ülke yoksulluktan kırılıyo, herkes bugününü çıkarma derdine. kimse yarın ne olur bu insanlara zararım dokunurmu diye düşünmüyoki...70 milyon insan şu gdoyla bile başa çıkamadık, enflasyon işsizlik siyasi çatışma ırk din mezhep ayrımı çözülürmüş filan palavra hiiç umudum yok, böyle gelmiş böyle gidiyo...haberleri izlemekten nefret ediyorum akşam olunca ruhum dar gelıyo kendime yadoğrudur. tv de bile neler gördük. hemen yayınlanmasını yasakladılar işkence görüntülerinin... amerika nereye girse batırdı zaten, vietnam, afganistan, ırak...
bizim üreticimizde de iş yok maalesef. daha önce dediğim gibi dini imanı para bu tarz işler yapanların. tamam babasının hayrına ekmiyor o tarlayı ama insanda biraz vicdan olmaz mı? bas hormonu, bas zirai ilacı, gavur yemezse vatandaş yer....
yeme canım yeme hazır çorba özellikle!! öğrencilikte mevburen içtik..yarasın!ketçap ve mayonezde bile varmış
ben bir çikolata delisi olan biriyim ama artık eskisi gibi çikolata yemiycem
bu gidişle hiçbişey yiyemiycez
ülke yoksulluktan kırılıyo, herkes bugününü çıkarma derdine. kimse yarın ne olur bu insanlara zararım dokunurmu diye düşünmüyoki...70 milyon insan şu gdoyla bile başa çıkamadık, enflasyon işsizlik siyasi çatışma ırk din mezhep ayrımı çözülürmüş filan palavra hiiç umudum yok, böyle gelmiş böyle gidiyo...haberleri izlemekten nefret ediyorum akşam olunca ruhum dar gelıyo kendime ya
yeme canım yeme hazır çorba özellikle!! öğrencilikte mevburen içtik..yarasın!
inanmıyorum ya yazık yavrularımıza biz insan değilmiyiz hadi bizi geçtim bebeklerimiz ne yicek ilerde şimdiden bol katkılı zehirlerle besleniyorlar
bu resmen yaşama hakkımızı elimizden alınmasıdır vallahi burama geldi bağırmak istiyorum
arkadaşlar başta konuyu açan arkadaşı ve hepinizi yazdığınız yazılardan yaptığınız çalışmalardanve araştırmalardan dolayı kutluyorum.
birkaç haftadır bende takkınım gdo ya. bulup sorup okuyorum.bunu hamile kalmadan önce ne yemeliyim diye sorduğum ziraat mühendisi bir arkadaşla iki yıl evvel konuşmuştuk. anlattıkları dudak uçuklatıcıydı. en son tuttum kolundan pazara götürdüm neler alayım nasıl bileyim dedim. sağolsun anlattı.şuana kadar bilinçsiz tükettik bari bundan sonrasında dikkat edelim şeklindeydi geçen iki yılım.
sizlerden biraz daha şanslıyım küçük bir ilçedeyim ve doğal ürünlere daha yakınım. ama sanmayınki köylümüzde öyle. onlarda bilinçli bilinçsiz bir şekilde kullanmak üretmek zorunda kalıyorlar.köylerde manavlar var artık. köylü kendi ürettiği malı organik diye pazara götürüp (daha pahalı) kendisi manavdan yiyor. kendi tavuğunun yumurtasını satıp yumurta alıyor.nasıl nasıl çelişkiler var anlatamam.
buralardaki dağlarda koca koca elma bahçeleri var sürü sepet ilaçlanıyor.o ilaçlar topraktan emilip doğal kaynak sularına geçiyor. yani bırakın hazır gıdayı içtikleri sularda bile zirai atık var ve kansorojen.şişe sularında sanırım zirai atık araşatırlması yapılıyor ama belediyelerin halka getirdiği iyisu denen bu kaynak sularında denetim yok.yakın bir dr arkadaşım çalıştığı bölgede son yılarda ölümlerin çoğunun kanser olması üzerine bir araştırma yapıyor ve neden olarak içtikleri su hatta meyve sebze üretiminde kullandıkları su gösteriliyor. bir ara belediyelere denetim getiriliyor ama ardından hemen kaldırılıyor. vs vs vs...
oyyy oyyy oyyy şeklinde herşey.
ben işin içinden çıkamadım bir türlü ????
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?