Gebeliğe Hazırlık Gebeliğe Hazırlık Testleri

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Ben de çok isterdim plansız hamile kalmak ama korunurken çok ihtimal vermiyorum, yıllardır da hamile kalmadım zaten.

Diş hekimi çok iyi fikir, dişlerimle ilgili hiç sıkıntım olmadı bu zamana kadar ama hamilelikte dişlerle ilgili problem çıkabiliyormuş, dikkate alacağım teşekkürler 🌸
hormonal değerler ve yumurta takibi için reglin 2 ya da 3. günü gitmen gerekiyor. Prolaktin (süt) hormonuna da baktırabilirsin. (söylemeden bakmıyorlar genelde) Yüksek olduğunda gebeliğe engel oluyor. Rahim kalınlığı kontrolleri de genelde bu dönemde yapılıyor.

Merhabalar,
tecrübeli annelere/gebelere bir sorum olacak.. hamile kalmaya karar vermeden önce malumunuzki bi takım testler ve kontroller yaptırmak gerekiyor. bu testler için reglken mi gitmek gerekiyor kadın doğum doktoruna, yoksa regl değilken mi gitmek gerekiyor. bilgisi olanlar cevap verirse sevinirim. ona göre randevu alacağım..

Reglinin 3. Gününde gidebilirsin

Ben düşünmeye başladığımda önce 20 lik dişlerimi çektirdim :)
Sonra doğum kontrol hapını bıraktım
İlk reglimi olunca kontrolleri ve tahlilleri yaptırdım
Folik asite başladım. Ovulasyon testlerini aldım, sağlıklı beslenmeye başladım ve deneme yaptık. O ay da hamile kaldım:) işimi şansa bırakmam :KK70: darısı başınıza

Diş hekimi çok iyi fikir, dişlerimle ilgili hiç sıkıntım olmadı bu zamana kadar ama hamilelikte dişlerle ilgili problem çıkabiliyormuş, dikkate alacağım teşekkürler 🌸

Bir de bende olmadi ama cok kusan arkadaslarda agiz kokusu oluyor malum,
bu yuzden dislerde tas varsa hamilelik oncesi temizletmek de fayda saglayabilir, doktorunuza bunu da sorun bence.

Ben düşünmeye başladığımda önce 20 lik dişlerimi çektirdim :)
Sonra doğum kontrol hapını bıraktım
İlk reglimi olunca kontrolleri ve tahlilleri yaptırdım
Folik asite başladım. Ovulasyon testlerini aldım, sağlıklı beslenmeye başladım ve deneme yaptık. O ay da hamile kaldım:) işimi şansa bırakmam :KK70: darısı başınıza

ben de oyle yaptim,
planli hamilelik madem, tam planli olsun :nazar:

İşte yumurtaları filan kontrol ettirmek için, her şey yolunda mı diye, eğer sıkıntılı durumlar varsa önceden önlem almak için.
Bence bir şekilde çok incelendiği zaman takıntı haline geliyo ve bebek işleri zorlaşıyor bence folik asitinizi alıp kullanmaya başlayın ve bebek için değil normal ilişkinize devam edin su akıp yolunu buluyo yani bencesi tabi yinede siz bilirsiniz 😉

Bence bir şekilde çok incelendiği zaman takıntı haline geliyo ve bebek işleri zorlaşıyor bence folik asitinizi alıp kullanmaya başlayın ve bebek için değil normal ilişkinize devam edin su akıp yolunu buluyo yani bencesi tabi yinede siz bilirsiniz 😉
Normal ilişkiyle yapsak keşke, eşim bide ikiz diye başımı yiyor, aşılama denemek istiyor 🤦🏻‍♀️

Bazı hormon testleri var, mesela proklaktin gibi eğer bunun gibi birşey için gidecekseniz adetin 2. Veya 3. Günü isterler. Onun dışındaki normal kan ve hormon testini her zaman verebilirsiniz. Bence kadın doğum doktorunuz sizi yönlendirir bu konuda.

Merhabalar,
tecrübeli annelere/gebelere bir sorum olacak.. hamile kalmaya karar vermeden önce malumunuzki bi takım testler ve kontroller yaptırmak gerekiyor. bu testler için reglken mi gitmek gerekiyor kadın doğum doktoruna, yoksa regl değilken mi gitmek gerekiyor. bilgisi olanlar cevap verirse sevinirim. ona göre randevu alacağım..
Ben sadece folik a site başlamıştım bide tam kan sayımı yaptırmıştım bebek planladığımız zaman

Reglinin ilk 3 günü giderseniz, oluşan yumurtalarınızı görürsünüz. Sağ ve solda kaç tane söyler.
Reglinizi düzenli oluyor iseniz atıyorum 28 günde bir olduğunuzu varsayarsak.
Regl olduğunuz ilk günden sayarak 14. Güne kadar giderseniz olgunlaşmış yumurtalarınızı görürsünüz.
Fakat ultrasonda, rahimde yada tüplerde sorun varsa gözükmez.
Gebeliği düşünüyor iseniz elenatalın vitamin takviyesi var, hamilelik öncesi ve sonrası kullanılan. Folik asit B12 dışında yararlı başka vitamin mineral vs Ler var. Gerçekten işe yarar bı takviye.

