Merhaba, bana da 10 gün önce gebelikte karaciğer kolestazı teşhisi konuldu. Şuan 33+0 haftalık hamileyim.10 gün önceki test sonuçlarım çok çok yüksekti, ALT 575 - AST 350 civarındaydı. Bilirubin düzeylerim de yüksekti, kandaki safra asitlerim de 0-10 aralığında olması gereken değer 45 çıktı. 10 gündür, günde 3 adet Ursofalk kullanıyorum. Kaşıntılarım 4 gün önce bir anda kesildi, rahatladım diyebilirim :) Bugün yeniden kan değerlerime bakıldı. Bilirubin değerlerim normale gelirken AST ve ALT değerlerim de yarı yarıya düşmüş (AST 320 / ALT 110) Doktorum erken doğum riskine karşı da 2 tane Celestone iğne yaptı bebeğin akciğer gelişimini tamamlamak için. Fakat bebeği riske atmamak adına 37+0'da alacağını söylüyor doktor. Benim de takıldığım nokta, bu ilaçla değerlerim 2-3 hafta içinde tamamen normale dönerse yine de 37+0'da alınması zorunlu mu ? Miyadını beklesek cidden sorun çıkar mı? İkinci doğumum olacak ve ilki normal doğumdu. İkincisini de miyadını bekleyip normal doğurmak istiyorum, erken ve sezeryan doğum yapmak istemiyorum. Sizin gittiğiniz doktorlar bu konuda birşeyler söylediler mi?