- 25 Aralık 2008
- 244
- 35
- 323
pınar ilk adım paylaşmak ıstedım kızlar
canım 6 aydan büyük bebeklere verilebiliyomu?kafamçokkarıştı
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
pınar ilk adım paylaşmak ıstedım kızlar
canım 6 aydan büyük bebeklere verilebiliyomu?kafamçokkarıştı
slm kizlar yazdiklarinizi bastan sona kadar okudum
gercektende tüyler ürpertici biz anneler icin bunlari duymak
bende bunun icin kendim kullandigim markayi arastirdim
ben almanyada yasiyorum ve hipp marka bebek mamasini kullandim oglum dogdugundan bu yana.
sizlere kendi arastirmalarimla bu markayi önerebilirim
hipp markasi arastirmalarima göre greenpeaceten onay almis bir markaymis eger almancada bilen arkadaslarim varsa greenpeace`in onayladigi bu linki yolluyorum
isterseniz sizde bir arastirin sahipleride diger markalarin sahipleri gibi genis kapsamli sirket vs olmayip kücük bir aile firmasiymis yinede size linki yolluyorum ama almanca oldugu icin anlamayabilirsiniz varsa cevrenizde tercüme ettirebilirsiniz
Greenpeace 4 Kids: Hipp Hipp Hurrah! Immer weniger Gentechnik bei (Baby)Milch, Eiern und Fleisch
Besonders beispielhaft arbeitet der Babynahrungshersteller HIPP. Alle Milchpulverprodukte werden mit Milch hergestellt, die ohne Gentechnik erzeugt wurde. Das bedeutet: HIPP- Milchkühe müssen kein gentechnisch verändertes Tierfutter fressen, wie etwa Gen-Soja.
bana da mamalar daha guvenli gibi geliyor, hele ki "organik" ibaresi olanlar.. pazardan aldigimiz sebze ve meyvelerin hangi tohumlardan ne sekilde yetistirildiklerini bilmiyoruz. gdo'lu tohumlari alip topraklarinin icine cabuk buyusun diye bin turlu kimyasal madde atiyorlar, o da yetmezmis gibi guzel gorunsun diye hormon dayiyorlar.. oysa ki mamalarin iceriginin ne oldugu belli. dun ulker hero baby'nin sitesini inceledim. mamalarda kullanilan her turlu meyve-sebze-tahil her adimda bir suru testten geciriliyor, ozenle yetistirilip seciliyormus. gdo'lu urun kesinlikle yokmus, zaten tarim bakanligi da rasgele numune alip zaman zaman test ediyormus. test sonuclari da vardi sitelerinde..
Allah aklimiza mukayyet olsun, bebek buyutmek cok agir bir sorumluluk, insallah hakkiyla annelik yapabiliyoruzdur.
doktorun soylediklerine katiliyorum. sut urunleri (peynir, yogurt, kefir) verebilirsiniz ama sut hayir. tabii ki herkesin kendi tercihi. ben de okuyarak, arastirarak en dogrusunun bu olduguna karar verdim. onyargilarimizdan kurtularak arastiralim lutfen, onlarin gelisimi herseyden onemli. "eskiden oyleymis" demek de bana anlamsiz geliyor. bebekler yillar icinde o kadar hizli mutasyona ugruyor ki. bende annemden kalma bebek bakimi kitaplari var. ornegin bir tanesinin yazari prof.dr. ihsan dogramaci. orada da yaziyor, eskiler de soylerdi, bebek 1 haftada gozlerini acar 1 ayda kafasini tutabilirmis. simdilerde bebekler gozu acik doguyorlar ve ayni gun kafalarini kaldirabiliyorlar. bunda annelerin bilincli hamilelik gecirmelerinin (folik asit, vs. kullanimi) etkisi var. yine ayni kitapta "9.aydan sonra bebeginizi memeden kesiniz, anne sutunun artik faydasi olmaz." yaziyor. simdi hepimiz biliyoruz ki 2 yasina kadar emzirmenin hikmetleri cok fazla.. bunlar sadece ornek ve bu ornekler cogaltilabilir.. biz daha az gelismisiz, bebeklerimiz bizden ileride olsunlar. hem bu is "simdi sapasaglamim" demekle kapatilamaz. vucudun saglamligi bagisiklik sisteminin guclu olmasiyla orantilidir ve ancak ciddi hastaliklar sirasinda (kanser, vs.) gozlemlenebilir.
