Çok teşekkür ederim.
Aynen dün yer kalmadı.Bende çok güzel yaparım.Yaptığımda senin için yerim
senin becerikli hatun olduğunu bilmeyen mi kaldı kuzuu ramazan da menü paylaşırken fark ettim zaten , bana ne benim canım bu gün o fotoğraftakinden istedi gidip onu ye kendi yaptığını saymam ( zibilliği tuttan ekim )

Dün bütün gün ordaydım.Beni bayağı tanıdılar bugün gitmeyeyim
Sağol canım

nevreste harıkasın :)
bende festıvalcıyım her yapıldıgında mutlaka katılıyorum ortam cok guzel oluyor yoksa bızım sureklı yaptıgımız yemekler zaten ama o ortam baska :)
bu konuyu actıgın ıcın tesekkur ederım

Antepli olarak beğenmene memnun oldum
Rica ederim canım

Nevreste 'm festival muhteşem ve iştah açıcı ama sen çok acımasızsın:)))) bu şahane lezzetleri fotoğraflarda görüp yiyememek ellerine emeklerine sağlık, bizim yerimize de tatmışsındır, hiiiiç gözüm kalmadı

Memleketimizin her köşesi, her yöresi gezilip görülmeye değer, imkan bulsak da karış karış gezebilsek, midelerimize bayram yaptıran lezzetleri tadabilsek.

Ama Doğu mutfağı benim damak zevkime daha çok uyuyor nedense, belki acıyı seviyor olmam ya da o kebapların, dürümlerin gel bana ye beni diye cezbeden kokularına tav oluyorumdur bilemiyorum.

Yalnız ağızlarının tadını biliyorlar:))) sabah ciğer pişiyor, öğlen kebaplar, mumbarlar, o çıtır çıtır baklavalar efsane, sanırım her yemeği kendi yöresinde yemek bir başka oluyor, lezzeti, pişirilme tekniği kendine has çünkü.
Hiç gitme imkanım olmadı ama eşim bir dönem iş icabı doğuya gitmişti adam 3 ayda memleketin bütün ciğer ve kebaplarını midesine indirmiş, öve öve bitiremiyordu.

Ve tabii bakırcılar çarşısı, Doğu'nun ayrılmaz bir parçası, hangi iline giderseniz gidin mutlaka bir bakırcılar çarşısı vardır, annem baba tarafı doğulu olduğundan bizim evimizde bakırın önemli bir yeri vardı.

Bu güzel yemekleri tatmak, tarihi ve kültürel yerlerini gezmek bir yana bizim insanımızın misafirperverliği, misafire cömertliği ve ağırlamak için elinden geleni yapması paha biçilemez.

Yarabbim verdiğin tüm nimetlere sonsuz şükür olsun..
Benim için bir cennet havası

mune abla aılenle ıstedıgın zaman gelırsın kalacak yerınız evınız var burda basımızın ustunde yerınız var her zaman beklerız

Teşekkür ederim ablacım ne güzel anlatmışsın
Bende doğuluyum biliyorsun.O sebeple buranın kültürü bana hiç yabancı gelmiyor.
Ama cidden yemek işini çok iyi biliyorlar.
Bende elimden geldiği kadar tanıtmak istedim

gelmelerı ıcın baska lezzetlerı de gostereyım nevreste ıznınle :) hepsını ozenle eklemıssın ellerıne saglık ama benım asıl sevdıgım tatlılar
bastık dürümü :)
un helvası

lokum

ve tabıkı sucuk :) cevızlısı fıstıklısı ... bunlarla buyuduk oyuzden dipçik gibiyiz

bırde nevreste sogan kebabı gordun mu sen festıvalde o yoktu sankı ?
mercımek koftesı ? onuda goremedım

Yer yer kilo almam diyorsun
Diyecektimde şimdi ayıp olmasın dedim herkez çıtır değil malum yemekleri ayrı dehşetül vahşet ,bakırları ayrı abla yarışmayı kazanırsam bigün tencere takımıylan bakır gönder bana

Tabi ki canım ne demek
Soğan ve sarımsak kebabını görmedim.
Sarımsak zamanı olsa birde şiveydiz görseydik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…