyorum çoğu sebzeyi birkaç yıldır yemeye başladım..
Valla o yogurt yapma isi benlik degilAy sağolun sizin yorumlarınız da çok iyi oldu ben de sizlerden tüm doktorların önerilerini toplayıp aklıma yazıyorum. Günlük süt burada bulamıyorum ev yoğurdu nasıl yapıcam kidaha önce marketlerde satılan günlük sütlerle denemiştim beceremedim. Benim sebze meyveyle de pek aram yok nasıl başaracağım bilmiyorum çoğu sebzeyi birkaç yıldır yemeye başladım..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?