Gebeligini yeni ogrenenler ;)

Merhaba kızlar bütün anne adaylarinin bebisi hayırlı olsun.Henüz mutlu haberi alamayanlar da üzülmesinler tez zamanda dileklerine kavusurlar insallah:) Ben de gebeliğini yeni ögrenenlerdenim cumartesi ve pazar test yaptim ikisinde de cok belirgin bir şekilde çift çizgiyi gördüm pazartesi de muayene icin doktora gittim fakat malum devlet hastanesi, ilgisiz ve çemkiren bi doktorla karşılaşınca sadece kan tahlili yaptirmak istiyorum dedim çıktım. Tahlil sonucuna göre hcg >1000.0 cikti :)5 haftalik hamileyim. Bugün sehir dışında özel doktora gideceğim inşallah iyi bebişin iyi haberlerini alırım
benim kan testini de ypmadılar. sadece belik kesesini gördük onu söylediler başka da bir şey yok..
aile hekimliğined aldırmadım daha.. orada ne oluyor aile hekimliğinde..

evde gebelikl testi pozitif çıkmış biri ilk olarak ne yaptırmalı ...inanın devlette sadece kese var dediler. bu kadar. kaç haftalık. TEST yapılması gerekiyor mu. bundna sonra afedersiniz cinsel ilişki nasıl olmalı ya da olmalı mı..???
bunların cevabını hiç alamadım...:KK43:((

evde gebelikl testi pozitif çıkmış biri ilk olarak ne yaptırmalı ...inanın devlette sadece kese var dediler. bu kadar. kaç haftalık. TEST yapılması gerekiyor mu. bundna sonra afedersiniz cinsel ilişki nasıl olmalı ya da olmalı mı..???
bunların cevabını hiç alamadım...:KK43:((
Cnm bak ben kanda teste baktirdim Bunu saglik ocagindada ogrenebilirsin... adet gunun geldiyse 4 hafta kadardir yani son adet tarihinden itibaren hesapliyorsun. Benim 10. Hafta henuz bi tahlil yaptirmadim zaten 12. Haftada filan yapiyorlar. Rahat ol yeter. Iliskiye gelince ilk uc ay sakincali tabi ama kisiyede bagli benim kanamam oldu ara ara ondan dolayi uzak durduk... seNDE temkinli ol genelde uzan yorma kendini. Bu arada Bende samsundayim ellitane ozel olmasina ragmen dwvlete gidiyorum cunku kendi doktorum giBi kimse olamadi malesef ... sende devlette tek kadin dogumcu varsa bi iki hafta sonra kontrole git baska doktor varsa bide ona gorun. Stres yapma rahat ol.. hayirli olsun tekrar :))

benim kan testini de ypmadılar. sadece belik kesesini gördük onu söylediler başka da bir şey yok..
aile hekimliğined aldırmadım daha.. orada ne oluyor aile hekimliğinde..

Aile hekimliğine mutlaka bildirmen gerekiyor yanilmiyorsam 18. Haftada orada aşı yapacaklar.Ilerleyen zamanlarda surekli tansiyonunu falan ölçtureceksin oyle demisti bana aile hekimim. Yalniz kayit esnasinda sorulan sorulari duyunca dumura uğramıştım bebekten sonra nasil korunacaģına kadar sorup forma yaziyor:KK53:benim gibi sasirma diye soyluyorum:) bu arada hastanede baska doktor varsa bi de onu dene. Eger maddi durumun elveriyorsa özel muayenehanesi olan bi doktor varsa ona da gidebilirsin.ben de sürekli sehir disina gitmek cok yorucu olacagi icin devlet hastanesinde yeni bir doktor kesfettim ona basladim kesinlikle harika.Ayni zamanda özel doktora da gideceğim insallah hayırlısı olur...

