Gebeliğe Hazırlık Gebelik öncesi muayeneye gidenlere soruyorum

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Ins oyle olur cok tesekkurler. Persembe zor olcak bana anlaşılan

Cok sagol canm. Güzel düşün güzel olsun yapıcam bunu

Ayy evet şimdi eski mesajlara baktım senin bay yarınmış ay daha çok yeni resmen değer henüz kesenin görüleceği noktaya gelmemiş olabilir çok az geçmiş çünkü. Bildiğim kadarıyla son adete göre 4.5-5.haftalarda beta HCG 1000-1500civarı olunca vajinal ultrasondan kese görülebiliyor, bir hafta sonra falan da anca karından ultrasonda görülür. Sen yarın sakın kese görünmezse hemen panik yapma tekrar bir beta HCG yaptır ona göre bakarsın ne zaman belli olacağını tahmin edersin. Ve hiiç de utanma doktora soru sormaktan çünkü bu senin için en özel en biricik süreç. Onlar belki yüzlerce hamile takip etmiş olabilirler ama bizim için ilk ve çok önemli.
Ben devlet hastanesine gittiğimde eşimi almamışlardı ama geçen hafta özele gittiğimde aldılar bebek olmamasına rağmen birlikte girdik ama sanırım prosedür hastaneye göre değişiyor

Evet haklısınız malesef çok yaygın bu durumlar, teknoloji gelişip erkenden gebelikleri fark eder oldukça kimyasal gebelikler arttı. Sağlıksız hayatlar arttıkça da belki düşükler arttı Dediğiniz gibi düşük ve kürtaj zor şeyler ve tekrarladıkça rahme de zarar verebiliyor ama hiç korkmayın şimdi bunu düşünmemeye çalışın çünkü çok yeni başlamışsınız ve hemen ilk denemelerde hamile kalabilmişsiniz. Yine bu grupta okuduklarımdan öğrendiğim kadarıyla kimyasal gebelik veya düşük yaşamak rahmi gebeliğe hazırlayabiliyor arkasından hemen tutabilir yine inşallah.
Tüp bebek merkezindeki kişi için ne desem bilemiyorum benim de hasta gizliliğine dikkat etmemeleri izinsiz paylaşım yapmaları insanların duygusal en özel anlarını paylaşmalarına çok kızıyorum ben de. Bu arada kaybınız henüz çok yeniymiş, tekrardan geçmiş olsun. Yeniden hazırlık yapmak için hızlıca toparlanmak gerekebiliyor bu süreçte siz eminim sezgisel olarak en doğru kararı vereceksiniz
Ben zaten 3 aydır falan folik asit kullanıyordum, bir de kan sulandırıcı kullanıyorum pıhtılaşma faktörleri olduğu için bu benim özel durumum. D vitamini bakılmamış geçen hafta gittiğimde o nedenle bilemiyorum ben açıkçası doktora sormadan başka ek takviye vs kullanmaktan yana değilim, farkında olmadan etkileşime girip değerlerde daha sıkıntılı olabiliyor o nedenle kullanmak istemiyorum pek araştırmam da olmadığı için bir şey diyemeyeceğim

nassau
Merhaba oncelikle kaybiniz icin cok uzgunum.. fakat icimdeki ses birkac aya minnos bir bebis haberi alabilirsiniz diyor cunku cok hizli hamile kalmissiniz ve yine kalacaginizdan suphem yok. Genelde cevremden duydugum hikayeler de dusukten sonra saglikli bir bebek sahibi olanlar. Icinizi ferah tutun ve guvendiginiz bir doktorla ilerleyin
Konuya kendinizi yakin hissetmenize de ayrica mutlu oldum ben tamamen spontan acmistim konuyu, surprizlerle ilerledidilerim ki burasi bebis bekleyenlerin mutlu haberlerini gelismelerini paylastiklari bi yer olsun

Doktor size sormadan nasil paylasabiliyor sonuclar cok ofkelendim hasta mahremiyeti etigi nerde? Yazik!