peki arkadaşlar bütün dünyada milyonlarca bebek bu hazır mamalardan yiyor sadece türkler kullnamıyo ki buna ne diyosunuz...yani ters bir görüş savunmuyorum tabiki bende bebeğimin zararlı bişey yemesini istemem ama ...bizimkiler zarar görürde onlara dokunmazmı ki
ona bakrsan tum dunya fast foodla beslenıyor.
tum dunya domuz etı yıyebılıyor..
böceklerı gayet rahat cığ yıyebılıyor..
köpek etı bılen yıyen ınsanlardan bahsedıyoruz..
turk mılletı gıbı sebzeci bır millet varmı???
mamalar onalara ılaç gıbı gelıyor emın ol..hem kolay hem de saglılı onalara göre..
kendılerıde donmuş besınlerle beslenmıyolarmı...
herkezın dogrusuda yanlışıda kendıne bananeeeee isterse domuzun pkunu versınlerrrr burası turkıyeee:enbuyukkk:
bizim özümüzde köy kültürü var..
bir çocuğumuz nişasta,pirinç unyla büyümüşüz.inek sütüyle büyümüşüz.
pirinci haşlar suyunu tel süzgeçten geçirir içirirlermiş bebeklere..bunu yapan eşimin yengesi.iki oğluda şimdi üniv de okuyor biri bilgisayar müh,diğeri biyolojide..kilo olarakda zayıf bile sayılırlar..yani bir sürü örnek verebilirim size..
bizler mama ile mi büyüdük ben büyümemişim,1 yaşına kadar anne sütü almışım.annem çalıştığı için akşamları geceleri sabahları emer,gün içinde de babannem pirinç unuyla muhallebi yedirirmiş bize.yani bana.
köy tereyağı,köy yumurtası ile büyüdük bizler..
ha o zaman öyleydi diyebilirsiniz..şu anda da böyle inanınki..
burası küçük yer hala köylü kadınlardan alışveriş yapılır ha ben inek sütünü çiğ olarak cesaret edip alamıyorum orası başka..
yurdumun köylü kadınları gübreyi alabilen köylüm kadınları hormona kafası mı basacak yani..alıyor,ekiyor,biçiyor işte..:1ninca::enbuyukkk:
bizim özümüzde köy kültürü var..
bir çocuğumuz nişasta,pirinç unyla büyümüşüz.inek sütüyle büyümüşüz.
pirinci haşlar suyunu tel süzgeçten geçirir içirirlermiş bebeklere..bunu yapan eşimin yengesi.iki oğluda şimdi üniv de okuyor biri bilgisayar müh,diğeri biyolojide..kilo olarakda zayıf bile sayılırlar..yani bir sürü örnek verebilirim size..
bizler mama ile mi büyüdük ben büyümemişim,1 yaşına kadar anne sütü almışım.annem çalıştığı için akşamları geceleri sabahları emer,gün içinde de babannem pirinç unuyla muhallebi yedirirmiş bize.yani bana.
köy tereyağı,köy yumurtası ile büyüdük bizler..
ha o zaman öyleydi diyebilirsiniz..şu anda da böyle inanınki..
burası küçük yer hala köylü kadınlardan alışveriş yapılır ha ben inek sütünü çiğ olarak cesaret edip alamıyorum orası başka..
yurdumun köylü kadınları gübreyi alabilen köylüm kadınları hormona kafası mı basacak yani..alıyor,ekiyor,biçiyor işte..:1ninca: