• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gebelik Hikayeleriniz, Belirti Listemiz ve de Umutlarımız!!

bende cnm çok yemek yemeğe başlamıştım 3.ay bitimine kadar yediklerimi çıkarttım.şu an 30 haftalık oldum darısı herkesin başına

göğsümde bir basınç şişlik ve ara ara sızlama uçlarda hassaslaşma hissediyorum bu gün ilave olarak

hilalnur canım senin de adetine çok az göğüste hassasiyet var diyorsun deniz de göğüste hassasiyet yaşıyor.inşallah hamişsinizdir kızlar.göğüs dışında başka ne belirtiniz var kızlar??

sudenaz canım döllenmeden hemen sonraki günlerde acaba ilk belirtiler hangileri olabilir?.Ha yumurtladım ha yumurtlıycam adete tarihine kadar çatlarım vallahi meraktan.rüyamda bile döllenme gördüm canım yaa..hemen belirti verir mi bu bebişler??

ARKADAŞLAR MERHABA ben 21 aylık evliyim daha hamiş kalamadım ama belirtilerini yazıyosunuz allah razı olsun bunlar ara sıra oluyo bende ama ben polikistik over hastasıyım(yumurtalarım çoğalıyo büyümüyo çatlamıyo adet düzensizliği vs.hep oyun ediyolar bana )eşime gelince adamcağız bebiş için çalışmaktan sperm sayıları düştü varikosel oldu ameliyat oldu....Dr.lara gelince senin çocuğun olur diyolar tabi tedaviyle çeşitli tedaviler oldu ama tüp bebğe kadar uzanan bi yol var önümüzde bi çok kişi var arkadaşım bu hastalıktan olup hamile olan onların hikayelerini de dinliyorum dinledimde

kısacası bu tür hikayeleri dinlemek bana umut veriyo bi gün bende hikayemi yazıcam mutlaka diye sabırsızlıkla bekliyorum(rabiim o günü göstersin inş...) hikayelerinizi anlattığınız bi yer var mı ya da anlatır mısınız o haberi nası aldınız mesela beklediğiniz bi zamanda mıydı,bi rahatsızlığınız varmıydı, yardımcı olursanız sevinirimmmmmm

saygılar....(yeni üye....)

öncelikle merhaba arkadaşlar bişey sormak istiyorum. benim göğüslerim aşırı şiş normalde adet dönemindede şişiyodu ama uclar acımazdı bu sefer aşırı bi acı var göğüs uclarımda ve göğüslerimde bi ateş var neden olur sizce bana bişey yazarmısınız?????

canım günün geçtimi..hamiş olabilirsin..dikkat et kendine.....yerimseniben

sudenaz canım döllenmeden hemen sonraki günlerde acaba ilk belirtiler hangileri olabilir?.Ha yumurtladım ha yumurtlıycam adete tarihine kadar çatlarım vallahi meraktan.rüyamda bile döllenme gördüm canım yaa..hemen belirti verir mi bu bebişler??

canım benim listedeki belirtiler zaten adet tarihi gelmeden önceki belirtiler canım...mesela bir arkadaş vardı..ilişkinin ertesi günü mide bulantısı olmuş çok...ve hamişmiş meğerse...şaşırmıştım...demek herkeste değişiyor

ARKADAŞLAR MERHABA ben 21 aylık evliyim daha hamiş kalamadım ama belirtilerini yazıyosunuz allah razı olsun bunlar ara sıra oluyo bende ama ben polikistik over hastasıyım(yumurtalarım çoğalıyo büyümüyo çatlamıyo adet düzensizliği vs.hep oyun ediyolar bana )eşime gelince adamcağız bebiş için çalışmaktan sperm sayıları düştü varikosel oldu ameliyat oldu....Dr.lara gelince senin çocuğun olur diyolar tabi tedaviyle çeşitli tedaviler oldu ama tüp bebğe kadar uzanan bi yol var önümüzde bi çok kişi var arkadaşım bu hastalıktan olup hamile olan onların hikayelerini de dinliyorum dinledimde

kısacası bu tür hikayeleri dinlemek bana umut veriyo bi gün bende hikayemi yazıcam mutlaka diye sabırsızlıkla bekliyorum(rabiim o günü göstersin inş...) hikayelerinizi anlattığınız bi yer var mı ya da anlatır mısınız o haberi nası aldınız mesela beklediğiniz bi zamanda mıydı,bi rahatsızlığınız varmıydı, yardımcı olursanız sevinirimmmmmm

saygılar....(yeni üye....)

