Gebelik Hikayeleriniz, Belirti Listemiz ve de Umutlarımız!!

arkadaşlar belirti listesine sadece hamişlerimizin adet gecikmesi yaşamadan önceki belirtilerini ekliyorum...hamiş olup olmadığınızı belirtin...yerimseniben

öncelikle allahım inşallah en kısa zamanda sizede nasip etsin bu duyguyu.ben 22 haftalık hamileyim.
2.ayın sonunda hamile kaldım.bendeki en net hamilelik belirtisi:benim normalde adetim olduktan sonra kasıklarım ağrımaya başlardı.ama bu sefer adetimden önce ağrımaya başladı.hemde ne ağrıydı.ben öyle anladım hamile olduğumu.bide iştahım açılmıştı :)).

allah arattırmasın arkadaşlar kimseye inşallah.

1-Mide bulantısı......................................... .2 hamişte görüldü

2-Baş dönmesi........................................... .....2 hamişte görüldü

3-Tansiyon düşmesi........................................2 hamişte görüldü

4-Alt karında şişkinlik ve hassaslık....................1 hamişte görüldü

5-Kasıklarda batma yada sancı, KRAMP...........3 hamişte görüldü

6-Kirpiklerin karışması

7-Bel ağrısı............................................ ...........1 hamişte görüldü

8-Akıntı artması

9-Göğüslerde hassasiyet.......................................2 hamişte görüldü

10-Göğüslerde şişme............................................. 3 hamişte görüldü

11-Göğüs uçlarının acıması........................................1 hamişte görüldü

12-Göğüs uçlarının renginin koyulaşması ......................2 hamişte görüldü

13-Sık idrara çıkma...................................................1 hamişte görüldü

14-Uyku hali.............................................. .....................2 hamişte görüldü

15-Halsizlik

16-Ağızda kuruluk

17-Ağızda metal tadı hissetmek.........................................1 hamişte görüldü

18-Dudakların fosur fosur olması(şişmesi,uyuşması)

19-Göz bebeklerinin büyümesi ( gözünden anlarım diyenler için)

20-İdrar kokusunda değişme

21-Kokulara aşırı hassasiyet .....................................................1 hamişte görüldü

22-Gazlı olmak .....................................................................1 hamişte görüldü

23-Mide yanması...................................................................1 hamişte görüldü

24-Avuç içlerinde sıcaklık hissi

25-Bel kalınlaşması...............................................................1 hamişte görüldü

26-Adet gecikmesi

27-Akşamları aşırı üşüme hatta titreme(içerisi sıcak)

28-Karın bölgesinde çizgiler belirmesi....................................1 hamişte görüldü

29-Ellerin kuruması.......................................... ..........1 hamişte görüldü

benim günüm geçmeden belirtilerim şunlardı.
ara ara tansiyon düşüklüğü,özellikle acıkınca ve yorulunca
ve gaz sancısı(normalde çok fazla olan bişey değildi)
bir de psikolojim çok değişkenlik gösteriyodu.(durup dururken moralim bozulup bir de sinirli oluyodum)
göğüs acısı da vardı.ama bunu adet belirtisi olarakta yaşıyordum
diğer belirtileri(mide bulantısı vs)hamile olduğumu öğrendikten sonra yaşadım.

3-Tansiyon düşmesi........................................3 hamişte görüldü

4-Alt karında şişkinlik ve hassaslık....................2 hamişte görüldü

5-Kasıklarda batma yada sancı, KRAMP...........4 hamişte görüldü

6-Kirpiklerin karışması

7-Bel ağrısı............................................ ...........2 hamişte görüldü

8-Akıntı artması.................................................1 hamişte görüldü

9-Göğüslerde hassasiyet.......................................3 hamişte görüldü

10-Göğüslerde şişme............................................. 3 hamişte görüldü

11-Göğüs uçlarının acıması........................................2 hamişte görüldü

13-Sık idrara çıkma............................................. ......2 hamişte görüldü

14-Uyku hali.............................................. .....................3 hamişte görüldü

15-Halsizlik...................................................................1 hamişte görüldü

16-Ağızda kuruluk.........................................................1 hamişte görüldü

17-Ağızda metal tadı hissetmek......................................... 1 hamişte görüldü

20-İdrar kokusunda değişme........................................................1 hamişte görüldü

