Melek Hanım çok meşhur zaten ama çok beğenende var, hiç beğenmeyende. Ben açıkçası çok yoğun olduğu için tercih etmedim, çünkü benimle yeterince ilgilenmeyeceğini düşündüm.
Hala Esra Hanıma devam ediyorum ama ondan da tam emin değilim. Medicalparkta Arif Deniz varmış onuda duydum bi kaç arkadaşımdan. Ben bayan doktor arıyordum ama o utangaçlığımı biraz attım üstümden.
Şuanda benim için önemli olan doğumumu normal yapmak, bu açıdanda beni motive edecek, pat diye sezaryene yönlendirmeyecek doktor arıyorum.
Esra Hanımla son randevuda konuştum biraz şimdiden bilemeyiz dedi tabikide ama mesela 40 haftayı geçince 1 hafta beklerim sezaryene alırım, bebekte sıkıntı olabilir deyince biraz yıkıldım açıkçası.
Sonuçta takip edilebilir bişi, belki 1 hafta sonunda hiçbi sıkıntım olmayacak, belki 42.haftada paşa paşa normal doğurabilecem.
Bunları şimdiden kafaya takmak yanlış tabikide ama yinede insan düşünüyor işte.
Saçma sapan, bölük pörçük bi yazı oldu kusura bakmayın arkadaşlar. Umarım hepiniz iyisinizdir.
şimdiden karar vermek imkansız zaten. melek hanım iyi bir doktor sürekli normal doğuma teşvik etti ama gel görelim ki çok yoğun ve acil bir rahatsızlığın olursa ilgilenmiyor. başından gönderiyor. bende senin gibi illa kadın doktor olsun dedim. ama malesef aradığımı bulamadım. şükür şimdilik bir sorunum yok ama bülent beye devam etmekten istemiyorum çünkü oda çok yoğun bilemiyorum yani çok kararsızım. şimdiden hepinize hepimize hayırlı doğumlar
hımm sonunda bu sayfa ilerlemeye başlamış...bende çok doktor değiştim..bana yaşam hastanesinde nida hanımı tavsiye ettiler,gittim ama hastane felaketti bi daha gitmedim...sonra medical parkta çağlar yazıcıoğluna gittim çok iyi bi doktordu,tavsiye ederim, ilgisi çok iyidi ama 3 kez gittiğimde hastaneden ayrılmış oldunu öğrendik...bulamadıkta kendisini..sonra sankoda sevgi hanıma gittim aboooo onunda konuşmasından bişi anlamadım..kadın otomatik makina gibi konşuyodu:)))veeeeeee en sonunda gene sankoda esra hanıma devam ettik şimdilik memnunum..yarın kontrolüm var bakalım benm bebiş nsl....
bazen kısa sürüyor bazen uzun uzun inceliyor ultrasonda belli olmuyor sorularıma cvp alabiliyorum ama ilgisi güzel tlf numarasıda verdi o güzel bişey gerçi hiç gerek olmadı şuana kadar çok şükür ama diğer gittiğim 2 bayan doktorda vermemişti o yüzden begendim ilgisini cuma günü kontrolüm var doğumu konuşucam bakalım bebişim kilo almışmı biraz geriden geliyo kilomuzCanım merhabalar;
Bende esra hanıma gidiyorum şuan, yazılanlardan da görmüşsündür. Ama ben başka doktora gitmediğim için pek karşılaştırma yapamıyorum, sence gittiğin doktorlara göre ona devam etmeni sağlayan artılar neler? Ben gittiğim zaman sanki muayene çok kısa sürüyor ve beni yeterince bilgilendirmiyor gibi geliyor. Arkadaşlardan duyduğum kadarıyla genelde böyle oluyormuş ama bilemedim açıkçası. Sizin muayeneleriniz nasıl geçiyor? Birde doğum nasıl olacak hiç konuştunuzmu?
bazen kısa sürüyor bazen uzun uzun inceliyor ultrasonda belli olmuyor sorularıma cvp alabiliyorum ama ilgisi güzel tlf numarasıda verdi o güzel bişey gerçi hiç gerek olmadı şuana kadar çok şükür ama diğer gittiğim 2 bayan doktorda vermemişti o yüzden begendim ilgisini cuma günü kontrolüm var doğumu konuşucam bakalım bebişim kilo almışmı biraz geriden geliyo kilomuz
bazen kısa sürüyor bazen uzun uzun inceliyor ultrasonda belli olmuyor sorularıma cvp alabiliyorum ama ilgisi güzel tlf numarasıda verdi o güzel bişey gerçi hiç gerek olmadı şuana kadar çok şükür ama diğer gittiğim 2 bayan doktorda vermemişti o yüzden begendim ilgisini cuma günü kontrolüm var doğumu konuşucam bakalım bebişim kilo almışmı biraz geriden geliyo kilomuz
Cep numarasınımı verdi? Ay öyleyse sevindim, ben ilk başlarda sormuştumda vermemişti. Eğer sonradan veriyorsa güzel bişi. Normal doğum olursa, saat kaç olursa olsun geliyormuş onuda bir öğrenebilirmisin?