Siz tupbebekten once bi kez daha normal yolla deneseniz? Bence olacak ya. 40 yasinda doguran bir suru kadin var, cogu dogal yolma hamile kalmis. Tabi doktorunuzun yonlendirmesi burda esas olan ama sanki bi kere daha deneseniz.

Sadece folikasit ve pihtilasma oldugu icin coraspin kullaniyorum. Onun disinda hicbi vitamin vs almadim. Oncesinde de kirk yilda bir suda eriyen c vitaminlerinden iciyodum. Dogal bi kur vs kullabmadigim gibi son gu lerde bol bol aldiga dondurma cips ve kola uclusunu eksik etmedim saka degil

Sadece benim ismimi kapatmış, ama yaşım görünüyordu, “en sevdiğim haber” diye yazmış üstüne de, bunu gören biri tüp bebekle hamile kalmış bir anne adayını ve doktorun başarısını düşünebilir. Ben olsam öyle düşünürdüm
tüp bebek konusunda ben de çok istekli değilim aslında. Bi defasında sikayetvar adlı bi sitede tüp bebek merkezlerinde anne baba olmak isteyen kişilerin yaşadığı hayal kırıklıklarını okumuştum. İnsanlar bebek sahibi olabilmek için borçlanıyorlar, Bu ticari merkezlerde umutlarını, zamanlarını ve paralarını kaybediyorlar. Bi kaç gün etkisinden kurtualmadım. Sonrasında da lütfen doğal yolla hamile kalayım diye dua ettim.
ama şimdi bu düşükten sonra doğal yolla bi kez daha denemek için tereddüt ediyorum. Dediğim gibi bu düşüklerin tekrarlaması söz konusu. Genelde iki veya üç düşükten sonra sebebini araştırıyorlar. Ben bi kez daha bunu yaşamaya korkuyorum. Sebebi neyse şimdi araştıralım dedim doktoruma da. Bi kez daha olması %20 ihtimalmiş, bu arada yaş faktörümü de belirtiyorum tabi. biyolojik saat geriye gidiyor maalesef

Doktorum bana gazlı içecek, kafein ve poşet bitki çaylarını tüketmememi söylemişti. Gebe olduğumu aile hekimime de söylemiştim kayıtlara geçmesi için. O da günde 5 öğün yemek yememi, protein ağırlıklı beslenmemi, mutlaka bi öğün et yememi, bi öğün sebze ve çorba, kahvaltıda ne çeşit olursa olsun yumurta ve günlük süt içmemi söylemişti. Ara öğünlerde de bi avuç badem, ceviz, fındık gibi kuruyemiş ile bir porsiyon meyve önermişti. Günde bi şişe maden suyuna izin vermişti.
Bu haftalar bebeğin tutunması için çok önemli, lütfen kendinizi yormayın, mümkün olduğunca dinlenin. Uzanmayın, eğilmeyin Şeker tüketimini azaltmaya çalışın. Doktor bi de 12. haftaya kadar ilişkiye girmeyin demişti. 12. haftadan sonra biraz daha kolaylaşıyor sanırım süreç, o zamana kadar biraz dayanın

Hadi inşallah Ağzınızdan bal damlıyor Allah dileyen, isteyen herkesi evlat sahibi etsin. Aslında bizim öykülerimiz de benziyo, o yüzden de kendimi yakın hissettim size. Biz de deniyorduk ama olup olmayacağından emin değildik. Tamamen sürpriz olmuştu ikimize de. Hatta o kadar beklemiyorduk ki adet tarihimin üzerinden 6 gün geçtikten sonra test yapmak aklıma geldi. Ama tabi bunda da önceki Kadın doğum doktorunun etkisi var, çünkü ona kontrole gittiğimde yumurtaların büyüyor, önümüzdeki bi kaç günü iyi değerlendirin demişti, ama ben iş için şehir dışına çıktığım için onun dediği günleri değerlendirememiştik. Öncesinde bi kaç kez denedik ve Allah’ın işi o zaman tutmuş. Biz de doktorun dediği günleri boş geçtik diye hiç üzerine düşmemiştik

