gebelik öncesi kızamıkçık aşısı

gamzemat

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2015
130
32
98
Arkadaşım doktora gebelik düşündüğünü söylemiş. Doktor bazı tahliller yapmış. Kızamıkçık geçirmediğini aşısını yaptırması gerektiğini, aşı olduktan sonrada 3 ay çocuk yapmaması gerektiğini söylemiş. Aşı olmazsa gebeliğin riskli olabileceğini söylemiş.Ben doktora giitim bana böyle bişey söylemediler. KIZAMIKÇIK geçirmemişim. Aranızda varmı gebelik öncesi kızamıkçık aşısı olan, yada her doktor bunu belirtiyomu???

HİÇBİR FİKRİM YK AMA FARKLI DOKTORA GİT BENCEEDE CNKU KIZAMIKCIIK KÜÇÜKKEN GEÇİRİLŞİYO DİYE BİLİYORUM O YAŞTA SANMIYORUM PEK.

benim bildiğim bi insan ölmeden mutlaka kızamıkçık geçirirmiş diye biliyorum yaş farketmez
ya konu acamıyorum ondan buraya yazdım ama. 11 aylık evliyim ve eşimle çok cocuk istiyoruz.normalde adet oldugum günden beri hiç şaşmaz 28 günde bir adet olurdum. saatını bile bilirim şaşmaz. ilk defa bu ay 3 gün gecikti. hamileyim diye sevindim ama 4.gün adet oldum ve normalde 3 gün bile dolu dolu gelmezdi.ama hem gecikti hemde 4 gün dolu dolu geldi. bu kadr uzun adet olmazdım cok kanamam oldu. hala agrılarım var bel agrılarım kasık agrılarım. üstünemi gördum dicem ama off kafam cok bulanık :/ ama adet oldum tabi hamilemiyim diye sormaya cekınıyorum resmn

banada tahlilini yaptı doktorum. bağışıklığım vardı gerek görmedi aşıya.

üstüne görmede o kadar yoğun kanama olmaz canım.

üç dört gün geç yada erken olması normaldir diyolar. Benim geçen ay 7 gün geçikti.( Hamilelik ihtimali yoktu ) Hamilelik öncesi genel kontrol için doktora gitmeni öneririm..

üç dört gün geç yada erken olması normaldir diyolar. Benim geçen ay 7 gün geçikti.( Hamilelik ihtimali yoktu ) Hamilelik öncesi genel kontrol için doktora gitmeni öneririm..
doktorada gittim ama ilk defa gecikince işte bi düşünüyosun ihtimal diye ama saglık olsun tabi napalım. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…