Gebeliğe Hazırlık Gebelik öncesi muayeneye gidenlere soruyorum

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Benim iş yerim fiziksel olarak hiçbir yere yakın değil maalesef ya ifşa olmayayım ama Yani hepsini düşündüm ama izin almadan gidemiyorum. Arabam da yok zaten.
Teşekkür ederim bu arada

Lizz U Uzaygemisi35 Delirtiyor Sanırım ilk aylarda riskten dolayı kontrole daha sık gitmek gerekebiliyor. Ama ikinci trimesterde (üç aylık periyod) kontroller biraz daha seyrek yapılıyor. Bu süreçte de ikili test, üçlü test için kan veriliyomuş sanırım. Onları da yine evine yakın sağlık ocağından verebilir ve sonuçları e-nabız’dan takip edebilirsiniz. Benim kendi tecrübem, aile hekimleri gerçekten çok ilgileniyorlar ve yok açıklayıcı Bilgi veriyorlar. Takiplerinizi ordan yaptırabilirsiniz. Hem hastanelere göre ulaşımı da kolay, söylediği saatlerde de giderseniz çok kalabalıkta kalmış olmazsınız.
Ben nedense her doktorun doğuma girmeyeceğini düşünüyorum. Özellikle tüp bebek merkezlerindeki isim yapmış hocalar doğum yaptırmak istemiyorlar. Eşimin bi arkadaşının eşi de İstanbul’da çok büyük hastaneler zincirinden birinde tüp bebek tedavisi ile gebe kaldı ve doktorun boş günlerine göre doğumun ayarlanacağını söyledi yani doktor yurtdışına kongreye falan giderse, doğum da öncesi veya sonrasına denk getirilebilirmiş. Bu durumda sezeryan olacağı anlamına geliyor Normal doğum diye ısrar ederse o zaman şansına kim gelirse doğuma o girer

Son düzenleme:
Ben de bölüm başkanına izin istemek için telefonda söylemiştim gebe olduğumu, bana bi hayırlı olsun bile demedi, dahası 35 yaşından sonraki gebeliklerin riskli olduğunu söyleyip bana kaç yaşında olduğumu sordu ve bi de bilimsel bir görüş bildirerek, çok fazla ultrasona girmememi söyledi
Not: Bölüm başkanım kadın ve kendisi empatiden uzak

nassau Ben U Uzaygemisi35 in dedigi sekilde yapicam sanirim. Ama gonlum 3 . Aya kismet olur da girersek esimi ikna edip tamamen degistirmek. Artik o da onun iyi bir ruh haline ve benim gozyaslarima kalmis

Ben aile hekimimizi bi kere gordum. Genc bi adam. Valla dogru duzgun suratima bile bakmadi ona bisey danisacagimi sanmiyorum. Sanki buraya atanmis da cile dolduran bi tipti.

Tup bebek merkezlerindeki doktorlar belki girmiyodur ama surecin yakibini yapan doktor doguma girmicekse o doktora gitmem. Insan o en onemli anda guvendigi doktorunu ister yaninda. Ayy dusun bak normal dogurabilecekken doktorun isi var diye sezeryan oluyosun

Evet Lizz miz ve Delirtiyor muz bebek bekliyorlar, çok taze anne adayları . Biz de onlara burdan pozitif enerjiler gönderip, rahat bir gebelik süreci geçirmelerine yardımcı oluyoruz.
Insallah sira sizde ve U Uzaygemisi35 te. ve suan adini hatirlayamadigim daha evvel yazan arkadaslarimda❤ ayy guzel haberler bekliyorum hepinizden

Evet Lizz miz ve Delirtiyor muz bebek bekliyorlar, çok taze anne adayları . Biz de onlara burdan pozitif enerjiler gönderip, rahat bir gebelik süreci geçirmelerine yardımcı oluyoruz.
o güzel enerjiyi aynen yansıtıyorum efendim, sizden de bekliyoruz güzel haberler.

Pis kadın benim müdürüm sağ olsun, kendisi daha önce riskli gebelikler yaşadığı için bu konuda çok hassas ve baya da tecrübeli. Sağ olsun konuştu uzun uzun, içim rahatladı.

Insallah sira sizde ve U Uzaygemisi35 te. ve suan adini hatirlayamadigim daha evvel yazan arkadaslarimda❤ ayy guzel haberler bekliyorum hepinizden
Amin İnşallah
Allah herkesin gönlüne göre versin
Ben dün eczaneye gittim, ovulasyon testi ile gebelik testlerinden aldım, şimdiden yedekledim. Folik asit almaya devam ediyorum, ondan da bi paket yedek aldım. Bu arada kendime yeni bi yol çizmeye karar verdim. Beslenmeme biraz daha dikkat edip, spor yapmaya başlıcam. Olumlu şeyler düşünüp, stresi hayatımdan uzaklaştırıcam. Dahası etrafımda negatif düşünenlere hiç kulak asmıcam. Kaygıyı hayatımızdan çıkaralım.
Arkadaşlar bunu hep beraber denemeye var mısınız

Lizz ve Delirtiyor hadi bakalım sizin iyi haberlere sevinirken siz de bizimkilere sevinirsiniz inşallah en kısa sürede nassau ben de sizin gibi dikkat etmeye çalışıcam bu sürede doktorumun dediği gibi beslenmeye çalışacağım, biraz spor ve egzersizle de destekleyebilirsem süper olur. İnşallah bizler de iyi haber veririz en kısa sürede.

Ben 2,5-3 aydır düzenli egzersiz yapıyorum ve elinden geldiğince sağlıklı, temiz beslenmeye çalışıyorum. Paketli gıdaları hayatımdan çıkarttım, bu süreçte 7 kg verdim. Çok etkisi olduğunu düşünüyorum. Belki gebeliğe doğrudan katkısı yok ama ruhen iyi geliyor. E zaten stres en önemlisi demiyorlar mı?

Eveet bekliyoruz

nassau variiiiiz yalniz ben hic apor yapmiyorum ve yememe icmeme de dikkat etmiyorum. Insallah duzeltirim kendimi.

nassau variiiiiz yalniz ben hic apor yapmiyorum ve yememe icmeme de dikkat etmiyorum. Insallah duzeltirim kendimi.
Bu ara zaten hamileliğin biraz keyfini çıkar ben mesela ilk haftalarda kedi gibi günde 18 saat uyuyordum Birinci trimesterı geçirdikten sonra yani 12. haftadan sonra temposuz yürüyüşlere başlarsınız. İlerleyen haftalarda yumuşak hareketlerle hamilelik yogası falan derken çok kolay bi doğum süreci yaşarsın

Lizz ve Delirtiyor herhangi bir gebelik belirtisi yaşıyor musunuz? nassau siz yaşamış mıydınız?
Benim göğüslerim iki gündür çok sert ve biraz hassas genel olarak. Normalde 5 6 yıldır doğum kontrol hapı kullandığım için hep böyleydi. Meme dokusu çok sert demişti doktorlar muayenede, onu da ilaca bağlamışlardı. Şimdi doğum kontrol hapını birkaç ay önce bıraktığım için göğüslerim yumuşamıştı o kadar sert değildi. Şimdi iki gündür sertleşme yaşayınca dedim ki acaba ama bu kadar erken belirti olması hiç mantıklı değil bunun da farkındayım muhtemelen kendi kendime yoruyorum..

Ben testte pozitif göreli ki o da silikti neredeyse 1 hafta olacak, göğüslerimde hassasiyet ve dolgunluk yeni yeni başladı. Öncesinde sadece bel ve zaman zaman kasık ağrısı vardı, regl belirtisi sanmıştım ben.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…