Gebeliğin İlk Aylarında Çok Kilo Alan Var mı ?

aydil0965

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2012
81
0
kızlar 16+2 hamileyim 7 kilo aldım (( ödem de var.üstelik kolesterol hastasıyım. yok mu benim gibi olan. kilo almam durur mu ki.sağlıklı olsam umurumda değil ama kolesterol var işte genetik.ilaç kullanıyordum gebelikten önce.neyse işte benim gibi çok kilo alan var mı yardım edin ((

bence hemen doktorunuzdan yardım almaya başlayın diyetisyene yönlendirsin son aylarda cok daha fazla zorlanırsınız ve bebek için de çeşitlitehlikeler oluşabilir

ben ilk ay 4 kilo almistim,daha sonra 2-3kilo aldim her ay sonra doktorum uyarim az az SIK SIK ye dedi yaglidan,pilav ve makarnadan uzak dur dedi boylececayda 1 kilo alirsin dedi bende oyle yaptim vee4kilo verdim 1ayda ama bebek normal kilo aldi,bendede odem cok vardi hatta son zamanlar terligi zor giyiyordum ama dogumdan hemen sonra 13kilom gitti zaten cogu odemdi 15gun sonra 3kilo daha vermistim ahhh su sut olsun diye yediklerim olmasaydi simdi hic kilo problemim olmayacakti ) oglumda 3690 gram dogdu az ve SIk yemem Onun kilosunuu etkilemedi

ay canım içime su serpildi. bende dikkat etsem bölye olur mu ki inşallah durur kilo alma problemim.60 la hamile kaldım.normalde çok hızlı kilo alırım. 67 kiloyum şu an.

sen soyleyince hatirladim en onemlisi tuzu kesmek ben tuzsuz light peynir aliyordum yemeklerde tuzu azaltmistim

hatta ilk ay 4 kilo aldım. 2 ay hiç almadım. en son 28 haziran günü kontrole gittim hiç kilo almamışım doktorum aferin dedi. ikinci gün yola çıkıp aydına geldik ve ben 1 gün sonra tartıda 3 kilo fazla geliyordum burası çok sıcak 1 hafta yüzdüm.ama yürüyüş yapamıyorum sıcaktan. ama 1 günde 3 kilo nasıl aldım bilmiyorum

bende 57 ile hamile kaldim 73ile dogum yaptim hatta son gunlerde tartmadi doktor cok odem vardi diye dahada kilo almisimdir,dogumdan hemen sonra 60 oldum 15 gun sonrada 57-58 mi olmustum ama son zamanlarda uyaninca hemen yere badamiyordum ayaklarim cok aciyordu doktorun sorun yok diyorsa O'na guven.....

bende 57 ile hamile kaldim 73ile dogum yaptim hatta son gunlerde tartmadi doktor cok odem vardi diye dahada kilo almisimdir,dogumdan hemen sonra 60 oldum 15 gun sonrada 57-58 mi olmustum ama son zamanlarda uyaninca hemen yere badamiyordum ayaklarim cok aciyordu doktorun sorun yok diyorsa O'na guven.....

çok saol canım içim çok rahatladı valla bebişim sağlıklı olsun başka şey istemiyorum.kilolar yüzünden o sağlıksız olmasın da

aklima gelmisken soylemek istedim vucudumun su tutmasindan dolayi ayagimda tirnak batmasi olmustu bu yuzden dikkatli ol rahat ayakkabi giy hatta terlik giy eger batik olursa tedavisi biraz can yakici

21.haftamda en so kontrole gıttıgımde taoplamda 10 kg almıştım cnm ama bunun 7 kg sını 1 ayda aldım dr um elevıtı kestı bakalım bu ay sonunda durum ne olcak

canım seninle aynı kiloda hamile kalmışız bende şuanda 72 kilodayım ama dediğin gibi son 2 haftadır ayaklarım çok fazla şişmeye başladı ve sabah kalkıp yere bastığımda ayaklarımın altı acıyor.neyse ki az kaldı hayırlısıyla bunlarda geçer

21.haftamda en so kontrole gıttıgımde taoplamda 10 kg almıştım cnm ama bunun 7 kg sını 1 ayda aldım dr um elevıtı kestı bakalım bu ay sonunda durum ne olcak

elevitiniştah açıp kilo yaptığını okumuştum bi yerde o yüzden akşam almaya başlamıştım ben

canım çok kilo almışsın ya mutlaka dengelemelisin çünki, kilo hamileliğin son 2 ayında alınır 10,20hatta30 alan dahi olur ona göre.ben ve arkadaşlarım hep hamileliğin son 2 ayında15ila25 kilo arasında değişen kilolar almışız tabi içinde ödemli olanda vardı ama genede dikkat et.gece yemek asla yeme ekmeği kepekliye çevir ve mutlaka diyetisyene danış.aldığın her kilo ilerki aylarda sana oldukça zorluk verecektir çocuğun büyümesi ve aldığın kilolar belin omurgan ve tüm organlarında hissedilecektir bundan dolayı kilo az olmalıdır heleki ilk aylar.hergün geceleyin ve sabah yarımşar saat yürüyüş yap.ben mutlaka hergün bir saate yakın yürürdün gebelik sporumuda yapardım gecede yemezdim çook dikkatli ve programlı yerdim ona ragmen son 2 ay 19 kg aldım.ama yaptığım yürüyüş ve beslenme tarzımın sonucu olarak çok kolay kilo verdim iki hamileliğimdede bu böyle oldu.

bende decavit kullanıyorum. benim gibi olanlarda varmış demekki. bende kendimi çok anaormal hissettim böyle olunca.içimi rahatlattınız çok saolun kızlar.

19 kiloyu sadece son iki ayda mı aldın:26: bence hamileliğin tamamında 19 kilo almışsındır.yani 2 ayda bu kadar kilo aldıysan buda hiç normal değil bence

bu arada benimde sabahları ayaklarım ağrıyo garip bi şekilde yere basınca. hatta ben bunun sahilde olduğunu sandım önce.taş batmıştır dedim ama geçmedi sabahları ağrıyor demmek ki ödemden oluyormuş.ama benim ödem erken başladı.35 numara ayakkabı giyerdim hatta ayağıma göre bulamazdım. şimdi 36 oldum.daha 4. ayda böyleyim yani offffffffffff.

19 kiloyu sadece son iki ayda mı aldın:26: bence hamileliğin tamamında 19 kilo almışsındır.yani 2 ayda bu kadar kilo aldıysan buda hiç normal değil bence

bencede çok almışsın. ayyy bende son aylarda çok alamasam bari.bende yürüyüş yapıyorum tatlım. yüzüyorum. ama faydası olmuyor.aldım işte 7 kilo.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…