Gdo 'yu tanıyın ve sizlerde hayır deyin!....

Boyle sacmalik gormedim ya... herkes olayin farkinda ama saglik bakanligi kimin yararina kabul etmis bunu acaba...
 
Sağlık Bakanlığı değil Tarım ve Köyişleri Bakanlığı bu işlerde yetkili, ama önemli değil, en yukardaki amcalar Türkiye'nin geleceğini etkileyecek geri dönüşü çok zor olan kararları hızla alıveriyorlar, bir gazete makalesinden alıntı yapıyor, takdiri size bırakıyorum:

11 yılda 17 milyar dolarlık GDO'lu gıda girmiş

Ziraat Mühendisleri Odası Genel Başkanı Gökhan Günaydın, Türkiye'ye 1998 yılından bugüne kadar en az 20 milyon ton Genetiği Değiştirilmiş Organizmalı (GDO) ürün girdiğini, bu ürünlere 17 milyar dolar ödendiğini iddia etti. 800'den fazla işlenmiş gıda çeşidinin içerisinde GDO'lu ürünler bulunduğuna dikkat çeken Günaydın, "Fareler üzerinde yapılan araştırmalarda 3'üncü kuşakta kısırlık riskinin giderek arttığı belirlenmiş. Bunun insanlarda da görülme riski var" dedi.

25 Kasım 2009

Samsun'da çeşitli ziyaretlerde bulunan Ziraat Mühendisleri Odası Genel Başkanı Gökhan Günaydın, dünyada GDO'lu ürünlerin üretim alanları, tüketimi ve insan sağlığına zararları hakkında bilgi verdi. Dünyada 25 ülkede 13 milyon üretici tarafından 125 milyon hektar alanda GDO'lu ürün üretildiğini söyleyen Günaydın, "Bu ürünler dünyadaki bütün tarım alanlarının yüzde 2.5'inde üretiliyor. İthalat olarak mısır, soya, pamuk, gibi ürünler yapıldı. Bunların hepsi Türkiye'de tüketildi" diye konuştu.

Gökhan Günaydın, "2008- 2009 yılında yayınlanmış 7 makaleden çıkan sonuç, özetle GDO'lu ürünlerin doğrudan ya da dolaylı derhal ya da gecikmeli riskleri vardır. Gecikmeli riskler jenerasyonlar boyunca ortaya çıkar. Fare deneyleri de işte bunun için yapılır" dedi.
 
o açılım bu açılım derken birkaç gün önce düşündüm bu yasayı arada nasıl kaynatırlar diye fazla uzun sürmediiii
 
24.11.2009 13:06:46
Tüketicilerden bakana GDO'da suç duyurusu

Tüketici Hakları Derneği (THD), "halkın sağlığını bile bile sağlığını riske attığı" suçlamasıyla Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Ankara adliyesi önünde açıklama yapan THD Genel Başkanı Turhan Çakar, GDO'lu ürünlere dair yönetmeliğin yeni bir yönetmelikle değiştirildiğini, yeni yönetmelikle bu ürünlerin hiçbir kontrole ve risk değerlendirmesine tabi tutulmadan serbestçe Türkiye'ye girmesine izin verildiğini savundu.

Çakar, gümrüklerde bekletilen ve daha sonra gelecek olan GDO'lu ürünlerin, firmaların baskısı ile hiçbir kontrole tabi tutulmadan Türkiye'ye girmesini "skandal" olarak niteledi.

Boykot çağrısı

Çakar, "Tüm halkımızı GDO'lu olma riski taşıyan ambalajlı gıda maddelerini boykot etmeye çağırıyoruz. Tüketiciler olarak Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker'i halkın sağlığını bile bile riske attığından dolayı derhal istifa etmeye çağırıyoruz" dedi.

Bakanlığın firmaların çıkarlarını üstün görüp tüketicilerin sağlığını ve ülke yararını hiçe saydığını kaydeden Çakar, Bakanlık'tan GDO'lu ürünlerin ithalatını ve tüketimini yasaklayan düzenleme yapmasını istedi.

Yönetmelik değişikliği

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın 26 Ekim 2009 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren GDO'lu ürünlerinin ithalatı ve denetimine ilişkin yönetmeliği, 20 Kasım 2009 tarihli yeni bir yönetmelikle değiştirilmişti.

Söz konusu yeni yönetmelikle GDO'lu ürünlerin 1 Mart 2010 tarihe kadar hiçbir kontrole ve risk değerlendirmesine tabi tutulmadan serbestçe Türkiye'ye girmesine izin verildiği belirtiliyor.