Bu testleri yaptırmadım, bilmiyordum çünkü. Sadece smear testi yaptırdım ve doktor ultrason ile doktor baktı. Folik asite başlamamı tavsiye etmişti ama ben hamile kaldıktan sonra başladım.

Siz yaptırın mutlaka bilseydim bende yaptırırdım.

Merhabalar,

Regl degilken git. Öncesinde sağlık ocaginda kan ve idrar testlerini yaptır onlari da göster doktora. Doktor muhakkak sana folik asit verecek. Hamile kalmadan önce başlamak çok iyi arastirabilirsin internetten. Dişlerinde problem varsa yaptır. Vee idrar yolu enfeksiyonun varsa iyilesmeden hamile kalma çünkü hamileyken cok zor geciyo hamileyken ilac kullanmak zorunda kalırsın. Benim enfeksiyon hamileyken başladı geçmiyor ilaç bile faydaetmiyor

İkiz mi adam delirmiş olmalı
Biz tekiyle başa çıkamıyoruz valla bi daha düşünsün
Tek çocuk istemediğimiz için ikiz istiyoruz aslında, 1 tane olursa ikinciyi de yapacağız çünkü allah kısmet ederse.
Aynı süreci iki kez yaşamayalım diye ikiz olsun diyoruz da bizimki hayal işte, bakalım doktorlar ne diyecek.
Reglinin ilk 3 günü giderseniz, oluşan yumurtalarınızı görürsünüz. Sağ ve solda kaç tane söyler.
Reglinizi düzenli oluyor iseniz atıyorum 28 günde bir olduğunuzu varsayarsak.
Regl olduğunuz ilk günden sayarak 14. Güne kadar giderseniz olgunlaşmış yumurtalarınızı görürsünüz.
Fakat ultrasonda, rahimde yada tüplerde sorun varsa gözükmez.
Gebeliği düşünüyor iseniz elenatalın vitamin takviyesi var, hamilelik öncesi ve sonrası kullanılan. Folik asit B12 dışında yararlı başka vitamin mineral vs Ler var. Gerçekten işe yarar bı takviye.
Ben en iyisi reglimin 3.günü gitmekle işe başlayayım. teşekkürler.

Tek çocuk istemediğimiz için ikiz istiyoruz aslında, 1 tane olursa ikinciyi de yapacağız çünkü allah kısmet ederse.
Aynı süreci iki kez yaşamayalım diye ikiz olsun diyoruz da bizimki hayal işte, bakalım doktorlar ne diyecek.

Teoride güzel de pratikte zor iş
Erken doğum, zor hamilelik, komplikasyonlar vs vs
Hayırlısı olsun inşallah

Merhaba,
Allah hayırlı zamanda hayırlı evlat verir inşallah.
Adetinizin 2-3. günü gidin tüm testlerinizi yaptırın.
Eşiniz de perhizli şekilde gidip testlerini yaptırsın.
Hakkınızda hayırlısı olur inşallah :emir_bebek::nazar:

Ne testi yaptıracaksınız yumurta durumunu kontrol etmekmi yoksa kan sayımı b12 gibi sağlık testlerimi iki kere hamile kaldım ilkini doğurdum Bunuda allah nasip ederse doğurcam hiç bir test yaptırmadım yada yapılması gerektiğini belirten bi talep almadım doktordan sadece şunu söyleyebilirim gebe kalmadan 3 ay önce folik asit kullanmanız gerekiyor
Bende korunmuyorum adet dönemimde sancım çok oluyo o yüzden dr a gitmeyi düşünüyorum adetin
Merhabalar,

Benim adet dönemlerimde sancım çok fazla oluyor hastenelik oluyorum her ay... Dr. a gitmeyi düşünüyorum genelde adetin 3. günü git diyenler oldu Birde gebelik düşünüyorsan folik asite başlaman gerek diyenler var.

Bende korunmuyorum adet dönemimde sancım çok oluyo o yüzden dr a gitmeyi düşünüyorum adetin

Benim adet dönemlerimde sancım çok fazla oluyor hastenelik oluyorum her ay... Dr. a gitmeyi düşünüyorum genelde adetin 3. günü git diyenler oldu Birde gebelik düşünüyorsan folik asite başlaman gerek diyenler var.
Ben reglimin 2.günü doktora gittim 2 hafta önce, folik asite başlamamı söyledi, başladım.
Bir de testler ilgili olarak regl döngünde sıkıntı yoksa testleri yapmaya gerek yok dedi, yumurtalıklarıma baktı herşeyin yolunda olduğunu söyledi. Smear testi ve vajinal muayene için çağırdı ek olarak.

X