En doğrusu böyle yapmak sanırım. Bu konuyu artık konuşmak istemiyorum demek en kırmadan söyleme şekli. Çok sağolun güzel yorumunuz içinAllah , size ve tüm isteyenlere ; sizin için doğru zamanda , hayırlısıyla hayırlı , sağlıklı evlatlar nasip etsin.
Komşunuz kötü niyetli olmayabilir ; gerçekten sizi düşünerek doktor ismi vs duyar duymaz , unutmadan sizinle paylaşmak istemiş olabilir.
Komşunuz da dahil , bu konuyu insanların konuşmasından rahatsız olduğunuz anda tatlı bir dille sona erdirmekte sizin elinizde.
Konuşulmasını istemiyorsanız , "Allah ne zaman nasip ederse ; hayırlısını hayırlısıyla,sağlıkla bana ve tüm isteyenlere versin ; bu konuyu konuşmayalım artık" diyebilirsiniz.
Ayıp olduğundan değil de bunu kendimin bi kusuru olarak görüyorum ve herkesin bu kusurumu bilmesini istemiyorumAyıp birşey mi ki
Evet. Ben de ilaç kullandım 2 ay. İlaç kullanınca hamile kalan çok kişi olmuş ama bende o da olmazdı maalesef. Ben de soranlara böyle söyleyeceğim arrıkO dediğin hormon sorun değil canım ilaçla hemen düşüyor benim de yüksek çıkmıştı Bi ara sonra ilaç kullandım düzeldi. Ayrıcı böyle şeylerin soylenmesin den hoşlanmıyorsan kimseye duyulma insan hassas oluyor üzülüyor yanlış bişi olmasa da bende öyle bunu geç anliyanlardanim herkes bilirdi ne kdr çok çocuk istediğimi o kdr çok patavatsız olurlardı sonra kızdım dedim sizi ilgilendiren bişi değil bu benim özelim snra kafam rahat etti
Bi ara ben de rahattım. İşin başlarında. Rahatladığımın 2.ayında bebek olmuştu. İşte düşük oldu sonra. Ondan sonra aasssssssla rahat olamadım. Kafamın bi yerinde sürekli o düşünceler var. Sürekli yumurtlama olacak mı olmayacak mı onu düşünüyorum. Şimdi de 1 ay gecikti zaten. Yani şu an hamile kalmamın çok zor olduğunun farkındayım. Ona rağmen boş veremiyorum bir türlüProlaktin cok onemsemeyin herseyin basi stres benimki 29 du sanirim ilacla indi arkd 50 idi ilac kullanmadan hamile kaldi dr bile sasirdi kiz cok rahatti nasilsa prolaktinden hamile kalamam diyordu kalmis o rahatlıkla. Beyin den film bile cekildi yukseklikten ötürü
Ben ilacla indirdim cok sonra bebek oldu kafamız rahat dedigimiz zaman
Düşük olduğunda bebeğiniz ne kadarlıktı? Gerçekten stresin büyük önemi var, ne zaman olursa olur diyip kafanızı rahat bırakıyorsanız o ay oluyor. İnşallah en hayırlı zamanda size de nasip olurBi ara ben de rahattım. İşin başlarında. Rahatladığımın 2.ayında bebek olmuştu. İşte düşük oldu sonra. Ondan sonra aasssssssla rahat olamadım. Kafamın bi yerinde sürekli o düşünceler var. Sürekli yumurtlama olacak mı olmayacak mı onu düşünüyorum. Şimdi de 1 ay gecikti zaten. Yani şu an hamile kalmamın çok zor olduğunun farkındayım. Ona rağmen boş veremiyorum bir türlü
Size care arıyor gercekten. Tabi keşke insan içinde yapmasaymis ama belki de orada o konuşma geçti dalginligina geldi ve bir heyecanla aradı sizi. Hem başka sorun varsa da oradakilere de sormak içindir. Çünkü bizde bir arkadaşın sorununu bu şekilde çözdük şimdi ucuzleri var düşün ki 10 seneden sonra. Eger rahatsizlik hissettiyseniz tatlı bir şekilde rahatsızlığınızi dile getirin.Kızlar ben 3 sene biraz geçiyor evliyim. Evlendikten 1 sene kadar sonra hamile kaldım. Hemen arkasından düşük oldu. Düşükten sonra da istedik bebek ama 2-2.5 senedir olmuyor. En son doktora gittiğimde prolaktin değerim yüksek çıkmıştı. Yumurtlama olmuyordu. Problemim bu.