----------------

Herkesin kendine düşeni yapması gerekirken bunlar tam tersine laf kalabalığına getirip yasayı geçirdiler.

Bilinçli olmalı organik tarım ürünleri tekstil, temizlik maddeleri, ve kozmetikleri seçmeliyiz.

Internette abone olunup günlük organik domates vb. adrese getiren firmalar var, artık bu iş çığrından çıktı ne yazıkki Türkiye AB ye girtecek derken hiçbir Avrupa ülkesine sokulmayan GDO lu ürünlerin hepsi rahatça girecek.

Çocuklarınızın ve kendi sağlığınızın bekçisi olun hanımlar, yukardakilerin ceplerinden başka düşündükleri şey yok
 
2 veyaa 3 gün önce gazetede okudum çok kısa geçicem

okullarda öğrencilre GDO yu övücü dersler veridiğini okudum artı bunu meslek olarak seçerseniz ortalama 15 yıl sonra çok gözde ve verimli bir iş kapısı olarak gösterilmiş çok şaşırdım sonra düşününce tabiki niye şaşırayımki burası türkiyee
 

inanmıyorum ya :1shok: :1shok:
 
Allah aşkına yıllarca Gdo'lu ürün yedik bilmeyerek.Şimdi herkez kampanyalar başlattı gdo'lu ürünlere hayır diye.Yedik yediğimiz kadar zaten
 
Son düzenleme:

Hamile hanımlar çok dikkatli olun lütfen !
 
yada torunlarımız....
gelecek nesiller....



işte tehtidin temeli bu torunlarımız acaba olurmu her türlü hastalık ve kısırlık merak ediyorum eskiden bu kadar insanlar hastahanelerde çocuk için veya tüp bebek için sıraya giriyorlarmıydı haaa bide bu diğer ülkelerde nasıl merak ettim bak şimdi ileride bizim çocuklarımızn acaba torunları olurmu?? insan neslini azaltmanın en kolay yolu hemde bol bol para kazanıyorlar besliyoruz yaniiiiikötükedihüso
 

haklısın.
malesef doğru bir gerçek.

prof.dr. ibrahim sarçoğlu şöyle demişti. gdo lu ürünler için tedbir alınmazsa 30 yıl içerisinde normal yolla çocuk sahibi olan kalmayacak.
(yani tamda bizim torun göreceğimiz zamanlar) :a015: :a015:
 
bugün gopta imza kampanyası başlatmışlardı hemen atladım attım imzamı ama ne fayda görücez bakalım ne fayda!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
peki kizlar hersey her ürün nerdeyse gdolu peki soruyorum gdosuz ürün hangisi cocuk mamalari bile gdoluysa cocuklarimiz ve bizler ne yiyecegiz tvdede izledim say say bitmiyor hersey gdolu acmi kalacagiz kullandigimiz yaglarda bile varmis herseye yag kullaniriz yemege salataya herseye en iyisi aclik galiba ama o zamanda acliktan ölürüz yesende ölüyon yemesende sonuc hep ayni galiba
 

cnm bende bunu sorucaktım tamda ilgililer ve ayrıntıları bilenlerden yardımmm bekliyoruzz lütfen opuyorumnanaktan
mesela ben abur cuburu zaten azaltmıştım en çok tükettiğimiz mecburen mısır yağı en bilinen tehlike gerçi bütün yemeklerim neredeyse zeytin yağlı ama bazı şeylerede konmuyor işte meselaa margarin değil tereyağı tüketiyorum e inekler neyle besleniyo diyede düşünüyorum tabiii iş çok karışık yaniii evde ekmekte yapıyorum, acaba unlar ne durumda anlıyanlardan lütfen yardıııımbuyrunnnnnnnnn
 


piyasada satılan organik unlar var.Bir de piyasa tereyagı yerine ulasabildigimiz bir köy tereyagcısı bulabiliriz.
 
piyasada satılan organik unlar var.Bir de piyasa tereyagı yerine ulasabildigimiz bir köy tereyagcısı bulabiliriz.

teşekkürler cnm
birede bu konu ile alakalı bizim manisada yakın bir köyde değirmen var unu oradan almakta mantıklı olurmu en azından fabrikasyon değil
köy tereyağları nıda bozdular baya hileli bende mandradan alıyorum işte tereyağı lezzeti var en azından a.s.
 
paylaşım güzel de her aldığımız gıda ürününde yazarsa çok daha mutlu mesut olacağızCADIARZU
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…