gebe kalmadan önce yapılması gerekenler hk.

eftelya2015

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2015
6.889
7.079
arkadaşlar 30 yaşındayım yakın zamanda çocuk sahibi olmayı planlıyorum ve bu nedenle jınekologtan randevu aldım , smear testı genel rahım muayenesı vs ıcın rutın bır kontrol yaptıracagım. buyuk ıhtımal folık asıt takvıyesı verecek. sızın gebe kalmadan once aldıgınız önlemler neler? beslenme olsun, hayat tarzınızdaki değişiklikler olsun, vitamin takviyeleri vs...

Bende o dediklerinizi yaptirmistim .. Sana bir onerim idrar yolu enfeksiyonun varsa oncesinde tedavini ol,hamilelikte cok agirlasiyor .. Dilerim hersey gonlunuzce olur

ben de 29 yaşındayım.karar verince jinekoloğa gittim.smear testi tam kan,idrar ,tahlilleri yapıldı.folik asit verdi.folbiol içiyorum gümde yarım tane.ayrıca 8 kilo kadar fazlam vardı.bunun için diyetisyene gidiyorum.4 kilosu gitti bile.dişçiye de gittim.kontrol için.diyet yaptığım için her gün süt,yoğurt ,ceviz ,yeşillik tüketiyorum.bunun dışında da çok bişey yapmadım.kuzenim hamile kalmaya karar verdiğinde çay kahve içmeyi,duş jeli kullanmayı bile bırakmıştı.ben bunları yapmadım.böyle işte.umarım yardımcı olabilmişimdir.

Böyle akıllı kadınlar görünce benim gibi çok seviniyorum:))) ben de aynısını yaptım tek pişmanlığım diş bakımı oldu. Çok şükür bir sıkıntım yok ama diş bakımnı dikkatlice yaptırsaydım diyorum. Bir de bizimkisi planlı olmadı. Hazırlıksız yakalandık ama allahtan ben ne olur ne olmaz diye beslenme, kilo, idrar kan testlerin
Falan yaptırmıştım. Bir de alkol ve sigaradan biraz uzaklaşmak lazım.

Bir de eğer kahve seviyosanız azaltmaya çalışın. Haöilelikte zaten alkol sigara hiç olmuyo da, kahve gene biraz içiliyo:)

seviyorum valla kahveyi.her gün en az bir tane herhangi bir çeşidini içiyorum :)alkolü de diyetteyken (5 haftadır ) ilk defa geçn hafta içtim(bir bira ).bu ay yumurtlama günlerimde eşimle ayrı olucaz onun rahatlığı vardı biraz sanırım :)

Kızlar bugun jınekologa gıttım , benım en buyuk sıkıntım akıntım olması bır ara mantar olmustu fıtılle gecırmıstım ama su an yenıledı. Smear yaptı, kan verdım, ultrason ıstedı ama ultrasonu cektırmem baya surecek taa 2 ay sonraya gun verdıler belkı ozelde yaptırır , gosterırım. Smear sonucuna gore akıntı ılac ılac verecek.
Dıs anlamında sıkıntım yok dıs tası dısında onu da senede bır temızlettırıyorum ve duzenlı dıs ıpı ve fırcalama ıle gunluk temızlıgını yapıyorum ama tabıkı hamılelıkten once kalsıyum takvıyesı yaparım cunku ılk 3 ay bebek dırek annenın tum vıtamını cekıyor dıye bılıyorum
Henuz folık asıt falan da vermedı belkı testler sonuclanınca onu da verır.
Bakalım bekleyelım ve gorelım ?

Evetttt test sonuclarım sonunda geldi

smear testım temız sadece candida enfeksiyonu çıktı ve bana fitil, hap ve krem verdi mantar için.. Birde gebelik başlayana kadar ve başladıktan sonrasında ilk 3 ay kullanmam için folik asit hapı verdi...

merhabalar ben de gebelik için 20 kg verdim. korunmayı bıraktıktan sonra 3 ay folik asit kullandım ama 4 aydır hamile kalamıyorum 1 seneye kadar normal olduğunu biliyorum olmamasının ama kalbime söz geçiremiyorum her ay regl olunca büyük hayal kırıklığı yaşıyorum. İnşallah hepimiz biran önce hamile kalırız sağlıklı bebeklerimiz olur.

canım gebelık olayı bırazda sans ısı , eger kı sgalık anlamında senın ve esının bır sıkıntısı yoksa kendını strese sokma, beslenmene dıkkat et, vıtamın takvıyelerını al,duzenlı bır cınsel hayatınız olsun ve kendını gebelıge sartlama zamanı geldıgınde elbet olacaktır. hem anne olmak guzel bır duygu ama bıraz gec olması sana bırsey kaybettırmez rahat ol.
benım yenı evlenen bırcok arkadasım var cogunda hıc korunmamalarına ragmen 6 aydan sonra gebelık olustu.
inşallah bebeğini sağlıkla kucağına alacagın gunlerıde gorursun

inşallah canım inşallah. beslenmem oldukça düzenli diyetisyen kontrolünde devam ediyorum hamile kalırsam da devam edicem diyetisyene.ama vitamin almıyorum almalı mıyım sence?

inşallah canım inşallah. beslenmem oldukça düzenli diyetisyen kontrolünde devam ediyorum hamile kalırsam da devam edicem diyetisyene.ama vitamin almıyorum almalı mıyım sence?
valla ben almayı düşünüyorum. şu an mantar için ilaç tedavisi görüyorum tedavim sonlanınca rutin bir kan tahlili yaptırıp, sonucuna göre gerekirse vitamin takviyesi almayı düşünüyorum. özellikle kalsiyum ve demir eksikliği gebelikte büyük sorunlara yol açıyor, kemik erimesinden tutta, dişlerin dökülmesine kadar artan sorunlar olabiliyor.

bizzat cok yakın bır akrabamız dogumdan sonra kambur kaldı kemık erımesı oluşmus, d vitamini eksikliğinden ötürü, doğumun son aylarında fark edilmiş ama bebekten dolayı doğum sonrası tedaviye başlanmış su an korse ile geziyor...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…