Şimdi bizim bi karşı komşu var. 15 senelik falan komşu. Çok yakınız. Yakın olduğumuz için de ister istemez bazı şeyleri anlatıyoruz. 3-4 ay kadar önce beni aradı. Yanında başkalarının da sesi geliyordu. İşte bana dedi ki senin şu şu değerin mi yüksekti diye. Ben de evet dedim. Sonra işte falancanın da o değeri yüksekmiş. Şunu yapmış. Bebeği olmuş şimdi. Sen de dene dedi. Biraz sinir oldum. Çünkü toplum içinde de böyle konuşmasına lüzum yoktu.
Geçenlerde de o komşumuzun erkek kardeşinin arkadaşının karısının çocuğu olmuş. Evet. Cidden dıdısının dıdısı. Kadının da problemi varmış yine. Komşumuz da erkek kardeşine demiş ki ‘ o doktorun adını sanını iyi öğren sevgiye söyleyeceğim ‘ demiş. Bana yani. Şok oldum duyunca. Bunu bana değil de anneme söylemiş. Annem de ben söylemem sevgiye , cesaretin varsa sen söyle demiş.
Şimdi uzun süreli gebelik istemlerinde insanlara bebek istemediğimizi mi söylemek gerekir acaba? Yani sürekli bi istiyoruz ama olmuyor şeyinde olmak mı gerekiyor? İnsanların bu tavırları gerçekten kalp kırıcı oluyor artık. Ne kadar kendilerince iyi niyetli olsalar da.
Siz bu dönemlerde ne yaptınız? Nasıl bi tavır takındınız?
Özelden msj atamiyirum bu ara bana atarsin bi saufa önerecegmBi ara ben de rahattım. İşin başlarında. Rahatladığımın 2.ayında bebek olmuştu. İşte düşük oldu sonra. Ondan sonra aasssssssla rahat olamadım. Kafamın bi yerinde sürekli o düşünceler var. Sürekli yumurtlama olacak mı olmayacak mı onu düşünüyorum. Şimdi de 1 ay gecikti zaten. Yani şu an hamile kalmamın çok zor olduğunun farkındayım. Ona rağmen boş veremiyorum bir türlü
6 haftalıktı. Stresin büyük önemi olduğunu biliyorum ama stres yapmaktan da alıkoyamıyorum kendimiDüşük olduğunda bebeğiniz ne kadarlıktı? Gerçekten stresin büyük önemi var, ne zaman olursa olur diyip kafanızı rahat bırakıyorsanız o ay oluyor. İnşallah en hayırlı zamanda size de nasip olur
Ne yapacağımı şaşırıyorum ben de bazen. Hem bana hem eşime söylenen saçma sapan şeyler15 sene boyunca ablam bu olaylarin farkli versiyonlarini defalarca yasadi ..kimi zaman guldu gecti kimi zaman hungur hingur agladi .
insanimiz sorgulamaktan akil torbasi gibi akil dagitmaktan bıkmaz ...
haklısınız. Bi art niyeti olacağını düşünmüyorum ben de. Şu an kendisi beşinci çocuğunu doğurdu. 1 ay olmadı daha ve zor bi hamilelik geçirdi. Hamileliğinin başlarında bi rüya görmüş. Rüyasında düşük yapıyormuş ve parça parça kanaması oluyormuş. O da rüyasında ‘allahım benden al sevgiye ver ‘ diyormuş. Bu bile art niyeti olmadığını gösteriyor ama işte ulu orta konuşmasa daha iyiKomşunuzun size içtenlikle yardım etmeye çalıştığını hissettim...Kötü gelmedi aklıma açıkcası...
Ama gelgelelim bende sizin gibi rahatsız olurdum...O yüzden aynı bu tarz gün içinde girip çıktığım bir abla vardı..Tarzlarıda benziyor..Sürekli de soracak bir tip olduğu için bende başlarda çocuk düşünmediğimi söylemiştim...Bir daha muhabbeti dahi olmamıştı...Direk hamilelik haberimi verdim ona ama o kadar çok içten sevinmişti ki gerçekten sevincimi paylaştığı o günü unutamıyorum...
Kendi kızı da çocuk sahibi olmaya çalışıyordu...Sürekli bu ay olmadı bilmemne diye çok bahsediyordu...Herkese rahatlıkla anlatır bildikleri bir çare birşey var mıdır diye araştırırdı...
