Gaziantep ve otel

Baklava k.çak
Beyran Metanet (mümkünse öğleden önce gidin, aksama kalmadan kapanir)
Imam çğdaş övüldüğü gibi bir yer degil benim fikrim tabi, yemekler her yerde bulanacak lezzette ve ilgi sıfır.

Küşleme yi de Halil usta da yiyebilirsiniz. Çarşıda da var Metro marketin içinde de.

Bakircilar carsisinin karsisinda han var adını unuttum şimdi orda da kahve için tamamdır.
 
Sabah kahvaltı etmeden Zekeriya usta var katmerci oraya gitmenizi tavsiye ederim. Sıcak sütle ikram ediyor ve mükemmel yapıyor. Bide küşnemeci halil usta var ama oraya öğlen 15 den önce gidin et kalmayabiliyor bazen. Salaş bir yer ama oturacak yer bulmak zor:) çok lezzetli. Ha bide çok sayıda ve çok güzel müzeler var özellikle oyuncak müzesi orayı gezin. Çıtır lahmacun da listede yer alacak kadar güzeldi. Iyi geziler
 
Katmerci zekeriya ustada mutlaka katmer yiyin sonra da halil ustada küşleme... çarsidan mutlaka salca alin o kadar guzel ki yemeye kiyamiyor insan.
 
Kalabalık fakat turist açısından değil, antepin yerlisi ve suriyeli çok onlarda otelde kalmıcagı için otelde boş oda rahat bulur anlamında dedim kalabalık değil diye :)
Anladımmmm ama
Konu sahibi arkadaş gibi gelen çok oluyo yani turist ağırlayan bi memleketimiz
Yerli ya da yabancı
Kaldığınız otel biraz mevki olarak sokak arasında yanlış anlamayın
yoksa büyük oteller çok kalabalık olur :)
 
Doğrudur belkide ben Antalyada yaşadığım için bana kalabalık gelmedi, konu sahibi sadece yatmak için otel baktığı için garniyi söyledim. Gercekten konum olarak çok kotuydu ama içi bence gayet yeterliydi ucretine gore.
 
Gaziantep te yasıyorum ama sıra gecesi tek bir kafe haricinde hiç bir yerde yapılmıyor
 
Gerçekleştirdiniz mi seyahatınizi gercegi epey vakit geçmiş konunun üstüne ama :) Geldinizde ilk olarak sabah vaktinde açık olan katmercilere mutlaka gitmenizi tavsiye ederim güne zinde başlamak İçin Akabinde de kalealtı denilen bölgede yemek içinyöresel ve lezzetli yemekler yiyebileceginiz mekanlar mevcut
 
Eski bi mesaj ama yine de yazmak istedim.
Memleket özlemi ağır bastı galiba:)

Gaziantep yeşilsu caddesi diyeyim (cadde ismi farklı olabilir ama yeşilsu deyince akla gelen cadde orasıdır). Bu cadde de 3 yıldızlı 4 yıldızlı hatta 5 yıldızlı oteller mevcut. Bütçenize göre karar verebilirsiniz.
Yeşilsu merkezdedir ve yemek istediğiniz herşeye yürüyerek ulabileceginiz konumdadır.

Katmerci murat isimli tatlıcıya mutlaka girin ve billuriye yeyin.Fiyatları artmadığı halde kalitesi hep mükemmel olan bir yerdir. 12 tl ye bir dolu porsiyon billuriye yersiniz. Katmeri de meşhur ama baya erken kalkmalısınız.
Metanet beyran için en idieal yer bence.
Yeşilsuyun hemen altında çıtır lahmacun var. Eminim hayatınızda öyle bir lezzet tatmamışsınızdır. Yeme usulünü çalışanlardan öğrenerek yeyin.

Yine yürüme mesafesinde dürümcü recep usta vardır. Gaziantep te dürüm çeşidi fazladır ancak nohut dürümü sadece oraya özeldir.

Baklava netten alınır belki ama kuru baklava gelir o zaman. Çünkü anında yenilen tatlılar farklıdır kargoluklar farklı.
Cumba isimli bi tatlıcı var. Zaten içeriye girince ne yiyeceğinizi şaşırırsınız. Güzel bi fıstıklı künefe, şöbiyet,burma veya baklava türlerini; kaymak süt ve hafif meyve servisi eşliğinde yersiniz. Fıstık isterseniz ateşte o anda kavrulup sıcacık gelir.bu tatlıcı yürüyerek uzak kalır ama :)
Yeşilsudan bakırcılar çarşısına, zincirli bedestene, kemikli besestene ve tahmis kahvesine gidebilirsiniz. Kalenin çevresindedir. Ve bu çevrede han içinde harika kafeler vardır. Sıra gecesi veya canlı müzik olanlar.
Bakırcılar hanın içinde tütünhan isimli bi kafe vardır. Orada bi menengiç kahvesi içmeli herkes.
Eğer alışveriş yapmayacaksanız bu mekanlarda oyalanmayın bence.zeugma müzesi ve kale çevresindeki müzeler de gerçekten görülmeye değer.

Şarkılara konu olan hamamlarıda görmenizi önerrim. Oteliniz sizi yönlendirir. Bazıları bakımda oluyor diye isim vermiyorum.

Ciğerci mustafa harika ciğer yapar ama biraz pahalıdır. O sokaktaki diğer lokantalarda hemen hemen aynıdır ama daha ucuzdur. Baykalın yeri vb.

Eğer zamanınız fazlaysa halfeti yakın oraya geçebilirseniz güzel tarihi yerler görürsünüz.

Taş devrinden kalma mağaraların mezarların oldugu dülük köyüde görülmeye değer.

Ve tabiki hayvanat bahçesi. Bir gününüzü alacak. Mangal malzemesiyle gidip burç ormanında mangal yapabilirsiniz.
Yazın; erikçe, dülükbaba, şahinler vadisi, yeşilvadi vb piknik alanları çok canlı ve güzeldir. Etraf duman olur korkmayın :) yangın değil. Kebap dumanı. :)

Antepevi, şirehan, beyazhan gibi hanlarda hem yemek hem tatlı bulunan hem canlı müzik olan elit yerlerdir.

Herşey bir yana... nohut dürümü bir yana. :)
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…