canım benim öncelikle çok geçmiş olsun ..hiç üzülme sakın bende çok okudum pko hastalarının hamiş kaldığını...bazıları hemen kalıyor..sabırlı olmak lazım..gün gelicek dediğin gibi hepimiz burda hikayelerimizi paylaşıcaz..ben eminim buna...yeterki olacağına inanalım..dua edelim...:teselli:

ADET GECİKMESİNDEN ÖNCE HAMİŞLERDE GÖRÜLEN BELİRTİLER

______18 HAMİŞ ARASINDANNNNNNNNNNNNNNNN_______

1-Mide bulantısı......................................... ......................7 hamişte görüldü

2-Baş dönmesi........................................... .....................4 hamişte görüldü

3-Tansiyon düşmesi........................................................4 hamişte görüldü

4-Alt karında şişkinlik ve hassaslık......................................5 hamişte görüldü

5-Kasıklarda batma yada sancı, KRAMP............................9 hamişte görüldü

6-Kirpiklerin karışması

7-Bel ağrısı............................................ .....................6 hamişte görüldü

8-Akıntı artması........................................... ...................3 hamişte görüldü

9-Göğüslerde hassasiyet................................................10 hamişte görüldü

10-Göğüslerde şişme............................................. ........8 hamişte görüldü

11-Göğüs uçlarının acıması........................................5 hamişte görüldü

12-Göğüs uçlarının renginin koyulaşması ......................5 hamişte görüldü

13-Sık idrara çıkma............................................. ......7 hamişte görüldü

14-Uyku hali.............................................. .....................5 hamişte görüldü

15-Halsizlik......................................... ..........................5 hamişte görüldü

16-Ağızda kuruluk........................................... ..............3 hamişte görüldü

17-Ağızda metal tadı hissetmek......................................... 2 hamişte görüldü

18-Dudakların fosur fosur olması(şişmesi,uyuşması)

19-Göz bebeklerinin büyümesi ( gözünden anlarım diyenler için).....................1 hamişte görüldü

20-İdrar kokusunda değişme........................................... .............2 hamişte görüldü

21-Kokulara aşırı hassasiyet .................................................. ...4 hamişte görüldü

22-Gazlı olmak .................................................. ...................7 hamişte görüldü

23-Mide yanması........................................... ........................1 hamişte görüldü

24-Avuç içlerinde sıcaklık hissi

25-Bel kalınlaşması...................................... .........................2 hamişte görüldü

26-Akşamları aşırı üşüme hatta titreme(içerisi sıcak) ........................2 hamişte görüldü

27-Karın bölgesinde çizgiler belirmesi....................................1 hamişte görüldü

28-Ellerin kuruması.......................................... ..........2 hamişte görüldü

29-Aşırı duygusallık....................................... ..............2 hamişte görüldü

30-Vücut ısısının yükselmesi ..........................................1 hamişte görüldü

31-Lekelenme olması (açık pembe,kahverengi,çok az kan gelmesi).......................2 hamişte görüldü

32-İştahın açılması (aşerme).......................................... ...4 hamişte görüldü

33-Göğüs ucu halkasında kabarcıklar oluşması......................................1 hamişte görüldü

34-Aşırı kulak çınlaması......................................... ................1 hamişte görüldü

35-Gece uykusuzluk çekme.......................................................1 hamişte görüldü

1-Mide bulantısı......olmadı

2-Baş dönmesi.......olmadı

3-Tansiyon düşmesi......olmadı

4-Alt karında şişkinlik ve hassaslık........oldu

5-Kasıklarda batma yada sancı, KRAMP.......ya hemde nasıL :)

6-Kirpiklerin karışması

7-Bel ağrısı.......olmadı

8-Akıntı artması......oldu

9-Göğüslerde hassasiyet......hemde nasıL :)

10-Göğüslerde şişme........oldu

11-Göğüs uçlarının acıması...........oldu

12-Göğüs uçlarının renginin koyulaşması ........olmadı

13-Sık idrara çıkma.......oldu

14-Uyku hali........oldu

15-Halsizlik......oldu

16-Ağızda kuruluk........oldu

17-Ağızda metal tadı hissetmek......olmadı

19-Göz bebeklerinin büyümesi ( gözünden anlarım diyenler için)

