Doğuma Hazırlık Gaziosmanpaşa Avrasya Hastanesi'nde doğum yapan ya da duyan yardımcı olabilir mi?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

melocl

Guru
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2014
62
24
Merhabalar,

Ben Gaziosmanpaşa Avrasya Hastanesi'ne yakın oturuyorum. Doğum için tercih edebilir miyim? Emin olamıyorum. Etrafımda giden hiç duymadım. Doktorlar iyi midir? Hangisi iyidir? Ya da doğum için tercih edilmeli midir? Çok kararsızım.

Lütfen orada doğum yapmış ya da yakını doğum yapan varsa bilgi verirse çok sevinirim...

Canım merhaba. Bende 29. Haftadayım. Yarın itibariyle işten ayrılıyorum. Birikmiş yıllık izinlerim var. Sonra Doğum iznine çıkacağım. Pazartesi’den sonra araştırmaya başlicam. Benim arkadaşımın 2 kuzeni de yakın tarihlerde orda Doğum yaptı. Doktordan ve hastaneden çok memnun kalmışlar. Doktorun adı Atilla Okur. Dediğim gibi bende gidicem ve deneyimleri paylaşırım

Merhaba :)

Ben de 29. haftadayım. Aynı tarihlerde doğum yapacağız desene :) Çok mutlu oldum. Ben şimdiye kadar Çapa Tıp Fakültesi'ne gidiyordum. Ama orada doğum yapmak istemiyorum. Yakın olsun istiyorum. Hastane çok güzel görünüyor ama doktor bilemediğim için hep tereddütte kalıyordum. Bilgi ve deneyimlerini paylaşırsan çok sevinirim. Sen nereye gidiyordun şimdiye kadar?

Merhaba :)
Evet inşallah sağlıkla kucağımıza almayı nasip eder. Bende işime yakın olduğu için Eski adı;Gümüşsuyu Askeri Hastanesi, yeni adı; Şişli Hamidiye Etfal Hastanesi Gümüşsuyu Hizmet Binası’na gidiyorum. Artık işten ayrıldım. Ama hastaneden ve doktorumdan çok memnundum, tek sıkıntı doğumu Şişli Etfal Hastanesinde (eski ve bakımsız) yapacak olmam ve doktorumun günü veya nöbeti varsa Doğuma girecek olması sebebiyle farklı hastane arayışına girdim. Araştırıp bakacağız artık. Sen niye çapa da yapmak istemiyorsun?

Ben de aynı sebeplerden dolayı Çapa'ya devam etmek istemiyorum. Çünkü dediğin gibi burası da eski ve bakımsız. Eşim Çapa'da çalışıyor. O doktoru ayarlamıştı. Benim doktorum poliklinik hizmeti vermiyor akademisyenlik yapıyor sadece çünkü yaşı büyük. Çok memnunum ama artık yalnızca derslere giriyor. Doğuma girmiyorum ben artık buradaki doktorlar giriyorlar dedi. Bir de Yeşilpınar'da oturuyorum. Yol olarak bana yine ters kalıyor. Hem yakın hem iyi bir yer araştırıyorum. Meriç diye bir doktor da varmış galiba Avrasya'da. Başhekim yardımcısı. O nasıldır acaba?

Ben merak ettiğim doktorları sosyal medyadan paylaşımlarına bakıyorum. Meriç bey hep sezeryan Doğum fotoları paylaşıyor ve bu da hiç hoşuma gitmiyor. Tanışmadım henüz ön yargılı olmak istemiyorum ama sezeryan teşvikli bir doktora benziyor. Bir tane bile normal Doğum paylaşımı yok. İnstagramdan bakabilirsin

Çok haklısın kesinlikle sosyal medyadan bakmak çok mantıklı. Bu arada bir tanıdığımızın onda doğum yaptığını öğrendim. Normal doğum yapmış yakın zamanda. Ben de cumartesi günü için randevu aldım merakla. Gidip bir konuşacağım.

Hangi doktora randevu aldın Peki?

Hangi doktora randevu aldın Peki?

Meriç Bey'e aldım. Tanıdığımız ona gidiyormuş ve normal doğum yapmış Ekim başında. Hatta başta Balat Hastanesi'ne gidiyormuş sonra bu doktora geçmiş ve memnun kalmış. Öyle duydum. Ben de cumartesi gidip bir konuşacağım.

Tamam canım bende gop yeniyüzyıl hastanesine volkan beye gidicem cuma. Haberleşiriz yine

Tamam canım bende gop yeniyüzyıl hastanesine volkan beye gidicem cuma. Haberleşiriz yine

Selam,

Ben cumartesi günü gittim Meriç Bey'e çok sıcak ve samimi. Her şeyi konuştuk. Normal doğum yanlısı. Bütün testlerimi inceledi bir sürü şey sordu bu zamana kadar geçen süreç ile ilgili. Açık açık konuştu. Şuan her şey normal görünüyor ancak 37. haftada son muayeneden sonra kesin kararı vereceğiz dedi. Ayrıca normaldir fakat bir sorun çıkar doğum esnasında istenmeyen bir durum olur doktor olarak karar benim dedi. Kısacası ben memnun ayrıldım. Doğumumu orada yapmaya karar verdim. Her şeyin hayırlısı diyorum.

