Niye bazıları ''biz ona da karşıydık'' falan diyorlar anlamıyorum. Yok dedem hacı, yok benim nenmin başı örtülü..vs. Savundugunuz falan yoktu işte, gayet de karşıydınız türbana. Biraz korku biraz sızlanış sanki...
Bence türban siyasi simgedir. Türban magduriyeti de sonradan uydurulmuş, hatta yakın geçmişte uydurulmuş bir mesele. Bunda hem bunu kadınlar üzerinden ortalıga saçanların hem de buna çok sert giren CHP'lilerin suçu var (ha beni de katabilirsiniz.) Önce türban bir anda en büyük farz haline getirildi, ardından da buna sert çıktı diger kesim. Sonunda da kimin galip geldigi belli. Yoksa başörtüsü yüzünden kimse sıkıntı çekmedi demiyorum. Sıkıntı çekenler oldu ama işin siyasi yanı budur, yapay magduriyet, başka bir şey degil. Ben de çok istemiyorum ama olsun, nabalım. Türban kazandı, onun üzerinden de AKP
Özgürlük verince de türban degişime ugrayacak, ugruyor da. Sert çıkmamak lazımmış demek ki, özgürlük verince de kendi kendine yitip gidiyor sonuçta.
Biz-siz diye ayrılırız gayet normal. Bunu normal bulmayanlar garip geliyor bana da. Herkesin kendi düşüncesi, kendi degerleri var sonuçta. Bazı konularda insanlar daha çok anlaşır, bazı konularda alabildigine ayrışır. Ne var ki bunda?
Herkese saygı duyalım, herkesi sevelim lafları gereksiz.