- 18 Ağustos 2011
- 525
- 788
- 103
- Konu Sahibi Haydarinna
-
Veteriner olarak net ve bilimsel bir bilgi vereyim o zaman size.. kedi/köpek tüyünü yutarsan kist olur bilgisi eksik bir bilgidir. Köpekler veya kediler çiğ bir besin yerlerse bağırsaklarında parazit oluşma ihtimali vardır. Bu bağırsakta ki parazitlerin yumurtaları dışkı yoluyla poposunun etrafındaki tüylere yapışır. Sizler bu tüyü yutarsanız kist meydana gelir. Ama bu evde ki değil sokakta ki, sebzelerinizden, kuşlardan bile kapılabilir. Eğer evde köpek/kedi besliyorsanız 2-3 ayda bir düzenli olarak KİST İLACINI yaptırmanız gerekir. Halk arasında kist aşısı diye bilinir. Köpeklere hap şeklinde de verilebilir. Bunu düzenli olarak yaptırırsanız tüyünün saçınızdan bir farkı yoktur. Sakın vazgeçmeyin ondanmerhaba arkadaşlar son 3 aydır gebelik için uğraşıyorum. Evimde 1 buçuk yaşında bir köpeğim var. Onu çok seviyorum insanın stresini alıyor ve çok iyi bir dost. En zor günlerimde yanımda oldu hep ve ben onu sokakta buldum sonra bırakamadım. Biraz yaramaz bir köpek sanırım çok şımarttım bu nedenle evime çok misafir kabul edemiyorum. Gebeliğe hazırlandığım bu süreç içerisinde çevremde bazı insanlar hayvan tüyünün zararlı olacağını söylüyor fakat yurtdışında genelde bebekle köpek aynı evi paylaşmakta olduklarını görüyorum ve araştırmalarım sonucunda kimisi zararlı kimi zararsız diyor. Kafam karışık köpeğimi bırakmak istemiyorum ama doğacak evladımında zarar görmesini istemiyorum bu konuda fikirlerinize ihtiyacım var. Teşekkürler
Çişi ne zaman yapıyor ne şartlar altında yapıyor ve ne zaman değişti huyuKimse var mı 5 yaşında köpeğim var ve şuan çiş sorunları yaşıyoruz
Isırma huyunu değiştirmek zor yöntemi vardır ama zordur. Eğer ısırdığında geri çekilip ondan korktuğunuzu belli ettiyseniz öğrenilmiş bir hareket olarak onda kalır. Bebeğinize zarar kesinlikle vermez diyemiyorum %50 bir durum cinsi terrier mi?Bende vazgeçmek istemiyorum apartmanda olmama rağmen ve çevremde ki insanlara rağmen bırakmadım da lakin ben köpeğimi sanırım çok iyi eğitmedim oldukça kıskanç ve şımarık ve bazı yakınlarımı ısırdı
Bebeğime de zarar veririm kıskançlıktan bilmiyorum çünkü beni de bi kaç kez ısırmasına rağmen onu seviyorum ve vazgeçemiyorum
Isırma huyunu değiştirmek zor yöntemi vardır ama zordur. Eğer ısırdığında geri çekilip ondan korktuğunuzu belli ettiyseniz öğrenilmiş bir hareket olarak onda kalır. Bebeğinize zarar kesinlikle vermez diyemiyorum %50 bir durum cinsi terrier mi?
Üzüldüm bizim evde 1 köpek 2 kedi var hep köpeklerle büyümüş biriyim onun adına da sizin adınıza da üzüldüm umarım ileride bebeğinizle büyüyecek bir dost edinirsiniz ve ömürlük dost olur..Merhaba maalesef ayrılmak durumunda kaldık. Kırma bir köpekti aklıma geldikçe üzülüyorum
Çok çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için yatmadan tuvaletini yapıyorÇişi ne zaman yapıyor ne şartlar altında yapıyor ve ne zaman değişti huyu
5 yaşında pincher kızım yalnız kalmaya alışık değildi kaldığında yapıyodu gerçi bile bile inadına ama evlendiğinizden beri hergece kalkıyo halıya çiş yapıyor artık halıları yıkatmaktan bezdim.. 5 senedir 1 kere bile yalnız uyumamıştır ama artık 1 haftadır kapatıyorum yatarken ve işteyken çok üzgünüz ama mecburum:....( ve bile bile yapmasına deliriyorum bilerek yapıyo çok akıllıÇişi ne zaman yapıyor ne şartlar altında yapıyor ve ne zaman değişti huyu
O kapalı diye ben uyku uyuyamıyorum o üzgün ben üzgün ama bile bile yapıyor alışıcaz mecburen artık dayanamıyorum çünkü inanıcağınız gibi değil delirtiyo beni saklanıyor sonra sabah kafa çeviriyor bal gibi biliyor yaptığını kızdığımıÇok çok teşekkür ederim cevap verdiğiniz için yatmadan tuvaletini yapıyor
5 yaşında pincher kızım yalnız kalmaya alışık değildi kaldığında yapıyodu gerçi bile bile inadına ama evlendiğinizden beri hergece kalkıyo halıya çiş yapıyor artık halıları yıkatmaktan bezdim.. 5 senedir 1 kere bile yalnız uyumamıştır ama artık 1 haftadır kapatıyorum yatarken ve işteyken çok üzgünüz ama mecburum:....( ve bile bile yapmasına deliriyorum bilerek yapıyo çok akıllı
5 kedi+1 kopek ve iki bebegim var. İnsanlari dinlemeyin, hepimiz gayet saglikliyiz cok sukur. Ben bunlar bebek dogunca ne olacak diye soran insanlara, "onlara kardes geliyor" diye cevap verdim. İyi ki de oyle yapmisim, asla 4 ayakli yavrularimi birilerine veremezdim; versem de vicdan azabindan olurdum sanirim
İnsanlar “e onlari verirsin artik” dedi bir sure. Sanki ben kendi cocugumu dogurana kadar onlarla oyalanmisim gibi bir tavir sergilediler. Ben de dedim ki vermeyecegim cocuklarimi, koylerde bebekler hayvanlarla buyuyor, yurtdisinda da her evde en az bir hayvan var; kimsenin cocuguna bir sey olmuyor da benimkine neden olsun? Boyle boyle sustular sonundaiste aradigim ornek :) evimde 5 kedim var ama biliyorum hamile kalirsam ve dogurursam laf soz cok isitip sinirlerini bozucam. bununla nasil basa ciktiniz? ne zorluklar yasadiniz nasil astiniz?
İnsanlar “e onlari verirsin artik” dedi bir sure. Sanki ben kendi cocugumu dogurana kadar onlarla oyalanmisim gibi bir tavir sergilediler. Ben de dedim ki vermeyecegim cocuklarimi, koylerde bebekler hayvanlarla buyuyor, yurtdisinda da her evde en az bir hayvan var; kimsenin cocuguna bir sey olmuyor da benimkine neden olsun? Boyle boyle sustular sonunda
Benim kedilerim sakindi, o yuzden bir sorun yasamadik ama tabi ki hayvanlar bir sure ilgisiz kaliyor cunku kendinizle bile ilgilenecek haliniz kalmayabiliyor arada. Onun disinda sorunuz varsa dm atin isterseniz, cunku burayi gec farkediyorumevet, bunun savasini daha simdiden bende yapiyorum. peki cocuk olduktan sonra yasadiginiz zorluklar oldu mu? bunu nasil duzenleyebildiniz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?