Gebeliğe Hazırlık Gebeliğe Hazırlık Testleri

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

KirazHanim

08.04 🌏
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2014
7.294
9.092
Merhabalar,
tecrübeli annelere/gebelere bir sorum olacak.. hamile kalmaya karar vermeden önce malumunuzki bi takım testler ve kontroller yaptırmak gerekiyor. bu testler için reglken mi gitmek gerekiyor kadın doğum doktoruna, yoksa regl değilken mi gitmek gerekiyor. bilgisi olanlar cevap verirse sevinirim. ona göre randevu alacağım..

öyle testler mi varmış ben konuya baya uzağım işi pişirme kısmını biliyorum sadece :KK45:
takipteyim :KK59:
Varmış, ben de yeni öğrenmeye başlıyorum :skandal:

Kan grubu
Pelvik ultrasonografi
Tam idrar tahlili
Tam kan sayımı
Rutin biyokimya (Açlık kan şekeri, üre, kreatinin, SGOT, SGPT),
Kanama profili (Kanama ve pıhtılaşma zamanları, APTT, PTT, fibrinojen)
TORCH testleri (Toxoplasma, Kızamıkçık, Sitomegalovirüs, Herpes)
(gerekirse) serum B12 ve folik asit düzeyleri olarak özetlenebilir.

Merhabalar,
tecrübeli annelere/gebelere bir sorum olacak.. hamile kalmaya karar vermeden önce malumunuzki bi takım testler ve kontroller yaptırmak gerekiyor. bu testler için reglken mi gitmek gerekiyor kadın doğum doktoruna, yoksa regl değilken mi gitmek gerekiyor. bilgisi olanlar cevap verirse sevinirim. ona göre randevu alacağım..
Ne testi yaptıracaksınız yumurta durumunu kontrol etmekmi yoksa kan sayımı b12 gibi sağlık testlerimi iki kere hamile kaldım ilkini doğurdum Bunuda allah nasip ederse doğurcam hiç bir test yaptırmadım yada yapılması gerektiğini belirten bi talep almadım doktordan sadece şunu söyleyebilirim gebe kalmadan 3 ay önce folik asit kullanmanız gerekiyor

Ne testi yaptıracaksınız yumurta durumunu kontrol etmekmi yoksa kan sayımı b12 gibi sağlık testlerimi iki kere hamile kaldım ilkini doğurdum Bunuda allah nasip ederse doğurcam hiç bir test yaptırmadım yada yapılması gerektiğini belirten bi talep almadım doktordan sadece şunu söyleyebilirim gebe kalmadan 3 ay önce folik asit kullanmanız gerekiyor
İşte yumurtaları filan kontrol ettirmek için, her şey yolunda mı diye, eğer sıkıntılı durumlar varsa önceden önlem almak için.

Kan grubu
Pelvik ultrasonografi
Tam idrar tahlili
Tam kan sayımı
Vit D de isteyin.

Kan grubu
Pelvik ultrasonografi
Tam idrar tahlili
Tam kan sayımı
Tiroid kontrolü de yaptırın gitmişken hamilelikte ve hamile kalmada sorun yaratabilir.

Ben ilk regl değilken gittim
Hormon
Smear
Vajinal ulturason
Genetik trombofili paneli
Kromozom analizi
Yapıldı sonra reglin 3 .günü gittim tekrar hormon bakıldı ve karından ulturason.
Sanırım tam kan sayımı yapsanız daha iyi olur( birde troidlere baktirdim)

Vit D de isteyin.
Tiroid kontrolü de yaptırın gitmişken hamilelikte ve hamile kalmada sorun yaratabilir.
Canım adetin 3. Günü git
Ben ilk regl değilken gittim
Hormon
Smear
Vajinal ulturason
Genetik trombofili paneli
Kromozom analizi
Yapıldı sonra reglin 3 .günü gittim tekrar hormon bakıldı ve karından ulturason.
Sanırım tam kan sayımı yapsanız daha iyi olur( birde troidlere baktirdim)
Tüm önerilerinizi dikkate alıyorum.
Konu açmam çok iyi oldu 🙏🏻

Bende hamile kalmadan önce hiç test yaptırmadım, daha doğrusu planlı bi hamilelikte değildi benimkisi. Evde yaptığım test pozitif çıkınca doktora gittim tam kan tetkiki ve tam idrar tetkiki istedi, o zaman yaptırdım hepsini ve folik asit verdi bana aynı gün.

ben yumurtaliklarla ilgili degil de kan testlerini yaptirmistim, iste seker d vitamini falan,
bu tarz testler icin istediginiz zaman gidebilirsiniz zaten.

bir de ben dis kontrolune gitmistim, cunku hamilelikte bir cok dis tedavisini yapamiyorsunuz, o yuzden yakin zamanda bir dis sikintisi ongoruluyorsa onun da onlemini almak gerekiyor hamilelik oncesi.

Valla ben d.kontrol hapi kullaniyodum gittim dedim biz cocuk istiyoruz artik. İlacı nasil birakmam gerektigini anlatti. Vajinal ultrasonla muayene etti iste durum ne vs. Sonra folik asite baslatti. Oyle o bu su testi yapilmadi hic.

Bende hamile kalmadan önce hiç test yaptırmadım, daha doğrusu planlı bi hamilelikte değildi benimkisi. Evde yaptığım test pozitif çıkınca doktora gittim tam kan tetkiki ve tam idrar tetkiki istedi, o zaman yaptırdım hepsini ve folik asit verdi bana aynı gün.
Ben de çok isterdim plansız hamile kalmak ama korunurken çok ihtimal vermiyorum, yıllardır da hamile kalmadım zaten.
ben yumurtaliklarla ilgili degil de kan testlerini yaptirmistim, iste seker d vitamini falan,
bu tarz testler icin istediginiz zaman gidebilirsiniz zaten.

bir de ben dis kontrolune gitmistim, cunku hamilelikte bir cok dis tedavisini yapamiyorsunuz, o yuzden yakin zamanda bir dis sikintisi ongoruluyorsa onun da onlemini almak gerekiyor hamilelik oncesi.
Diş hekimi çok iyi fikir, dişlerimle ilgili hiç sıkıntım olmadı bu zamana kadar ama hamilelikte dişlerle ilgili problem çıkabiliyormuş, dikkate alacağım teşekkürler 🌸

X