şu an yeniden adet döngümün başlamasını bekliyorum. Şimdiki doktorumun söylediğine göre bi ay içinde başlarmış. İlk ayı korunarak geçirin dedi, sonraki aylar için de gerekli testleri yaptıktan sonra nasıl bir yol izleyeceğimize karar vericez. Hepimiz için hayırlısı olsun

Bizde bi senedir çocuk düşünüyoruz olmuyo bendede size yaptıklarını yaptı extra hormon testi istedi adetin 3uncu günü kan verilmesi gerekiyormus bence başka bi doktora da bakılın

Süreci bilmiyorum ama umarım herşey yolunda gidiyordur lütfen her yaziılan yazıya göre hareket etmeyin danışmak isterseniz ben saglikciyim ve çok kıymetli profesör arkadaşlarım var..sormak istediğiniz şeyler olursa yazın ..ben biraz karşıyım o onu yaptı sende yap,o onu yaşadı sende yaşarsın durumlarına herkesin metabolizma farklı vücut ne istiyor bilmek lazım gebelik ise çok matematiği olan bir şey değil bazen tüp baglatan bile gebe kalıyor ,yada Dr 0.01 çok çok zor diyor tüp bebek yapıyor tutmuyor sonra bir bakmışsın normal gebe biz sağlıkçılar çok şeylere şahit oluyoruz ve ben bu konuda birazda kaderciyim ve acaba bir ruh benim evladım olarak dünyaya gelsin istiyormu mevlam bunu bilemem.en olmaz denildiğinde dünya güzeli kızımı verdi bana Allah sağlık versin inşallah ömrü uzun olsun umarım Allah önce bebekleri hayırlı yapar sonra isteyenlere nasip eder....sizede elbette

nassau insallah yeniden dogal yolla hamile kalirsiniz ve o ufaklik tutunur ve sizin minik evladiniz olur 9 ay sonra acikcasi bu bebek dusunme oncesi zamanda dusuk fikri aklimin ucundan bile gecmiyodu. Yani bana gore hamile kalindi mi o devam edip 9 ay sonra bebek doguyodu ne zaman ki su foruma bi bakayim dedim allahim bu isler hic de oyle basit degilmis. Ee zatan okudukca paranoyak da oldum. Hamileligime bile sevinemiyorum. Cunku bu bir surec ve kritik bir surecmis meger. Ayy bugun gidicem bu arada bakalim gelismeler nelerbeslenme konusunda henuz hicbisey yapmadim. Icimden gelmiyor yorgubum hava sicak ve sanki her sey belirsiz. Bu arada saglik ocagina bildirim yapmadim cunku kucuk bi yerde yasiyoruz ve burda saglik ocagindaki hemsire kayinvalidemi vs taniyor ve cok dedikoducu bi kadin. Hemen tebrik eder vs. Ben daha bilinsin istemiyorum ne olacagi belli degil cunku. Ne zaman bildirmem gerek acaba, bunu hic dusunmemistim.

Cok tesekkur ederim cok haklisinizbu arada hani siz demistiniz ya doktor vucudunuza guvenmis fazla tetkiki simdilik gerekli gormemis diye. Sanirim o mesajdan iki gun sonra hamile oldugumu ogrendim inanilmaz nokta atisi tespitler❤ ama cok sevinemiyorum cunku doktor heyecan yapmadi gayet sogukkanli karsiladi betahcg ye bakti 114 tu. Bugun ikinci randevuma gidicem, yeniden bakilacak.

