Gebelik depresyonu

benleyla33

Guru
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2013
17
6
34
Merhaba,ben 33 haftalık hamileyim.30haftaya kadar sakin huzurlu hamilelik geçirdim,fakat son3-4haftadır çok bunalıyorum, hiç bir şey yapmak içimden gelmiyor, fazla hareket de edemiyorum zaten ,sertleşmelerim var.Ama sanki artık hayatım daha zor olacak gibi bir his geçiyor içimden ,tabi bebeğimi çook severek arzulayarak dünyaya getiriyorum ama içimde hayat hevesi enerjisi yok gibi,fazla bunalıyorum ,böyle hissedenler mutlaka vardır ,ne yapmalıyım bilmiyorum

Son haftalara yaklaştıkça biraz stres,korku sardi seni sanırım arkadaşım.
Rabbim öncelikle sağlıkla kavuşmayı nasip etsin inşallah bebegine.
Benim iki tavsiyem olabilir;
1. Havalar düzeldi sık sık dışarı çıkıp yürüyüş yaparak temiz hava alman.
2. Bol bol dua edip biliyorsan kur'an okuman, bilmiyorsan internetten açıp dinlemem.
Yani dini inancını bilmiyorum ama ben olsam bunlari yapardım.

Allah yar ve yardımcınız olsun inşallah.

Bebeginizin saglıklı doğması için dua edin.
günlük olarak Dışarı çıkıp hava almayı deneyin.
Eşinize sizinle daha fazla ilgilenmesini güzel bir dille söyleyin.
ona İçinizden geçenleri anlatın.bu rahatlamanızı saglar.
son bir kaç ayınız var bu ayları güzel değerlendirmeye bakın.
Emin olun depresyonu şimdi yemerseniz dogum sonrası girilen deprosyondan da uzak olursunuz.

Birde şunu düşünebilirsiniz sizin gibi olmayı isteyen binlerce Anne var.
çocuklarını kaybetmiş yada hiç anne olamamış.

Emin olun dünyanın en güzel nimeti şuan içinizde.
Hep bunı düşünüp bir oh çekin.
Birde derki bebegini dünyaya getirn herkes
Bir daha ona şimdi karnımda oldugu kadar hiç yakın olamadım.

Rabbim kolaylıklar versin.
Dua eder dua beklerim.

Merhaba,ben 33 haftalık hamileyim.30haftaya kadar sakin huzurlu hamilelik geçirdim,fakat son3-4haftadır çok bunalıyorum, hiç bir şey yapmak içimden gelmiyor, fazla hareket de edemiyorum zaten ,sertleşmelerim var.Ama sanki artık hayatım daha zor olacak gibi bir his geçiyor içimden ,tabi bebeğimi çook severek arzulayarak dünyaya getiriyorum ama içimde hayat hevesi enerjisi yok gibi,fazla bunalıyorum ,böyle hissedenler mutlaka vardır ,ne yapmalıyım bilmiyorum
Merhaba benim de doğuma 4 gün var. Hamileliğimin 2 ayından itibaren depresyondayım. İlk başlarda çok takmadım ama ağlama krizleri girince düzenli psikoloğa gitmeye başladım . İlaç kullanmadım bir ara iyi oldum ama son 1 aydır fena durumdayım
Gece 2 de mide ağrısı ve bulantı ile kalkıyorum kusuyorum ve midem tahriş oluyor daha çok ağrıyor. Çaresiz hissedip ağlama krizlerine giriyorum sabaha kadar uyumuyorum. Psikolojim bu işte. Özgürlüğüm kısıtlandı ben eskisi gibi olamayacağım değişime çok açık değildim diye ağlayan bir insan oldum. Zaten içimden geliyor ağlamak engel olamıyorum. Eşim ne yaptıysa geçiremedi çünkü dışarı çıkmak istemiyorum aynaya bakmak istemiyorum. O da geçecek diye bekliyor da lohusa sendromu da olursam herhalde toptan yerim kafayı. Şükrediyorum dua ediyorum ama ağlamanın önüne geçemiyorum. Doğumdan sonra psikiyatriye gitmeyi düşünüyorum bebek emerse ertelenecek ya .nasıl çıkacağım bu işin içinden bilemedim. Doğumu milad gören var da ya olmazsa ya normal olamazsam en büyük endişem.

X