Yani diyeceğim şu ki; insanların mizaçları birbirlerinden farklıdır...Ben acımı kendi içimde yaşarım mesela...Derdimi eş,dosta anlatamam bana iyi gelmiyor...Beni aramasınlar,sormasınlar isterim...Bu tarz konular açılmasın isterim...Bu yüzden dışardaki insanlara karşı sorunlarım dahi olsa güler yüzlüyümdür...Derdimi paylaşmak bana iyi gelmiyor...
Sizde hoşlanmıyorsunuz demek ki...Bundan sonra ona göre davranırsınız..Canınızı sıkmayın...Art niyetli insan sizi yorardı oldu mu oldu mu diye...Hal,çare aramazdı sizin için inanın bana ...
Teşekkür ederim yorumunuz için. Rahatsızlığımı mutlaka dile getirmem gerekSize care arıyor gercekten. Tabi keşke insan içinde yapmasaymis ama belki de orada o konuşma geçti dalginligina geldi ve bir heyecanla aradı sizi. Hem başka sorun varsa da oradakilere de sormak içindir. Çünkü bizde bir arkadaşın sorununu bu şekilde çözdük şimdi ucuzleri var düşün ki 10 seneden sonra. Eger rahatsizlik hissettiyseniz tatlı bir şekilde rahatsızlığınızi dile getirin.
Kalp atışını duymuşmuydunuz. Aklınızı dağıtacak şeylerle meşgul olabilirsiniz. Bir önerimde en azından 2 aylık olana kadar kimseye duyurmamanız.6 haftalıktı. Stresin büyük önemi olduğunu biliyorum ama stres yapmaktan da alıkoyamıyorum kendimi
Hayır. İlk muayenemizde gebeliğin ilerlemediğini öğrendik zaten. Şu an eskisi gibi kafaya takmıyorum düşüğü. Ben aslında kimseye söylemek istemiyordum ama eşim dayanamadı. O söylemek istediKalp atışını duymuşmuydunuz. Aklınızı dağıtacak şeylerle meşgul olabilirsiniz. Bir önerimde en azından 2 aylık olana kadar kimseye duyurmamanız.
Kesinlikle kalp atışını duyana kadar annenize bile söylemeyin, ben eşime bile söylemeyi düşünmüyordum ama mecburen öğrenmeliydi. Yoksa çok daha fazla üzülüyorsunuz, çok daha fazla konuşuluyor sorularla uğraşıyorsunuz, sizin bir de komşular bile öğrenmiş. Kulağınıza küpe olsun. İnşallah en yakın zamanda sağlıklı bir gebelik geçirirsiniz, hamileliğin bile her anı stres dolu malesef.Hayır. İlk muayenemizde gebeliğin ilerlemediğini öğrendik zaten. Şu an eskisi gibi kafaya takmıyorum düşüğü. Ben aslında kimseye söylemek istemiyordum ama eşim dayanamadı. O söylemek istedi
Komşulara düşük yaptıktan sonra söyledik. Bu komşumuzun önceki gebeliğinde de böyle bi sorun olmuştu. O yüzden annem yardım almak için hemen onu arayıp söyledi. Ama allahım nasip eder de bi daha olursa asla söylemeyi düşünmüyorum zatenKesinlikle kalp atışını duyana kadar annenize bile söylemeyin, ben eşime bile söylemeyi düşünmüyordum ama mecburen öğrenmeliydi. Yoksa çok daha fazla üzülüyorsunuz, çok daha fazla konuşuluyor sorularla uğraşıyorsunuz, sizin bir de komşular bile öğrenmiş. Kulağınıza küpe olsun. İnşallah en yakın zamanda sağlıklı bir gebelik geçirirsiniz, hamileliğin bile her anı stres dolu malesef.
Son adet tarihim 30 Mart. Prolaktin yüksekliğinden ve mevsim değişiminden dolayı adetimin geciktiğini düşünüyordum. Az önce test yaptımKesinlikle kalp atışını duyana kadar annenize bile söylemeyin, ben eşime bile söylemeyi düşünmüyordum ama mecburen öğrenmeliydi. Yoksa çok daha fazla üzülüyorsunuz, çok daha fazla konuşuluyor sorularla uğraşıyorsunuz, sizin bir de komşular bile öğrenmiş. Kulağınıza küpe olsun. İnşallah en yakın zamanda sağlıklı bir gebelik geçirirsiniz, hamileliğin bile her anı stres dolu malesef.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?