bu bahsettiğin bülent kahraman sanırım, benimde düşük gibi bişiyim olabilir hatta gebelik kesemin dolu olduğu belli değil tam o belli olursa ve gebeliğim devam ederse bende bülent beye gitmeyi düşünüyorum ama benim en büyük endişem hastanenin yoğunluğu randevulu gittiğinden ne kadar bekliyosun mesela? bu benim çok önemli çünkü çalışıyorum izin almak sıkıntı
canım yanlış anlaşıldım galiba ben kemal bayındırda sevim hanıma gidiyorum ondan bahsetmiştim muayene süresinin kısalığına yorum yaptığın için yazmıştım ama sen sankoya gidiyosun anladığım kadarıyla esra hanım demişsin ama her doktor vermiyo numarasını doğru bu konuda katılıyorum..dedim ya bende medical parkta iki bayan doktora gittim ilk 6 ayımda falan sonra sevim hanıma geçtim birkaç arkadas tavsiyesiyle bakalım şuana kadar memnunum şakacı ilgili bi bayan ama doğumda belli olur memnun kalıp kalmayacagım bence...
bu bahsettiğin bülent kahraman sanırım, benimde düşük gibi bişiyim olabilir hatta gebelik kesemin dolu olduğu belli değil tam o belli olursa ve gebeliğim devam ederse bende bülent beye gitmeyi düşünüyorum ama benim en büyük endişem hastanenin yoğunluğu randevulu gittiğinden ne kadar bekliyosun mesela? bu benim çok önemli çünkü çalışıyorum izin almak sıkıntı
yok bülent beye değil sevim hanıma gidiyorum canım ben.geçmiş olsun bu arada inşallah bişey olmaz bebişine sağsalim kucagına alırsın kaç haftalık senin? kemal bayındır hastanesi fazla yoğun değil sevim hanıma bir gün önceden istediğim saate randevu alabildim bugüne kadar sorun yaşamadım randevumun saatinde alıyor içeriye ya da 10-15 dk geç alıyo en fazla memnunum şuan cuma günü doğumu konuşucam kendi gircekmi diye hiç konuşmadım büyük ihtimal girer doğuma ama yinede baştan konuşmak lazım tabi
Canım ben Sankoda Esra Hanıma gidiyorum, randevu konusunda sıkıntı yaşamadım şuana kadar. Sadece son randevuda doğuma gitmişti 1 saat gecikti ama o da olabilecek ekstrem bir durum. Sonuçta doğum bu, saati belli olmaz. ama onun dışında 10-15 dk. Bende buna dikkat ediyorum, çünkü işyerinden izin alıp gidiyoruz, saatlerce bekleme lüksümüz olmuyor.
Birde benim ilk gebeliğim düşükle sonlandı ozamanda ilk kanamam bi gün öğle arasında olmuştu, hastaneyi aradık hemen, Esra Hanım gelince acil alır dediler, gittik ve Esra Hanım muayeneye başladığı zaman hemen almıştı beni. O konuda sıkıntım olacağını düşünmüyorum hiç. Buarada geçende bi arkadaş yine Sankoda Ali Tahtacıyı önerdi bana. Normal doğuma yönlendiren bir doktor aradığım için özellikle, ama nasıldır bilmiyorum gitmedim hiç.
benim 7 haftalık olması gerek ama biraz geriden geliyo sanırım kese biraz karışık bi durum benimki ya biraz doktor ihmali biraz doktor aceleceliği, biraz benim doktoruma çok güvenmem, c.tesi emek hastanesinde mehmet arpacıoğluna randevum var ona gidicem geçen haftada ona gittim o dur bakalım bi haftalık büyümesse ozaman gebelik sonlandırılır dedi c.tesi netleşecek yani durumum bakalım hayırlısı bende kemal bayındır hastanesinin sakin olduğunu düşünüyorum aslında fakat bayan doktora hiç gitmedim daha önce doğumda yeterince güç getirirmiki bilemedim benim ilk doğumum çok zor oldu karnımda inmedi bebeğim doktorum karnıma bastı defalarca 1,5 saat çatta kaldım budamı öyle olur acaba diyorum yani bu olmassa bu yıl yine bebek planım var bundan sonra eski doktoruma gitmek istemiyorum
Ben eylül ayında adet oldum, ekim ayında 1 gün öncesinde kan testi yaptırdım değer 5in altında çıktı, gebelik yok dendi. 1 hafta adet olmadım idrar testi yaptım, çift çizgiyi gördüm. 1gün sonra doktora gittim ultrasonda bişi görmedi. 3 hafta sonraya randevu verdi yani 7 haftalık falandı. Daha sonra yine 3 hafta sonra gittim ve kalp atışını duydum.