6.haftanın içindeyim . Hic ağrı sizi yok. Sadece sabahları yemek yemekte zorlanıyorum. Tek miyim bu konuda ? bir şey mi oldu yoksa bidiga :KK43:

6.haftanın içindeyim . Hic ağrı sizi yok. Sadece sabahları yemek yemekte zorlanıyorum. Tek miyim bu konuda ? bir şey mi oldu yoksa bidiga :KK43:

Ben de hic ağrı sızı hissetmedim 6 haftalikken.sadece 8. Haftadayken kasiklarimda sanci oldu o da bayram zamani usuttugum icin olabilir diye düşündüm gecti zaten. Sen kalbini ferah tut insallah bisey olmaz sağ salim tutunmuştur o yerine

biz de bugün kalp atımlarını duyduk eşimle :) çok çok çok güzeldi. tabi 8 buçuk yıl bekleyince o anı , inanamadık bi sevindirik olduk :) doktorum muayene dışında pek konuşmuyor hamilelik hakkında bilgi vermiyor ama hamile kalmamı sağladığı için gözümde en kıymetli doktor.
dün aklıma gelip aile hekimimi (taşındıktan sonra değiştirmemiştik) eve yakın bir a.s.m. ye aldım. bugün kalp atımını duyduktan sonra uğramamı ve sisteme gebe olarak işlemeleri gerektiğini söylediler. gebe takip önemliymiş.

biz de bugün kalp atımlarını duyduk eşimle :) çok çok çok güzeldi. tabi 8 buçuk yıl bekleyince o anı , inanamadık bi sevindirik olduk :) doktorum muayene dışında pek konuşmuyor hamilelik hakkında bilgi vermiyor ama hamile kalmamı sağladığı için gözümde en kıymetli doktor.
dün aklıma gelip aile hekimimi (taşındıktan sonra değiştirmemiştik) eve yakın bir a.s.m. ye aldım. bugün kalp atımını duyduktan sonra uğramamı ve sisteme gebe olarak işlemeleri gerektiğini söylediler. gebe takip önemliymiş.
belki bizde yarın duyarız .heyecanlı bekleyiş sürüyor

Hah simdi bende ayni durumdayim. Saglikocagina kaydim cikmadi..birazda uzakbiryerde.pazartesi gidip oturdugum semte aldiricam. Doktor konusunda ayni durumdayiz malesef.yeni dr arayisindayim soguk agzindan cimbizla laf alinan bi adam drum.bide özel hastane üstelik. Ama henüz iyi dr bulamadim

Ben o zaman çok şanslıyım biz kalp atışını duymayi beklemiyorduk doktorum kısa bi süre açtı sesi duyduk eşime dönüp"duydun mu babacık bak bebeğin sesi" dedi.Uzun uzun anlatıyor sordugum soruya cevap veriyor.Devlet hastanesinde bu bahsettigim doktor.İnsallah hepiniz iyi doktorla karşılaşırsınız. İlk gittigim doktordan bahsetmiştim kadın o kadar sinir bozucuydu ki sadece tahlil yaptıracgim muayene olmam ben dedim çıktım odasindan.

Ben o zaman çok şanslıyım biz kalp atışını duymayi beklemiyorduk doktorum kısa bi süre açtı sesi duyduk eşime dönüp"duydun mu babacık bak bebeğin sesi" dedi.Uzun uzun anlatıyor sordugum soruya cevap veriyor.Devlet hastanesinde bu bahsettigim doktor.İnsallah hepiniz iyi doktorla karşılaşırsınız. İlk gittigim doktordan bahsetmiştim kadın o kadar sinir bozucuydu ki sadece tahlil yaptıracgim muayene olmam ben dedim çıktım odasindan.
ilk kacinci haftada duydun ?

benim doktorum muayene esnasında kibar hatta eşimin aklına gelmedi özellikle kameraya çektirdi. kısa kısa çok kere dinletti kalp sesini. hatta çok kısa ben de görünüyorum görüntüde . saf bi salaklıkla karşıdaki ekrana tüm dişler görünecek şekilde gülerek bakıyorum. ancak arkadaşlar anlatıyor hekimim şunu anlattı şunu söyledi diye o yüzden doktorum kısa ve net geçiyor gibi geldi. tabi şımarıklığım da olabilir :) bu arada 7 +2 imişim :)

X