Gebeliğe Hazırlık Gebelik öncesi muayeneye gidenlere soruyorum

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Ben sana demiştim cuma günü itibariyle 3binleri görürsün diye güzel yükselmiş Keseyi de görmüşsünüz, maşallah darısı kalp atışını duymaya
Valla bu kadar artacagini tahmin etmiyodum bakalim insallah saglikli ilerler, hala yolun basindayiz. Insallah sira sizlerde su bikac aya

Pazartesi canım. Yok normal seyrinde gitmiyor zaten belli bir anormallik var da ne olduğunu da tam bilmiyorum. Pazartesi de olmazsa artık yolun sonuna geliyoruz sanırım.
Benim de dualarım seninle Umarım her şey yolunda gider. Şu an hissettiklerini anlıyorum, geçen hafta ben de aynı kaygıları taşıyordum hiç kolay değil ama bunun da üstesinden gelicez Pozitif düşünmeye devam

Lizz nassau sağ olun kızlar, hayırlısı. Vardır bunda da bir hayır. Coronadan çok çekiniyorum zaten. Olmazsa bir süre ertelerim sanırım.

Ayy canım tüylerim diken diken oldu harika bir haber bu bu konuyu açarken böyle bir şey yoktu bile aklında düşünsene nereden nereye ya çok güzel bir zamanda geldi bebişin bence. Şimdi artık o gıcık doktor bile kabul ettiğine göre doya doya hamileliğinin tadını çıkarın eşinle birlikte
Önerileri oldu mu peki beslenme veya dikkat etmen gereken şeylerle ilgili?

Allah Allah aşı olmanıza rağmen hepatit b de neden negatif çıkmış ki peki bu sonuçlardan sonra doktorunuz aşı falan önermiş miydi? Şimdi gebelik öncesi süreçte olduğunuz için yeniden belki aşı yapılıp bekleme süresinden sonra korunmayı bırakın diyebilir. Bence endokrin doktorunuzun yönlendirmeleri çok güzel gerçekten anlattığınız kadarıyla benim bile çok içime sindi. Hangi şehirdesiniz acaba öneri alabilir miyim bizim de annem için iyi bir endokrinoloji doktoruna ihtiyacımız var. Belki benim de lazım olur hem
İdrar yolu enfeksiyonunun sorun teşkil edebildiğini ben de biliyorum ama tedavi edilebilir sonuçta sizin sürekli tekrarlı mı oluyor enfeksiyon? Gebelik durumu olursa diye mi antibiyotik vermiyorlar?
Ben de farkındayım akışına bırakmam gerektiğini ama hayatımda belirsizlikleri pek sevmiyorum ve kafamda bu da bir belirsizlik gibi kalıyor ve zihnimi meşgul ediyor. O nedenle netleşsin bileyim diyorum ama şunun da farkındayım, hem stres bebişin gelmesini muhtemelen geciktirecek. Hem de yani bu kafayla 9 ay çok fazla şey belirsiz olacak ve bu şekilde çok zor olur..
Ayın yarısında rahatım reglden yumurtlamaya kadar, yumurtlamadan adete kadar geçmek bilmiyor ama dediklerinizi yapacağım egzersiz spor ve keyifli aktivitelerle kendime zaman ayıracağım biraz kafamı uzaklaştırmaya çalışarak

Lütfen moralinizi yüksek tutun, tabi ki hayırlısı ise olsun sağlıklıysa olsun onlar kendileri için en doğru zamanı biliyorlar ama şu an netleşmeden kendinizi üzmeyin lütfen..

Gercekten konuyu acarken ustelik muayenem eksik gibi gelmisti aklimin ucundan bile hamilelik gecmiyodu cok degisik cok spontan ve mucizevi bir gidisat Allahim sana da nasip etsin bir an evvel❤ ve bu duygulari benimle buda paylasan tum arkadaslarima.

Doktor evet cok hizli ezberlenmis cumlelerle biseyler dedi ve sana sunu diyeyim yine sinir olacaksin, ben bu sefer ufak bloknotla gittim. Ve sorularimi yazmistim. Sonra ben beslenmeyle ilgili tam bisey soracaktim acele etme gelicem dedi. Hocam not alicam da dedim. Not almana gerek yok bu bir ders degil dedi rahat olmaliymisim sohbet gibi ilerlemeliymis vs vs. oysaki ben unuttugum icin yazmak istemistim. Ne yapsam yaranamiyorum. Neyse canimi sikmiycam. Beslenme icin bir matbu kagit verdi ve kendi de hizli hizli ozet gecti:

Paketli gidalar pogaca borek gibi karbonhidratlar serbetli tatlilardan uzak durulacak, sutlu tatli olabilir
Gazli iceceklerden uzak durulacak
Gunde 2 ya da 3 yumurta olabilir
Yagli vs degil de hafif yemekler tercih edilecek
Gunde iki porsiyon meyve yenebilir
Bakliyatlardan yenebilir
Sebze agirlikli tercih edilecek
Her gun ceviz yenecek biraz

Bunun disinda denize girilebilir, havuz yasak. Iliski haftada 2 den fazla olmayacak. Ilac kullanimi vs icin herhangi bir brans ilac verirse kendisine sorcakmisim.( o kismi ben sordum) en tehlikeli sey kanamaymis Kanama ufacik bilenolsa mutlaka haber verilecek. Cok siddetli kramp olursa haber verilecek.

