• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebeliğe Hazırlık Gebelik öncesi diş tedavisi

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Bambisond

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2021
617
653
53
32
Merhaba hanımlar.
Hsg vs derken bu ay ovulasyon testi yaparak kontrollü bir şekilde çalışmalara başlayacağız🙈
Sorum şu ağır diş ağrısı dolgu kanal işlemlerim var. Pandemi dolayısı ile bir türlü randevu alıp tedaviye başlayamadım bu ay tedaviye başlarsam korunmam gerekir mi?
Bu konuda fikirlerinize ihtiyacım var.

Merhaba hanımlar.
Hsg vs derken bu ay ovulasyon testi yaparak kontrollü bir şekilde çalışmalara başlayacağız🙈
Sorum şu ağır diş ağrısı dolgu kanal işlemlerim var. Pandemi dolayısı ile bir türlü randevu alıp tedaviye başlayamadım bu ay tedaviye başlarsam korunmam gerekir mi?
Bu konuda fikirlerinize ihtiyacım var.
Bana dolgu yapıldı hamilelikten önce. Araştırmıştım o dönem adet gecikmesine kadar sıkıntı yok sonrası sıkıntı. Ama tavsiyem ağrın varsa asla dişini yaptırmadan gebelik düşünme hamilelik zehir olur. 3 aydan sonra yapıyorlar genelde ama 3 ay az zaman değil

İlaç kullanımı etkilemiyor mu
İlaç var röntgen var. Röntgensiz kanal tedavisi yapmazlar. Zaten buna diş hekimi değil kadın doğum uzmanı karar veriyor. Kimi 3 ay kimi 4 ay bekle diyor izin vermiyor. Ama ufak tefek dolgulara belki izin verilebilir. Benim doktorum ona da izin vermemişti. Düşük olunca kürtajdan sonra yaptırdım kalanı. Bence siz kadın doğum doktorunuza sorun. Burdan duyduğunuzla karar verip pişman olmayın. En doğru kararı doktor verir

Doktora sormayı unuttum açıkcası diş doktoruna da ilk fırsatta kontrole gideceğim ona sorarım artık

Back