Hello
hanımlar,
Başlık altında yazdığınız her şeyi okudum.
Lizz
tebrik ederim, inşallah sağlıkla kucağınıza alırsınız.
U
Uzaygemisi35
size ve diğer arkadaşlara da şans diliyorum, umarım tez zamandaAllah gönlünüzün muradını verir
Gelelim benim hikayeme, ben de 38 yaşındayım, 3 ay önce pandemi döneminde küçük bi nikah töreniyle evlendik. Anne olmayı çok istiyorum, aynı şekilde eşim de çocuk sahibi olmayı çok istiyor. O yüzden hiç korunmadık. Yaşımdan dolayı doğal yolla gebe kalmanın zor olacağına inandığım için (sanırım çevremde duyduklarımdan etkileniyorum) ilk ay instagramdan bulduğum bi tüp bebeK uzmanına eşimle birlikte gittik Gittiğimiz bu doktor Çok bilinen bi tüp bebek merkezinde çalışıyordu. Durumumuzu anlattık, bana da tiroid, prolaktin hormonları ile tam kan sayımı, idrar testi ve idrar kültürü yaptırmamı söyledi. Bir de hiv, hepatit, tetanoz, toxoplazma gibi geçmişte geçirdiğim ya da bağışıklık kazandığım enfeksiyonları da yazmıştı. Üniversite hastanesinde testlerin hepsini yaptırdım. Anti tpo denen bi tiroid değerim olması gerekenin çok üstünde çıktı. Prolaktin ise 32 idi. Bunun üzerine endokrin doktoruna gittim, tiroid için başka testler daha yaptırdı, tsh ve diğer serbest t3 ve t4 olması gereken sınırlar içindeydi. Toplumun büyük çoğunluğunda olan bi durum olduğunu ve gebeliğe engel bir unsur teşkil etmediğini söyledi. Prolaktin için ise yeniden test verdim ve yeni değer 39‘a yükseldi, önce hipofiz bezini kontrol etmek için mr çekildi, ve dostinex’e başladık. Tabi bu işlemler için nerdeyse 1,5 ay geçti. Tüm bu gelişmelerden Kadın doğum doktorunu da haberdar etmek için gittik. “Ben olsam dostinex kullandırmazdım”, “ben olsam bu değerle MR çektirmezdim” dedi
Ama ben çok güvendiğim endokrin doktorumu dinledim ve dostinex’e başladım. ilacı ilk hafta pzts günü yarım, ertesi hafta pzts-perşembe yarımşar şekilde içtim. Bu arada ben sadece aplikasyondaki tarihlerimi takip ediyordum, ovulasyon testi benim için de çok yabancıydı. Neyse araya kurban bayramı girdi, biz şehir dışına çıktık, arabayı hep ben kullandım, haliyle yoruldum derken adet sancısı gibi belirtiler oldu ama adetim başlamadı. Yorgunluktandır diye düşündüm, Kadın doğum doktoruna karnımdaki şişlik, gaz sancısı, kasık ağrısı olduğunu, adetimin de geciktiğini mesajla yazdım, bi de dostinex’in adet geciktirmesi yapıp yapmadığını sordum. tek söylediği dostinex’in geciktirme yapmayacağı idi. Bu belirtilere rağmen test yap demedi bana
Neyse yine bu forumu okuyup ertesi sabah ilk idrarla test yapmaya karar verdim, eşim de yanımdaydı ve çok koyu iki çizgi gördük, çünkü adetim 6 gün gecikmişti
hemen mediko‘ya gidip kan verdim ve beta hcg 778 çıktı
Doğal yolla hamile
kalmıştım.
Kadın doğum doktorunun ilgisizliğinden sonra başka bi doktor arayışına girdim ve çok güvendiğim endokrin doktorumun tavsiye ettiği bir doktora gitmeye başladık. Gittiğimizde keseye baktı ve kesemiz orda görünüyordu. Hamilelik
boyunca yapmam gerekenleri söyledi. Ertesi hafta yine bir kaç test yaptırmamı söyledi, yine tam kan sayımı, idrar testi, tiroidler ve prolaktin vardı. Testler normal çıktı idrar yolu enfeksiyonu dışında. Neyse tekrar keseye baktık ama kese büyümemişti, ertesi hafta tekrar baktık, yine büyümedi. Sağlıklı bi embriyo değilmiş, kontrole gittiğimizde çamaşırımda lekelenme olmuştu, ve böylece düşük süreci de başlamış oldu ve 2 hafta içinde hamile olduğumu öğrenip sonra da düşük yaptım. Bebeğim kalsaydı muhtemel doğum tarihi 15 nisan olacaktı
düşükten önce gittiğimiz kontrolde kalp ♥ atışını görmüştü doktor, ama kese o kadar küçüktü ki, büyüyemedi maalesef
Forumda okuduğum, kendime en yakın hissettiğim başlık bu oldu. O yüzden tüm süreci yazdım. Şimdi bir sonraki adetimi bekliyorum, bu arada gebe kalmak yasak.
umarım bu süreçte birbirimize destek oluruz ve aramızdaki bağ güçlenir