Bunlardan evvel de soyle dedi. Hamilelik icin. Bunu cok da buyutme cok ozel bisey degil. Yani ozel evet ama cok da abartili bisey degil. Rahat ol. Rahatlik onemli. Abartmadan vs gecirmek onemliymis.

Boyle iste.

Ben yurtdışındayım belki orda farklıdır prosedürler buraya nazaran canınızı sıkmayın ama kedilerinin varsa toksoplazma için dikkat edin.

Canım benim güzel dileklerin için teşekkür ederim gerçekten o heyecana Tanık olmak bile çok güzel burada
Ay doktorun tarzı çok gıcık gerçekten ama gerçekte herkesin bir tarzı var ve o da öyle biri sanırım öyle kabul etmek lazım anladığım kadarıyla çok deneyimli ve çok hasta görüyor ve otomatikleşmiş artık. Benim arkadaşımın doktoru da böyleydi. Çok deneyimliydi ama çok temkinliydi, hemen strese sokar gebelikte biraz değerler kötü gitse hemen anneyi suçlardı sanki beslenmesine yürüyüşüne dikkat etmiyormuş gibi ki arkadaşım inanılmaz özenli ve dikkatliydi. Doktor sürekli panik yaptırıyordu ama daha sonra doktorun tarzını anladı arkadaşım ve kabul etti, doktorun kendinin de bir bebek kaybı varmış ve ondan hassasmış, ve daha çok üzülmesin anneler diye bı süreçte daha katı davranmaya çalışıyor anladığım kadarıyla. Senin doktorun da öyle olabilir yani zaman içinde belki seversin bile. Ama tabi bir süre sonra aranızda o iletişimin güçlenmesi lazım o öyle biri olabilir de sen de bambaşka birisin yani istediğin gibi gidebilirsin randevuya. Dediği şeyleri belki heyecandan 3 dk sonra unutacaksın. Ya da kafan dolu yani olabilir. Yazmak da en doğal hakkın yani ama herkesi kendi gibi istiyor anladığım kadarıyla. Rahat olman konusunda ise haklı bence yani stres de etkiliyor çünkü bu bir hastalık değil doğal bir süreç ama bizim için ilk olduğu için öğrenmek istiyoruz her şeyi. Yine de riskler konusunda önerilerde bulunması iyi bence canım için biraz daha rahat etsin bu süreçte yani madem bu doktorla devam ediyorsun onunla frekansını tutturmaya bakacaksın

Bu tetkikleri hem hamilelikten önce gittiğim doktor hem de hamile kaldıktan sonra gittiğim doktor istedi. İkisi de sonuçları görmelerine rağmen herhangi bir şey söylemedi Ben Ankara’dayım, eğer aynı şehirdeysek ayrıntıları özelden yazarım.
İdrar yolu enfeksiyonu ben evlendikten sonra başladı, ki bu da çok yaygın bi durummuş. Önce ilk aylarda gebelik şüphesiyle hamilelere de verilebilen düşük dozlu bi antibiyotikle başlandı, enfeksiyon geçmeyince bu kez daha etkili bi antibiyotik almaya başladım. Sonra hamile kaldıktan sonra yapılan testlerde lökosit sayısının hala yüksek olduğunu görünce doktor antibiyotik verememişti. Şimdi yeniden test yapıp duruma göre karar verecek.
Belirsizlik kafa yoran bi şey, insanın enerjisini çekiyo ama hayatı spontan yaşamak da fena diil, o zaman sürprizli oluyo, beklemediğin zamanlarda sevinçten havalara uçuyosun Lizz gibi

U Uzaygemisi35 cok haklisin. Sanirim en az 25 yillik tecrubesi var. Ve gercekten de otomatiklesmis. 10 dk sanki kagittan okuyormus gibi hizli bir sekilde ve hic sasirmadan beslenme yapilmasi gereken yapilmmasi gerekenler vs hakkinda konustu ve aklimda 10 tane cumle kalmistir sadece bana boyle degildir artik kisisel almiycam,dedigin gibi kadinin tarzi bu. Neyse ekstrem bir durum ana kadar doktorum bu. Esimle biraz tartistik bu yuzden hastaneye giderken. Ben degistirmek istedigimi soyledim ama hastanedeki baska doktorla degil. Baska bir sehirdeki doktorla. Sinirlendi.kabul etmedi vs. Neyse napayim artik gidicem.