Lizz ay hadi bakalım haberlerini bekliyoruz çok heyecanlı yukarıdaki arkadaşa kısmen katılıyorum tabi ki herkesin vücudu çok farklı ve doktorların önerileri farklı olabiliyor. Güvendiğin doktor varken o durumda zaten fazlasını araştırıp strese girmek kafa karışıklığı yaratmak iyi olmuyor. Zaten tıp biraz da yorum işi yani aynı durumdaki iki hastada bile doktorların önerisi farklı görüşü farklı olabiliyor, biri doğru biri yanlış demek değil bu. Onlar da insan bizim gibi ve herkesin risklere bakış açısı farklı olabiliyor bizdeki farklar gibi. Sadece bile bile ters bir şeyler olduğunu hissedip süreci içine sinmeden yürütmek iyi değil bence

Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için Bebek sahibi olmak en başından kucağına aldığın zamana kadar hep mucizevi şekilde ilerliyomuş, ben de bunu yeni öğrenmiş oldum. Arkadaşlar arasında “aaa o hamileymiş, aa doğum yapmış” deyip bi kaç kelimeye sığdırıyorduk, oysaki an ve an onun yaşadıklarını hiç bilmiyormuşuz. Umarım sen sağlıkla kucağına alırsın, 9 ay su gibi akar geçer inşallah. Biz de minnoşun teyzeleri oluruz burda
Lütfen seni strese sokan şeyleri okuma, mümkün olduğunca rahat ol. Ben hamile olduğumu bilmeden eşimle zipline yapmıştım, bi ormanın üzerinden boylu boyunca telin üzerinden kayarak geçtik. Bebekler ebeveynlerinin mutlu olmalarını istiyor, stres onları da etkiliyor maalesef. Bi de şu var ki, her şey olacağına varıyor. Sürecin tadını çıkarın, çünkü bu çok heyecanlı. Eşim test sonucunu öğrenir öğrenmez bana günlük tutmam için defter almıştı, günü gününe her şeyi yazmak için, ileride bebemize verecektik. Bence dünyanın en değerli hediyesi olur. Sen de başla günlük tutmaya, ama bebiş kaygılı bi annenin yazdıklarını değil, heyecanlı, içi kıpır kıpır bi annenin hissettiklerini okusun.
Sağlık ocağına 12. haftadan sonra haber verebilirsin, zaten şu an doktor kontrolündesin. Yapman gerekenleri (Folik asit, beslenme, bebeğin gelişimi vs) doktorun söylüyor. 11. haftada bi test var sanırım (ikili test, sonra üçlü test) bunları zaten doktor söylüyor, sağlık ocağı da hatırlatmak için arıyormuş. Ne zaman hazır olursanız o zaman arayın ve ailenizle paylaşın.

Merhaba, ben de bugün ilk muayeneme gideceğim, çok heyecanlyım. Daha önce hiç gebelikle ilgili bir tecrübem olmadı. Beni neler bekliyor acaba, gerçekten var mı kaç haftalık

Merhaba, ben de bugün ilk muayeneme gideceğim, çok heyecanlyım. Daha önce hiç gebelikle ilgili bir tecrübem olmadı. Beni neler bekliyor acaba, gerçekten var mı kaç haftalık
Basiika mesajınızı gördüm 10 gün gecikmişsiniz ve pozitif idrar testiniz sanırıö hayırlı olsun bence varsa keseyi bile görebilirsiniz

Gözünüz aydın, Allah sağlıkla kavuştursun
Bat gününüzü buraya girerek kaç haftalık olduğunuzu ve bebeğin muhtemel doğum tarihini hesaplayabilirsiniz

Basiika mesajınızı gördüm 10 gün gecikmişsiniz ve pozitif idrar testiniz sanırıö hayırlı olsun bence varsa keseyi bile görebilirsiniz
Maalesef gözükmedi dış gebelik ihtimali için kan verdim. Sonuç çıkınca doktoru arayacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…