2 veyaa 3 gün önce gazetede okudum çok kısa geçicem
okullarda öğrencilre GDO yu övücü dersler veridiğini okudum artı bunu meslek olarak seçerseniz ortalama 15 yıl sonra çok gözde ve verimli bir iş kapısı olarak gösterilmiş çok şaşırdım sonra düşününce tabiki niye şaşırayımki burası türkiyee
Allah aşkına yıllardır Gdo'lu ürün yedik bilmeyerek.Şimdi herkez kampanyalar başlattı gdo'lu ürünlere hayır.Yedik zaten yediğimiz kadar zaten
Allah aşkına yıllardır Gdo'lu ürün yedik bilmeyerek.Şimdi herkez kampanyalar başlattı gdo'lu ürünlere hayır.Yedik zaten yediğimiz kadar zaten
Biz yandık çocuklarımız yanmasın bence :gitme:
24.11.2009 13:06:46
Tüketicilerden bakana GDO'da suç duyurusu
Tüketici Hakları Derneği (THD), "halkın sağlığını bile bile sağlığını riske attığı" suçlamasıyla Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.
Ankara adliyesi önünde açıklama yapan THD Genel Başkanı Turhan Çakar, GDO'lu ürünlere dair yönetmeliğin yeni bir yönetmelikle değiştirildiğini, yeni yönetmelikle bu ürünlerin hiçbir kontrole ve risk değerlendirmesine tabi tutulmadan serbestçe Türkiye'ye girmesine izin verildiğini savundu.
Çakar, gümrüklerde bekletilen ve daha sonra gelecek olan GDO'lu ürünlerin, firmaların baskısı ile hiçbir kontrole tabi tutulmadan Türkiye'ye girmesini "skandal" olarak niteledi.
Boykot çağrısı
Çakar, "Tüm halkımızı GDO'lu olma riski taşıyan ambalajlı gıda maddelerini boykot etmeye çağırıyoruz. Tüketiciler olarak Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'i halkın sağlığını bile bile riske attığından dolayı derhal istifa etmeye çağırıyoruz" dedi.
Bakanlığın firmaların çıkarlarını üstün görüp tüketicilerin sağlığını ve ülke yararını hiçe saydığını kaydeden Çakar, Bakanlık'tan GDO'lu ürünlerin ithalatını ve tüketimini yasaklayan düzenleme yapmasını istedi.
Yönetmelik değişikliği
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın 26 Ekim 2009 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren GDO'lu ürünlerinin ithalatı ve denetimine ilişkin yönetmeliği, 20 Kasım 2009 tarihli yeni bir yönetmelikle değiştirilmişti.
Söz konusu yeni yönetmelikle GDO'lu ürünlerin 1 Mart 2010 tarihe kadar hiçbir kontrole ve risk değerlendirmesine tabi tutulmadan serbestçe Türkiye'ye girmesine izin verildiği belirtiliyor.
----------------
Herkesin kendine düşeni yapması gerekirken bunlar tam tersine laf kalabalığına getirip yasayı geçirdiler.
Bilinçli olmalı organik tarım ürünleri tekstil, temizlik maddeleri, ve kozmetikleri seçmeliyiz.
Internette abone olunup günlük organik domates vb. adrese getiren firmalar var, artık bu iş çığrından çıktı ne yazıkki Türkiye AB ye girtecek derken hiçbir Avrupa ülkesine sokulmayan GDO lu ürünlerin hepsi rahatça girecek.
Çocuklarınızın ve kendi sağlığınızın bekçisi olun hanımlar, yukardakilerin ceplerinden başka düşündükleri şey yok
yada torunlarımız....
gelecek nesiller....
işte tehtidin temeli bu torunlarımız acaba olurmu her türlü hastalık ve kısırlık merak ediyorum eskiden bu kadar insanlar hastahanelerde çocuk için veya tüp bebek için sıraya giriyorlarmıydı haaa bide bu diğer ülkelerde nasıl merak ettim bak şimdi ileride bizim çocuklarımızn acaba torunları olurmu?? insan neslini azaltmanın en kolay yolu hemde bol bol para kazanıyorlar besliyoruz yaniiiiikötükedihüso
peki kizlar hersey her ürün nerdeyse gdolu peki soruyorum gdosuz ürün hangisi cocuk mamalari bile gdoluysa cocuklarimiz ve bizler ne yiyecegiz tvdede izledim say say bitmiyor hersey gdolu acmi kalacagiz kullandigimiz yaglarda bile varmis herseye yag kullaniriz yemege salataya herseye en iyisi aclik galiba ama o zamanda acliktan ölürüz yesende ölüyon yemesende sonuc hep ayni galiba
cnm bende bunu sorucaktım tamda ilgililer ve ayrıntıları bilenlerden yardımmm bekliyoruzz lütfen opuyorumnanaktan
mesela ben abur cuburu zaten azaltmıştım en çok tükettiğimiz mecburen mısır yağı en bilinen tehlike gerçi bütün yemeklerim neredeyse zeytin yağlı ama bazı şeylerede konmuyor işte meselaa margarin değil tereyağı tüketiyorum e inekler neyle besleniyo diyede düşünüyorum tabiii iş çok karışık yaniii evde ekmekte yapıyorum, acaba unlar ne durumda anlıyanlardan lütfen yardıııımbuyrunnnnnnnnn
piyasada satılan organik unlar var.Bir de piyasa tereyagı yerine ulasabildigimiz bir köy tereyagcısı bulabiliriz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?