Sende kanama falanmı varda bu kadar takip ediyor doktorun?
Neye göre hemen sonlandıracak onu merak ettim yani?
Sonuçta kalp atışı henüz duyulmayabilir.
Doktor tabiki benden daha iyi bilir ama sonlandıralım dediğinde bence bir doktora daha görün.
Benim ilk gebeliğimde de 8.haftada kalp durması oldu.
Öncesinde kanamalarım vardı, 1 gün hastanede falan yattım ama mesela Esra Hanım kalbi durmuş yarın gel alalım dediğinde bile acaba dedim.
O gün başka bir doktora daha gittim, görmüyorum kalp atışı ama ben öncesini bilmiyorum kesin bişi söylememi istiyorsan 5 gün daha bekle dedi. 5 günde zehirleme durumu olmaz dedi. Ama görmediği için bende bi gün sonra kürtaj oldum.
Yani geç döllenme olamazmı, neye göre geriden geliyor?
canım benim durumum şöyle 3 aydır korunmuyoruz bebek istiyoruz artık oğlum 4 yaşını artık zamanıdır dedik, yaşım 31 neyse 22 aralıkta doktoruma gittim yaşamda ş.korkmaz yaklaşık 15 yıldır tanırım doktor olarak değilde arkadaş olarak ilk doğumumuda o yaptırdı. ben hani herşey yolundamı diye gittim birde iki adetin tam ortasında ufak bi kanama yaşamaşımtım ilişkide ağrım oluyodu onu göstereyim dedim baktı rahimde yaran var dedi yakmamız gerek fakat yumurtlamışsın bi kaç gün içinde birleşmen olurda gebe kalırsın bu ay gebe kalmassan adet bittikten sonra gel yakayım dedi, neyse 7 aralıkta adet olmuştum enson 7 ocakta idrar testi yaptım silik çizgi bikaç gün sonra tekrar yaptım çizgi koyu aradım doktorumu hayırlı olsun c.tesi gel bakalım dedi, 12 ocakta gittim çok acelesi vardı bi sezeryana girecekmiş nerdeyse ayak üstünde diyim hemen usgyi karnıma tuttu kesen çok küçük dedi 9 haftalık olman gerek hayır dedim 7 aralık sat ha tamam ben yanlış anladım ozaman dedi kese 4mm normal dedi ve hemen gitti, salı günü az bi kahverengi lekem oldu ilk gebelikte hiç olmamıştı hemen aradım yien doktorumu dedi progestan yazıyorum git al hemen vurun bide hap onuda al 4 gün sonra c.tesi tekrar gel, o lekeden sonra hiç lekem olmadı oda çok küçüktü zaten neyse 19 ocakta tekrar gittim yine ayak üstü nerdeyse baktı kesem dedi tam yuvarlak değil kanamışsında aslında kese büyümüş ama yuvarlak deil dedi, gebeliğin sağlıklı olmadını düşünüyorum ilacı bırak perşembeye kadar düşer düşmesse gel kürtajla alalım, tamam dedim orda bide çok güveniyorum ona, neyse çıktım ordan, işe geldim burda yazdım eylül annelerinde ordakiler bana illa bi doktora daha git karar verdim başka bi doktora gideyim die emek hastanedi sakin olur diye hemen oraya gittim m.arpacıoğluna ona sölemedim ilk kez gidiyorum gibi günüm geçti geldim dedim baktı kese biraz küçük haftasına göre dedi 1 hafta geride dedi, buda iki nedenden olur ya geç döllenmişsin yada kese sağlıksız bunuda bi hatfa sonra anlarız dedi, dedim kesenin şekli nasıl normal dedi ama dedim tam yuvarlakmı niye sordun deyince anlattım illa her kese yuvarlak olmaz dedi kesenin şekli normal hemen sonlandırılmaz öyle bi hafta bekleyelim büyümesse sonlandırılır dedi, şimdi ctesi ona randevum var bakalım nolcak biraz uzun ve karışık oldu ama
benim ilk doktoruma güvenim sonsuzdu ama eğer gebelik sonlandırılacaksa bile birden çok kontrol etmesi gerekti keseyi belli alttan bakması gerekti usg ile yada bi hafata sonra gel kesede bi hareket yoksa alalım diyebilirdi çok acele karar verdi diye düşünüyorum
Canım yine sen bilirsinde benim durumuma göre erken davranıyorlar gibi geldi doktorlar. Bak ben Esra Hanıma o konuda teşekkürü bir borç bilirim, hep pozitif yaklaştı bana. İlk hamileliğimde de kanama oldu ben çok korktum bişi oldu diye, kanama olcak biz durdurcaz yine olcak yine durdurcaz böyle gidicek dedi. Benim böle hastalarım var dedi. hiç bu bebek sağlıksız düşer gibi birşey demedi. hatta 2.kanamada gittim ozaman 2 kese gördü, ikiz dedi. ama diğeri hakkında bişi diyemem 15 gün sora belli olur, ilkinin büyümesi çok güzel gidiyor dedi. 1 hafta sonra kalp durması oldu ama ben hep umutluydum Esra Hanım sayesinde. Üzmedi beni bu konuda.