21-Kokulara aşırı hassasiyet .................................................. ...2 hamişte görüldü

22-Gazlı olmak .................................................. ...................3 hamişte görüldü

23-Mide yanması........................................... ........................1 hamişte görüldü

25-Bel kalınlaşması...................................... .........................2 hamişte görüldü

26-Akşamları aşırı üşüme hatta titreme(içerisi sıcak)

27-Karın bölgesinde çizgiler belirmesi....................................1 hamişte görüldü

28-Ellerin kuruması.......................................... ..........1 hamişte görüldü

29-Aşırı duygusallık.....................................................1 hamişte görüldü

bendede akinti artmasi ve idrardaki kokuda degisme ve göguslerde siskinlik var bu gunde göbek latinda dolgunluk hissi basladi hafif koyu renk kan gellmisti adet oldum sandim ama ardi gelmedi drar testi yaptim cift cizgi pteside doktora gidiyorum kesin sonucu yazarim

4-Alt karında şişkinlik ve hassaslık....................3 hamişte görüldü

5-Kasıklarda batma yada sancı, KRAMP...........4 hamişte görüldü

6-Kirpiklerin karışması

7-Bel ağrısı............................................ ...........2 hamişte görüldü

8-Akıntı artması........................................... ......2 hamişte görüldü

10-Göğüslerde şişme............................................. 4 hamişte görüldü

11-Göğüs uçlarının acıması........................................2 hamişte görüldü

13-Sık idrara çıkma............................................. ......2 hamişte görüldü

14-Uyku hali.............................................. .....................3 hamişte görüldü

15-Halsizlik......................................... ..........................1 hamişte görüldü

16-Ağızda kuruluk........................................... ..............1 hamişte görüldü

17-Ağızda metal tadı hissetmek......................................... 1 hamişte görüldü

20-İdrar kokusunda değişme........................................... .............2 hamişte görüldü

21-Kokulara aşırı hassasiyet .................................................. ...2 hamişte görüldü

22-Gazlı olmak .................................................. ...................3 hamişte görüldü

23-Mide yanması........................................... ........................1 hamişte görüldü

25-Bel kalınlaşması...................................... .........................2 hamişte görüldü

27-Karın bölgesinde çizgiler belirmesi....................................1 hamişte görüldü

28-Ellerin kuruması.......................................... ..........1 hamişte görüldü

29-Aşırı duygusallık....................................... ..............1 hamişte görüldü

merhaba bende 21 haftalık kız annesi adayıyım benim maceram aslında 2006 yılında başladı.korunurken birden adetim düzensizleşmeye başladı biz 2 yıl bebek istemiyorduk ama o zamnlarda hiç sekmeyen adetim her ay düzensiz gelmeye başlamıştı 2006 yılı nisan ayında korunmayı bıraktık 1 ay yok,2 yok,6 ay yok,1 yıl doldu yine yok tabi bu 1 yıl içinde bende yumurtlama sorunu olduğu için adetimin düzensiz olduğu saptandı pko teşhisi kondu ve birde LH hormonum çok yüksek çıkıyordu buda hamileliğe etkenmiş her ay 10 gün gecikmeli adet oluyordum ve hey ay aynı stres aynı hüsran 1 yıl böyle geçti.2.yıla girdiğimizde yani 2007 yılında eşimin tahlillerini yaptırdık ama sperm sayısı düşük çıktı ve hareketsiz çıktı bendede yumurtlama sorunu vardı her doktor bebek için çok ümitsiz konuşuyordu ve bizi direk tüp bebeğe yönlendirdiler başka hiç umudumuz olmadığını söylediler gitmadiğimiz doktor kalmadı en sonunda izmirde özel tüp bebek merkezine başvurduk eşim ve ben tekrar tahlilden geçtik eşimin sperm sayısı biraz daha artmıştı ve doktorumuz bu spermlede hamile kalma şansımın olduğunu söylemişti o gün o kadar mutlu oldumki anlatamam benim ise hormon tahlillerimde sorun çıkmamıştı LH hormonum normal seviyedeydi.doktorumuz önce ilk basamak tedavi uygulayacağını söyledi klomenle işe başladık 6 ay kullanmam gerketiğini söyledi bu arada adetim son 6 ayda normal seyretmeye başladı her ay aynı günde oluyordum 1.ay denedim olmadı 2.ay denedim adet günümü beklemeye başladım ama o kadar ümitsizdimki inanın daha önce sürekli belirti yaşardım ama bu son adetime kadar herhangi bir belirtim olmadı sadece adetime 1 hafta kala adet sancım oluyordu ve ben adet olacağıma emindim adet günüm geldi bekliyorum bekliyorum gelen giden yok ara ara adet sancım olmaya başladı pedimi bile yerleştirmiştim ama o gün adetim gelmedi yani 05/01/2008 tarihinde adet olmam gerekirken olmadım.adetim son 6 aydır düzenli olunca birden içime bir sevinç düştü 1 gün geçince eşime test alıp gelmesini söyledim tabi bu arada hep sigarayı bahane ediyorum ümitlenmemesi için saat gece:12,00 gibi testi yaptım inanın 5 dk.sonra 2.çizgiyi görünce şoka girdim ne sevindim ne ağladım resmen şoka girmiştim ve eşime söyledi ve bana söylediği şey hadi yaaa cümlesi olmuştu eşimde şoka girmişti ertesi gün hastaneye gittik testin yanlık olacağını düşündük ama bu kez hmileydim 2,5 yıl sonra bebeğime kavuşmak bizi inanılmak mutlu etmişti benim hiakyem bu kadar Allahım isteyen herkese tez zamanda bebek versin

