teşekkürler cnm
birede bu konu ile alakalı bizim manisada yakın bir köyde değirmen var unu oradan almakta mantıklı olurmu en azından fabrikasyon değil
köy tereyağları nıda bozdular baya hileli bende mandradan alıyorum işte tereyağı lezzeti var en azından a.s.
O kadar da abartmayın arkadaşlar.Ne organik unu.Millet döndü dolaştı yine Türk markalı,kendilerini beğenmedikleri köylülerin üretimlerine.İlla ki yabancı marka takılıyorlardı.Üretici firma ve üretim yerine bakın ve alın.Organik olması şart değil ki?
Türk mallarında gdo'lu ürünler yok zaten.
Bilgisizlik en kötüsü :
Türk malı un deyince ithal GDO lu buğdaydan Türk un fabrikasında çekilmiş un bu gurubun içine girer.
Türk malı veya ithal "Organik Un" dediğimizde GDO içermeyen buğdaydan Türk veya yabancı un fabrikasında çekilmi un anlaşılır.
"ORGANıK" tüketeceğiz başka çaresi yok yerli ya da yabancı..
Sağlık Bakanlığı değil Tarım ve Köyişleri Bakanlığı bu işlerde yetkili, ama önemli değil, en yukardaki amcalar Türkiye'nin geleceğini etkileyecek geri dönüşü çok zor olan kararları hızla alıveriyorlar, bir gazete makalesinden alıntı yapıyor, takdiri size bırakıyorum:
11 yılda 17 milyar dolarlık GDO'lu gıda girmiş
Ziraat Mühendisleri Odası Genel Başkanı Gökhan Günaydın, Türkiye'ye 1998 yılından bugüne kadar en az 20 milyon ton Genetiği Değiştirilmiş Organizmalı (GDO) ürün girdiğini, bu ürünlere 17 milyar dolar ödendiğini iddia etti. 800'den fazla işlenmiş gıda çeşidinin içerisinde GDO'lu ürünler bulunduğuna dikkat çeken Günaydın, "Fareler üzerinde yapılan araştırmalarda 3'üncü kuşakta kısırlık riskinin giderek arttığı belirlenmiş. Bunun insanlarda da görülme riski var" dedi.
25 Kasım 2009
Samsun'da çeşitli ziyaretlerde bulunan Ziraat Mühendisleri Odası Genel Başkanı Gökhan Günaydın, dünyada GDO'lu ürünlerin üretim alanları, tüketimi ve insan sağlığına zararları hakkında bilgi verdi. Dünyada 25 ülkede 13 milyon üretici tarafından 125 milyon hektar alanda GDO'lu ürün üretildiğini söyleyen Günaydın, "Bu ürünler dünyadaki bütün tarım alanlarının yüzde 2.5'inde üretiliyor. İthalat olarak mısır, soya, pamuk, gibi ürünler yapıldı. Bunların hepsi Türkiye'de tüketildi" diye konuştu.
Gökhan Günaydın, "2008- 2009 yılında yayınlanmış 7 makaleden çıkan sonuç, özetle GDO'lu ürünlerin doğrudan ya da dolaylı derhal ya da gecikmeli riskleri vardır. Gecikmeli riskler jenerasyonlar boyunca ortaya çıkar. Fare deneyleri de işte bunun için yapılır" dedi.
napalım valla pazardan alıyoruz sebzeyi, meyveyi ama üzerinde ben gdo luyum mu yazıyor artık üreticilerin insafına kalmışız, marketten de alışveriş yapıyoruz bilemiyorum yani insanlar ne kadar titiz davranabilir ne kadar organik ürün alabilir. Aç mı kalalım yani, napabiliriz ki sonuçta. Bende GDO karşııtı gruplara katılıp tepkimi gösteriyorum sizin gibi.
Aç kalmayacağız organik ürünleri daha fazla destekleyecek daha fazla soframıza alacağız
PINAR abla bu yazı harika gerçekten. hem güldüm,hem de ciddi ciddi düşündüm. teşekkür ederim.
afferin pınarıma dogru söze ne denir
ABD de aşırı böcek ilacı (DDT ve türevleri) kullanımı ve uzun süreli suni gübre kullanımı yüzünden konvansiyonel tarım alanlarında büyük miktarda ağır metal ve tuz birikimi var.
Baktılarki başka çare yok tahılın genetiğiyle oynayıp zararlılara karşı böcek ilacı kullanmadan söz konusu tahılı böceklerin beğenmeyeceği bir hale getirdiler.
Burada bir noktayı atlamamak gerekiyor, böcek o tahılı neden yemiyor ? Çünkü artık o tahıl normal genlere sahip değil.
Böcek yemiyor ancak binlerce ton GDO tahılı ithal edip bebek mamalarına kadar kullanıyorlar, çocuklarımıza ve bizlere yediriyorlar, birde sanki bu çok olağan ve normalmiş gibi TV de ahkam kesiyorlar.
Böceklerin beğenmediği GDO lu tahıllar toplu arı ölümlerine de yol açıyor. Polenleri organik tarım alanlarını tehdit ediyor.
Şimdi organik tarıma ağırlık verdiler, ABD, Japonya ve AB ülkelerinde organik tarım yaygınlaştı, ancak konvansiyonel tarımda GDO ya geçmiş ve devlet tarafından desteklenen büyük çiftçilerin büyük miktarlarda ürettikleri ürünlerini de biryerlere satmak gerekiyor.
Bunların gözünde yöneticileri gamsız Türkiye ideal bir GDO pazarı.
Bu konuyu açanlara teşekkür ediyorum, vurdumduymaz kendi çıkarlarını ön planda tutan ve gelecek nesilleri tehlikeye sokan cahil yöneticileride kınıyorum.
aldığınız paketler bakın üstünde amerika yazıyorsa mutlaka genetiği değiştirilmiştir
özellikle pirinç'ee dikkat edin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?