Sen ne yaptın? Senin izlenimin nasıl?

Selam, bende Medical Park gop’ta Nalan hanıma gittim. Sonuna kadar normal Doğum taraftarı. Bebek 4 kilonun üstünde olursa ancak sezeryan dedi. Çok sıcak ve çok ilgili. Her soruya sıkılmadan cevap verdi. Normal Doğum ücreti 2200₺ dedi. Gece ve mesai saatleri dışında + 500₺ Doktor ücreti alıyormuş. Hastane çok temiz ve çok güzeldi. Yarında gop yeniyüzyıl Aylin hanıma gideceğim.
Şuan bebeğim dönmüş. Doğum kanalında olduğu için normal doğum yapabiliyorum ben. İnşallah çok iri bir Bebek olmaz ve normal yaparım doğumu.
Sen başka nereye gideceksin?
Hakkımızda hayırlı olan neyse o olsun, ben Meriç beye ısınamadım normal doğum diyor ama bence tamamen sezeryan doğumcu. Avrasya’nın diğer doktoru nasılmış Peki?

Anladım canım. Medicalpark'ı hiç düşünmedim ama GOP Yeniyüzyılı araştırmıştım. Nefize ve Mine Hanımların iyi olduğunu biliyorum. Bir akrabamın doktoru hatta Nefize Hanım. Gerçi Kadın Doğum merkezinde muayene ediyor, o hastanede doğum yaptırıyor. Aylin hanım da eskiden Özel Okmeydanı Hastanesi'nde çalışıyordu. Okm oturuyordum eskiden oradan biliyorum. Özel Okm Hastanesi'ndeki tüm doktorlar sezeryancıydı. Çok tanıdığım orada doğum yaptı haberin olsun.

Ben başka bir yere ve başka bir doktora gitmeyeceğim. Daha öncede yazmıştım. Tanıdığımızda Meriç Bey'de yaptı geçen ay ve normal doğum. Bana açıkçası sezeryan doğumcusu gibi gelmedi çünkü normal doğum yaptırdığı çok.

Bir de aklında olsun benim arkadaşımın doktoru da normal diye çok ısrar etti. Çocuk 3500 kiloydu ancak sıkıştı. Ona rağmen sezeryana almadılar. Kafası şişti. Bu arada da su yuttu ve vücudu hep enfeksiyon oldu. Kesinlikle tercihim normal doğum ve çok istiyorum. Ancak kısa zaman önce böyle bir duruma şahit olduğum için sağlıklı doğsun da yeter ki sezeryan da olurum diyorum.

Canım merhaba, bugün Aylin hanıma gittim. Normal doğum da sezeryanda son anda netleşir dedi. Ve aşırı pahalılar. 3500₺ normal Doğum + 1000₺ mesai dışı doktor gelirse alacakmış.
Biz üniversite hastanesiyiz tam donanımlıyız falan diyor ama hastane çok bakımsız ve kalabalık geldi bana.
Meriç beye bende randevu alıp gitsem mi acaba? Medicalpark Nalan hanıma ısındım. Eşimde ısındı.
Arkadaşın ne kadar ödedi doğum için avrasya’ya?

Merhabalar,

Bende Meriç Bey'e gidiyorum (33.haftamızdayız) çok memnunum
Normal doğumu destekleyen bir doktor kendisi ve çokça ilgili hastalarına karşı.
Kendisini tanımadan önyargılı davranmak size birşey kazandırmayacaktır, tanışmanızı tavsiye ederim dilektr
Bebeğinizi sağlıkla kucağınıza almanız dileğiyle..

Bu arada hastaneye başladığım dönemde (sanırım Haziran gibi) sormuştum ücretlerini. Normal Doğum için 1.600 TL, Sezeryan için 1.800 TL fiyat vermişti Muhasebe birimi. Doktorun mesai saatleri dışında doğumun gerçekleşmesi halinde 350 TL fiyat farkı olduğunu söylemişlerdi. Yıl sonlarında fiyatlarda artış olma ihtimalini de söylediler.
(Daha önce G.O.P. Yeniyüzyıl ve G.O.P. Medikalpark ile de görüştüm onlarda aynı şekilde yıl sonunda fiyatların değişebileceğini belirttiler)

Canım bence bir git Meriç Bey'e subat10 da memnunmuş. Benim de ilk izlenimim gayet olumlu oldu açıkçası. Elbette ilerleyen haftalarda göreceğiz ama kısmet bakalım. Umarım değişmez biz de memnun oluruz.
Cumartesi günü aldığım fiyatlar şöyle;
Normal doğum 1200 lira
İsteğe bağlı sezeryan 2000 lira
Zorunlu 1700 lira
Mesai dışında doktor gelirse 350 lira
Suit oda istenirse 175 lira.

Yılbaşında zam gelecek ancak hastalarımıza yardımcı oluyoruz fiyat konusunda dediler.

Çok teşekkürler bilgi verdiğiniz için. Siz de bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın inşallah..

Fiyatlar inmiş sanki benim sorduğum zamana göre

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…