bu arada benim bütün belirtilerim adetim geçtikten bir kaç gün içinde başladı aşırı uyku,halsizlik,ve sık sık tuvalete çıkıyordum mide bulantım hiç olmadı mide yanması,iştahta artış,ellerde uyuşukluk,aşırı duygusallık vs. hamileliğimin ilerleyen haftalarında başladı

canım ya sende baya bi badire atlatmışsın..çok çok geçmiş olsun..ama değer hepisi çünkü sonu güzel olmuş.....Allah büyük işte bak tüp bebekten geri dönmüşsünüz ve normal yolla kalmışsınız..tebrik ederim canım..Allah analı babalı büyütsün...

GECİKMEDEN ÖNCE HAMİŞLERDE GÖRÜLEN BELİRTİLER

5-Kasıklarda batma yada sancı, KRAMP...........5 hamişte görüldü

6-Kirpiklerin karışması

8-Akıntı artması........................................... ......2 hamişte görüldü

10-Göğüslerde şişme............................................. 4 hamişte görüldü

15-Halsizlik......................................... ..........................1 hamişte görüldü

16-Ağızda kuruluk........................................... ..............1 hamişte görüldü

20-İdrar kokusunda değişme........................................... .............2 hamişte görüldü

29-Aşırı duygusallık....................................... ..............1 hamişte görüldü

Teşekkür Ederim Sudenazcim Rabbim Isteyen Herkese Tez Zamanda Bebişler Versin Ben çok Zor Bir Dönem Geçirdim Ama çok şükür Kismetse Kizim Olucak

GECİKMEDEN ÖNCE HAMİŞLERDE GÖRÜLEN BELİRTİLER

5-Kasıklarda batma yada sancı, KRAMP...........5 hamişte görüldü

6-Kirpiklerin karışması

9-Göğüslerde hassasiyet.......................................4 hamişte görüldü

10-Göğüslerde şişme............................................. 5 hamişte görüldü

22-Gazlı olmak .................................................. ...................4 hamişte görüldü

sudenaz canım böyle bir konu açtığın için çok teşekkürler süpersin...
şeker hamişler verdiğiniz bilgiler hakikaten de çok kıymetli bizim için.hepsini tek tek okudum.valla hepinize cevap yazasım var ama herhaldee10 sayfa tutar kimini okurken ağlayasım geldi kiminde de anladım ki bir sorun için tek doktora gitmeyeceksin 4,5 doktor gezmek lazım.hamişler bu belirtileri adetten önce mi sonra mı yaşadınız.yani biz sabırsızlar adet günümüz gelmeden kan testi yapmadan nasıl anlarız hamiş olduğumuzu.hangi belirtiler adet öncesi ortaya çıkar???

canım listeye sadece adet günlerinden önceki belirtilerini yazanları ekledim....bizim işimize bunlar yarıycak zaten..çünkü nasılsa adet geçince testlerimizi peş peşe yapıyoruz... :roflol:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…