20-İdrar kokusunda değişme........dikkat etmedim

21-Kokulara aşırı hassasiyet .......oldu

22-Gazlı olmak ........oldu

23-Mide yanması....oldu

24-Avuç içlerinde sıcaklık hissi.......olmadı

25-Bel kalınlaşması.........olmadı

26-Akşamları aşırı üşüme hatta titreme(içerisi sıcak) ........oldu

27-Karın bölgesinde çizgiler belirmesi......olmadı

28-Ellerin kuruması.........

29-Aşırı duygusallık...........oldu hemde cookkkkk

30-Vücut ısısının yükselmesi ..........

31-Lekelenme olması (açık pembe,kahverengi,çok az kan gelmesi)........

32-İştahın açılması (aşerme).........olmadı

33-Göğüs ucu halkasında kabarcıklar oluşması........oldu

34-Aşırı kulak çınlaması..........

1-Mide bulantısı......olmadı

2-Baş dönmesi.......olmadı

3-Tansiyon düşmesi......olmadı

4-Alt karında şişkinlik ve hassaslık........oldu

5-Kasıklarda batma yada sancı, KRAMP.......oldu

6-Kirpiklerin karışması......olmadı

7-Bel ağrısı.......olmadı

8-Akıntı artması......olmadı

9-Göğüslerde hassasiyet......oldu hemde cookkkkk:)

10-Göğüslerde şişme........oldu hemde cookkkkk:)

11-Göğüs uçlarının acıması...........oldu hemde cookkkkk:)

12-Göğüs uçlarının renginin koyulaşması ........oldu hemde cookkkkk:)

13-Sık idrara çıkma.......oldu hemde cookkkkk:)

14-Uyku hali........olmadı

15-Halsizlik......oldu

16-Ağızda kuruluk........olmadı

17-Ağızda metal tadı hissetmek......olmadı

18-Dudakların fosur fosur olması(şişmesi,uyuşması)......olmadı

19-Göz bebeklerinin büyümesi ( gözünden anlarım diyenler için).....oldu

20-İdrar kokusunda değişme........olmadı

21-Kokulara aşırı hassasiyet .......olmadı

22-Gazlı olmak ........oldu

23-Mide yanması....olmadı

24-Avuç içlerinde sıcaklık hissi.......olmadı

25-Bel kalınlaşması.........olmadı

26-Akşamları aşırı üşüme hatta titreme(içerisi sıcak) ........olmadı

27-Karın bölgesinde çizgiler belirmesi......olmadı

28-Ellerin kuruması.........olmadı

29-Aşırı duygusallık...........oldu hemde cookkkkk:)

30-Vücut ısısının yükselmesi ..........olmadı

31-Lekelenme olması (açık pembe,kahverengi,çok az kan gelmesi)........olmadı

32-İştahın açılması (aşerme).........olduuuuuu

33-Göğüs ucu halkasında kabarcıklar oluşması........oldu

34-Aşırı kulak çınlaması..........olmadı

kızlar darısı sizinde başınıza inşallahh

ADET GECİKMESİNDEN ÖNCE HAMİŞLERDE GÖRÜLEN BELİRTİLER

______19 HAMİŞ ARASINDANNNNNNNNNNNNNNNN_______

1-Mide bulantısı......................................... ......................8 hamişte görüldü

2-Baş dönmesi........................................... .....................4 hamişte görüldü

3-Tansiyon düşmesi........................................... .............4 hamişte görüldü

4-Alt karında şişkinlik ve hassaslık......................................6 hamişte görüldü

5-Kasıklarda batma yada sancı, KRAMP............................10 hamişte görüldü

6-Kirpiklerin karışması

7-Bel ağrısı............................................ .....................6 hamişte görüldü

8-Akıntı artması........................................... ...................4 hamişte görüldü

9-Göğüslerde hassasiyet........................................ ........11 hamişte görüldü

10-Göğüslerde şişme............................................. ........9 hamişte görüldü

11-Göğüs uçlarının acıması........................................6 hamişte görüldü

12-Göğüs uçlarının renginin koyulaşması ......................5 hamişte görüldü

13-Sık idrara çıkma............................................. ......8 hamişte görüldü

14-Uyku hali.............................................. .....................6 hamişte görüldü

15-Halsizlik......................................... ..........................6 hamişte görüldü

16-Ağızda kuruluk........................................... ..............4 hamişte görüldü

17-Ağızda metal tadı hissetmek......................................... 2 hamişte görüldü

19-Göz bebeklerinin büyümesi ( gözünden anlarım diyenler için).....................1 hamişte görüldü

20-İdrar kokusunda değişme........................................... .............2 hamişte görüldü

21-Kokulara aşırı hassasiyet .................................................. ...5 hamişte görüldü

22-Gazlı olmak .................................................. ...................8 hamişte görüldü

23-Mide yanması........................................... ........................2 hamişte görüldü

24-Avuç içlerinde sıcaklık hissi

25-Bel kalınlaşması...................................... .........................2 hamişte görüldü

26-Akşamları aşırı üşüme hatta titreme(içerisi sıcak) ........................3 hamişte görüldü

27-Karın bölgesinde çizgiler belirmesi....................................1 hamişte görüldü

28-Ellerin kuruması.......................................... ..........2 hamişte görüldü

29-Aşırı duygusallık....................................... ..............3 hamişte görüldü

30-Vücut ısısının yükselmesi ..........................................1 hamişte görüldü

31-Lekelenme olması (açık pembe,kahverengi,çok az kan gelmesi).......................2 hamişte görüldü

32-İştahın açılması (aşerme).......................................... ...4 hamişte görüldü

33-Göğüs ucu halkasında kabarcıklar oluşması......................................2 hamişte görüldü

34-Aşırı kulak çınlaması......................................... ................1 hamişte görüldü

35-Gece uykusuzluk çekme............................................. ..........1 hamişte görüldü

lekelenme hafifpembe yda kahverengi .. regl gününe mi denk geliyor.. bilen var mı..

canım kiminde adet tarihine yakın zamanlarda oluyor..kimindede daha erken..yerleşme kanaması denir buna...kişiden kişiye göre değişir..döllenmenin nezaman gerçekleştiğine bağlı..döllenmeden yaklaşık 1 hafta kadar sonra implantasyon (yerleşme) gerçekleşir..ama herkeste lekelenme görülmeyebilir..

bu gün rgl günüm .. bu gün oldu.. bu bilgiyi okuduğum anda hemde şaşılacak şey.. ama şu an yok bişi... ay ben şaşırdım valla .. gerçi benim adetim zaten bir gün sürüyor ama bakalım akşama kadar belli olur herhalde .. akşama kadar ara ara da olsa sürerse regl olmuş saymalıyım kendimi sanırım.. gene de test yaptırıcam tabi sonra ..

20.sinde çatlatma iğnesi yaptım.. 21-22 si bişi olmadı bir takım aksiliklerden dolayı malesef 23-24 ünde oldu 24- ya da 25 i döllenme varsayarsak 1 hafta sonrası 1 ya da 2 sine denk geliyor... fakat benim geçen ayki regl tarihim 7 si olduğuna göre bu ayki regl günümde 3 üne denk geliyor ..:))) hadi bakalım gel de yorumla.... bu arada sen nasılsın .. nasıl gidiyor .. sen de araştırmayı seviyorsun herhalde ..

20.sinde çatlatma iğnesi yaptım.. 21-22 si bişi olmadı bir takım aksiliklerden dolayı malesef 23-24 ünde oldu 24- ya da 25 i döllenme varsayarsak 1 hafta sonrası 1 ya da 2 sine denk geliyor... fakat benim geçen ayki regl tarihim 7 si olduğuna göre bu ayki regl günümde 3 üne denk geliyor ..:))) hadi bakalım gel de yorumla.... bu arada sen nasılsın .. nasıl gidiyor .. sen de araştırmayı seviyorsun herhalde ..

tatlım benim araştırmadığım hiç bişeye kalmadı artık..baya bi bilinçliyim..ama işte icraat yok....çalışmaları tam gaz sürdürüyoruz..günüme daha 2 hafta var...

senin reglinin 1 gün sürdüğüne çok şaşırdım...hiç bu konuda dr.a danıştınmı..normalmi yani?? en az 3 gün olabilir diye biliyorum...gerçi dediğin gibi yarına kadar bekle..olmazsa bi test yap..ama ihmalede getirme sakın..bi dr.a görün..

kızlar bişey soracağım, yumurtlamadan önce bitakım vajinal akıntılar oluyo ya bununla ilgili bi bilginiz var mı, bilgilendirirseniz sevinirim....

1-Mide bulantısı _________ çok nadir ama psikolojik de olabilir

2-Baş dönmesi _________ çok nadir

3-Tansiyon düşmesi _____ yok

4-Alt karında şişkinlik ve hassaslık _________ şişkinlik var ama hassaslık yok

5-Kasıklarda batma yada sancı, KRAMP ____ani hareketler yaptığımda özellikle yatakta dönerken

6-Kirpiklerin karışması ___________________ evet var ama bu bende hamilelik olmadığı zamanlarda da oluyor

7-Bel ağrısı ____________________________ yorulduğum zaman

8-Akıntı artması ________________________ evet var

9-Göğüslerde hassasiyet ________________ çok fenaaa

10-Göğüslerde şişme ___________________ hem de nasıl

11-Göğüs uçlarının acıması ______________ of offf

12-Göğüs uçlarının renginin koyulaşması ___ hayır

13-Sık idrara çıkma _____________________ öncekine göre daha çok

14-Uyku hali __________________________ yemeklerden sonra

15-Halsizlik ___________________________ ara sıra

16-Ağızda kuruluk _____________________ yok

17-Ağızda metal tadı hissetmek __________ biraz

18-Dudakların fosur fosur olması(şişmesi,uyuşması) ______ yok

19-Göz bebeklerinin büyümesi ( gözünden anlarım diyenler için)_ bilmiyorum

20-İdrar kokusunda değişme _______________________ bilmiyorum

21-Kokulara aşırı hassasiyet ______________________ evdeki bulaşık deterjanının kokusundan tiksinmemi buna sayabilir miyim

22-Gazlı olmak ________________________ evet

23-Mide yanması______________________çok çay içtiğimde

24-Avuç içlerinde sıcaklık hissi ___________ yok

25-Bel kalınlaşması ____________________ yok

26-Adet gecikmesi _____________________ bilmiyorum

27-Akşamları aşırı üşüme hatta titreme(içerisi sıcak) _____ evet herkes kısa kollu giyerken ben hala yün ceketle dolaşıyorum

bu arada benim hamileliğim belli olmadı sadece umut ediyorum hiçbir fikrim yok çünkü geçen ay bir düşük yaşadım adet günlerim o yüzden belli olmadı daha ama göğüslerim çok hassaslaşınca ve hamile olmanın güzel bir duygu olduğunu bildiğim için sadece umut ediyorum

tatlım benim araştırmadığım hiç bişeye kalmadı artık..baya bi bilinçliyim..ama işte icraat yok....çalışmaları tam gaz sürdürüyoruz..günüme daha 2 hafta var...

senin reglinin 1 gün sürdüğüne çok şaşırdım...hiç bu konuda dr.a danıştınmı..normalmi yani?? en az 3 gün olabilir diye biliyorum...gerçi dediğin gibi yarına kadar bekle..olmazsa bi test yap..ama ihmalede getirme sakın..bi dr.a görün..

BUDURUM BİR ANOMALİ (1 GÜN SÜRMESİ) DR LA GÖRÜŞTÜM ..AMA BUNUNLA İLGİLİDE ŞU İLACI AL FALAN DEMEDİ.. BUGÜN ÇOK AZ KNMA OLDU VE BİTTİ .. YANİ NORMALDEN DE AZ .. BAKALIM KAN TESTİ NE ÇIKACAK ..

kızlar bişey soracağım, yumurtlamadan önce bitakım vajinal akıntılar oluyo ya bununla ilgili bi bilginiz var mı, bilgilendirirseniz sevinirim....

BİLDİĞİM KADARIYLA O AKINTILARIN CİNSİ VE DURUMU YUMURTLAMANIN OLDUĞUNU GÖSTERİYOR YANİ OVULASYON GÜNÜ.. ELASTİK Bİ AKINTIYSA OGÜN YUMURTLAMA GÜNÜDÜR DİYE BİLİYORUM

Back