Sora 2.de kan testini acilde yaptırmıştım, onun haberi olmadı hiç. Sora idrar testinde çıkınca, keseyi göremeyince tekrar kan tahlili yaptırımmi dedim, gerek yok, 3 hafta sora keseyi göremezsek yaparız şimdi değer düşük çıkarsa kafayı bulandırmaya gerek yok dedi. İlkinde düşük oldu diye bundada olması gerekmiyor çok rahat ol hiçbişi olmicak dedi. 3 hafta sonra keseyi gördü, daha sonraki randevuda kalp atışını duyduk, hep pozitif yani. Böyle ultrasonda bakarken bebeği mutlu oluyor kadın ya, konuşuyor falan.
Benim tek kaygım doğum konusunda fazla kaderci gibi geldi. Hiçbişiye gerek yok, nasıl olacağını ne sen ne ben bilebiliriz, o süreç çok farklı dedi. Pilatesin falan hiçbir etkisinin olmadığını söledi. Birde 40 haftayı geçerse en fazla 1 hafta dururum dedi. 1 haftanın sonunda alırım, bebekte komplikasyonlar olabilir dedi. o konuda biraz hayal kırıklığına uğradım sadece.
öncelikle başından geçenlere üzüldüm geçmiş olsun fakat işte her işte bi hayır var demek lazım,
ben doğum için sölediklerinide olumlu buldum aslunda zateb 41.haftada engeç alınması gerek sen niye bozuldunki onu anlamadım, birde zaten 38.haftada bile insanın içi içini yiyo heran tetikte oluyosun yani 41. haftaya varmadan alın artık dersin inan bana bende öyle olmuştum çünkü 39+3 de doğum yaptım ben artık tam sezeryana karar vermiştim sabah gidip sezeryan olackatım akşam sancım tuttu :) insan korkuyo çünkü bu kadar taşıdım ya bişi olursa ya kakasını yerse falan die :) neyse hakkına hayırlısı olsun canım pilatesi falan bilemeyeceğim aslında ama çok yürüyüş yap kolay doğrursun falan bunlara inanmıyorum görümcem sürekli yürüyüş yaptı benim ama 2 gün hafif sancı çekti açılma olmadı sezeryan oldu geri bense yürüyüş falan yapmadım ama açılmam çok güzeldi 6 saatte 10 cme ulaşmıştı açıklık üstelik kendi sancımla suni sancı falan almadım sadece çatta çok kaldım oda bebek aşağıda deildi ondan
Ben normal doğum yapmak istiyorum ve bu konuda gerçekten bi sıkıntım olmadığı sürece sezaryen denilmesine karşıyım. Maalesef bizim doktorlarımız bu konuda çok rahatlar. Şu tarihte gel sezaryene alalım,
doğum bir süreç, kendi halinde ilerlemesi gereken, eğer tıbbi bir riskim yoksa sezaryen bir alternatif değil. SOn çare, bir ameliyat sonuçta.
Tabikide 40.haftadan sonra komplikasyon olma riski var ama olmama riskide var.
Ben bu konuda doktoruma güvenmek istiyorum, bana sezaryen olması gerekiyor dediğinde aklıma acabalar gelmemeli.
Şu an açıkçası biraz acaba oluştu, sonuçta komplikasyonlar takip edilebilir birşey.
40.haftadan sora hergün kontrol eder eğer varsa öle bi durum ozaman alır.
Ben şu sıralar çok araştırıyorum doğal doğum konusunu.
Senin daha önce yaşadığın bir süreç, belki benim söylediklerim gereksiz geliyordur, belkide bilmediğim için bu kadar kolay geliyordur bana söylemek.
Ne bilim sonuçta eğer sezaryen olacaksam bunu engellememin yolu yok ama acabalar olsun istemiyorum aklımda. Acaba yürüyüş yapsaydım olurmuydu, acaba doktor farklı olsa olurmuydu, ne bilim ya.
Ben elimden geleni yapimde takdir Rabbimin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?