Ben de not almayı seviyorum, en son doktorun dediklerine yetişemedim, o zaman ses kaydı alabilirsiniz demişti eşim de söylediği her şeyi kaydetmiş, eve gelip dinlemiştim. Unutacağını ya da kaçıracağını düşündüğün anlar olmasın dersen bu da bi çözüm olabilir Bana her gün günlük süt içmemi, ev yoğurdu yememi ve hazır gıdalardan uzak durmamı söylemişti. Yoğurdumuzu kendim yapıyorum zaten, her gün yatmadan bi kase yiyordum. Her hafta balık yememi tavsiye etmişti. Nasılsa balık sezonu açıldı, artık taze taze yiyebilirsiniz. İlişki bize 12. haftaya kadar tamamen yasaklanmıştı Kanama durumu gerçekten çok önemli, aile hekimi de çok üstünde durmuştu bu konunun. Bi de internette hamilelikte avokado yemenin faydalı olduğunu okumuştum.

nassau ay yogurdu soylemeyi unuttum. Evet ev yogurdu dedi. Ama hic sevmem normal kaymaksiz yogurdu bos yiyemem, midem bulanir.

Ayy benim yazmam bile gozune batti ki yazamadim zaten. Ses kaydi almak istesem aman allah kimbilir ne der

Aynen öyle valla deneyeceğim öyle yapmayı en güzel sürprizli olması ben 6 sene Ankara'da yaşadım 1buçuk yıl önce falan taşındım oradan ama Ankara'yla hala bağım var. Teşekkür ederim belki tekrar ihtiyaç olur sizinle iletişime geçerim.
Evet bana da Ankara'daki doktorum demişti balayı sistiti diye geçebiliyormuş hatta. İnşallah kendiliğinden geçmiştir ama tekrarlıyorsa hakikaten etkili bir ilaç bulmaları gerekebilir ama gebelere uygun olanlar epey hafif oluyor genelde. Zaten biliyorsunuzdur ama bool bool su için, ben de çok sık yaşıyorum ve gerçekten su içmenin etkisini fark ediyorum. Bir de asitli, gazlı içecekler, limon portakal greyfurt gibi meyveler, kafein falan çok artırabiliyor bunu fark ediyorum ve söylüyor doktorlar da.

Hiç canını sıkma canım eşinle de kavga etmene değmez şu aşamada artık dedğm gibi frekans tutturmaya çalış. Ama gerçekten en azından içine dinmeyen kafanı karıştıran noktalarda yine de ikinci bir görüş alabileceğin doktor sitelerinden falan faydalan istersen. Bir de bazı özel hastaneler pandemi dönemi nedeniyle online görüşmeler yaptırabiliyor doktorlarla. Bence bu da senin için çok pratik bir çözüm olabilir. Arada bir ekstra para verirsin ama muhtemelen yüzyüze randevu ile aynı fiyat değildir. En azından kafama takılan konuları test sonuçlarinı falan konuşabilirsin

Ay sağolun sizin yorumlarınız da çok iyi oldu ben de sizlerden tüm doktorların önerilerini toplayıp aklıma yazıyorum. Günlük süt burada bulamıyorum ev yoğurdu nasıl yapıcam ki daha önce marketlerde satılan günlük sütlerle denemiştim beceremedim. Benim sebze meyveyle de pek aram yok nasıl başaracağım bilmiyorum çoğu sebzeyi birkaç yıldır yemeye başladım..

Ben şok markette satılan mis bakraç (kırmızı kapaklı) yoğurttan alıyorum, kaynattıktan sonra biraz soğumaya bırakıyorum. Parmağımı yakmayacak sıcaklığa geldiğinde de yine ev yoğurduyla mayalıyorum. İlk mayamı annemden almıştım, bu şekilde çoğaldı. Kefiri de evde yapmaya çalışıyorum. Migros’tan vivo markalı kefir mayası almıştım. İçinden çıkan tarifi uyguladım, fena değildi ama her defasında yeniden bi şişe kullanıp mayalamak lazımmış. esas kendiliğinden büyüyen kefir mayasıyla yapmak daha uygun, böylelikle kendini yeniliyormuş.
Organik beslenme önemli, ben de elimden geldiğince yapmaya çalışıyorum. Evde sirke denemeleri, reçeller hobi gibi

Valla o yogurt yapma isi benlik degil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…