Gdo 'yu tanıyın ve sizlerde hayır deyin!....


çoook teşekkürler arkadaşım a.s. a.s.

bundan sonra daha da dikkat edeceğim.
 
birde yurtdışında jelibon gibi veya haribo gibi şekerli şeyler yemeyin domuzun

kemikleri kullanıyorlar
:sinifsinif:
 

Canım haklısın Şişli Feriköy ve Kartal da ekolojik pazarlar kuruluyor, gerçek domates kokan domatesler, kurt ve kuşların yaraladığı mis kokulu elma tadında elmalar. Valla hepsini unutmuşuz.

Bence GDO dan uzak durmanın yanısıra organik sertifikalı ürünlere çok ağırlık vermek gerekiyor. Evimizi ve yaşam alanımızı sentetik toksik kimyasallardan uzak tutmalıyız. Kozmetik sanayinde kullanılan sentetik renklendirici, kıvam verici, renk koku vericilerden haberdar olup daha doğal, bitkisel, organik kozmetiklere yönelmek şart oldu.

Organicare Baby diye tam organik şampuan aldım eczaneden doğum anından itibaren kullanılabiliyormuş, alerjik bünyeli büyüklerde kullanabiliyormuş, benim yeğen 3 aylık ve alerjik bünyeli annesi hemen denedi harika bir kokusu var, kızarma filanda olmadı doğal içerik kendini belli ediyor.

Çocuklara yedirdiğimiz dondurmayı incelerseniz fabrikada hiç te pastane yöntemleri kullanılmadığını, doğal meyveler yerine sürekli onların sentetik muadillerinin kullanıldığını farkedeceksiniz.

Kullandıkları tat vericiler şeker ve meyve yerine aynı tat ve kokuyu duyu organlarında yaratan sentetik kimyasallardan oluşuyor. Çukulatalı dondurmanın içinde eser miktarda dahi çukulata yok, keçöiboynuzu ekstresi ve birçok kimyasalla aynı hissi uyandırıyorlar, çocuklarımızda çukulatanın faydalarından mahrum kalıyor.

Bu işe önem vereceğiz başka çare yok..
 

Piyasada bolca ucuza satılan kozmetik şampuan, bebek yağı, conditioner, duş jeli bunların hepsinde vücutta biriken, doğada çözülmeyen petrokimya ürünleri var.

Marketteki ürünlerin üzerini okuyun çocuklar için olanları bile SLS, SLES, parabenin her türlüsü, silikon içeriyor. Bebe yağı alıyoruz içerisinde %95 mineral oil (yani rafineriden çıkan sıvı parafin veya petrolatum) var, biraz koku katıp şişeleyip yallah Türk pazarına.

Geçen ilan vardı adamlar 1,69 TL ye 250 ml bebe duş jeli satıyor, bu kadar ucuz araba şampuanı yok ? Yaptır Çinde gel burada zavallı halka sat.

Doğal ve organiğe hızla geçiş yapmak gerekiyor. mamaların içerisine GDO lu buğdayın ununu karıştırıyorlar, artık naturel ya da organik damgalı olmadıkça ürüne yaklaşmamak lazım..
 
ben bu konuda sunum yapmıştım arkadaşlar birara bebek mamalarında bile vardı neyseki toplatıldı o mamalar ama ne yazık ki yiyecekler konusunda denetim yok.soya dan uzak durun ve şu bardakta satılan mısırlardan.onlar yüzde100 gdo lu.mısır gevreklerindede var..dikkat edin lütfen..
 
valla biraz zor bu işin takibi

İşin takibi zor değil, ben her hafta günlük taze sebze meyveyi, tarhana, zeytinyağı vb. malzemeyi İpek hn. çiftliğinden kargo ile getirtiyorum, çocuklarıma ve kendime Organicare şampuan ve bebe yağı kullanıyorum, jöle ve pudra kesinlikle eve sokmuyorum. 27dk diye bir site var orada sık sorulan sorularda kimyasallar ile ilgili bilgiler var, insan okuyunca anlıyor sadece GDO lu gıdalar değil, çevremizde birdolu zararlı sentetik madde cirit atıyor.

Biraz özen ve dikkatle kendimizi ve ailemizi korumak mümkün. Etiket okumayı öğrenmemiz şart..
 

tek kelimeyle muhteşem özetlemiş mevcut durumu
 

Çok güzel yazmışsın, ne yazıkki dikkatle her ürünün etiketini okumak gerekiyor, gelişmiş ülkelerde daha tüketiciye ulaşmadan bu tür ürünlerin ithali/üretimi durduruluyor, bizde ise basit bir belge arşivlemeden sonra doğrudan market raflarında yerini alıyor.

Organik içerikli, organik yöntemlerle üretilmiş ürünler GDO içermiyor. İster ICEA, Ecocert, Soil Association, USDA tarafından verilmiş olsun, ister bizim Tarım ve Köyişleri Bakanlığı organik damgalı olsun en azından çoluk çocuğumuza bu tür ürünler yedirelim.

Bebek şampuanı, bebek yağı, bebek losyonu bunların organik olanlarını kullanalım, marka vermek istemiyorum reklam olmasın ama pyasada çok güzel sertifikalı organik bebek ürünleri mevcut.
 
Kozmetikte %100 organik artık yalan değil

Organik kozmetikler yönetmeliğinin ve gelişen teknolojinin sonucu olarak kimyagerler artık %100 organik kozmetiklerin üretiminin mümkün olduğuna dikkat çekiyor.

Türkiye'de başta meyve-sebze olmak üzere gıdadan giysiye her alanda adı sıkça duyulan organik ürünler, kozmetiklere ve kişisel bakım sektörüne de hızlı girdi.

Organik kozmetikler artık %100 organiktir etiketine sahip.

Japonya ve Avrupa ve Amerika'da başı çeken organik sertifikalı kozmetikler yavaş yavaş Türkiye'de de eczane raflarında yerlerini alıyor.

Burada tüketicinin yapması gereken ICEA, BDIH, Ecocert, USDA ve Soil Association gibi uluslararası organik sertifikasyon firmalarından alınan ve o organik bazlı kozmetikte yüzde cinsinden belirtilen (%100 doğal, %80 organik, %100 organik gibi) damgayı aramak.

Uzmanlar organik içerikli kozmetikler konusunda eczanelerin doğru adres olduğunu, ayrıca Kartal, Feriköy gibi organik pazarlardan alışveriş etmenin organik yaşam tarzını benimseyenlerin vazgeçilmezi haline geldiğini belirtiyor.

Avrupa'da bu yıl 200 milyon euroluk bir hacme ulaşması beklenen organik kozmetikler pazarının zamanla doğal taklidi harcıalem sentetik ürünleri piyasadan sileceği günler yakın. Bu yaz kokusuz, parfümsüz yüz ve vücuda sürülebilen organik içerikli güneş ürünleri tercih edilecek.

Organik olmayan, organik ya da doğalmış gibi piyasaya sürülen kozmetiklerdeki paraben, ftalat, parafin, sentetik koku verici ve renklendiriciler uzun vadede hormon dengesini bozarak ileri yaşlarda alerjiler, sinir sistemi ve üreme sistemi hastalıkları, astım hatta kansere yol açabiliyor.

Organik kozmetikleri ve organik sebze, meyve ve besin ürünlerini tercih etmemiz toksik kimyasallarla çevrelendiğimiz modern şehir hayatında özellikle bebek ve çocuklarımızın sağlıklı büyümeleri için şart.
 

ne güzel yazılmış osmancık pirinç yiyin ambalajdaki menşei yazısı amerika ise uzak durun adamları hep gdo'lu
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…